Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Calibri][FONT=Times New Roman][FONT=Arial]Wczoraj Tora & Faro przypadkiem dowiedziała się o dwóch porzuconych szczeniakach.
Ktoś, podrzucił je pod płot na teren strzelnicy znajdującej się jakieś 40 km od wa-wy, koło Tarczyna.

To dwóch chłopaków, mają jakieś 2-3 miesiące.
Są bardzo zaniedbani i mieli sporo kleszczy które zostały pousuwane.
Oba są apatyczne, brzuszki mają pękate, od robali jak przypuszczamy...

[/FONT] [FONT=Arial]Wczoraj został im podany aniprazol, dzisiaj i jutro powtórka.

Szukamy dla nich DT, środków na leczenie.
Potrzebna jest również karma, bo takie małe psie dzieci jedzą tylko suchy chleb.
Wody też ktos im nalewa tylko wtedy, jak się przypomni, że pies może chcieć się napić.

Po obu widać, że źle się czują. Z resztą....strzelnica...co to za miejsce dla takich maluchów

WPŁATY:

60,00 Ewa Marta
30,00 Wisełka
58, 00 Ellig
100,00 Ewa Marta
100,00 Gazela
77,50 bazarek
50,00 bazarek
44,00 bazarek

RAZEM 519,50

WYDATKI:

98,00 szczepienia na wirusówki
78,00 hotel maj
18,00 szczepienie
221,00 rozliczenie hotelu i szczepienie

[/FONT][/FONT][/FONT][FONT=Calibri][FONT=Times New Roman][FONT=Arial]RAZEM 379,00[/FONT][/FONT][/FONT]

STAN NA DZISIAJ:

+140, 50
[FONT=Calibri][FONT=Times New Roman][FONT=Arial]

Oto chłopcy :

[/FONT][/FONT][/FONT]

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Kostek']Gusia gdzie one teraz?[/QUOTE]

Na terenie strzelnicy wciąż.
Zmiana od wczoraj jest tylko taka, że zostały im wyjęte kleszcze, zostały odrobaczone i nakarmione.

Posted

Gusia, ja mam w domu dwie paczki suchej karmy, i to nawet jakiejś niezłej firmy, ale przeterminowana o jakieś 2 miesiące :( Dostałam ja od koleżanki z pracy. Może się przydać, czy raczej nie?

Posted

[quote name='mala_czarna']Gusia, ja mam w domu dwie paczki suchej karmy, i to nawet jakiejś niezłej firmy, ale przeterminowana o jakieś 2 miesiące :( Dostałam ja od koleżanki z pracy. Może się przydać, czy raczej nie?[/QUOTE]

Jak najbardziej, przydadzą się.
Gosia będzie tam jechała jutro chyba to może się jakoś z Tobą umówić?

Posted

[quote name='gusia0106']Jak najbardziej, przydadzą się.
Gosia będzie tam jechała jutro chyba to może się jakoś z Tobą umówić?[/QUOTE]

Jak zahaczy o Mokotów to jestem do dyspozycji :)

Posted

Dzięki że jesteście:loveu::loveu::loveu:

Od wczoraj mam w głowie tylko te dwa maluchy, strasznie mi ich żal:(
są mega przytulaśne i lgną do człowieka jak tylko mogą....

Dzisiaj robimy im powtórkę z odrobaczania, a jutro zabieramy do weta na jakiś ogólny "przegląd", martwię się bo miały kleszcze.....

Kama karma się przyda na pewno, zaraz się jakoś poumawiamy.

Posted

[quote name='mala_czarna']O matulu. Tora, jak słowo daje, że chyba Mysza Cię zaraziła ;) Fajne te szczylki. Skąd na to wszystko kasę brać ja się pytam? :([/QUOTE]
Oj tam zaraziła zaraz ;)

Gosia, jedziesz tam? trzeba im zbadać krew na babeszję.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Dzisiaj jedzie Przemek podać im aniprazol...ja jadę dopiero jutro....[/QUOTE]
A jest tam jakiś wet, który bada krew? Trochę ta apatia mnie niepokoi.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Niedaleko jest lecznica, już się umówiliśmy że jutro podjedziemy z maluchami...[/QUOTE]
Super, mam nadzieję, że nic poważnego im nie dolega.
Onkowate takie są ;)

Posted

[quote name='Nutusia']Gdybyście robiły bazarek, z czymś się mogę dorzucić... Jakieś książki, płyty czy filmy pewnikiem się znajdą.[/QUOTE]

Bardzo chętnie skorzystamy:) właśnie się zastanawiam co by tu wystawić.

Posted

[quote name='Tora&Faro']Bardzo chętnie skorzystamy:) właśnie się zastanawiam co by tu wystawić.[/QUOTE]

Dajcie znać kiedy planujecie wystawiać, bo mam zepsuty aparat - mogę zrobić max 8 zdjęć na raz :(

Posted

Boże, jakie słodziaki!!! Tylko smutne bardzo.... Oby to nie była babeszjoza:-(
Ja już się boję chodzić po wątkach, bo z kasą krucho, ale jak nie pomóc w takiej sytuacji...
Wrzuć mi proszę Tora@Faro numer konta na PW. Wpłacę na dobry początek 50 złotych od siebie, może ktoś jeszcze się zlituje nad maluchami i dorzuci grosik...

Posted

[quote name='Ewa Marta']Boże, jakie słodziaki!!! Tylko smutne bardzo.... Oby to nie była babeszjoza:-(
Ja już się boję chodzić po wątkach, bo z kasą krucho, ale jak nie pomóc w takiej sytuacji...
Wrzuć mi proszę Tora@Faro numer konta na PW. Wpłacę na dobry początek 50 złotych od siebie, może ktoś jeszcze się zlituje nad maluchami i dorzuci grosik...[/QUOTE]

Bardzo dziękuję Kochana:loveu:

Maluszków faktycznie strasznie szkoda:( myślę o nich cały czas...