Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [FONT=Courier New]Jestem za a nawet bardziej !!!!!!!!!!!!!!![/FONT]:loveu: Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tora&Faro napisał(a):No właśnie te spacery mnie zastanawiają...mam nadzieję że Państwo sobie poradzą;) w końcu dla chcącego.... Do parku jest blisko a po drodze skwery, mam tam znajomych i nie ma problemow ze spacerami.... Quote
gusia0106 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Ellig napisał(a):Wyglada bardzo dobrze tylko jeszcze trzeba uprzedzic Pania i powiedziec o szczepieniach, warto zrobic chociaz jedno szczepienie zanim maluch pojdzie do nowego domu , czy jest taka szansa? Wirusówki są już zrobione ;) Quote
obraczus87 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ellig napisał(a):Do parku jest blisko a po drodze skwery, mam tam znajomych i nie ma problemow ze spacerami.... Zgadza się :) Zreszta dla chcącego --> nic trudnego :) Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 gusia0106 napisał(a):Wirusówki są już zrobione ;) Tak Gusiu, dziekuje przypomnialam sobie, bedzie tylko trzeba powtorzyc szczepienie:) Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Cieszę się że podzielacie moje zdanie:):):) Wieczorem zadzwonię do Natalii i dowiem się kiedy chłopaki będą się szczepić przeciwko wściekliźnie...nie chciałabym ich oddawać bez szczepień. Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Osobno szczepimy psa na wściekliznę, możemy tego dokonać po ukończeniu 2. miesiąca życia, prawnie mamy na to 3 miesiące – każdy 5. miesięczny pies powinien być obowiązkowo zaszczepiony na tę chorobę. W przypadku, gdy planujemy zagraniczny wyjazd z pupilem powinniśmy szczególnie uważnie pilnować terminów szczepień, w szczególności właśnie tego na wściekliznę. Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Kalendarz szczepień podstawowych dla szczeniąt powyżej 6 tygodnia życia Szczepienia tzw. wczesne – dla szczeniąt powyżej 6. tygodnia życia Jeśli nasz szczeniak zostaje zaszczepiony po raz pierwszy zaraz po ukończeniu 6. tygodnia życia, to terminarz jego dalszych szczepień wygląda mniej więcej w ten sposób: 6-7 tydzień: nosówka i parwowiroza (szczepionka specjalnie dla szczeniąt) 10-12 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby 16 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza Szczepienia tzw. standardowe – dla szczeniąt powyżej 9. tygodnia życia Jeśli nasz szczeniak zostaje zaszczepiony po raz pierwszy po ukończeniu 9. tygodnia życia, to terminarz jego szczepień wygląda mniej więcej w ten sposób: 9-10 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby 12-14 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza Szczepienia tzw. późne – dla psów, którym pierwsza szczepionka zostaje podana powyżej 12. tygodnia życia 12. tydzień i później: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza po 2-4 tygodniach: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza W międzyczasie podajemy oczywiście wspomniane szczepienie na wściekliznę. Szczepionki należy powtarzać co roku. Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Ellig']Kalendarz szczepień podstawowych dla szczeniąt powyżej 6 tygodnia życia Szczepienia tzw. wczesne – dla szczeniąt powyżej 6. tygodnia życia Jeśli nasz szczeniak zostaje zaszczepiony po raz pierwszy zaraz po ukończeniu 6. tygodnia życia, to terminarz jego dalszych szczepień wygląda mniej więcej w ten sposób: 6-7 tydzień: nosówka i parwowiroza (szczepionka specjalnie dla szczeniąt) 10-12 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby 16 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza Szczepienia tzw. standardowe – dla szczeniąt powyżej 9. tygodnia życia Jeśli nasz szczeniak zostaje zaszczepiony po raz pierwszy po ukończeniu 9. tygodnia życia, to terminarz jego szczepień wygląda mniej więcej w ten sposób: 9-10 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby 12-14 tydzień: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza Szczepienia tzw. późne – dla psów, którym pierwsza szczepionka zostaje podana powyżej 12. tygodnia życia 12. tydzień i później: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza po 2-4 tygodniach: nosówka, parwowiroza, leptospiroza, kaszel kenelowy, wirusowe zapalenie wątroby, koronowiroza W międzyczasie podajemy oczywiście wspomniane szczepienie na wściekliznę. Szczepionki należy powtarzać co roku. Dzięki Elu, nie wiem tylko jak to się wszystko ma do chłopaków bo oni pierwsze szczepnienie mieli w ubiegłym tygodniu.... Quote
mysza 1 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tora&Faro napisał(a):Dzięki Elu, nie wiem tylko jak to się wszystko ma do chłopaków bo oni pierwsze szczepnienie mieli w ubiegłym tygodniu.... Po prostu trzeba powtórzyć szczepienie na wirusówki za 2- 3 tygodnie. Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 mysza 1 napisał(a):Po prostu trzeba powtórzyć szczepienie na wirusówki za 2- 3 tygodnie. Czyli spokojnie;) Quote
Ewa Marta Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Aż się boję cieszyć, że jeden maluch ma szanse na domek... Czy w razie czego drugi może zamieszkać z Brutuskiem, żeby mial się do kogo przytulać? One sa ta bardzo mocno zżyte.... Quote
obraczus87 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ewa Marta napisał(a):Aż się boję cieszyć, że jeden maluch ma szanse na domek... Czy w razie czego drugi może zamieszkać z Brutuskiem, żeby mial się do kogo przytulać? One sa ta bardzo mocno zżyte.... Nie widzę w tym żadnego problemu :) a nawet jestem mocno ZA! :) Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Pytałam Natalię już w czwartek co będzie jak jeden z chłopaków pójdzie do domku...zapewniła mnie że drugi zostanie zabrany z kojca do domu:) chyba że faktycznie postanowi połączyć malucha z Brutuskiem... Quote
obraczus87 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tora&Faro napisał(a):Pytałam Natalię już w czwartek co będzie jak jeden z chłopaków pójdzie do domku...zapewniła mnie że drugi zostanie zabrany z kojca do domu:) chyba że faktycznie postanowi połączyć malucha z Brutuskiem... Aaaaaaaa no tak, przypomniałam sobie :cool1: faktycznie mówiła o tym Natalia :) ale ja zapominalska jestem :) Quote
Kostek Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Ellig napisał(a):Osobno szczepimy psa na wściekliznę, możemy tego dokonać po ukończeniu 2. miesiąca życia, prawnie mamy na to 3 miesiące – każdy 5. miesięczny pies powinien być obowiązkowo zaszczepiony na tę chorobę. W przypadku, gdy planujemy zagraniczny wyjazd z pupilem powinniśmy szczególnie uważnie pilnować terminów szczepień, w szczególności właśnie tego na wściekliznę. w Polsce szczepienie p.wsciekliznie jest obowiazkowe od 3 miesiaca zycia Quote
mysza 1 Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tora&Faro napisał(a):Będzie dobrze...musi być:) O to chodzi ;) Quote
Wisełka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 KOKOSZ właśnie w drodze do nowego domku :loveu: :loveu: :loveu: Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Wisełka']KOKOSZ właśnie w drodze do nowego domku :loveu: :loveu: :loveu: O matulu!!!!!!!!!!!!!!!!!Kokosz powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Wisełka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jak Gośka wróci do domu to pewnie sama dokładanie wszystko opisze :) Najważniejsze że Kokoszek pojechał do domku :lol: :lol: :lol: Quote
Ellig Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Wisełka']Jak Gośka wróci do domu to pewnie sama dokładanie wszystko opisze :) Najważniejsze że Kokoszek pojechał do domku :lol: :lol: :lol: Tak to prawda , fantastyczna wiadomosc!:multi::multi::multi: Quote
Wisełka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 W Magazynie Ekspresu Reporterów na TVP2 będzie za chwilę o zwierzętach z powodzi!!!!! Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 [quote name='Wisełka']Jak Gośka wróci do domu to pewnie sama dokładanie wszystko opisze :) Najważniejsze że Kokoszek pojechał do domku :lol: :lol: :lol: O mamo.....nieświadomie wprowadziłam Wisełkę w błąd:roll:...spytała mnie czy wiozę Kokosza do domku, a ja Jej na to że wiozę mając na myśli że rozmawiałam z Panią Agnieszką i podjęłam decyzję że maluch ma domek:):):) Zdecydowałyśmy z Panią że przywieziemy im chłopaka w piątek, żeby mieli czas spokojnie wszystko przygotować - Pani Agnieszka radziła się mnie czy kupić obróżkę, czy może szeleczki, co z karmą - bo przecież nie możemy zmienić tak na dzień dobry bo jeszcze maluch rozstroju dostanie, jaki stosować środek przeciwko kleszczom itd.....naprawdę pozytywnie to wygląda:loveu: widać że są przejęci nowym domownikiem i to mi się podoba:)....zresztą jeszcze nawet Natalii nie powiadomiłam co i jak więc nawet nie myślałam o tym żeby już dzisiaj zabierać Kokosza...;) No ale decyzja zapadła więc do piątku proszę trzymać kciuki żeby nic nie uległo zmianie:) Quote
Tora&Faro Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Miałam też kolejny telefon....dzwoniła Pani mieszkająca pod Ząbkami...ma dom z ogrodem i 11-letniego psa w typie ONka. Chciałaby malucha do towarzystwa dla tego starszego psiaka, tyle że psy tam nie przebywają w domu - byłyby cały czas na zewnątrz gdzie mają budę wyłożoną słomą do spania. Pani zapewniła że zimą, jak były mrozy to zabierała psa do domu... Natomiast jeśli chodzi o kastrację, to Pani jest raczej przeciwna ponieważ słyszała opinię że to nie jest wcale takie dobre dla psa, a sunia to wręcz powinna chociaż raz mieć szczeniaki.... Quote
Recommended Posts