Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prosze o korekty, bo jakos tak mi nie wyszło chyba.

Kajko i Kokosz to dwaj bracia, około 2-3 miesięczne szczeniaczki. Zostali znalezieni na terenie strzelnicy koło Tarczyna. Pieski spędzały tam czas samotnie , dokarmiane niekiedy suchym chlebem. Dzięki dobrym ludziom, którym los tych psich sierot nie był obojetny, Kajko i Kokosz zostali zabrani do hoteliku dla psów. Maluchy zostały odrobaczone, nakarmione, zabezpieczone przeciw kleszczom.

Wena twórcza mnie opuściła :) :)

• Replies 796
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Astaroth napisał(a):
ktoś tu ma skrzynkę zapchaną :)
Właśnie do Ciebie pisąłam że dopiero dzisiaj mogłam wysłać zdjęcia bo wczoraj mi internet nawalał i duże maile nie przechodziły, podesłałam jeszcze jakąś godzine temu kilka zdjęć nie wiem czy już są na wątku bo się pogubiłam które poszły wcześniej a które teraz.
Obróżki się przydadzą, nie pomyślałam jak pytałaś wcześnie co trzeba, niestety większość moich wyjeżdza razem z psami bo często ludzie przyjeżdzają psa adoptować nieprzygotowani bez obroży a nawet smyczy.
Możemy w przyszłym tygodniu albo w weekend podjechać na szczepienia jeśli chcecie.

Sorry:)...już czyszczę skrzynkę....

Fotki zaraz odbiorę, bo rano wstawiłam te które dostałam w nocy (byłam w szoku jak zobaczyłam godzinę o której wysłałaś;)). Jeśli nie macie nic przeciwko w niedzielę chętnie bym Was odwiedziła, przywiozę chłopakom obróżki i smyczki...jeśli potrzeba czegoś jeszcze to pisz proszę:)
Ze szczepieniami nie ma co zwlekać moim zdaniem, zaraz Ci wyślę pw:)

Posted

Wisełka napisał(a):
Gośka wyjdź juz z tego dogo, co??? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
Nie odpisujesz mi na GG, jakimiś pierdołami się tylko zajmujesz :eviltong::eviltong: ;)

Ja tu ważne sprawy załatwiam moja droga:eviltong:

Kamuś dzięki, tekst jest ok...może na końu dodam tylko coś wstylu że szukamy najlepszych domków itd....

Posted

To ja Kajko i mój brat Kokosz. Jak widać na fotkach jesteśmy bliźniakami. Urodziliśmy się około 3 miesięcy temu, nie pamiętamy dokładnie. Ja jestem chyba starszy o kilka minut bo jestem mądrzejszy :) Porzucono nas 2 tygodnie temu. Ktoś bezczelnie nas przerzucił przez parkan na teren strzelnicy. Byliśmy tam bardzo samotni i głodni. Dostawaliśmy tylko suchy chlebek i od czasu do czasu łyk wody.
Na szczęście nadeszły lepsze czasy, ktoś się nad nami zlitował i od kilku dni przebywamy w podwarszawskim hoteliku dla zwierząt. Tu jest bardzo fajnie, mamy swój kojec, możemy pobiegać po terenie, brzuszki mamy pełne, dostaliśmy preparat przeciwko kleszczom /jak nas znaleziono to mieliśmy ich pełno na sobie – to bardzo bolało – więcej tak nie chcemy/. Jednak to nie jest prawdziwy dom!
Chcemy mieć swojego Pana, swoją Pańcię. Chcielibyśmy być razem na zawsze, jednak już nam uświadomiono że ciężko będzie nam obu znaleźć się w jednym domu, dlatego zgadzamy się na rozdzielenie! Obiecujemy że wyrośniemy na zdrowych, dużych chłopaków :) Mówią nam że będziemy bardzo podobne do Owczarków – hmmm to chyba dobrze??
A bym zapomniał, dostaliśmy takie śmieszne książeczki gdzie nam wpisano że mamy szczepienia i jesteśmy odrobaczeni :)

P.S. Mój brat uparł się że chce coś od siebie napisać:
To ja Kokosz, chciałem nadmienić że mój brat wcale nie jest ode mnie mądrzejszy! ?

Posted

[quote name='mala_czarna']Ździebko początek zmieniłam: Kajko i Kokosz to dwaj bracia, około 2-3 miesięczne szczeniaczki, znalezione na terenie strzelnicy koło Tarczyna.

No to chyba w weekend zacznę ogłaszać maluchy...nie ma na co czekać....

Wisełka przygotowała tekst do allegro...aż się wzruszyłam jak przeczytałam....

Posted

[quote name='Wisełka']To ja Kajko i mój brat Kokosz. Jak widać na fotkach jesteśmy bliźniakami. Urodziliśmy się około 3 miesięcy temu, nie pamiętamy dokładnie. Ja jestem chyba starszy o kilka minut bo jestem mądrzejszy :) Porzucono nas 2 tygodnie temu. Ktoś bezczelnie nas przerzucił przez parkan na teren strzelnicy. Byliśmy tam bardzo samotni i głodni. Dostawaliśmy tylko suchy chlebek i od czasu do czasu łyk wody.
Na szczęście nadeszły lepsze czasy, ktoś się nad nami zlitował i od kilku dni przebywamy w podwarszawskim hoteliku dla zwierząt. Tu jest bardzo fajnie, mamy swój kojec, możemy pobiegać po terenie, brzuszki mamy pełne, dostaliśmy preparat przeciwko kleszczom /jak nas znaleziono to mieliśmy ich pełno na sobie – to bardzo bolało – więcej tak nie chcemy/. Jednak to nie jest prawdziwy dom!
Chcemy mieć swojego Pana, swoją Pańcię. Chcielibyśmy być razem na zawsze, jednak już nam uświadomiono że ciężko będzie nam obu znaleźć się w jednym domu, dlatego zgadzamy się na rozdzielenie! Obiecujemy że wyrośniemy na zdrowych, dużych chłopaków :) Mówią nam że będziemy bardzo podobne do Owczarków – hmmm to chyba dobrze??
A bym zapomniał, dostaliśmy takie śmieszne książeczki gdzie nam wpisano że mamy szczepienia i jesteśmy odrobaczeni :)

P.S. Mój brat uparł się że chce coś od siebie napisać:
To ja Kokosz, chciałem nadmienić że mój brat wcale nie jest ode mnie mądrzejszy! ?

PIĘKNY tekst!!!!!

Posted

Tora&Faro napisał(a):
A ja się cholera rozczulam jak patrzę na te fotki...jakiś taki dzień mam dzisiaj:oops:

Też się rozczulam jak widzę takie dwa małe nietoperze ;) A zważywszy na to, że jeszcze do niedawna suchy chleb tylko jadły i samiutkie jak palc były to już w ogóle.

Posted

Tora&Faro napisał(a):
A ja się cholera rozczulam jak patrzę na te fotki...jakiś taki dzień mam dzisiaj:oops:

To weź sobie pieski do domu, 2 czy 4 co za różnica?? ;)

Posted

Tora&Faro napisał(a):
Powtórz to jeszcze kilka razy i normalnie wezmę...nie patrząc na nic;)

To weź sobie pieski do domu, 2 czy 4 co za różnica??

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Wisełka napisał(a):

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:mad::mad::mad:

:evil_lol:

Posted

Ale im uszy na wietrze falują :loveu:

Może do ogłoszenia dodać coś o przyjacielskim usposobieniu, otwartości na swiat, żeby ludzie nie pomyśleli, ze jakieś dzikie szczeniaki. Ludzie są bardzo dziwni.

Posted

Dopisałam jeszcze coś. Zamieszczam całość jeszcze raz. Jak gdzieś da sie w ogłoszeniach zamieszczać długie teksty to brać ;) jak ktoś ma ochotę.
[FONT=Tahoma]To ja Kajko i mój brat Kokosz. Jak widać na fotkach jesteśmy bliźniakami. Urodziliśmy się około 3 miesięcy temu, nie pamiętamy dokładnie. Ja jestem chyba starszy o kilka minut bo jestem mądrzejszy [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] Porzucono nas 2 tygodnie temu. Ktoś bezczelnie nas przerzucił przez parkan na teren strzelnicy. Byliśmy tam bardzo samotni i głodni. Dostawaliśmy tylko suchy chlebek i od czasu do czasu łyk wody. [/FONT]
[FONT=Tahoma]Na szczęście nadeszły lepsze czasy, ktoś się nad nami zlitował i od kilku dni przebywamy w podwarszawskim hoteliku dla zwierząt. Tu jest bardzo fajnie, mamy swój kojec, możemy pobiegać po terenie, brzuszki mamy pełne, dostaliśmy preparat przeciwko kleszczom /jak nas znaleziono to mieliśmy ich pełno na sobie – to bardzo bolało – więcej tak nie chcemy/. Jednak to nie jest prawdziwy dom! Chcemy mieć swojego Pana, swoją Pańcię. Chcielibyśmy być razem na zawsze, jednak już nam uświadomiono że ciężko będzie nam obu znaleźć się w jednym domu, dlatego zgadzamy się na rozdzielenie! Obiecujemy że wyrośniemy na zdrowych, dużych chłopaków [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] Mówią nam że będziemy bardzo podobne do Owczarków – hmmm to chyba dobrze?? [/FONT]
[FONT=Tahoma]Mimo bólu jakiego już na początku życia zaznaliśmy, jesteśmy bardzo wesołymi istotkami, lubimy się bawić i płatać małe figielki, a co nie wolno nam ;) w końcu jesteśmy jeszcze psimi dziećmi [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] We wtorek będzie nasze święto DZIEŃ DZIECKA [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] czy dostaniemy z tej okazji szansę na prawdziwy, kochający DOM???[/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]A bym zapomniał, dostaliśmy takie śmieszne książeczki gdzie nam wpisano że mamy szczepienia i jesteśmy odrobaczeni [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma] [/FONT]
[FONT=Tahoma]P.S. Mój brat uparł się że chce coś od siebie napisać:[/FONT]
[FONT=Tahoma]To ja Kokosz, chciałem nadmienić że mój brat wcale nie jest ode mnie mądrzejszy! [/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][FONT=Tahoma][/FONT]

Posted

Poprosilam lil_ka o zrobienia Allegro dla Kajko i Kokosza jeden cykl ogloszeniowy kosztuje 12 zl, ja zaplace za 3 cykle , jezeli lil_ka znajdzie czas.

Posted

Dopisałam jedno zdanie:

[FONT=Tahoma]Kajko i Kokosz to dwaj bracia, około 2-3 miesięczne szczeniaczki, znalezione na terenie strzelnicy koło Tarczyna.[/FONT][FONT=Tahoma] Pieski spędzały tam czas samotnie, dokarmiane często tylko suchym chlebem. Dzięki dobrym ludziom, którym los tych psich sierot nie był obojętny, Kajko i Kokosz zostali zabrani do hoteliku dla psów. [/FONT]

[FONT=Tahoma]Maluchy zostały odrobaczone, nakarmione, zabezpieczone przeciw kleszczom.[/FONT]

[FONT=Tahoma]Są to psiaki o niezwykle przyjacielskim usposobieniu, otwarte na świat i bardzo lgnące do człowieka[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT]

[FONT=Tahoma]Szukamy najlepszych domków które zapewnią szkrabom ciepły kąt, pełną miseczkę i mnóstwo miłości[/FONT][FONT=Wingdings][FONT=Wingdings]J[FONT=Wingdings]J[FONT=Wingdings]J[/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]