Jump to content
Dogomania

Podkarpacie.. psy i koty toną zapomniane przez wszystkich. BŁAGAMY O POMOC

Recommended Posts

• Replies 850
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Po konsultacjach ze specjalistami - ponton odpada - za mały, za lekki, a woda za głęboka, zwłaszcza że osoby które nim popłyną nie mają doświadczenia w takich akcjach. Nie możemy zapominać o bezpieczeństwie wolontariuszy.
Jedyna szansa to wypożyczenie amfibii, podobno negocjacje na miejscu w trakcie.

Na pewno kapoki by sie przydały...

Posted

kasiatatry napisał(a):
jesli bedzie gdzie kupic to dam taka kase.
ja jestem w warszawie i nie jestem w stanie nic oprocz pieniedzy załatwic.

Kasiu, skoro ponton odpada, to moze zlozysz sié ze mná na wynajem amfibii czy jakiejs lodzi z motorem? Oczywiscie do pewnych granic, zalezy od kosztu takiego wynajmu.

Rustie napisał(a):
Po konsultacjach ze specjalistami - ponton odpada - za mały, za lekki, a woda za głęboka, zwłaszcza że osoby które nim popłyną nie mają doświadczenia w takich akcjach. Nie możemy zapominać o bezpieczeństwie wolontariuszy.
Jedyna szansa to wypożyczenie amfibii, podobno negocjacje na miejscu w trakcie.

Na pewno kapoki by sie przydały...

Tego sié obawialam, bo jeszcze jak malá psinké mozna sciágnác to juz duzego psa nie ma szans, a wystraszony nie da sié zapakowac w kapok i do wody zeby go holowac nawet.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Jestem i choć nie mam możliwości pomóc...choć wesprę pokazując wątek...a może uda się na coś przydać...

ślij wątek gdzie się da.
wrzucaj na inne portale planszę z prośbą o pomoc i informacjami z pierwszego postu

Posted

Od nas pojechały klatki kennelowe transportery, karma, smycze i obroże.
TZ zawiózł też ubrania dla ludzi i jedzenie. Tam jest tragedia, ludzie ewakuowani w jednej chwili, nie mają nawet ubrań na zmianę :-( Jest rodzina z dziewczynką 1,5 roczną, jakby ktoś miał jakieś ubranka dla takiego dziecka, proszę o info na PW to podam gdzie można wysłać.

Posted

Boze ja jutro dopiero moge wyslac to co obiecalam. Moze ktos bedzie jechal tam - ja pod kielcami przekazalabym...Sama sie nie dam rady tam wybrac. Deklaruje tez 100 zł z obecnego bazarku.

Posted

Jesli bedą zwierzęta w potrzebie, to mąż moze jutro jechac po nie. Tylko ktos musiałby się z nim umówić i je przekazać. Tel podam na PW.
Mogę wziąć 2-3 koty i psa. Doda wczesniej tez deklarowała DT. Mogę na koty dac transporterki.

Posted

Zamówiona przeze mnie karma powinna być kurierem jutro lub najpóźniej w poniedziałek! Pan powiedział, że jak dla zwierzaków powodziowych to się spręży - firma siódemka!

Posted

czyli nawet dobry motorowy ponton odpada??? widziałam, że takimi były przewożone zwierzęta i jakoś go nie rozwaliły...

nie wiem kto Wam wypożyczy amfibię? gdy cały czas są nimi ewakuowani ludzie i rozwożone potrzebne sprzęty, woda, żywność...

Posted

Dotarłam tu, Basia zaczynam zbierać koce, garnki, ciuchy też potrzebne,czy Wy tylko dla zwierząt zbieracie, a to gdzie indziej? zaraz połowę szafy spakuję jak trzeba i od wsyztskich znajomych postaram sie ....
Tylko czy jest opcja, żeby Wam to dowieźć w niedzielę jakoś ? Gdzie te rzeczy zawieźć? czy działącie w Tarnobrzegu, Sandomierzu czy tu i tu ??

Posted

emilia2280 napisał(a):
Kasiu, skoro ponton odpada, to moze zlozysz sié ze mná na wynajem amfibii czy jakiejs lodzi z motorem? Oczywiscie do pewnych granic, zalezy od kosztu takiego wynajmu.

Tego sié obawialam, bo jeszcze jak malá psinké mozna sciágnác to juz duzego psa nie ma szans, a wystraszony nie da sié zapakowac w kapok i do wody zeby go holowac nawet.

Moge sie zlozyc na wypozyczenie łodzi, spokojnie. Nie otwieraja mi sie w ogole PW, wiem, ze mam dwa, ale nie moge przeczytac...

Posted

[quote name='GuniaP']Basia, zadzwoncie do TVP Rzeszow i poproście aby dali w aktualnosciach ten apel!
Jeszcze do Radia Rzeszów tez.

Do radia Rzeszów dzwoniłam, mieli podawać komunikaty, ale największy odzew mamy z radia Leliwa.

[quote name='Paulina_mickey']Nie wiem czy kurier dojedzie do TBG. Od Sandomierza droga jest zamknięta. Wisłostrada też była zamknięta. Nie wiem jak od strony Stalowej jest.

Droga od Sandomierza rzeczywiście zamknięta, ale Wisłostrada jest przejezdna. Ruch odbywa sie co prawda tylko jedną stroną ale jechać się da.

[quote name='bico']
ps - na miejscu, to sądzę, że już cały sprzęt pływający jest dawno wykupiony:roll:
Dokładnie w naszych sklepach już nawet o gumiaku trudno. Ja dziś po psa i do amfibii szłam w adidasach.

[quote name='kasiatatry']dziewczyny jesli ktos na miejscu wie gdzie i moze kupic porzadny ponton to dajcie znac, zapłace. JA ogladalam wczoraj takie pontony po 1000 zł. chyba z motorem.

Ja niestety nie wiem gdzie można kupić ponton

Posted

[quote name='bico']no w tej sprawie wobec tego, muszą się bezpośrednio wypowiedzieć chyba założycielki wątku...

może kupić taki ponton w Krakowie i ktoś by dowiózł albo odebrał??? Dziewczyny-ratowniczki, odezwijcie się!

Ponton na pewno się przyda jak tylko ktoś ma możliwość załatwić. Ale wiadomo że musi być na tyle duży by pomieścić 2 osoby i kenel.

Posted

[quote name='Jaaga']Jesli bedą zwierzęta w potrzebie, to mąż moze jutro jechac po nie. Tylko ktos musiałby się z nim umówić i je przekazać. Tel podam na PW.
Mogę wziąć 2-3 koty i psa. Doda wczesniej tez deklarowała DT. Mogę na koty dac transporterki.

Bardzo proszę o telefon na podany numer będzie mi to łatwiej ogarnąć.

Posted

Na bieżąco informacje będę podawać w pierwszym poście tak by nie zaginęły w trakcie rozmów. Jeszcze raz bardzo, bardzo dziękujemy za pomoc.

Posted

[quote name='magenka1']Jezu pomóż....... cioteczki kilka ręczników, skarpetki, ściereczki to mogę wysław komuś
inaczej nie mogę pomóc proszę ratujcie zwierzaki

Zbiórkę ubrań organizuje prywatnie mogę podać adres, ale przez telefon. Jutro jadę zawieść pierwszą część zgromadzonych ubrań.

Posted

agusiazet napisał(a):
Jeśli będzie możliwość wypożyczenia łodzi też dołożę, 100 zł! Tylko te kapoki ratownicy powinni mieć na 100 %!!!

Wyslalam 100 zl.