Yv1958 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 kanna napisał(a):draga Pan (Pani)? Zwracam uwage na szczegóły.....W Krakowskim schronie na samą wieść o zagrożeniu ewakuowano prawie 1000 zwirząt w tym 750 psów...w Kędzierzynie -Koźlu kierownik schroniska naraża na smierć blisko 50 zwierząt....nie robi nic poza składaniem oświadczeń....stojących teraz w przerażeniu, zziębniętych , przerażonych psów nie obchodzą Pani (Pana) niedorzeczne wyjaśnienia ....doszło do zaniedbania, nieudzielenia właściwej pomocy na jaką w Krakowie nigdy byśmy sobie nie pozwolili.w czyjejkolwiek obronie Pan (Pani) teraz występuje to stoi w sprzecznośći nie tylko z prawem o dobrostanie zwierząt ale też ze zwykłą ludzką uczciwością.... Kana - POPIERAM!!! Quote
egoist Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Na opolskim forum "Gazety" pod artykułem o sytuacji w schronisku KK znalazłem taki wpis: ..Przed chwilą (godz 18.50) dzwoniłam do schroniska na telefon stacjonarny , jakiś Pan odebrał od razu i uspokoił, że zwierzęta są bezpieczne. Wokół schroniska jest woda, ale samo schronisko zalane nie jest. .... Quote
Cajus JB Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Właśnie był reportaż w tvn. Siedział sobie redaktor na pontonie z napisem Kędzierzyn- Koźle i gadał. Ten ponton mógł się przydać gdzie indziej. No ale widać był potrzebny do pokazania dramatyzmu sytuacji. Quote
Ajula Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 oby to była prawda, że schronisko nie jest zalane zbliża się kolejna noc Quote
Cajus JB Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 egoist napisał(a):Na opolskim forum "Gazety" pod artykułem o sytuacji w schronisku KK znalazłem taki wpis: Na opolskim forum "Gazety" pod artykułem o sytuacji w schronisku KK znalazłem taki wpis: ..Przed chwilą (godz 18.50) dzwoniłam do schroniska na telefon stacjonarny , jakiś Pan odebrał od razu i uspokoił, że zwierzęta są bezpieczne. Wokół schroniska jest woda, ale samo schronisko zalane nie jest. .... Oni tam nie mogą zrobić jakiegoś zdjęcia i wysłać. Warto zobaczyć jak to wygląda. Quote
ilon_n Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 "pan ze sztabu ppowodziowego w KK (jeśli dobrze usłyszałem). Zapewniał, że dziś osobiście organizował pomoc dla ludzi i zwierząt w schronisku, że zwierzęta zostały przeniesione na pagórek za schronem, który w tej chwili jest faktycznie wyspą." Napisał Madziek przed momentem jeszcze raz rozmawiałam z kierownikiem schroniska. Zwierzęta są w swoich kojcach suche i bezpieczne, nie zostały ewakuowane. Woda podeszła pod budynek, nie dotarła do kojców. Od sztabu kryz. otrzymali wodę i jedzenie dla ludzi, którzy są na miejscu. totalnie biegunowe relacje!!! Nie ma w co wierzyć .. a ta niespójność informacji każe myśleć o najgorszym mozliwym scenariuszu .. bo jaki sens miałoby pojawienie się tak sprzecznych informacji???!!! i to z tzw. wiarygodnych źródeł??? Quote
Szarotka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Przeciez w koncu woda opadnie i bedzie mozna dotrzec do przytuliska, to sie dowiemy. Quote
milosnicy zwierzat Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Cajus JB']Właśnie był reportaż w tvn. Siedział sobie redaktor na pontonie z napisem Kędzierzyn- Koźle i gadał. Ten ponton mógł się przydać gdzie indziej. No ale widać był potrzebny do pokazania dramatyzmu sytuacji. właśnie tez to widziałam :placz: Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='ilon_n']"pan ze sztabu ppowodziowego w KK (jeśli dobrze usłyszałem). Zapewniał, że dziś osobiście organizował pomoc dla ludzi i zwierząt w schronisku, że zwierzęta zostały przeniesione na pagórek za schronem, który w tej chwili jest faktycznie wyspą." Napisał Madziek przed momentem jeszcze raz rozmawiałam z kierownikiem schroniska. Zwierzęta są w swoich kojcach suche i bezpieczne, nie zostały ewakuowane. Woda podeszła pod budynek, nie dotarła do kojców. Od sztabu kryz. otrzymali wodę i jedzenie dla ludzi, którzy są na miejscu. totalnie biegunowe relacje!!! Nie ma w co wierzyć .. a ta niespójność informacji każe myśleć o najgorszym mozliwym scenariuszu .. bo jaki sens miałoby pojawienie się tak sprzecznych informacji???!!! i to z tzw. wiarygodnych źródeł??? Też się boję, ze może to świadczyć o tym, że sytuacja jest zła:(:(:(:(:( Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Myślałam, ze coś powiedzą, ale nic:( Tyle dobrze, że pokazywali chwilkę ewakuacje zwierzaków z Kraka...tyle dobrego Quote
Yv1958 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Szarotka']Przeciez w koncu woda opadnie i bedzie mozna dotrzec do przytuliska, to sie dowiemy.[/QUOTE Podsumowala ze stoickim spokojem Szarotka!..... :-( Quote
Alicja Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Szarotka']Przeciez w koncu woda opadnie i bedzie mozna dotrzec do przytuliska, to sie dowiemy. przecież już chyba ze sto razy pisano PRZYTULISKO jest BEZPIECZNE potrzebuje tylko karmy i rzeczy do egzystencji w NIEBEZPIECZEŃSTWIE jest SCHRONISKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
ilon_n Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Pogódka napisał(a):Myślałam, ze coś powiedzą, ale nic:( Tyle dobrze, że pokazywali chwilkę ewakuacje zwierzaków z Kraka...tyle dobrego Mediom wystarcza wspaniała akcja ewakuacyjna w Krakowie, która przyćmi hańbę tego co ma miejsce w K-K... Quote
monikapf Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 ważniejsza jest polityka i to ilu kandydatów na prezydenta pojechało na miejsce powodzi Quote
Niebieska713 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Tragedia...dla zwierzakow...:shake: Sa teraz zdane TYKO na zyczliwosc i nielaske ludzi...:shake: Quote
Quella Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Piszcie błagam jak coś będzie wiadomo na temat schroniska w Kędzierzynie. Ja też słyszałam w Trójce że zwierzaki są bezpieczne na wzgórzu z dwoma opiekunami. Ale przeraża mnie wizja, że jednak biedne kocieta mogły potanąć ... Piszcie, piszcie! Quote
Szarotka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Alicja']przecież już chyba ze sto razy pisano PRZYTULISKO jest BEZPIECZNE potrzebuje tylko karmy i rzeczy do egzystencji w NIEBEZPIECZEŃSTWIE jest SCHRONISKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wybacz. W takim razie tytul powinien byc zmieniony. Quote
Alicja Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Szarotka napisał(a):Wybacz. W takim razie tytul powinien byc zmieniony. nic nie musi być zmienione .....wątek jest założony w celu uzyskania pomocy , bo ewakuowane zwierzęta z PRZYTULISKA potrzebują JEDZENIA , posłań , bud ... siana , owsa (konie) ... sprawę SCHRONISKA poruszono dodatkowo ...wystarczy rozróżniać te 2 nazwy i wtedy sie nie straci sedna Quote
Cajus JB Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Może ktoś ma jakieś stare zdjęcia terenu schroniska. Będzie chociaż widać jak ono wygląda i czy jest tam jakiś teren wyższy? Quote
Cajus JB Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 I jeszcze jedno. Na terenach zagrożonych zalaniem warto powiadomić ludzi, że łańcuch nie da psu żadnych szans. Zwracajmy na to uwagę. Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Własnie chyba chodzi o to, że nie ma zdjęć....i jak mi się wydaje nie będzie... Ja wiem, że najlepiej fajne akcje pokazywać, ale one tez potrzebne, chociaż człowiek wie, że nie wszędzie jest tragedia.... Mózg mi się gotuje jak myslę, jak można było odmówić pomocy, jak tylu kierowników schronisk wręcz o nią prosi???? No wytłumaczcie mi to, bo chyba jestem kretynką:PPP Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 UWAGA !!!!!!! jutro jedzie na zmianę jedyna wiarygodna osoba, która tam pracuje!!! dzwonili do niej że ma się szykować i jutro o 8 rano stawić się na osiedlu z którego ją zawiozą kajakiem!!! ma już aparat naszykowany!!! co za ulga Quote
Monday Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Oglądam właśnie wiadomości. Pokazywali KK...tam woda jest wszędzie, więc pewnie i w schronie :( Niech dadzą prawidłowe info....ale aż sie go boję Quote
ewatonieja Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Powiatowe Centrum Zarządzania Kryzysowego Kierownik - Marek WaszkiewiczKontakt: tel. (077) 481 99 57 fax. (077) 483 11 51, 483 21 53 e-mail: [email protected] Wydział Reagowania Kryzysowego Urzędu Miasta Kędzierzyn-Koźle Kierownik - Andrzej Leja Kontakt: tel. (077) 40-50-389, 40-50-390, 40-50-391 fax. (077) 482-12-00 e-mail: [email protected] Quote
Recommended Posts