Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kasiatatry - konie zostały w stajni. straż zabrała tylko krowy. dla koni siano jest 3 km od domu ae nie ma jak go dostarczyc bo sprzęt ratuje ludzi. ze schroniska to już nikt nie rozumie gdzie sa psy - czy w suchych kojcach wg pracownika, czy na wzgórzu wg info z 3

dzierżno zwiększa zrzut wody do kłodnicy! dla przybliżenia - klodnica płynie jakieś 1-2 km od schronu i zarazpo odrze sieje spustoszenie, czyli woda w nocy się pewnie podniesie :(

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Opolskie-strazacy-odcieci-woda-wciaz-sie-podnosi,wid,12284923,wiadomosc.html?ticaid=1a31a

Posted

Do tvp info nie, ale pisałam do redaktora z ekspresu reporterów, który mi odpisał na maila.Zobaczymy czy coś z tego wyjdzie, dałam mu nr tel do dziewczyn, które są bardziej w temacie...
Mnie już głowa boli, nic nie wiadomo..koszmar, żadnych pewnych info:(((

Posted

zastanawiam sie, czy nie mozna pozyczyc łodzi z wypozyczalni, ja nawet nie wiem, czy tam w okolicach cos takiego jest. jesli nie siano, to owies dla koni by sie w workach przewiozło.
Ja moge jedynie finansowo wesprzec...

Posted

W radiu mówili, że zwierzaki są bezpieczne na górce, owszem budynki i kojce zalane, dookoła woda, ale one sa na górce, wszystkie żyją - Radio TRÓJKA

Posted

soboz4 napisał(a):
W radiu mówili, że zwierzaki są bezpieczne na górce, owszem budynki i kojce zalane, dookoła woda, ale one sa na górce, wszystkie żyją - Radio TRÓJKA

kiedy? teraz jakiś reportaż leci:/ słucham ciagle 3

Posted

Raz na górce , bo schron zalany, raz w schronie, bo woda nie doszła :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
I w co tu wierzyć:(
A jak nie można dojechać to różne info można podawać:(

Posted

pietrucha204 napisał(a):
kiedy? teraz jakiś reportaż leci:/ słucham ciagle 3

po godzinie 15, mąż nie pamięta konkretnej godziny, tylko jest problem bo raz podają info ze schroniska, a raz z przytuliska a to dwie różne lokalizacje w Kedzierzynie

Posted

Posłuchajcie, nie wdawajmy się w kłótnie. Obiektywnie podejdźmy do sprawy.

Ja z Wawy-wyjście do tych śmierdziuchów. Bo one masakrycznie śmierdzą. Strasznie, fe. A ja je i tak kocham:)

Posted

o matko. to rzeczywiscie bardziej niz nieciekawie.
na jakie konto wysłac pieniadze? na to co podane na pierwszej stronie?
i tak Wam beda potrzebne...

mam jednak nadzieje, ze jesli były w schronie koty, to tez je uratowano...

Posted

Pogódka napisał(a):
Ktoś powinien za to odpowiedzieć, jeśli koty zginęły, albo jakies psy...k...wa można było temu zapobiec:(:(:(
najbardziej martwi mnie los jednej niewidomej, suki i kilku dziadków, ktore ledwo żyły :(

Posted

[quote name='kasiatatry']o matko. to rzeczywiscie bardziej niz nieciekawie.
na jakie konto wysłac pieniadze? na to co podane na pierwszej stronie?
i tak Wam beda potrzebne...

mam jednak nadzieje, ze jesli były w schronie koty, to tez je uratowano...[/QUOTE
Dziękuję za Uwagę:) Szczęśliwa Pigi i Kazimierz:)

Posted

Mnie kotów najbardziej szkoda - w obliczu wody są praktycznie bez szans.
Psy, o ile nie są uwiązane, czy zamknięte, mogą próbować się uratować, płynąć. A koty...

Szkoda, że jest tyle sprzecznych informacji w mediach - w zasadzie nie wiadomo NIC PEWNEGO.

Posted

wampi_ napisał(a):
Zwracam uwagę na szczegóły. Nie wiem kim jesteś ani skąd masz informacje. W przeciwieństwie do Ciebie ja nie powtarzam zasłyszanych informacji a POTWIERDZAM. Wykonałam telefony do Sztabu Kryzysowego, kierownika schronika i fundacji Fioletowy Pies i wiesz co?? NIKT POMOCY NIE POTRZEBUJE na chwilę obecną. Jeśli będzie potrzebna pomoc jak codzień wsiądę w samochód i pojadę pomagać, a Ty??

draga Pan (Pani)?
Zwracam uwage na szczegóły.....W Krakowskim schronie na samą wieść o zagrożeniu ewakuowano prawie 1000 zwirząt w tym 750 psów...w Kędzierzynie -Koźlu kierownik schroniska naraża na smierć blisko 50 zwierząt....nie robi nic poza składaniem oświadczeń....stojących teraz w przerażeniu, zziębniętych , przerażonych psów nie obchodzą Pani (Pana) niedorzeczne wyjaśnienia ....doszło do zaniedbania, nieudzielenia właściwej pomocy na jaką w Krakowie nigdy byśmy sobie nie pozwolili.w czyjejkolwiek obronie Pan (Pani) teraz występuje to stoi w sprzecznośći nie tylko z prawem o dobrostanie zwierząt ale też ze zwykłą ludzką uczciwością....

Posted

pietrucha204 napisał(a):
najbardziej martwi mnie los jednej niewidomej, suki i kilku dziadków, ktore ledwo żyły :(

pietrucha, jestem z Toba calym sercem i jestem pelna podziwu dla Twojego zaangazowania. Ogladalam Teleekspres i plakalam nad losem ludzi, nad losem zwierzat jeszcze bardziej, bo one nic nie rozumieja. Potwornie sie boja. Piszesz o niewidomej suce i starych pieskach. Dla nich jest to stress dla nas niewyobrazalny. Z tego, co widzialam, jakos nie moge uwierzyc, ze jest tak, jak podaja, ze w schronisku jest super. Ty najlepiej znasz realia i tego kretyna, ktory tam pracuje i niestety mam czarne mysli. Obym sie mylila!
Daj mi wiadomosc na priv. : adres i numer konta, to na pewno wysle pieniadze. Jak woda zejdzie, to bedzie koszmar i straszne wydatki.
Pozdrawiam serdecznie i trzymaj sie!