Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Toż dlatego piszę..jak się nie zbierzemy to gówno wielkie..pppp Quote
Doda_ Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jakby były potrzebne miejsca dla zwierząt, dajcie mi znać najlepiej na priva. Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A ja co by było choc ciut wesoło napiszę, że moje piesy jakoś dzisiaj ładnie pachniały z mordki....i okazało się, że suńka jamniorka zeżarła pastę do zębów.....pachnie,...mniammmmm z ryjka jak nigdy, chyba jej sama będe podawała:) Quote
zadra Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Szkoda,że wiele schronisk w Polsce prowadzą ludzie wogóle do tego zajęcia niezmotywowani.Nie są to też milośnicy i przyjaciele zwierzat. Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 A to zadra prawda, tu nie trza wykształcenia, nic a nic, ino serca dobrego... Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Doda_']Jakby były potrzebne miejsca dla zwierząt, dajcie mi znać najlepiej na priva. jutro rano będzie wszystko wiadomo za jakieś 11 godzin Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 właśnie rozmawiałam z koleżanką z osiedla, które jest najbliżej schronu. była zobaczyć dokąd da się dojsć, jakieś 300 m przed schronem w kierunku schronu są ogródki działkowe. powiedziała, że bramy nie widać a działki zalane, że same dachy gdzieniegdzie widać. schron wg mnie nie leży wcale wyżej, może minimalnie to znalazłam teraz o tym miejscu właśnie "Zalany jest obszar ogródków działkowych na osiedlu Pogorzelec. Pod wodą jest fragment ulicy Gliwickiej, którą zamknięto na odcinku od restauracji Ogrodowa do skrzyżowania z ulicą Kozielską. Zalało znajdującą się tam stację benzynową." http://lokalna24.pl/news/?act=one&from=_portal_news&id=3278 Quote
Doda_ Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='pietrucha204']jutro rano będzie wszystko wiadomo za jakieś 11 godzin Mój tel 500-631-584, proszę napisać smsa jakby co, telefon zawsze mam przy sobie a na internecie nie zawsze jestem. Quote
MORETA/KEYA Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Oby wytrzymały te bidki do jutra...Może jutro coś się zmieni. Jak one będą spały na tej zimnej,mokrej ziemi Quote
kasiatatry Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 a co bedzie jak woda opadnie? az strach myslec co zobaczymy... ile zwierzat sie potopiło, bo ludzie nie pomysleli, ze jesli nie zabieraja, to chociaz z łancucha spuscic... do tego cała zwierzyna, ktora zyła blisko przy ziemi... Koty wolnozyjace... zwierzeta gospodarskie... Quote
carolinascotties Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 trzeba ruszyc do akcji pisania WIADOMOSCI MAILOWYCH [SIZE=3]TU - LISTA ADRESOW mailowych przygotowana przez rudzia-bianca - [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/32052-ALARM-Ewakuacja-Krakowskiego-Schroniska-potrzebna-pomoc-!?p=14703104#post14703104 jeszcze - [SIZE=2] [quote name='ewatonieja']powiatowe centrum zarządzania kryzysowego kierownik - marek waszkiewiczkontakt: Tel. (077) 481 99 57 fax. (077) 483 11 51, 483 21 53 e-mail: [email protected] wydział reagowania kryzysowego urzędu miasta kędzierzyn-koźle kierownik - andrzej leja kontakt: Tel. (077) 40-50-389, 40-50-390, 40-50-391 fax. (077) 482-12-00 e-mail: [email protected] a tu propozycja tekstu - autorstwa krakowianki.fr [quote name='krakowianka.fr']proponuje taki tekst, co wy na to: Drodzy Panstwo, Niniejszym meilem chce Panstwa poinformowac o zajsciach jakie mialy miejsce w ostatnich dniach na terenie schroniska w gminie Kedziezyn-Kozle. Od wielu dni opady spowodowaly podniesienie sie wod i przez co zalanie wielu gmin. Zalane zostalo rowniez schronisko dla bezdownych zwierzat w Kedziezynie-Kozlu a zwierzeta, m.in. koty pozostawione bez opieki potopily sie. Pragne takze dolaczyc sie do ogolnego apelu na forum Dogomanii, w ktorym prosimy o pomoc w rozpowszechnianiu informacji nt tej niedopuszczalnej sytuacji, ktora zaistniala tylko dlatego, ze nie przewidziano, ze fala kulminayjna moze zagrozic schronisku. Dodam, ze Kedziezyn-Kozle nie jest ani pierwszym, ani jedynym zalanym miastem, a jego wladze powinny byly zareagowac na ostrzezenia o pogarszajacej sie pogodzie i przygotowac ewakuacje zwierzat. Prosze wiec, aby lokalne media, czyli Panstwo, zareagowali na moj apel i opublikowali zaistniala sytyacje. Serdecznie dziekuje w imieniu naszych braci mniejszych. Z powazaniem, XYZ Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 carolinascotties - poczekajmy do rana - takie moje zdanie, zobaczymy wtedy jak tam wyglada, czy potwierdzą się info o kotach, dostanę zdjęcia w końcu stamtąd i można je dołączyć Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jejko, Pietrucha zdołowałaś mnie:To jak dachy widać to gdzie te zwierzaki, że woda nie podeszła???????????? Quote
kmurdz Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 dziewczyny, czy chcecie, zeby wrzucic ten tekst na facebooku? jesli tak, dajcie prosze znak na priva, to to zrobie. tam jest duza grupa, wiec mam nadzieje, bedzie odzew! pozdrawiam Quote
carolinascotties Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 kasiatatry napisał(a):a co bedzie jak woda opadnie? az strach myslec co zobaczymy... ile zwierzat sie potopiło, bo ludzie nie pomysleli, ze jesli nie zabieraja, to chociaz z łancucha spuscic... .. mam nadzieje, ze spuszczali... o ujadajacym przy budzie psie nie mozna ot tak-zapomniec przeciez :( Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 http://lokalna24.pl/news/?act=one&from=_portal_news&id=3278 pierwsze zdjęcie - to jest tablica NAD bramą na działki, które są na drodze do schronu Quote
Pogódka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Siedze nic w home nie zrobiłam, bo cóz warte nasz porządki, jak ginie istota???? chyba lepsza i wierniejsza od człowieka...Sorki, ale tak jest Quote
carolinascotties Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='kmurdz']dziewczyny, czy chcecie, zeby wrzucic ten tekst na facebooku? Jesli tak, dajcie prosze znak na priva, to to zrobie. Tam jest duza grupa, wiec mam nadzieje, bedzie odzew! Pozdrawiam mysle, ze to super pomysl...ALE TAK, JAK PISZE PIETRUCHA - POCZEKAJMY DO RANA... Quote
kaskadaffik Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Wierzcie że można, widziałam w tv, koło nas w Ziemoniowie, babka stała i płakała, że dom zalało, woda po dach, i jeszcze móiwła, że o tam naszego psa słychać jeszcze jak ujada :( :( :( Quote
pietrucha204 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 http://www.youtube.com/watch?v=tX5RCUtu00Q działki...za nimi podobno suchy schron Quote
Dana i Muszkieterowie Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Oby wreszcie przestało padać, a poziom wody się obniżył ... Quote
carolinascotties Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='pietrucha204']http://www.youtube.com/watch?v=tX5RCUtu00Q działki...za nimi podobno suchy schron :( ta bezradnosc mnie wykonczy... w 0:51 filmu - te slimaki skupione na butelce...bardzo smutny widok... Quote
figa33 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Boże , po widoku tak zalanych działek , nie wiem czy można się jeszcze spodziewać dobrych wiadomości:-( Quote
krakowianka.fr Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 problem jest z adresem: [email protected] (wracaja meila) reszta chyba doszla ok, nie wrocily! Zeby bylo latwiej, wpisuje was calosc adresow do Medii: [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] Wyslanie zajmuje pare min, a to jest wazny temat. Quote
Recommended Posts