Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Madziek napisał(a):
czy umie ktoś powiedzieć dokładnie kto i z jakich służb wypowiadał się w Trójce????? spróbuję się skontaktować i potwierdzić informacje

za późno włączyłam, nie słyszałam. moze zadzwonić do trójki? dzwonisz? ja mam problem ze stacjonarnym i z zasięgiem z kom

Posted

pietrucha204 napisał(a):
za późno włączyłam, nie słyszałam. moze zadzwonić do trójki? dzwonisz? ja mam problem ze stacjonarnym i z zasięgiem z kom

o której to nadawali?

Posted

monikapf napisał(a):
elmira robisz naprawdę bardzo dużo, jestem pod wrażeniem tego że potrafiłaś zainteresować tą sprawą znanego dziennikarza aż z warszawy. Nie przejmuj się złymi językami, pamiętaj że swoją pracą i zaangażowaniem pomagasz tym biedactwom

właśnie Elmira twoja pomoc jest na prawdę dobra i potrzebna

Posted

W przeciwieństwie do Ciebie ja nie powtarzam zasłyszanych informacji a POTWIERDZAM.

Bardzo się cieszę, że jesteś w stanie POTWIERDZAĆ informacje, ale nie wszyscy mają takie cudowne dojścia: połowa ludzi na tym forum pisze o rzeczach zasłyszanych, inaczej byłoby tu może góra 10 stron. Nie wiem czemu wprowadzasz taką atmosferę i akurat mnie się czepiasz, skoro co najmniej 2 osoby przede mną już o tym pisały.
Jeśli będzie potrzebna pomoc jak codzień wsiądę w samochód i pojadę pomagać, a Ty??

Jeśli chciałaś mnie zawstydzić, nie tędy droga. Do Kędzierzyna mam trochę za daleko, ale po ciężkim tygodniu większość weekendów pomagam w krakowskim TOZ a także w schronisku kiedy mam możliwość. Nie możesz mi zarzucić że bawię się tu czyimiś emocjami.
W całej tej sprawie chodzi jedynie o dobro zwierząt i ten wspólny cel powinien nas łączyć a nie wywoływać zbędne dyskusje na nasz własny temat.

Posted

[quote name='diego_8']Dziewczyny, to było kilka minut przed Muńkiem, w radiu (Trójka) wypowiadał się pan ze sztabu ppowodziowego w KK (jeśli dobrze usłyszałem).
Zapewniał, że dziś osobiście organizował pomoc dla ludzi i zwierząt w schronisku, że zwierzęta zostały przeniesione na pagórek za schronem, który w tej chwili jest faktycznie wyspą.
Mówił też, że kajakiem dowozili już wcześniej pracownikom schronu wodery i że z daleka schronisko faktycznie może wyglądać na zalane.

Dzwonił w odpowiedzi na apel o pomoc, jaki kilkanaście minut wcześniej Trójka przekazała na prośbę jednej ze słuchaczek (info w skrócie: psy pozamykane w boksach, koty potopione, potrzebna łódź do ewakuacji).

Więc naprawdę jest w tym wszystkim trochę chaosu...
Informacja dobra to to, ze zwierzaki zostały przeniesione i że fala kulminacyjna przechodziła przez KK około godz. 17:00, więc powinno być już lepiej.
Boże, niech to będzie prawda.

[quote name='Madziek']przed momentem jeszcze raz rozmawiałam z kierownikiem schroniska. Zwierzęta są w swoich kojcach suche i bezpieczne, nie zostały ewakuowane. Woda podeszła pod budynek, nie dotarła do kojców. Od sztabu kryz. otrzymali wodę i jedzenie dla ludzi, którzy są na miejscu.

to powiedzcie co jest prawdą ...to ze są całe , suche , zdrowe w schronisku
czy siedza od nocy na górce

Posted

Alicja napisał(a):
to powiedzcie co jest prawdą ...to ze są całe , suche , zdrowe w schronisku
czy siedza od nocy na górce

Alicja bardzo chciałabym to wiedzieć...

Posted

Koty prawdopodobnie potonęły w SCHRONISKU,a pietrucha pisze o PRZYTULISKU.
Na tym wątku pisze się jednocześnie o sytuacji w dwóch RÓŻNYCH miejscach...
Z tego,co ja rozumię,to przytulisko jest bezpieczne,a źle się dzieje w schronisku.

Posted

jest schronisko i prztlisko. info o kotach było ze schronu

w przytulisku jedna osoba potrafiła zabezpieczyc cały dobytek i inwentarz. tam jest 44 psów i 22 koty i wszystkie żyją. mają dowiezioną karmę itp. tam będzie potrzebna pomoc materialna w postaci bud, kojców, kocy

Posted

Od wczoraj śledzę ten wątek i dzisiaj już mam taki zamęt w głowie , że hej ! Nie wiadomo kto wie, jaka sytuacja naprawdę panuje w tym schronisku w K-K ! Nerwy siegają zenitu, a nic nie możemy pomóc !!! Co za kraj - ludzie i organizacje do spraw kryzysowych kręcą się " w miejscu", albo dezinformują społeczeństwo, rozpacz ogarnia ...:shake:

Posted

Przecież schronisko w Kędzierzynie było stricte dla psów. Z tego co słyszałem to kotów tam nie przyjmowano. Chyba że przypadkiem jakiś tam się znalazł.

Posted

egoist napisał(a):
Przecież schronisko w Kędzierzynie było stricte dla psów. Z tego co słyszałem to kotów tam nie przyjmowano. Chyba że przypadkiem jakiś tam się znalazł.

pzryjmowano do sterylizacji. z urzędu miasta jest akcja sterylki kotów wolnobytujących i mieszkańcy mogą je tam dawac na zabieg i a t jest zgoda. nie ma schroniska dla kotów - to fakt

Posted

pietrucha204 napisał(a):
w przytulisku ok wszystko. woda nie przekroczyla progu domu,jest zalane wszystko wokół ale dom oszczędzony

To dobrze, mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze z przytuliskiem i ze schroniskiem, bo widze, ze tu straszny chaos.
Ja rozumiem tak, ze zwierzeta ze schroniska sa na wzgorzu a z przytuliska tylko konie były wyprowadzone a reszta na strychach.
Mam nadzieje,ze te koty tez wyprowadzone i ze siersciuchom bedzie mozna jeszcze pomoc w znalezieniu domkow...
a jesli kotow nie było, to uff...