Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ma na imię „Bratek”
W niedzielę 21.03.2010 r. został potrącony przez samochód. Leżał na poboczu aż pewna pani zabrała go da auta i przywiozła do kliniki. Uratowała mu życie. Pokryła koszty leczenia do wczoraj. Pies był we wstrząsie. Nie chodził. Nie sikał, nie dawał oznak życia. Leczenie spowodowało ze je sam, pije, ale ciągle wygięty jest w lewą stronę, nie wstaje i mamy wrażenie ze nie widzi. Lewa strona ciała jest sztywna (łapki).
Wygląda to źle. Lekarze sugerują uśpienie…..
Ja chce walczyć. On patrzy Ci w oczy, choć Cię nie widzi, liże po rękach I CHCE ŻYC!!! Walczy o niego dr Swadźba i sugeruje Brno. Nie mam na to pieniędzy a nie wiemy, co się stało w jego głowie czy kręgosłupie. Musimy to wiedzieć zeby działać i pomóc biedakowi!
Błagam Was o pomoc.
Paliwo dajemy, auto, siebie, miejsce, rehabilitację. Potrzebne pieniądze na badania i kiedyś dom dla BRATKA!

Pies jest stale na lekach znieczulających, ale ma czucie głębokie we wszystkich kończynach. Jest nadzieja!!!
POMÓŻCIE. Liczy się każdy grosz i CZAS!!!!!!!

Wpłaty prosimy kierować na konto:

FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT
41-508 Chorzów - Maciejkowice
ul. Antoniów 1
Numer konta bankowego: 93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
IBAN PL93 1560 0013 2367 0569 2079 0001
[FONT=Times New Roman]SWIFT GBGCPLPK

z dopiskiem "Ratujemy BRATKA"

Dziękuję Wam za każdy grosik....

[/FONT]
Wpłaty:
od Livki i Nikusia
- 25 zł.
M.P. HER. - 15 zł.
Zapka - 30 zł.
K-WIKU 25 zł.
Leonarda 100 zł.
Magda222 100 zł.
Iv_ 50 zł.
W.Jędr. - 154,74
M.T.Urb. - 60
Katarzyna09 - 35
Taks - 150
B. Gron - 20
E.Rog. 100 zł.
Kociabanda za Danę- 30
Majkowiec- 30
K.Kliz - 15
H.Gwiz. - 30
T.Bor.- 25
S.Uli. - 52
Hesia - 50
Pro Optimum 36 (wpłata od Komornika Sądowego R.II. Gliwice
D. Piech. - 50 (bardzo dziękujemy za pozdrowienia i miłe słowa choć uważam że nie tylko my na nie zasługujemy. WSZYSCY jak tu jesteśmy)
M.Gwioz - 50
A.Kub-Pyt - 50
Grosziwo - 20
J.Las. - (musia?) - 24
I.Korzen. - 30
U.B.Głow (rodzice za bazarek) - 31
bazarek Katrinko - 30
Diuna (bazarek filmowy) - 61,50
Betta - 30
Diana79 - 130
Klaudia (bazarek) - 10
Meggi1 (bazarek) - 44
Kakadu - 28
Fundacja Serce Serc ( za allegro cegiełkowe) - 637
Taks (bazarek) - 550
Al.Gruszcz. (bazarek) 15 + 8

Łącznie : 2.921,24 zł. (na 04.05.2010)

Dzięki WIELKIE !!!!

Wydatki na Bratka:
Szpital: doba szpitalna 20 zł. x 41 dni = 820 zł.
Wyżywienie = puszki conwalescent 12 szt x 9,8 = 117,6
+ tacki z jedzeniem parzonym 1x dzień x 29 x 4,9 = 142,1
Leczenie (diagnostyka , kroplówki, leki , wczesna rehabilitacja) - 1482,40 zł.
Łącznie na ratowanie bratka do dzisiaj: 2 562,10

Pozostało na dzisiaj 359,14 zł wolnych środków. Pozostawiam je na razie - szczepienie i zakup leków. Nie wiemy co dalej z leczeniem. To za krótko by wiedzieć coś NA PEWNO.

Bazarki dla Bratka:

http://www.dogomania.pl/threads/1830...esyA-ka-GRATIS

http://www.dogomania.pl/threads/1831...9#post14433469

http://www.dogomania.pl/threads/1834...oA-ca-kwietnia

http://www.dogomania.pl/threads/1834...bork-do-23-04?

Banerek dla Bratka:
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://lh4.ggpht.com/_ByJq1rHjQuQ/S7SiB-FkCII/AAAAAAAABcQ/cVCDnUhKImA/Bratek.jpg" class="ipsImage" alt="">[/FONT]

Allegro :
[FONT=MS Shell Dlg 2]http://www.allegro.pl/show_item.php?item=989834859[/FONT]

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MOZE W MIEJSCU TRAGEDI ZNALEZIENIA PSA

należy porozwieszac ogłoszenia
moze ktos go szuka

choć sama nie do końca wierze w to co napisałam ...

może warto sprubować ......

słodka ma mordeczkę

Posted

[quote name='Rybka_39']Trzeba znaleźć kogoś kto robi aukcje cegiełkowe, bo ja nie bardzo wiem na jakiej to zasadzie działa?[/QUOTE]

Napisz PW do Selengi, bo wiem, że ona zna sie na tym.

Posted

Ja nie mam sumienia go uśpić bez walki, bez diagnozy..... W Mikołowie robią TK ale nie wiem czy potrafią odczytać. W brnie ta sama cena a efekt murowany

Posted

[quote name='Rybka_39']Trzeba znaleźć kogoś kto robi aukcje cegiełkowe, bo ja nie bardzo wiem na jakiej to zasadzie działa?[/QUOTE]

A jakbym coś podarowała na aukcję charytatywną?
Mam box-sety z serialami - mogę ofiarować.

Piszcie śmiało!

Posted

[quote name='kathrby']A jakbym coś podarowała na aukcję charytatywną?
Mam box-sety z serialami - mogę ofiarować.

Piszcie śmiało![/QUOTE]

Ale to raczej na bazarek?

Posted

[quote name='Rybka_39']Ale to raczej na bazarek?[/QUOTE]

Mogę oddać :)

Mam jeszcze pełno oryginalnych filmów - niektóre z wypożyczalni z licencją do wypożyczania :)

Posted

[quote name='amikat']Każde "działanie" się przyda[/QUOTE]

No niestety szef mi nie da zaliczki :(

Jak "rybka" się zajmie bazarkiem to ja pokrywam koszty wysyłki :)

Mam w 3 d*** filmów, nie noszone ciuchy, biżuterię.

Jak zajdzie potrzeba to zastawię coś ze złota.

Posted

Zjawiam się na prośbę Rybki.
Ja robię allegra cegiełkowe dla Fundacji Serce Serc - głownie dlatego, że nie stać mnie na płacenie prowizji od aukcji a fundacja ma status aukcji charytatywnych i tych opłat nie płaci.

Są trzy możliwości:

1. jeśli Fundacja SOS dla Zwierząt ma konto allegro i status aukcji charytatywnych, możecie mi udostępnić na chwilę hasło i przygotuję aukcję z konta fundacji

2. można się zwrócić do Fundacji Serce Serc o udostępnienie konta i pomoc w zebraniu pieniędzy. Tylko trzeba by napisać do fundacji informację o co chodzi, gdzie i pod czyją opieką jest pies - chociażby to co na wątku. No i koniecznie napisać kto będzie się kontaktował żeby uzgodnić sposób przekazania pieniędzy, bo mieliśmy ostatnio takie sytuacje, że wystawialiśmy aukcje a potem musieliśmy szukać chętnych do otrzymania kasy. A przecież my nie swoje pieniądze przekazujemy tylko darczyńców, nie możemy ich zdefraudować na inny cel.
Jeśli sytuacja jest na prawdę bardzo ciężka, można uzyskać pożyczkę od fundacji - pieniądze wykładane są teraz a zwrot jest z cegiełek.
Można też zadzwonić - może być szybciej
Fundacja wszystkie zebrane pieniądze przekazuje dla zwierzaka dla którego były zbierane, nie pobiera żadnych haraczy i nie przejmuje psa. Jedyny wymóg to rozliczenie fakturami, ale tego się nie da przeskoczyć, bo to wymóg prawny a nie wymysł fundacji
Jak będzie wszystko z p.Januszem Orzechowskim uzgodnione, to ja aukcję przygotuję w 1 dzień

3. mogę wystawić aukcję ze swojego konta (Selenga2), ale nie jestem w stanie opłacić kosztów aukcji i prowizji Niestety podanie w aukcji numeru konta fundacji (w tym przypadku SOS dla Zwierząt) nie wystarczy do zwolnienia z opłat - uzyskanie statusu aukcji charytatywnych to jest dość zawiła procedura allegro, a jesli taką aukcję chce wystawiać osoba prywatna, to musi mieć zgodę MSWiA