Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 557
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='leonarda']Ja za jakąś godzinę przelewam obiecane 100 (były święta i nie miałam jak).[/QUOTE]

A wiadomo coś na temat Bratka?
Jakieś nowe info?

Posted

Tak jak pisałam - nie chodzi ale wstaje na łapkach. Stara się kontrolować kupony ale nie potrafi przyjąć pozycji..... Nie widzi ale czuje mnie, liże po ręce i zasypiai kiedy go głaszczę.....

Posted

Gdybyśmy chcieli mu zrobić TK Polce to no za zapłacimy 681 zł, za brzuch 576 zł, za lędżwia 682 zł itd. Konsultacja z Dr Barankiem to kolejne 70 Euro. On ma być w Polsce dopiero 17 go. Myślę że lepiej i taniej jest jechać do Brna,

Posted

[quote name='Livka']Spróbujcie wątek trochę porozsyłać bo tu ważny każdy grosik a czasu niewiele ...
Dziewczyny do roboty ![/QUOTE]

Ja już nawet z rozpędu wysłałam do szefa, który siedzi w pokoju obok...
Można rzec, iż w pewnym sensie wywarło to na nim wrażenie...

Posted

[quote name='kathrby']Ja już nawet z rozpędu wysłałam do szefa, który siedzi w pokoju obok...
Można rzec, iż w pewnym sensie wywarło to na nim wrażenie...[/QUOTE]

Bardzo dobre posunięcie - pod warunkiem , że masz wyrozumiałego szefa ;)

Posted

Wszystko zależy, jaki szef, no nie?
Mój dzisiaj zobaczył na pulpicie zdjęcia Misi i Reksia i jak się dowiedział, że mam dwa psy, stwierdził, że się boi, że skończę jak VV, zalał sobie kawę i wyszedł bez słowa....

Posted

[quote name='Selenga']Zjawiam się na prośbę Rybki.
Ja robię allegra cegiełkowe dla Fundacji Serce Serc - głownie dlatego, że nie stać mnie na płacenie prowizji od aukcji a fundacja ma status aukcji charytatywnych i tych opłat nie płaci.

Są trzy możliwości:

1. jeśli Fundacja SOS dla Zwierząt ma konto allegro i status aukcji charytatywnych, możecie mi udostępnić na chwilę hasło i przygotuję aukcję z konta fundacji

2. można się zwrócić do Fundacji Serce Serc o udostępnienie konta i pomoc w zebraniu pieniędzy. Tylko trzeba by napisać do fundacji informację o co chodzi, gdzie i pod czyją opieką jest pies - chociażby to co na wątku. No i koniecznie napisać kto będzie się kontaktował żeby uzgodnić sposób przekazania pieniędzy, bo mieliśmy ostatnio takie sytuacje, że wystawialiśmy aukcje a potem musieliśmy szukać chętnych do otrzymania kasy. A przecież my nie swoje pieniądze przekazujemy tylko darczyńców, nie możemy ich zdefraudować na inny cel.
Jeśli sytuacja jest na prawdę bardzo ciężka, można uzyskać pożyczkę od fundacji - pieniądze wykładane są teraz a zwrot jest z cegiełek.
Można też zadzwonić - może być szybciej
Fundacja wszystkie zebrane pieniądze przekazuje dla zwierzaka dla którego były zbierane, nie pobiera żadnych haraczy i nie przejmuje psa. Jedyny wymóg to rozliczenie fakturami, ale tego się nie da przeskoczyć, bo to wymóg prawny a nie wymysł fundacji
Jak będzie wszystko z p.Januszem Orzechowskim uzgodnione, to ja aukcję przygotuję w 1 dzień

3. mogę wystawić aukcję ze swojego konta (Selenga2), ale nie jestem w stanie opłacić kosztów aukcji i prowizji Niestety podanie w aukcji numeru konta fundacji (w tym przypadku SOS dla Zwierząt) nie wystarczy do zwolnienia z opłat - uzyskanie statusu aukcji charytatywnych to jest dość zawiła procedura allegro, a jesli taką aukcję chce wystawiać osoba prywatna, to musi mieć zgodę MSWiA

Dziewczyny przemyślcie jeszcze raz propozycje Selengi !!!!

Szczególnie punkt 2

Posted

[quote name='Jasza']Wszystko zależy, jaki szef, no nie?
Mój dzisiaj zobaczył na pulpicie zdjęcia Misi i Reksia i jak się dowiedział, że mam dwa psy, stwierdził, że się boi, że skończę jak VV, zalał sobie kawę i wyszedł bez słowa....[/QUOTE]

Dziwne, bo mój powiedział to samo:crazyeye:
Z tym drobnym wyjątkiem, że kawę ja mu zalałam:razz:

Posted

Jeszcze prośba ... przydałby się bannerek i linki do bazarków na pierwszej stronie wątku.
Nie każdy ma czas przedzierać się przez cały wątek w ich poszukiwaniu ...

Posted

[quote name='Rybka_39']amikat i co z tym allegro?
Może rozważymy pkt 2?[/QUOTE]

Nikus dzieki za link. Czytam czytam i oczom nie wierzę.

Nie macie konta na allegro, Selenga propnuje Wam zrobienie aukcji poprzez Fundacje Serce Serc a Wy nie macie czasu na wysłanie maila do Pana Janusza bądź kilku minut na rozmowę telefoniczną?? To jakiś żart?? Przepraszam, że tak od razu z grubej rury wale, ale dla mnie to jakieś nieporozumienie.

Dzieki aukcjom wystawionym przez Selengę "mój" podopieczny zebrał na allegro kwotę około 2 tys, kolejny psiak Ramzesik uzbierał kwotę 1900zł.....
Wybór należy do Was.

Posted

Konta na Allegro nie mamy bo 2 lata temu zostało źle założone i to sie wlecze. Nie potrafimy tego odkręcić. Co mi umknęło ? Do kogo mam dzownic? O co mam prosić?

Kto powiedział że nie mam czasu???????????