Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dostałam dzisiaj zapytanie na PW o psiaka w typie PON-a lub jużaka - wysłałam propozycje ale pomyślałam jeszcze o Aniku bo jak się uprzeć to on do obu ras też podobny . Domek jest z mojej okolicy. Wprawdzie widzę ,że są już zainteresowani Anikiem ale nie zaszkodzi więcej chętnych...

Posted

elaja napisał(a):
Dostałam dzisiaj zapytanie na PW o psiaka w typie PON-a lub jużaka - wysłałam propozycje ale pomyślałam jeszcze o Aniku bo jak się uprzeć to on do obu ras też podobny . Domek jest z mojej okolicy. Wprawdzie widzę ,że są już zainteresowani Anikiem ale nie zaszkodzi więcej chętnych...

pewnie, ze nie zaszkodzi!:)
oby Aniś mógł w końcu zacząć przebierać w ofertach ;)

Posted

elaja napisał(a):

Pewnie, dziękujemy serdecznie :)

Posted

I ja sie strasznie ciesze.
Anik juz zasluguje bardzo na cudowny domek.
I wiem i jestem pewna w 200 %, ze kazdy domek bedzie przeszczesliwy majac tego cudownego, najradosniejszego pod sloncem psiaczka.
Anik to sama radosc, sama slodycz, samo zadowolenie, wesolosc ..... Usmiech z jego slicznego pysia nie schodzi niemal nigdy !!!!
Skacze, bryka, przytula sie ..... to najradosniejszy psiak nie tylko z niewidomych, ale ze wszystkich, jakie znalam.

Posted

zuziaM napisał(a):
I ja sie strasznie ciesze.
Anik juz zasluguje bardzo na cudowny domek.
I wiem i jestem pewna w 200 %, ze kazdy domek bedzie przeszczesliwy majac tego cudownego, najradosniejszego pod sloncem psiaczka.
Anik to sama radosc, sama slodycz, samo zadowolenie, wesolosc ..... Usmiech z jego slicznego pysia nie schodzi niemal nigdy !!!!
Skacze, bryka, przytula sie ..... to najradosniejszy psiak nie tylko z niewidomych, ale ze wszystkich, jakie znalam.

ale piękne świadectwo dla Anika :loveu:

Posted

Napisałam do dr. Garncarza z prośbą o opinię i do osoby zainteresowanej adopcją Anika, także proszę trzymać kciuki. Jak tylko dostanę odpowiedzi, poinformuję czy coś się z tego "wykluje".

Elaja, dziękuję za pamięć o naszym kudłaczku :)

Zaraz odnowię Aniczkowi Allegro i dodam piękne słowa Zuzi :)

Aniczek dziękuje za wpłaty :Rose:

10zł. - salibinka
10zł. - wojtuś
30zł. - Randa

Ranias, dziękuję :) Odnotuję jak doleci.

Posted

[quote name='Mantis']Napisałam do dr. Garncarza z prośbą o opinię i do osoby zainteresowanej adopcją Anika, także proszę trzymać kciuki. Jak tylko dostanę odpowiedzi, poinformuję czy coś się z tego "wykluje".

Elaja, dziękuję za pamięć o naszym kudłaczku :)

Zaraz odnowię Aniczkowi Allegro i dodam piękne słowa Zuzi :)

bardzo trzymam kciuki!!! oby się w końcu Aniczkowy domek znalazł!:)
a może dr Garncarz też coś nowego powie...;)

Mam nadzieję, że Aniczek wybaczy offa, ale serdecznie zapraszam na bazarek cegiełkowy z mojego banerka...:smile:

Posted

Ważna sprawa, nie bądźmy obojętni:

Wszystkim nam zależy na ograniczeniu bezdomności wśród zwierząt. Regulacja urodzin to klucz to likwidowania bezdomności.
Każda wysterylizowana suka, to kilkanaście mniej niechcianych psiaków w ciągu roku....Każdy wykastrowany pies...to ileś suk niezapłodnionych w okolicy...Przeliczyć to na lata-kosmiczne ilości bezpańskich, wałęsających się, nikomu niepotrzebnych zwierząt...:-(
Wszystkim miłośnikom psiaków ta akcja nie może pozostać obojętna - zbieramy deklaracje na sterylizację psów, każde 5 zł z Twojego miesięcznego budżetu jest na wagę złota, to dla Ciebie tak niewiele, a może uratować tyle istnień...

Nie bądź obojętny, RAZEM możemy więcej!!!:lol::lol::lol:

http://www.dogomania.pl/threads/184498

Przez okres 1 roku naszej inicjatywy przeprowadziliśmy sterylizację ponad 100 suk...

Wszystkie faktury zabiegów są do wglądu.

Posted

Otrzymałam odpowiedź od dr. Grancarza.

"Witam,
na zdjęciach faktycznie wydaje się, że ten psiak ma zacmę. Leczenie zacmy
jest tylko operacyjne.
NIe wiem natomiast czy po tej operacji odzyskałby wzrok, bo nie wiem co z
siatkowkami...
Tu potrzebne byłyby dodatkowe badania. Zdjęcia to za malo...
Pozdrawiam
Jacek Garncarz"

No niestety, bez badań ani rusz. A z drugiej strony... nie wiem czy operacja nie byłaby dla Anika zbyt ryzykowna. Co o tym myślicie?

Pani zainteresowana Aniczkiem nie odpisała :shake:

Anik dziękuję cioci Ranias i cioci Andegawence za nakarmienie skarpety :loveu:

Posted

Szkoda, ze nie jest wiadome, jakie to ma byc konkretne badanie.
Jeden z moich lekarzy ma urzadzenie do badania wzroku, ale przydalaby sie nazwa konkretna tego badania ... pod jakim katem ma byc zrobione.

Aniczek jest w swietnej kondycji fizycznej. Jak pisalam wczesniej spora dawka sedalinu nie zrobila na nim nawet najmniejszego wrazenia .....
Bylam tym bardzo zaskoczona.
Ale z drugiej strony to juz dziadzio ....... wszystko sie moze zdarzyc.

Posted

Mantis napisał(a):
Otrzymałam odpowiedź od dr. Grancarza.

"Witam,
na zdjęciach faktycznie wydaje się, że ten psiak ma zacmę. Leczenie zacmy
jest tylko operacyjne.
NIe wiem natomiast czy po tej operacji odzyskałby wzrok, bo nie wiem co z
siatkowkami...
Tu potrzebne byłyby dodatkowe badania. Zdjęcia to za malo...
Pozdrawiam
Jacek Garncarz"

No niestety, bez badań ani rusz. A z drugiej strony... nie wiem czy operacja nie byłaby dla Anika zbyt ryzykowna. Co o tym myślicie?

Pani zainteresowana Aniczkiem nie odpisała :shake:

Anik dziękuję cioci Ranias i cioci Andegawence za nakarmienie skarpety :loveu:

Wydaje mi się tak:
- Aniś trzymany był w ciemnej, ciasnej komórce
-od ciemności, braku światła, może i wieku pojawiła sie zaćma
- dodatkowe badanie pod kątem stanu siatkówek, gdyby były w porządku jest mozliwość operacji zaćmy....

Gdyby była możliwość to myślę jeszcze o badaniu pod kątem stanu siatkówek - i wtedy do zastanowienia czy ....
Anisiowi robić operację zdjęcia zaćmy...

Jest ryzyko, to już starszy Psiak- taki teraz szczęśliwy i pełen energii
a tu narkoza- i chyba byśmy sobie nie darowali gdyby się nie rozbudził.

Myśle że można Anisiowi zbadać siatkówki - i..... zastanowić co dalej robić.

Świadectwo Zuzi o Anisiu - super:):):)

Edit: teraz dotarło do mnie że do badania siatkówki też pewnie potrzebna będzie narkoza lub solidne otumanienie

Posted

To jest już stary psiak, nie widzi od bardzo dawna... Już przyzwyczaił się do tej swojej ślepoty... Ja myślę że operacja w tym wieku byłaby dosyć ryzykowna :(

Posted

Agnieszka_K napisał(a):
z jednej strony to każdy by chciał, żeby Aniczek widział, ale z drugiej...trochę się chyba wszyscy boimy nie?

To prawda...
Nie wiem, też do mnie dotarło, że z jednej strony mamy niewidomego, przyzwyczajonego do swojego stanu - szczęśliwego, pełnego życia, psa, a z drugiej być może perspektywę lepszej jakości życia, ale za cenę ryzyka, podróży stresu i bólu...

Posted

salibinka napisał(a):
To prawda...
Nie wiem, też do mnie dotarło, że z jednej strony mamy niewidomego, przyzwyczajonego do swojego stanu - szczęśliwego, pełnego życia, psa, a z drugiej być może perspektywę lepszej jakości życia, ale za cenę ryzyka, podróży stresu i bólu...

i najgorsze, że nie możemy dowiedzieć się czego by chciał Aniczek...

Posted

Ciotki, a ile wreszcie Anik ma latek, może wet by ocenił czy warto podejmować ryzyko czy nie. Gdyby Anik choć częściowo mógłby odzyskać wzrok to z pewnością czułby się bezpieczniejszy, a i szanse na adopcję mogłyby być lepsze.

Posted

Randa napisał(a):
Ciotki, a ile wreszcie Anik ma latek, może wet by ocenił czy warto podejmować ryzyko czy nie. Gdyby Anik choć częściowo mógłby odzyskać wzrok to z pewnością czułby się bezpieczniejszy, a i szanse na adopcję mogłyby być lepsze.

W tytule 14 latek....ja bede robic operacje zacmy Pepe 16 lat ...Joki na pierwszy ogien 8 letni calkowicie slepy ale jedno oczko do uratowania
drogo.. u dr.Garncarza konsultacja potem test w Grudziadzu i jak OK operacja..bedziemy zbierac..nie mam rady ..wejdzcie na watek Pepe, Joki tam wiecej szczegolow.

Posted

Ciapek miał 7 - 8 lat i w ciągu 6 m-cy miał kastracje i operację zaćmy .....życzyłabym sobie aby każdy pies tak dobrze znosił narkozę i zabiegi jak on,

Posted

coronaaj napisał(a):
W tytule 14 latek....ja bede robic operacje zacmy Pepe 16 lat ...Joki na pierwszy ogien 8 letni calkowicie slepy ale jedno oczko do uratowania
drogo.. u dr.Garncarza konsultacja potem test w Grudziadzu i jak OK operacja..bedziemy zbierac..nie mam rady ..wejdzcie na watek Pepe, Joki tam wiecej szczegolow.

Możesz podać link do wątku Pepe?