andegawenka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 [quote name='Nevada']a macie jakiegoś "fryzjera" w okolicy? trzeba by tak spróbować może, żeby nie oszpecić chłopaka, bo chłopak "na wydaniu", jak panna "na wydaniu" powinien się elegancko prezentować :-) wiesz on u fryzjera może spokojniejszy być, może bez farmakologii się obędzie? one najbardziej niedotykalskie kiedy "swój" próbuje czesać, a w salonie stoi taki jak trusia :-)[/QUOTE] Oj tak, to prawda, mój stał grzecznie i tylko na uwięzi , pysk bandażem był zawiązany. Szkoda że taka pora, lepiej gdyby było bliżej wiosny... Quote
Maruda666 Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Anisiu, uzbierało się z bazarku 77zł. Lada dzień wpłyną mi ostatnie wpłaty i poślę - bedziesz miał na fryzjera:) Quote
Randa Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Zuzia, a próbowałaś kiedyś sama psa takiego jak Anik strzyc? Quote
salibinka Posted March 9, 2011 Posted March 9, 2011 Z tego, co pamietam, zabiegi przy Aniku w azylu odbywały się przy pomocy sedalinu :(. Zuziu, jest bardzo źle z sierścią? Bo pogoda jeszcze mocno zdradliwa... Quote
zuziaM Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Na udkach najgorsza, bo poplatana mocno .... Grzbiet OK, brzuch tez nie najlepszy. Jak tylko sie zrobi cieplej, to sprobuje na sedalinie go po prostu wyczesac, a same wezly powycinac. Nie oszpece go na pewno. Mamy fajna pania fryzjerke, ale i u niej pewnie sie nie obejdzie bez srodka uspokajajacego. Ale najpierw bede musiala go porzadnie wyczesac, bo noze w maszynce zaraz sie wytepia, jak bedzie w skorze duzo kurzu i piasku. To wszystko, jak juz sie zrobi cieplej, wiec juz pewnie wkrotce. Quote
Maruda666 Posted March 11, 2011 Posted March 11, 2011 Mam dla Anika pieniążki z bazarku, ale potrzebuję nr konta :p Quote
Mantis Posted March 16, 2011 Author Posted March 16, 2011 Maruda666 napisał(a):Mam dla Anika pieniążki z bazarku, ale potrzebuję nr konta :p Bardzo dziękujemy :loveu: Przepraszam, ale zima na odchodne grypsko w spadku zostawiła :roll: Już wysyłam :) Agnieszka_K napisał(a):czy moja deklaracja doszła? :) Tak, doszła :) Ślicznie w imieniu Anika dziękuję :Rose: No a telefon milczy... :shake: Quote
Agnieszka_K Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Mantis napisał(a): No a telefon milczy... :shake: może Aniś kabel przegryzł?;) no bo niemożliwe, że takiego cuda nie chcą Quote
nika28 Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 Agnieszka_K napisał(a):może Aniś kabel przegryzł?;) no bo niemożliwe, że takiego cuda nie chcą Ja też nie mogę uwierzyć :shake: Quote
Maruda666 Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Aniś, robi się cieplej - uważaj na siebie, bo będą cię robić na pudelka:evil_lol: Quote
salibinka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Hmm, pudel... Zastanawiałam sie dzisiaj, czy Anik nie mógłby być mixem jużaka? Ale pani Ela - znawczyni rasy - rozwiała moje mrzonki:evil_lol: - że bardziej pona lub briarda... MOże znacie strony poświęcone tym rasom, może warto próbować i wśród miłośników tych psów szukac pomocy dla Anika? Quote
elaja Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 salibinka napisał(a):Hmm, pudel... Zastanawiałam sie dzisiaj, czy Anik nie mógłby być mixem jużaka? Ale pani Ela - znawczyni rasy - rozwiała moje mrzonki:evil_lol: - że bardziej pona lub briarda... MOże znacie strony poświęcone tym rasom, może warto próbować i wśród miłośników tych psów szukac pomocy dla Anika? Witam. Przywędrowałam tu za Salibinką i ten wasz Amik to mi trochę Ciapka przypomina ( pani Aniu , dla Ciapka robiła pani ogłoszenia to powinna go pani pamiętać ) - dla wyjaśnienia to Ciapek był kerry blue terrierem a odkryłam to dopiero gdy go ostrzygłam.I nie wiem . mogę się mylić ale Amik też taki terrierowaty jest , on mi trochę softa przypomina - i kerry i soft to bardzo rzadkie rasy , a mimo to kerraka z ulicy zgarnęłam. Proszę zapytać na terrierach bo znawcą jednak nie jestem. ps. Ciapek też był wrogiem szczotki , nożyczek i wody ale za to kochał ludzi.... z czasem pogodził się z tym że aby być z ludżmi to trzeba się polubić z tymi rzeczami. Ciapek też był niewidomy - po operacji częściowo odzyskał wzrok . Quote
salibinka Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 elaja napisał(a):Witam. Przywędrowałam tu za Salibinką i ten wasz Amik to mi trochę Ciapka przypomina ( pani Aniu , dla Ciapka robiła pani ogłoszenia to powinna go pani pamiętać ) - dla wyjaśnienia to Ciapek był kerry blue terrierem a odkryłam to dopiero gdy go ostrzygłam.I nie wiem . mogę się mylić ale Amik też taki terrierowaty jest , on mi trochę softa przypomina - i kerry i soft to bardzo rzadkie rasy , a mimo to kerraka z ulicy zgarnęłam. Proszę zapytać na terrierach bo znawcą jednak nie jestem. ps. Ciapek też był wrogiem szczotki , nożyczek i wody ale za to kochał ludzi.... z czasem pogodził się z tym że aby być z ludżmi to trzeba się polubić z tymi rzeczami. Ciapek też był niewidomy - po operacji częściowo odzyskał wzrok . Witamy, pani Elu, serdecznie :). Pamiętam, pamiętam Ciapka :). No właśnie - przecież są ludzie, którzy mają konkretną umiłowaną rasę i działają na konkretnej przestrzeni, wiedzą, jak się w niej poruszać... to jest może jakiś cień szansy dla Anika (?). Dlatego zastanawiam się, co w Aniku "siedzi" ;). Dzięki za radę - popytam też na terrierach. Anik już tyle czeka - trzeba szukać pomocy szerzej, gdzie się da... Quote
Nevada Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 poprosiłam znajomą o rzucenie fachowym okiem, pod jaką rasę można Anisia podpiąć: Hollandse smoushond: Anik: ale to raczej mało znana rasa u nas i pewnie nie znajdziemy klubu miłosników :shake:. Quote
elaja Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Dla porównania , ale się nie upieram " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> " class="ipsImage" alt=""> To są psy wystawowe , więc szata jest zupełnie inna niż u psa z kojca Quote
nika28 Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 Nasz Aniczek dalej bez domku :( :( Czy on ma aktualne ogłoszenia ? Quote
salibinka Posted March 26, 2011 Posted March 26, 2011 [quote name='nika28']Nasz Aniczek dalej bez domku :( :( Czy on ma aktualne ogłoszenia ? Cofnęłam się, żeby sprawdzić - ostatnie zamówione - portalowe - są z 21 stycznia - także najwyższy czas znowu zamówić. Rozeznam się w aktualnych bazarkach i zamawiam. A jak z FB i z Allegro? Myślę, że czas też na nowe zdjęcia - ZuziuM - bardzo Cię prosimy o zrobienie :). No i tekst - prosiłam i nadal bardzo, bardzo proszę - trzeba zmienić ten, który jest - niech się ktoś odważy i napisze nowy. Takie świeże ujęcie naprawdę się przyda! Quote
zuziaM Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 Zrobie zdjecia w przyszlym tygodniu. W srode ma byc nawet 17 stopni ciepla. Quote
Mantis Posted March 27, 2011 Author Posted March 27, 2011 Maruda666 napisał(a):Mam dla Anika pieniążki z bazarku Anika bardzo dziękuje :Rose: Pieniążki już wpadły do skarpety :) Quote
salibinka Posted March 27, 2011 Posted March 27, 2011 zuziaM napisał(a):Zrobie zdjecia w przyszlym tygodniu. W srode ma byc nawet 17 stopni ciepla. Aniczek ma zamówione 60 sztuk ogłoszeń u Paji na bazarku - dane wyślę wobec tego w środę. Wstawiłam Anika na Terrierach w Potrzebie. Poprosiłam też o wejście tutaj Majaa :) ( - niestety ma pełną skrzynkę, wpisałam na watku Ciapka - mam nadzieję, że odczyta) ZuziuM, jak Anik się ma? Jak się czuje? Quote
zuziaM Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Anus ma sie swietnie. jest zdrowiutki i bardzo bardzo radosny !~ To nadal wulkanik energii. Dzisiaj zaczynamy czesanie, czyli wiosenne porzadki w aniczkowym futerku. Quote
Recommended Posts