Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Elaja przygnała mnie na wątek i jak się okazuje Salibinka też próbowała, ale dopiero teraz o tym wiem (Sorry, ale od kilku miesięcy mam psią biurokrację związaną z psami świętokrzyskimi, a szczególnie starachowickimi )
Zaznaczam wątek. Przeczytam, przetrawię i pomyślę, co mogę doradzić lubporadzić.
Na razie zastanowiło mnie jedno (podkreślam, że nie czytałam całego wątku). Bodajże ZuziaM (tylko pobieżnie przejrzałam 3 strony) napisała, że lek. wet. ma sprzęt do badania oczu - ciekawa jestem jaki to sprzęt. Zauważyłam też odp. dr Garncarza - ma rację, ciężko na podstawie zdjęć oczu, nawet robionych w skali makro, zdiagnozować psa

Niczego nie obiecuję!

Posted

[quote name='salibinka']Możesz podać link do wątku Pepe?[/QUOTE]
Dopiero zauwazylam...przepraszam
Watek Pepe
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/200534-*STAROŚĆ-nie-Radość*-Młodość-nie-Wieczność***PePe-ma-szanse-na-widzenie-POTRZEBA#post16787125[/URL]

Chlopaki jade do Grudziaca 5 maja...Joki, Pepe i Nero.

Posted

Anus pozdrawia cioteczki z porannego spaceru.
Obrosl chlopczyk sierscia bardzo.
Czeszemy sie regularnie, ale jego siersc jest strasznie niesforna i sie koltuni okropnie.
Mam u siebie tez kudlatego ( jeszcze bardziej niz Anik ) Simona i u niego sie w ogole koltuny nie robia. Anisia siersc za to jest na to bardzo podatna.
Znow na klatce piersiowej mu sie splataly dwa, bede musiala je wyciac.
Dzisiaj je wymacalam podczas glaskania i na dodatek znalazlam dwa kleszcze na glowie.
Zaraz wypryskalam Anisia Fiprexem. Mam nadzieje, ze oposkutkuje.

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/0305ca49b2f21e6e.html"][IMG]http://images50.fotosik.pl/835/0305ca49b2f21e6egen.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/a3e9557edfdba37c.html"][IMG]http://images38.fotosik.pl/814/a3e9557edfdba37cgen.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Dziękujemy za zdjęcia. Zuziu, czy poza tendencją do filcowania, wszystko jest dobrze z Anusia sierścią? Na lewej łapie włos się tak ulożył (fota), czy to prześwit do skóry?

Mam do oddania krople "Frontline" na 10 - 20kg (bo moja Mila dostała jednak Kiltixa) i chętnie wyślę Anusiowi, tylko, proszę, przypomnij mi adres.

Pozdrawiamy Zuzię i Anusia serdecznie :) :)

Posted

To na lapce to tylko siersc tak rozwialo.
Anus nie ma lysinek. Myslalam, ze moga mu zostac na pupie, kiedy jesienia tak sie tam wygrywal ( jakies uczulenie mial ), ale zaroslo ladnie.
Poza tym koltunieniem to Anisia siersc jest ladna.
On jest troche brudny, zakurzony po prostu, bo zima, jak wyrzucal koce z budy, to dostal duzo slomy.
wiadomo, ze sloma zakurzona, wiec i Anus teraz jeszcze ten kurz w sobie nosi.
Ale wyczesywanie nieco ja odswieza.

Moj adres :
Hotel dla Zwierzat
Siekierczyn 358
59-818 Siekierczyn

Wielkie dzieki. Beda takie kropelki potrzebne.

Posted

[quote name='Agnieszka_K']napisałam nawet do Wojtusia pw, ale na razie tajemniczo milczy;)[/QUOTE]
Kochani już wyjaśnione, wojtuś wszedł prędziutko na wątek Malutkiej;);)

Anisia wiosennego i Was pieknie pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Dogo07']Ale Aniś jest śliczny. Tylko ciągle bez własnego domku.[/QUOTE]

no właśnie, nikt nie chce nasze słoneczka[IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/16/16_6_15.gif[/IMG]

Posted

Przejrzałam jako tako wątek. Jak czytam, że zaćma starcza to wyrok, a w sumie padły mniej więcej takie słowa, to szlag mnie trafia i tym bardziej ....... chcę spełniać swoje marzenia fundacja ratująca psi wzrok i podejmująca walkę o każdego niepełnosprawnego psa, a równocześnie zaczynam działania w kierunku działalnosci psów dla pomocy niepełnosprawnym osobom w świętokrzyskim .... z pomocą psów, a nie maskotek!

Zapraszam Anika na psią diagnostykę.

I bardzo proszę szukajcie wetów, którzy chcą się wyspecjalizować w okulistyce, bez tego nie ruszymy..............

Posted

[quote name='elaja']:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Elaja Ten wpis był miły, choć bardzo ............... symboliczny ;) , ale na dłuższą metę naprawdę nic nie zdziałam nie mając wetów, zresztą sama wiesz .......

Posted

[quote name='Majaa']Przejrzałam jako tako wątek. Jak czytam, że zaćma starcza to wyrok, a w sumie padły mniej więcej takie słowa, to szlag mnie trafia i tym bardziej ....... chcę spełniać swoje marzenia fundacja ratująca psi wzrok i podejmująca walkę o każdego niepełnosprawnego psa, a równocześnie zaczynam działania w kierunku działalnosci psów dla pomocy niepełnosprawnym osobom w świętokrzyskim .... z pomocą psów, a nie maskotek!

Zapraszam Anika na psią diagnostykę.

I bardzo proszę szukajcie wetów, którzy chcą się wyspecjalizować w okulistyce, bez tego nie ruszymy..............[/QUOTE]

Maaju :), ogromna prośba o podanie namiarów do Ciebie, żeby Mantis mogła się z Tobą skontaktować.

PS. Mantis, przepraszam za tel. świąteczną pobudkę:oops:;)

Posted

[quote name='Majaa']Elaja Ten wpis był miły, choć bardzo ............... symboliczny ;) , ale na dłuższą metę naprawdę nic nie zdziałam nie mając wetów, zresztą sama wiesz .......[/QUOTE]
Wiem....Ciapek też wie ;)
Anikowi też przydałoby się trochę ciapkowego szczęścia .

Posted

[quote name='Majaa']Elaja Ten wpis był miły, choć bardzo ............... symboliczny ;) , ale na dłuższą metę naprawdę nic nie zdziałam nie mając wetów, zresztą sama wiesz .......[/QUOTE]

[quote name='elaja']Wiem....Ciapek też wie ;)
Anikowi też przydałoby się trochę ciapkowego szczęścia .[/QUOTE]

Kochane Cioteczki czy możecie troszkę jaśniej napisać:modla::modla:, proszę:loveu:

Na razie zrozumiałem, że Maja ukierunkowuje się na okulistykę Psią i pomoc w tym kierunku dla Zwierzaków:):)

Pozdrawiam pięknie;);)

Posted

Wojtku, dla Anika padła ze strony Majaa bardzo konkretna propozycja - zaproszenie na psią diagnostyke. Mantis obiecała skontaktować się z Maaja i omówić temat szczegółowo.

A wątek Ciapka jest bardzo, bardzo pozytywny - Ciapek został uratowany przez elaja, pojechał do Majaa, dzieki której odzyskał wzrok i znalazł ds.