Mantis Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Świetne wieści :loveu: Zuziu, a może potrzeba na coś Aniczkowi? Jakieś witaminki? Anik dziękuję za zasilenie skarpetki :Rose: 20zł. - Nevada 20zł. - Agniaszka_K Quote
salibinka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Wiesci super, ale czekamy na zdjęcia, bo pakiet zamówiony czeka (a bazarek dzisiaj się zakończył), więc chciałabym wysłać już Paji dane. Jeszcze mam pytanie, bo to jakoś chyba taki Anikowy rocznicowy czas - jak ze szczepieniami u niego? Quote
elaja Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Zaglądam jeszcze przed snem do Anika i zastanawia mnie to , czy on miał robione jakieś badania oczu , i czym spowodowana jest u niego ślepota - zwykłą zaćmą czy jakimś urazem , i czy wiadomo na pewno , że nie ma szans na choćby częściowe odzyskanie wzroku ? Quote
salibinka Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Anika badała wetka, która leczy psy w hoteliku. Zuzia pisze, że Jej zdaniem, ślepota jest "calkowita i nieodwracalna". To są rejony Zgorzelca, więc z taką naprawdę porządną diagnostyką u dobrego specjalisty jest problem... Kilka dni temu - na wątku niewidomego Tymonka - dowiedziałam się, że można wysłac do dr Garncarza opis i zdjęcia z zapytaniem i On pokieruje, dopowie, na ile będzie w stanie ze zdjęć i opisu wyciągnąć wnioski. Mam zamiar na dniach wysłać mu "moją" Agusię i jeszcze jednego psa. Mantis, wyślesz Anika? Kontakt jest na stronie dr Garncarza - nie pamiętam w tej chwili - ale Google Ci znajdą. Quote
Agnieszka_K Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 [quote name='salibinka']Anika badała wetka, która leczy psy w hoteliku. Zuzia pisze, że Jej zdaniem, ślepota jest "calkowita i nieodwracalna". To są rejony Zgorzelca, więc z taką naprawdę porządną diagnostyką u dobrego specjalisty jest problem... Kilka dni temu - na wątku niewidomego Tymonka - dowiedziałam się, że można wysłac do dr Garncarza opis i zdjęcia z zapytaniem i On pokieruje, dopowie, na ile będzie w stanie ze zdjęć i opisu wyciągnąć wnioski. Mam zamiar na dniach wysłać mu "moją" Agusię i jeszcze jednego psa. Mantis, wyślesz Anika? Kontakt jest na stronie dr Garncarza - nie pamiętam w tej chwili - ale Google Ci znajdą. cioteczki wyślijcie, może coś nowego powie, a to genialny specjalista i wspaniały człowiek z wielkim sercem dla bezdomniaków! nie wiedziałam nawet, że można u niego konsultacje mailowe przeprowadzać:) mail: [email protected] Quote
zuziaM Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Witaminki mamy, dziekujemy bardzo. Anusia oczka ogladal tez inny lekarz, oprocz mojej pani doktor. I tez\ powiedzial , ze to juz starcza zacma i nie ma szansy na odzyskanie wzroku. Ale jesli chcecie, to oczywiscie mozna zasiegnac porady specjalisty od oczek. Mysle, ze wlasnie ktos taki ma najwieksza wiedze. Quote
salibinka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Zuziu, czy odpowiesz na moje pytanie - w książeczce pewnie są daty? Bardzo proszę. No i co z tymi zdjęciami?? Będą dzisiaj? Quote
zuziaM Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Anisia mam juz wpisanego na liste do szczepienia p. wsciekliznie. W przyszla sobote przydo mnie pani doktor, bo mam 65 psiakow do zaszczepienia + 2 psiaki sasiadki. Anik powinien byc zaszczepiony 26 kwietnia, wiec bedzie to zrobione rowniez w sobote. Zdjecia juz wgralam i juz wstawiam. Sedalin na tego drania nawet odrobinke nie zadzialal, wiec wyczesalam i wycielam ile tylko mi pozwolil. To niesamowity pies i jesli bedzie potrzeba pojechania z nim do fryzjerki, to pewnie najpierw trzeba bedzie odwiedzic weterynarza i podac jakis porzadny srodek. Wklejam wszystkie zdjecia, jakie zrobilam temu kreciolkowi Quote
zuziaM Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Anis naprawde pieknie wyglada zaraz po uczesaniu. potem znow sie kudelki rozwieja i juz tak ladnie nie jest. Nadal do wyczesania albo wyciecia pozostaja lapki i brzuch. Udka jako tako ogarnelam. Quote
salibinka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 65 psiaków??:crazyeye: Rzeczywiście sierść wymaga pracy. Ale i tak jest piękny. Szelki się u Anika nie sprawdziły? Jakby Mantis wysyłała Anika dr Garncarzowi, dobrze byłoby mieć jeszcze takie max dokładne zdjęcie oczu - w makro najlepiej. I opisane oczka, też wg tego, co zbadali poprzedni weci. Quote
Onaa Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Amiś jest niesamowicie pięknym i uroczym psiakiem. Quote
elaja Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Śliczny psiak , chętnych pewnie tylko odstrasza wiek i te perłowe oczka . Jeśli poza zmętnieniem soczewki nie ma uszkodzonych nerwów wzrokowych i żadnych innych zmian w oku , to może się okazać , że usunięcie soczewki już pozwoli psu odzyskać częściowo wzrok - a wiem też , że taką operację można połączyć z wszczepieniem nowej soczewki . Tylko , że w przypadku Anika należy brać pod uwagę czy ewentualne korzyści będą większe niż zagrożenia jakie niesie każdy zabieg pod narkozą. Nie wiadomo czy wiek i zdrowie pieska pozwolą na operację , która przecież nie należy do kategorii ratujących życie , a jedynie poprawienie jego komfortu... Quote
salibinka Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 No to poszło (edit. ogłoszenia), ponieważ nikt nic nowego nie napisał, ze starym tekstem. Zdjęcia tym razem pomieszałam - kilka najnowszych plus z różnych okresów Aniczka. Quote
Ula Skwara Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Śliczny piesek! Jaki wyczesany i czyściutki! Kochany! Quote
wojtuś Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 [quote name='salibinka']Anika badała wetka, która leczy psy w hoteliku. Zuzia pisze, że Jej zdaniem, ślepota jest "calkowita i nieodwracalna". To są rejony Zgorzelca, więc z taką naprawdę porządną diagnostyką u dobrego specjalisty jest problem... Kilka dni temu - na wątku niewidomego Tymonka - dowiedziałam się, że można wysłac do dr Garncarza opis i zdjęcia z zapytaniem i On pokieruje, dopowie, na ile będzie w stanie ze zdjęć i opisu wyciągnąć wnioski. Mam zamiar na dniach wysłać mu "moją" Agusię i jeszcze jednego psa. Mantis, wyślesz Anika? Kontakt jest na stronie dr Garncarza - nie pamiętam w tej chwili - ale Google Ci znajdą. [quote name='Agnieszka_K']cioteczki wyślijcie, może coś nowego powie, a to genialny specjalista i wspaniały człowiek z wielkim sercem dla bezdomniaków! nie wiedziałam nawet, że można u niego konsultacje mailowe przeprowadzać:) mail: [email protected] To naprawdę dobry pomysł z tą konsultacją u Dr Garncarza:) Przesłałem dla Anisia dekl. za marzec:) Słonecznie już i tak wiosennie pozdrawiam Anisia zdjęcia - piękne;) Quote
zuziaM Posted April 1, 2011 Posted April 1, 2011 Anis jest naprawde piekny i bardzo fotogeniczny. 30.03 wplynely pieniadze za okres 27.02 - 26.03.2011. Dziekujemy i pozdrawiamy. Quote
coronaaj Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 [quote name='zuziaM']Anis jest naprawde piekny i bardzo fotogeniczny. Dziekujemy i pozdrawiamy.[/QUOTE] Zagladam do Yogika, sliczny kudlacz ..mysle , ze pomimo medycznych problemow, jakis DS moze sie znajdzie. Jestem zajeta aferami na Dogo ale moze warto pojechac na jakas konsultacje.... no wiesc do dr.Garncarza troche daleko. Czy jest jakis okulista , chirurg specjalista...trzeba diagnozy z second opinion.... Quote
salibinka Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 Z najnowszych ogłoszeń jest mail z zapytaniem o Aniczka. Mantis, kopiuję Ci na pw - abys mogła odpisać i wybadać temat :). Quote
Agnieszka_K Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 salibinka napisał(a):Z najnowszych ogłoszeń jest mail z zapytaniem o Aniczka. Mantis, kopiuję Ci na pw - abys mogła odpisać i wybadać temat :). ooooo, trzymam kciuki w wielkiej nadziei! :) :thumbs: Quote
nika28 Posted April 2, 2011 Posted April 2, 2011 salibinka napisał(a):Z najnowszych ogłoszeń jest mail z zapytaniem o Aniczka. Mantis, kopiuję Ci na pw - abys mogła odpisać i wybadać temat :). O, może to jest jakaś szansa dla Anika !!! :) Kciuki trzymam :) Quote
Recommended Posts