Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

sunieczka bez łapki, ma ok 4 lat, na smyczy chodzi ładnie, wyraźnie widać, że jest to domowa psina, w mieszkaniu czuje się najlepiej,z chodzeniem po schodach radzi sobie świetnie. jest maleńka, waży może z 6 kg.

maleństwo było strasznie zmęczone i od razu po przyjeździe do Petry ułożyło się spać :lol:

Posted

Ja też pomyślałam, że warto dać ogłoszenie o suni trójłapce. Może odnajdą się właściciele.

U mnie dzień jak co dzień, czyli pełen atrakcji. Przed południem TZ miał jechać do moskiewskiego benka, zawieźć karmę i wziąć go do weta. Dojechał dopiero po południu, bo wcześniej była akcja w hoteliku u Miszy. Ten mały smrodek pogryzł się z hotelikowym psem, właścicielka usiłowała ich rozdzielić i niestety bez krwi się nie obeszło. TZ pracował za ratownika:cool3:.

Potem gdy debatowałyśmy z Enedą co zrobić ze znalezioną czarno-biała suką znalezioną na przystanku, zadzwoniła Erka z info o trójłapce. Petra przyjęła ją na tymczas, więc załatwione w tzw. międzyczasie miejsce w lecznicy okazało się dla niej zbędne. Dzwonię znowu do lecznicy z pytaniem, czy będą mieli coś przeciwko jeśli przyjedzie pies z czterema łapami (suka z przystanku). Wetka odpowiada, że generalnie jeszcze jedna łapa dodatkowo się zmieści:evil_lol:. I sunia została tam na dzisiejszą noc. Mam nadzieję, że jutro odnajdzie się właściciel, bo sunia ma numerek identyfikacyjny.

Bolmin chyba jest faktycznie bardziej moskiewskim. Byli dzisiaj u weta. Został odrobaczony i odpchlony. Wet oszacował go na 3-4 lata. W zasadzie zdrowy, tylko jeden kieł ma przebarwiony, być może na skutek jakiejś przebytej choroby. Z czasem może zaistnieć konieczność usunięcia zęba. Dziś Bolmin przeszedł test na psa - wynik negatywny. Czarny labek wykazał się dużym sprytem i rozwagą, szczęśliwie udało mu się uciec. Niestety Bolmin musi trafić do domu bez zwierząt, a właściciel nie może być osobą przypadkową.

Posted

Linssi, sunia od Agnieszki jest identyczna, jak był Groszek zidentyfikowany przez weta jako cc. Aż mi serce drgnęło na jej widok, bo Groszek był moim ukochanym tymczasowiczem.

Posted

Jeżeli chodzi o sunię z przystanka, to z samego rana przekazałam ją właścicielom.

Tak jak podejrzewałam sunia nawiała po spuszczeniu ze smyczy [sunia była zadbana, nie bała się ludzi, kiedy urwałam z budowy taśme, abym mogła ją przeprowadzić bezpiecznie przez ulice suńka merdając cały czas ogonem bez problemu dała mi się prowadzić:) ], podobno wszyscy domownicy jej szukali.

Sunia na widok swojego pana oszalała z radości :)

Posted

ZAGINĄŁ PSIAK!!!

wczoraj w okolicach ul. Domaszowskiej zaginął psiak rasy shi-tsu (czy jak się to pisze;)) - psiak jest na weterynaryjnej karmie, właściciele od wczoraj chodzą i szukają, dali ogłoszenia do radia, dzwonili do schronu (tu oczywiście reakcja raczej znana:angryy:), mają porozwieszać odłoszenia ze zdjęciem - gdyby ktoś coś wiedział to podaję tel. zeby nie zginął mi w natłoku innych: 722233330

Posted

Ja znowu z serialem z GW. Tym razem tłumaczy się jeden z wetów schroniskowych. Jeśli temat pójdzie tylko w kierunku eutanazji psów, to albo się całkiem rozmyje, albo konsekwencje dotkną tylko jego.
http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8356417,Weterynarz_ze_schroniska__Usypianie_zgodnie_z_ustawa.html

A tu cytat z artykułu:
"A jakie są Państwa doświadczenia z kieleckim schroniskiem dla bezdomnych zwierząt? Na telefony czeka Angelina Kosiek pod numerem 41 249 82 04, adres e-mailowy: [email protected]."

Posted

divia_gg napisał(a):
Wysle Ci niebawem Terri, moze byc? I Lula od jaagi czeka, wiec moze tez ja bys machnela;)?? Ale to zaraz, za chwilke - mam nadzieje;)

Lulka potrzebuje nowych zdjęć..bo z obecnymi już miała kilkanaście serii ogłoszeń.. :roll: nie są zbyt korzystne może dlatego nikt nie dzwoni, bo taka sunieczka ginie w natłoku innych.. :-(

p.s Erko a o której w pon jest akcja łapania kudłatki ?

Posted

divia_gg napisał(a):
Wysle Ci niebawem Terri, moze byc? I Lula od jaagi czeka, wiec moze tez ja bys machnela;)?? Ale to zaraz, za chwilke - mam nadzieje;)

Może być Teri.Jak to mówicie:"Wszystkie pieski nasze są."?

Posted

Ta sunieczka trójłapka raczej sie nikomu nie zgubiła, pewnie wyrzucona. Znajoma już widziała ja kilka dni temu w okolicy Wojska Polskiego, poleciała nawet do domu po jedzenie dla niej, ale kiedy wyszła, to juz jej nie było.
Dzisiaj dałam ogłoszenie o niej w radio FAMA, wysle jeszcze do Echa, ale raczej nie mam nadziei,ze znajdzie sie właściciel.

Posted

erka napisał(a):
A jeżeli ktos robi ogłoszenia Górce, to dzisiaj Murka wstawiła nowe fotki sunieczki na jej wątku.

Ja pooglaszałam już Górkę.Można wymieniać zdjęcia?Jeśli tak to spróbuję wymienic.Wprawdzie nowych nie ogladałam, ale tamte stare tez są ok.
Zuzię mogę oglaszać jak ktoś mi coś podeśle.:evil_lol:Mam tez ogłaszać Teri.Jak będę miała gotowca niestety.

Posted

Trójłapka ma się dobrze, ma przeogromny apetyt większy od mojego Filipka który jest dużym psem, psiaki polubiły się na tyle że mogłam sunię wypuścić z zamknięcia, wczoraj obszczekała mojego Fifiego jak chciał zobaczyć co ma w misce a dziś Filip odstraszył sunię od swojej. Psinka jak chce wyjść na dwór to biegnie z legowiska pod drzwi merda ogonkiem jak spojrzę w jej stronę, większość dnia leży na legowisku. Świetnie sobie radzi bez tej łapki, bez problemu skacze i zeskakuje z wersalki, schodki to też dla niej nie problem, czasami przeskakuje po dwa, na smyczy chodzi szybko że czasami nie nadążam i muszę prawie biec za nią, nie za bardzo podobała się jej kąpiel i wyczesywanie też nie przypadło jej do gustu, znalazłam u niej ogromnego kleszcza, sunia jest bardzo przyjacielska, widać że miała właściciela, może to była starsza osoba która zmarła i rodzina pozbyła się psa