ewelinka_m Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Kajtusiowi zrobiłam cały komplet ogłoszeń...mam nadzieję,że ktoś się odezwie , to nie możliwe, żeby do tej pory nikogo nie zauroczył :crazyeye: Quote
LadyS Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Ja wysłałam Kajtusia cioteczce Asior, bo jej znajoma szuka szczeniaczka, który nie urośnie za duży. Quote
Jaaga Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Agnieszko, jesli przyjechał ze schroniska, to pewnie bedzie jednak kaszel kenelowy, bo takie własnie ma objawy. nasila się wieczorem, również przy szczekaniu, aktywnosci. Jesli jest osłona antybiotykowa, zeby nie przyplątały się bakterie, to nie ma żadnych ropnych wydzielin. Poproś lekarza o Eres. Pomoze w odksztuszaniu, a jest najbezpieczniejszy. Skoro dolne drogi oddechowe nie sa zajete, to możesz podac mucosolvan lub ACC dla dzieci (do godz. 16-17). Kaszel kenelowy trwa ok. 3-4 tyg. Własne psy najlepiej zaszczepić jesienią Pneumodogiem. Kajtus jest cudny, mały i zadziwiajace, że nikt nie chce takie cudeńko. Quote
Mada:) Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Przepraszam za OFF, ale sprawa jest pilna. WYSZKOLONY pies szuka domu na JUŻ!: [url]http://www.dogomania.pl/threads/192233-WYSZKOLONY-CUDOWNY-pies-Raf-szuka-bardzo-pilnie-domu!!-Musi-opu%C5%9Bci%C4%87-DT!!!!!!!!!!!!!!!?p=15318189#post15318189[/url] Quote
Kashdog Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='andzia69'][URL]http://www.liveleak.com/item?a=view&token=bb4_1283184704[/URL] se zobaczcie....[/QUOTE] [url]http://www.liveleak.com/view?i=4da_1258562069[/url] Jak widać moda na znęcanie się nad zwierzętami się szerzy... Quote
eliza_sk Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Poznajecie... ? [IMG]http://img821.imageshack.us/img821/2057/aaaaaaq.jpg[/IMG] Quote
Elka_Ka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Kashdog'][url]http://www.liveleak.com/view?i=4da_1258562069[/url] Jak widać moda na znęcanie się nad zwierzętami się szerzy...[/QUOTE] Myślicie że takie skur...sy zasługują na to żeby ich ziemia nosiła?:angryy::mad: Quote
savahna Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Elka_Ka']Myślicie że takie skur...sy zasługują na to żeby ich ziemia nosiła?:angryy::mad:[/QUOTE] Brak słów.....coś wiadomo więcej...?Dziewczynę chociaż namierzyli.Miałam sobie darować kliknięcie na ten link.... straszne..... Quote
erka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Poszedł przelew 90 zł z bazarku , erko jak dojdzie przelew proszę potwierdź na wątku :) [/QUOTE] Dzięki Rudzia-Bianca:) , jak tylko dojdzie, potwierdzę. Na razie doszło 150 zł od andzi69 z bazarku fotograficznego, bardzo serdecznie dziękuje:). Dzisiaj mam super wiadomość!:) Dziewczyna , która pomagała przechowywać Stefkę, weźmnie na dt Irę! Dzisiaj przyjechała ze swoim ON-kiem, 12 letnim, ale w tak świetnej formie,że wygląda najwyżej na 7 lat i poszłysmy razem z Irą na spacer. Ira zachowywała sie wspaniale , od razu przytulała sie do tej dziewczyny, dawała buzi, również do Szarika bardzo przyjaźnie byłą nastawiona:). Jestem naprawde zadziwiona ,ze ona jest tak zsocjalizowana, mimo tego ,że u tego chłopa na łańcuchu nie ma żadnego kontaktu z człowiekiem, bo on nawet na nią nie spojrzy i wogóle sie nia nie zajmuje. Ale ona jest super inteligentna :). Na smyczy chodziła od poczatku tak świetnie, a przeciez nikt jej tego nie uczył. Na początku kilka razy tylko rzuciła sie w strone samochodów, ale jak tylko skorygowałam te zachowania, przestała to robić. Uczy sie bardzo szybko. Myslę,że w tym dt obecnośc Szarika będzie bardzo korzystna, nauczy ją , jak zachowywać sie w domu, bo nigdy w nim nie była. Muszę ja teraz odpchlic i wykąpać , bo jest czarna , jak węgiel i chyba bedę musiała to zrobic w jakims psim salonie, bo u mnie w domu to niemożliwe. Jak juz będzie czyściutka pojedzie do domu:). Quote
ewab Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Bardzo się cieszę, że Ira będzie miała DT:). Trzymam też kciuki żeby szybciutko znalazł się DS. A teraz zobaczcie czego dopatrzył się wet. powiatowy. Lepiej późno niż wcale:cool3:. [url]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8338599,Eutanazja_w_schronisku.html[/url] Quote
savahna Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='ewab']Bardzo się cieszę, że Ira będzie miała DT:). Trzymam też kciuki żeby szybciutko znalazł się DS. A teraz zobaczcie czego dopatrzył się wet. powiatowy. Lepiej późno niż wcale:cool3:. [URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8338599,Eutanazja_w_schronisku.html[/URL][/QUOTE] I chwała Bogu.Może wreszcie ktoś się za to weźmie!Żeby tylko nie zamietli pod dywan.Wreszcie ktoś na tym zad_piu sie odważył.:angryy::angryy::angryy: Cieszę się,że Ira ma dt.Kończę ją ogłaszać.Jutro komplet.:loveu: Quote
erka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Coś podobnego, oczom nie wierzę:crazyeye:. Myślę,ze jeszcze bardziej byłby zadziwiony, gdyby znał prawdziwe statystyki:diabloti:. Bo, co to za problem dla nich na miejsce padłych w wyniku chorób i zagryzionych psów pojechać i zwinąć ile trzeba nowych ,żeby sie ilośc zgadzała . Kiedy sie nie prowadzi żadnej identyfikacji psów, to sprawa prosta . A gdyby powiatowy częściej zaglądał do schronu, który ma przez płot i przeprowadzał kontrole, a nie kurtuazyjne wizyty , to do takich zadziwień mogło by wogóle nie dochodzic:cool3:. Quote
erka Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='savahna']Żeby tylko nie zamietli pod dywan.Wreszcie ktoś na tym zad_piu sie odważył.:angryy::angryy::angryy: Cieszę się,że Ira ma dt.Kończę ją ogłaszać.Jutro komplet.:loveu:[/QUOTE] Savahna, odważył????!!! To od zawsze należało do jego obowiązków i to m.in dzieki jego poprzednikowi i jemu ten obóz koncentracyjny prosperuje bez problemów:angryy:. Quote
ewab Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='erka']Savahna, odważył????!!! To od zawsze należało do jego obowiązków i to m.in dzieki jego poprzednikowi i jemu ten obóz koncentracyjny prosperuje bez problemów:angryy:.[/QUOTE] Chyba coś wisi w powietrzu. Jeśli znajdę to coś, dam cynk. Quote
savahna Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 [quote name='erka']Savahna, odważył????!!! To od zawsze należało do jego obowiązków i to m.in dzieki jego poprzednikowi i jemu ten obóz koncentracyjny prosperuje bez problemów:angryy:.[/QUOTE] No jasne,że należało do obowiązków,ale chyba nikt nie wierzył,ze cokolwiek się w Dyminach zmieni?!!:angryy: Quote
savahna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ira ma komplet ogłoszeń( co w moim języku znaczy,że bez Świstaka I chyba jakiegoś jeszcze portalu):evil_lol::eviltong: Powodzenia pies!:thumbs: Quote
jkp Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 erka super z ta Irą ( nie dawała mi spokoju i tak mało szans dla niej widziałam = pesymistka !!). Za jej kapanie i zabiegi SPA :) ja zapłacę. Quote
Jaaga Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 To się dziewczynie udało :lol:. Erko, gdybyś nie miała jej gdzie dać do pielęgnacji, bo w salonach terminy są dosyc długie, to zawsze masz do dyspozycji tzw. suche szampony, czyli pudry czyszczące lub szampony w płynie bez kąpania. Quote
savahna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Jaaga napisał(a):To się dziewczynie udało :lol:. Erko, gdybyś nie miała jej gdzie dać do pielęgnacji, bo w salonach terminy są dosyc długie, to zawsze masz do dyspozycji tzw. suche szampony, czyli pudry czyszczące lub szampony w płynie bez kąpania. Z tego co wiem u p.Ewy na Warszawskiej nie ma kolejki. Ja sie umawiałam z dnia na dzień na strzyżenie.Może jakby przedstawić sytuację to cósik taniej by było...?Ewelinka ją zna.A jakby potrzebne były namiary, to posiadam. Quote
erka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Już umówiłam się na jutro na 15 na moim osiedlu, myśłałam,że tam tyko małe psiaki obsługują , bo salonik niewielki, ale pani zgodziła sie wykąpać brudaskę. Czyli jutro wielki dzień Iry, ogromnie sie cieszę:):):). Quote
savahna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 erka napisał(a):Już umówiłam się na jutro na 15 na moim osiedlu, myśłałam,że tam tyko małe psiaki obsługują , bo salonik niewielki, ale pani zgodziła sie wykąpać brudaskę. Czyli jutro wielki dzień Iry, ogromnie sie cieszę:):):). Suuuper!Zaczynam oglaszać Górkę.:evil_lol: Quote
LadyS Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 savahna napisał(a):Suuuper!Zaczynam oglaszać Górkę.:evil_lol: Savahna - Górka ma allegro, więc tego nie musisz robić. Quote
savahna Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 ladySwallow napisał(a):Savahna - Górka ma allegro, więc tego nie musisz robić. lady Rozumiem,ze allegro mam nie robić?:roll: Szczerze, to nawet nie wiem o co w allegro chodzi, raczkuję w temacie,a jak na razie to robię zawsze wg. listy ewelinki. Quote
LadyS Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 savahna napisał(a):lady Rozumiem,ze allegro mam nie robić?:roll: Szczerze, to nawet nie wiem o co w allegro chodzi, raczkuję w temacie,a jak na razie to robię zawsze wg. listy ewelinki. Nie rób, jest zrobione :) Quote
divia_gg Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Jako ze ostatnio dzialam bardziej bazarkowo-w koncu;) niz ogloszeniowo pozwole sobie pomoc Ewelince w podsumowaniu ogloszen. I narazie widze to tak:) Zrobilam "metryczke", znaczy spis psiakow ktore sa na pierwszej (narazie oprocz ŚTOZU, bo tam niestety nie do konca znam sytuacje). I mam prosbe, zeby kazdy kto oglasza psiaki napisal na prv - zeby nie zasmiecac - gdzie i kiedy robil danemu psiakowi ogloszenia. Nie musi byc co do dnia, ale tak mniej wiecej. Doroślaki: Albinka Terri Oskar Dyzia Misiek Ira Kala Sonia Mika (z lancucha) Boczek Lord Górka Morel Zuzia Mika (mix yorka)?? Szczeniaki: spod kieleckiej miejscowosci:roll: Rex Szarka (ona chyba jednak na dorosle juz sie lapie...:roll:) Mała czarna Kajtuś ŚTOZowe zwierzaki jednak tez:cool3:. Jak one stoja z ogloszeniami? Pakoszka vel Eliza Koni Bafi Mocca Chopin Mozart Misza Suczka, mix doga (??) psiak z barwinka (??) Szczylki: Fuks Opatka Quote
Recommended Posts