emilia2280 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='andzia69']pamiętajcie, że to pw...no ale dla dobra zwierzaków chyba można wykorzystać;) Dudziaczek zakładała wątek Lizie...ale jej nie ma, ja nie wiem czy jest z nią jakiś kontakt, ona robiła zdjecia Lizie... wątek Lizy dla przypomnienia: http://www.dogomania.pl/threads/120402-LIZA-JuA-nie-cierpi-nie-zazna-zA-a-czA-owieka-za-TM-jej-A-ycie-bAE-dzie-jak-w-bajce no i cały mój wątek nt. schronu jest do wykorzystania... był jeszcze wątek takiego spaniela - Saga albo Dudziaczek go zakładała - ale nie mogę znaleźć Nie mogę odnaleźć wątku Buby - rotki, której szczeniaki 3 tyg. rozeszły się jak ciepłe bułeczki w ciągu paru godzin odkąd trafiła do schronu:angryy: Liza o ile wiem byla "dzieckiem" pod opieká KrystynyS. Przynajmniej w jakiejs czésci. Do niej napiszcie jesli potrzebny jest kontakt. A te zdjécia psów zagryzionych w schronie, zestawilabym fotki psów zyjácych-przed i martwych-po, jesli takie posiadacie. Oczy zyjácych i ponizej zwloki... Straszna smierc. Quote
ewab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Bardzo dziękuję wszystkim, którzy przesłali mi materiały. Jeśli dysponujecie jeszcze jakimiś proszę [email protected]. Montujemy filmik, który chcemy rozpowszechnić w necie. Istniejącą sytuację chcemy przedstawić Radzie Miasta, mam nadzieję, że przyjmą ten punkt na najbliższą sesję. Planujemy też inne działania. Quote
malagos Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Cudne, kochane dziewczyny! Wspieram Was całym sercem! Quote
Ulka18 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Filmik jak bedzie gotowy, wysle zagranice do niemieckich Fundacji, takze mysle, ze wsparcie stamtad przyjdzie odgornie przez Wawe i krajowego weta, bo powiatowy i wojewodzki to chyba za malo, skoro tyle lat tolerowal tą kaznie ! Quote
lika1771 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dziewczyny super w koncu cos sie dzieje brawo Quote
jkp Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ostatnio filmu na YT "o tej tematyce" biły rekordy popularności ( kot wrzucony do śmietnika w Anglii). Może kto jest na FB albo NK to może rozpropagować ?? ( Ja niestety tylko dogomaniaczką jestem ale poprosze dzieciaki coby rozesłały swoimi drogami ) Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ja jestem na facebooku i mam sporo znajomych z innych miast, to rozpropaguję, jakby co! Quote
majuska Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Łatwo nie będzie pewnie, ale najważniejsze to rozpocząć walkę i to się właśnie stało, Basiu dzięki wielkie dla Ciebie za ten odważny krok, jeżeli już będzie jakiś materiał do rozpowszechniania na pewno też pomogę, trzymam mocno kciuki, oby się odpowiedzialnym za to "włodarzom" zaczęły mocno tyłki pocić Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ciotki, a może zwrócić się do Stowarzyszenia Teraz-Kielce? http://www.teraz-kielce.pl/ Być może będą w stanie pomóc... Quote
Ulka18 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Cioteczki, a moze sie trzeba dowiedziec jak w Katowicach sie rozprawili z umieralnia? Teraz to juz jest zupelnie inne schronisko, a kiedys tam tez byla masakra i psy umieraly z glodu. Quote
majuska Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Olkusz, Orzechowce......tam się udało, wierzę, że i tu się uda!!! Quote
andzia69 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 aaa - cytat z artykułu z 2008r - normalnie nie wiem czy sie śmiać czy płakać:) http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080718/POWIAT0104/776709814 "Psy przywiezione do schroniska umieszczamy w oddzielnych boksach. Czasem hotelowych, w których teraz są szczenięta, czasem po prostu w pierwszych wolnych. Innych warunków nie mamy. Po przywiezieniu zwierzęta są badane przez lekarza weterynarii, dostają preparat hexadog na nosówkę, wściekliznę i jeszcze trzy inne choroby zakaźne - mówi kierownik schroniska Grażyna Khier." no popatrzcie - to psy były/są szczepione na wirusówki??? śmiech na sali:evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
ewab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Witamy na wątku kpina. Kto Ty jesteś ciotka czy wujek? Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Napisałam do tego Stowarzyszenia. A co! Jakby co, to trzeba mieć wszystkich po swojej stronie. Oto treść wiadomości: Zwracam się do Państwa z informacją i prośbą o pomoc. Ostatnio w lokalnej prasie pojawił się szereg artykułów donoszących o bestialskim traktowaniu psów w schronisku dla zwierząt w Dyminach. Wolontariusze współpracujący z placówką, choć charakteru tych relacji właściwie nie można tak nazwać, już wcześniej zwracali uwagę na to, że w przytulisku dzieje się źle. Ostatnie dane wskazują, że jest jeszcze gorzej. W ciągu pół roku padły w niewyjaśnionych okolicznościach 52 psy, a ponad 20 uśpiono. Wolontariusze zrzeszeni są na wątku kieleckim na forum miłośników psów: www.dogomania.pl. Oto link do wątku, w którym zamieszczone są m. in. zdjęcia psów, które padły po... zagryzieniu: http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-świętokrzyskie-prosimy-o-pomoc!-aktualizacja-str.1/page276 Te zwierzęta spotkał zły los, bo nie mają opiekunów, osób odpowiedzialnych za ich życie. W schronisku powinny być zaspokojone ich podstawowe potrzeby, a tymczasem (jak widać na zdjęciach) psy są niedożywione, nie separuje się suk od psów przez co mnożą się (sic!), a ponadto nikt nie zwraca uwagi na agresję pomiędzy zwierzętami. Padnięte psy, jak dokumentują to zdjęcia, leżą w boksach dość długo i nikt nie robi sobie kłopotu, by je zabrać. To schronisko to mordownia. Nie spełnia norm sanitarnych - psy powinny być w boksach na betonie lub płytkach, bo łatwo je zdezynfekować w razie epidemii. Nikt o te psy nie dba, a wolontariusze są zwyczajnie wypraszani. To szokujące, że w XXI wieku, w mieście wojewódzkim, które pretenduje do miana miasta nowoczesnego i kulturalnego, w majestacie prawa zabija się bezbronne zwierzęta, odmawia się pieniędzy na sterylizacje i szczepienia. Miarka się przebrała i w Dyminach należy wreszcie zaprowadzić porządek. Ufam, że jeśli leży Państwu na sercu dobre imię naszego miasta, wesprzecie wolontariuszy pomocą i radą. Z poważaniem, xx Ps. Przesyłam linki do artykułów Gazety Wyborczej dotyczących schroniska: http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8356417,Weterynarz_ze_schroniska__Usypianie_zgodnie_z_ustawa.html http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8361887,Tydzien_z_glowy__Szefowie_schroniska_juz_sie_rozgrzeszyli.html http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8371656, Quote
Linssi Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Jelena, niezle pisemko :) Mam nadzieje, ze kogos zainteresuje, bo to o czym napisalas, to dopiero wierzchołek góry lodowej. Mysle ze watek dot. przekretow bardzo by zainteresowal przeciwnikow obecnych wladz :P Jesli jestes na facebooku to zapraszamy na profil naszych psiakow. Link jest na pierwszej stronie niniejszego watku. Oczywiscie zachecamy do zapraszania swoich znajomych do nas :razz: Quote
eliza_sk Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Co macie większego - ale nie dużego bardzo, kotolubnego, do chodzenia luzem po podwórku, ocieplona buda znajduje się w budynku gospodarczym. Quote
andzia69 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 eliza_sk napisał(a):Co macie większego - ale nie dużego bardzo, kotolubnego, do chodzenia luzem po podwórku, ocieplona buda znajduje się w budynku gospodarczym. hmmm...może Ira? nie jest chyba wielkości onka tylko ciut mniejsza...no ale nie wiem czy ona kotolubna... Opatka może? choć też nie wiem czy kotolubna... Quote
ewab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Pasuje Mocca. Waży 22 kg. Jest kociolubna. Do łóżka też potrafi się wprosić:). Przed wydaniem zostałaby wysterylizowana. Quote
Jelena Muklanowiczówna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Linssi napisał(a):Jesli jestes na facebooku to zapraszamy na profil naszych psiakow. Link jest na pierwszej stronie niniejszego watku. Oczywiscie zachecamy do zapraszania swoich znajomych do nas :razz: Już się dzisiaj do Was dołączyłam! ;-) Quote
Elka_Ka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='Basia1968']dziewczyny błagam - miarka sie przebrała z ta waszą mordownią. Zaczynamy akcje międzynarodową!!! Prosze o przesłanie materiałów - zdjęć - na mój adres meilowy [email protected] od niedawna zainteresowali sie tym co dzieje sie w waszej rzeźni Dyminach Holendrzy. Tylko podczytałam, ale te zdjęcia MIsia i tego drugieggo psiunia po prostu mną zatrzęsły. Bardzo proszę o marteriały zrobimy taki kipisz tym gnojom, że cały świat ich zobaczy!!!! Ewab miała kiedys takie zdjęcia ze schronu gdzie w miskach był syf itd. CHCE DZISIAJ WYSŁAC TO DO HOLANDII, NIEMIEC, BELGII A palanty, które to czytają z tej rzeźni, z pseudo urzędu niech zaczną trząść portami!! Boże to nie do zniesienia!!! bestie! [SIZE="2"]Bardzo proszę również do mnie przesyłać materiały o schronie [email protected] Biorę na siebie telewizję, parę gazet i co mi tylko przyjdzie do głowy. Quote
eve-w Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 zgłaszajcie jeszcze sprawę na fora internetowe. ja już zaczelam :) no i urząd na siebie biorę. bede ich telefonami od jutra męczyc :) mam plan ;> Przydałby się jeszcze jakiś plakat z tymi cholernymi zdjęciami i link do petycji. Czoko ma klepnięty poniedziałkowy transport. Jeżeli będzie ta sunia kudłata czarno - biała też się zabierze do Warszawy i pózniej do DT. Jeżeli jej nie będzie koleżanka weźmie jakąś inną małą sunię kudłatą. Quote
ewab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Dziś Gazecie był kolejny odcinek o schronisku http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8371656,Schronisko_najlepiej_oddac_organizacji.html Oto jedna z wypowiedzi na forum podpisana "najlepszy wolontariusz". Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi, ma napisane czarno na białym: "Nareszcie panie z TOZU odkryły karty na co czekaliśmy przez cały tydzień zjadliwych i jątrzących artykułów. Tyle lat podchodów o przejęcie "Schronu".Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ....A nie łaska założyć swoje schronisko i pokazać wreszcie tym bezdusznym urzędasom jak się je wzorowo prowadzi. Ale po co ? Jak tu jest gotowiec no i niebagatelna kasa z urzędu. A przy okazji zero kontroli bo przecież to my jesteśmy przepełnione miłością do zwierząt a reszta to be.. A że przy okazji przejmie się kontrolę nad wszystkimi rasowymi i poszukiwanymi na rynku zwierzątkami i będzie się "ofiarowało" dalej w dobre ręce.Już nie potrzeba będzie wysyłać wolontariuszy na przeszpiegi żeby wyławiali rasowe szczeniaczki i wyszarpywali ze schroniska nawet w asyście policji. Jakimś dziwnym trafem przedstawicielki tej jakże dobroczynnej organizacji ( często z poza Kielc ) były zainteresowane braniem w adopcję tylko rasowymi pieskami i kotkami. Nie zdarzyło się wziąć zwykłego Ciapka czy starego Burka. Przecież to kłopot . Przypadki starych poranionych zwierząt służyły jedynie do bicia piany w mediach. Większość piszących szkalujące schronisko teksty, nigdy tam nie była. I ma błędne wyobrażenie o tym obiekcie. To jest schronisko a nie hotel czy szpital. Jeśli jest przeznaczone na 150 zwierząt to 200 się nie zmieści A jak już się zmieści, to od razu artykuł że zwierzęta żyją w tragicznych warunkach.. Nie ma warunków do leczenia 50 chorych psów na raz, a nie trafiają tam wypasieni mieszkańcy kanap. Ale to wszystko trzeba wiedzieć a nie tylko jątrzyć i szkalować. Zorganizujcie ogólnopolską akcję zniszczenia kieleckiego schroniska poprzez adoptowanie wszystkich znajdujących się tam zwierząt - wtedy nie będą mieli racji bytu. Co się stało z tak szczytnym zamierzeniem budowy schroniska w Promniku ? Nawet w tak niewielkim gronie nie możecie się dogadać i to o was świadczy. Może zorganizować wycieczkę do jednego ze schronisk prowadzonych przez TOZ - tak z zaskoczenia, zobaczymy tą wzorowość. A talony i układy z wetami , no chyba ze to tylko plotki - to sory. Pisać dalej ?" I kolejny odcinek - na jutro http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8377197,Psy_z_Dymin_pod_okiem_kamery.html Czyli wszystko jest cacy, a monitowane będą jednostki niepożądane na terenie schroniska. Quote
erka Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Bardzo proszę wszystkich o nie podawanie linku do tego wątku do publicznej wiadomości. To jest nasz organizacyjny wątek, dotyczący przede wszystkim spraw związanych z psiakami pod nasza opieką i ich adopcjami. Quote
ewab Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 erka napisał(a):Bardzo proszę wszystkich o nie podawanie linku do tego wątku do publicznej wiadomości. To jest nasz organizacyjny wątek, dotyczący przede wszystkim spraw związanych z psiakami pod nasza opieką i ich adopcjami. Masz rację Erko. Mam propozycję by przenieść dyskusję o schronie na schroniskowy wątek andziowy. A ze spraw organizacyjnych. Na Stoku (w rejonie bloków 22,26) błąka się szczenna biała suka. Czy jest szansa by ktoś ją mógł obfocić? Dostałam dziś maila w sprawie labradora Rita. O którego psa chodzi? Quote
Recommended Posts