mala_czarna Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Renata5 napisał(a):Założycielka wątku wysyła konto na pw:) U mnie rzeka wylała i jest juz na działce,ogłosili alarm p/powodziwy:look3: Oj to nie jest dobrze. Ale mam nadzieję, że jesteście bezpieczni??? Quote
Lionees Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 mala_czarna napisał(a):Oj to nie jest dobrze. Ale mam nadzieję, że jesteście bezpieczni??? Póki co,woda nie podchodzi do domu,bo mamy kawał działki,ponoć dzisiaj i jutro ma nie padać,może wsiąknie w ziemię.Ale od niedzieli znowu opady:roll: Quote
Awit Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 O rany! Trzymajcie się tam, oby nie podeszła bliżej!! Quote
martka1982 Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Renatko jest taka prośba,że karma sucha była rozwodniona przed podaniem:) Quote
Lionees Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 martka1982 napisał(a):Renatko jest taka prośba,że karma sucha była rozwodniona przed podaniem:) Nie ma sprawy,wody u nas dostatek:p A tak poważnie,to wiem,bo wczoraj dzwoniłam do schroniska:) Quote
Lionees Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Przyszło 265zł. 240zł na dt i 25zł na fryzjeru (jakby to powiedział miś pushupek:evil_lol:) Dziękuję:) Quote
Anula Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Martuniu-przelałam już pieniążki za czerwiec ponieważ wyjeżdżam i przepraszam za różne terminy wpłat ale jestem wciąż w rozjazdach a Miętuniowi i Renatce życzę dużo słoneczka i suchych dni. Quote
Awit Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Nie zalewa Was? Jak Miętusek, spokojny do innych psów? On nic nie widzi na te jedno ostałe oczko? Quote
Ewa Marta Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jak fajnie, że Miętusek juz w domu:-) 20 maja Apsa wzięła ode mn ie karmę i na pewno jakoś dostarczy do malucha:-) Oddałam 3 kg Trovetu, które sprezentowala wcześniej mojemu podopiecznemu Figa33 i 6 kg Renalu, które dostałam od Madziek:-) Ponieważ mój Idol przeszedl na inną karmę, cieszę się że przyda się kolejnemu staruszkowi:-) Quote
Lionees Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Karma dotarła-dziękujemy:loveu: Póki co nas nie zalewa,miejmy nadzieję,że woda sie juz nie podniesie.Dzisiaj był zakręcony dzień,byli goście(nasze dziewczyny z dogo:loveu:)więc Miętusek troszke sie speszył,połozył sie w kąciku i cichutko sobie spał.Goście pojechali,Miętusio przyszedł na głaski:)Jutro porobie fotki:) Quote
danka4u1 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Renata5 napisał(a): Jutro porobie fotki:) Reniu, Ty masz jeszcze czas i głowę do fotek ? Ale czekamy zniecierpliwością, by ujrzeć Miętuska. Quote
Awit Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Maleńki, ledwo co przyjechał a tu dom się ludźmi zapełnia..... Quote
gonia66 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Ewa Marta napisał(a):Jak fajnie, że Miętusek juz w domu:-) 20 maja Apsa wzięła ode mn ie karmę i na pewno jakoś dostarczy do malucha:-) Oddałam 3 kg Trovetu, które sprezentowala wcześniej mojemu podopiecznemu Figa33 i 6 kg Renalu, które dostałam od Madziek:-) Ponieważ mój Idol przeszedl na inną karmę, cieszę się że przyda się kolejnemu staruszkowi:-)Dziękujemy w imieniu Miętusia i swoim oczywiscie tez:) To dla nas ulga finansowa, a dla Miętusia zdrowko w jedzonku:):) Renata5 napisał(a):Karma dotarła-dziękujemy:loveu: Póki co nas nie zalewa,miejmy nadzieję,że woda sie juz nie podniesie.Dzisiaj był zakręcony dzień,byli goście(nasze dziewczyny z dogo:loveu:)więc Miętusek troszke sie speszył,połozył sie w kąciku i cichutko sobie spał.Goście pojechali,Miętusio przyszedł na głaski:)Jutro porobie fotki:) Cudne wieści..jak ja bym chciala Was kiedys odwiedzic..malo to realne, ale marzenia się spelniaja, a zeby cos sie moglo zdarzyc- trzeba podobno marzyc..więc se pomarze..a co:):) Quote
marysia55 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Witam Miętosława w niedzielny poranek. W Krakowie na chwile wyszło słoneczko. Mam nadzieję, że u was też. Quote
danka4u1 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 Ja też Was witam w niedzielny " poranek":evil_lol::evil_lol: Odcięło mnie od netu...gorsze niż ban:lol: U nas też słoneczko:lol::lol: Co u Was słychać? Jak potopy??? Buziaki:lol: Quote
Lionees Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Potop nam chyba nie grozi:) Skończyły sie puszeczki,nowe jeszcze nie doszły,a suche jest dla Mietuska niejadalne:shake:Wszystko jedno,czy suche jako suche,czy namoczone-fe.No i co ja mam zrobić?:roll: Quote
danka4u1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='Renata5']Potop nam chyba nie grozi:) Skończyły sie puszeczki,nowe jeszcze nie doszły,a suche jest dla Mietuska niejadalne:shake:Wszystko jedno,czy suche jako suche,czy namoczone-fe.No i co ja mam zrobić?:roll: Bardzo mądrzy ludzie mówią: przegłodzić....:shake::shake: Niech sprawdzą sami na sobie metodę:angryy::angryy: Mnie też tak mądrze radzono, ale to nie był pies tej mądrej osoby:angryy:...I tak się zmagamy.Współczuję, jak znajdziesz sposób, chętnie skorzystam:lol: Quote
Lionees Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='danka4u1']Bardzo mądrzy ludzie mówią: przegłodzić....:shake::shake: Niech sprawdzą sami na sobie metodę:angryy::angryy: Mnie też tak mądrze radzono, ale to nie był pies tej mądrej osoby:angryy:...I tak się zmagamy.Współczuję, jak znajdziesz sposób, chętnie skorzystam:lol: Przegłodzić można zdrowego psa,niestety chory pies musi jesc regularnie,do tego przeciez bierze leki.na razie dosłownie daję mu okruszki pasztetu do tej karmy tak dla zapachu,ale on nawet tych okruszków nie powinien jesc,no ale muszę tak robić,bo wtedy zjada tez leki.POMOCY!!! Quote
danka4u1 Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Przykro mi. Sama nie wiem,jak to przeskoczyć.... Quote
mala_czarna Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Ranatko, a czy z funduszy Miętuska cokolwiek zostało? Trzeba chyba coś zamówić w Krakvecie to dowiozą do Ciebie :( Póki co, mozna mu dawać rozgotowane ziemniaki (gotowane w łupinach), jajko i biały serek. Może jak Martka tu przyjdzie to napisze ile Miętusek ma w skarpecie :( Quote
Lionees Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='mala_czarna']Ranatko, a czy z funduszy Miętuska cokolwiek zostało? Trzeba chyba coś zamówić w Krakvecie to dowiozą do Ciebie :( Póki co, mozna mu dawać rozgotowane ziemniaki (gotowane w łupinach), jajko i biały serek. Może jak Martka tu przyjdzie to napisze ile Miętusek ma w skarpecie :([/QUOTE] Schronisko zamówiło ileś(nie wiem ile) puszeczek i dostane je na dniach.Poczekamy na Martusie,bo odnośnie finansów,to ja nic nie wiem.A ziemniaczki zmieszać na jeden posiłek z jajkiem,a na drugi z serkiem? Quote
martka1982 Posted May 24, 2010 Author Posted May 24, 2010 ziemniaki dla psa?? przecież to rozwala żołądek jeśli chodzi o finanse to wystarczy spojrzeć na pierwszy wątek, wszystko tam jest. Miętus ma 404 zł, tylko czy warto zamawiać w krakvecie i czekać na dostawę skoro inne puszki już idą? Quote
mala_czarna Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 Renatko, powiem Ci szczerze, że jeśli Miętusek nie ma tak w 100% zdiagnozowanych powaznych problemów z nerkami, to mięsko też można mu podawać. Np. pierś indyka gotowana z ryżem + np. warzywa. Nie dużo mięsa, ale wykluczyć co całkowicie przecież nie sposób ;) Co do ziemniaków, to ja mojej suni gotowałam w łupinkach wczesniej oczywiście porządnie umyłam), gniotłam widelcem na miazgę i dodawałam kilka kropel oleju dla smaku ;) A serek biały też spokojnie można mu podać z ziemniakami, albo z jajkiem :) Quote
mala_czarna Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='martka1982']ziemniaki dla psa?? przecież to rozwala żołądek jeśli chodzi o finanse to wystarczy spojrzeć na pierwszy wątek, wszystko tam jest. Miętus ma 404 zł, tylko czy warto zamawiać w krakvecie i czekać na dostawę skoro inne puszki już idą?[/QUOTE] Nie rozwala żołądka. Stosowałam tę dietę przy niewydolności nerek - takie były zalecenia weta. Jest topik o nerkowcach na Dogo - wystarczy przeczytać. Quote
Recommended Posts