martka1982 Posted May 5, 2010 Author Posted May 5, 2010 cicho się zrobiło bo w moim przypadku dogomania odmówiła współpracy. czekam na wyniki Miętuska Quote
Selenga Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 [quote name='martka1982']Wyniki z dnia 27 kwietnia 2010r. ALT 73 max 50 MOCZNIK 22,1 max 7,37 KRWINKI BIAŁE 21.24 max 17 KRWINKI PŁYTKOWE 967 max 580 PODKREŚLIŁAM ZA WYSOKIE WSPÓŁCZYNNIKI podwyższony wskaźnik ALT = nieprawidłowa praca wątroby podwyższony mocznik = nieprawidłowa praca nerek podwyższone krwinki białe = stan zapalny podwyższone krwinki płytkowe = organizm walczy biorąc pod uwagę dwa pierwsze podwyższone wskaźniki, przydałoby się USG... Quote
mala_czarna Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Alat ma chyba też coś wspólnego z sercem, a jeśli chodzi o ten mocznik to być może to jednak tylko coś z pęcherzem moczowym się dzieje, bo kreatynina jest ok. Miętusek nie jest młodym psem, organy zaczynają szwankować. Mam jednak nadzieję, że nic się nie zmieniło jeśli chodzi o jego wyjazd do Renatki?? Quote
Lionees Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Nic sie nie zmieniło z mojej strony,czekam na Miętusia:) Quote
gonia66 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Renata5']Nic sie nie zmieniło z mojej strony,czekam na Miętusia:)[/QUOTE] To kiedy moze być u Ciebie Reniu?? Cos Ciebie mallo ostatnio z nami:( CHorutka jestes???? Quote
danka4u1 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 :multi:Nie możesz być chorutka. Może futrzaki Cię przerosły ? Wypuść całą zgraję na wiosenne słoneczko i niech sobie wącha trawkę i kwiatki. Moruska - mojego ulubieńca- weź jednak na kolana, bo bidulek z racji wieku i kiepskiego zdrówka zasługuje na szczególne względy. Trzymaj się nam i futrzakom zdrowo i odezwij się częściej, bo stęskniłyśmy się za Tobą...:multi: Quote
Lionees Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='gonia66']To kiedy moze być u Ciebie Reniu?? Cos Ciebie mallo ostatnio z nami:( CHorutka jestes????[/QUOTE] Nie jestem chorutka,tylko miałam 18-stke syna i padłam na pysk:mdleje:. ale juz odetchnęłam i jestem:) Mietusek ma ponoć przyjechac do mnie 9 maja,także czekam.Zresztą każdy termin po 8 maja mi pasuje:) Quote
gonia66 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Renata5']Nie jestem chorutka,tylko miałam 18-stke syna i padłam na pysk:mdleje:. ale juz odetchnęłam i jestem:) Mietusek ma ponoć przyjechac do mnie 9 maja,także czekam.Zresztą każdy termin po 8 maja mi pasuje:)[/QUOTE]UUUUffff;):):):) Quote
danka4u1 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='Renata5']Nie jestem chorutka,tylko miałam 18-stke syna i padłam na pysk:mdleje:. ale juz odetchnęłam i jestem:) Mietusek ma ponoć przyjechac do mnie 9 maja,także czekam.Zresztą każdy termin po 8 maja mi pasuje:)[/QUOTE] Ach, szkoda, że moja 18-ka dopier za jakiś czas hihihi.. Przydałady się taka impreza, a wiadomo, że Renia wspaniale to umie zorganizować. Dobrze, że jesteś zdrowiutka:lol::lol::lol: Quote
martka1982 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Dostałam dość lakoniczną informację od kolegi wolontariusza, który napisał mi,że wyniki moczu Miętusa są ok. Nadal, mimo kroplówkowania ma za wysoki mocznik - 15.7 Wynik jest lepszy niż przed kroplówka ale nadal za wysoki. O tym czy Miętusa wypuszczą z takim wynikiem już teraz do dt zadecydują pani weterynarz razem z naszą prezeską. Quote
Lionees Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 W takim razie czekam na decyzję Pani prezes i Pani wet,no i przede wszystkim na Miętusia.I tak jak pisałam wcześniej,praktycznie każdy termin po 8 maja mi pasuje:) Quote
martka1982 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 Decyzję już znam - Miętus przez najbliższy tydzień będzie nadal pod kroplówką w schronisku ale ogólnie szykuje się do odlotu w kierunku wschodnim;) Quote
marysia55 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 martka1982 napisał(a):Decyzję już znam - Miętus przez najbliższy tydzień będzie nadal pod kroplówką w schronisku ale ogólnie szykuje się do odlotu w kierunku wschodnim;) jakoś dzisiaj za Martą gonię po wątkach. Tak wyszło. miętusiński kończ te kroplówkowanie (chociaż wiem, że to dla twojego zdrowia) i ląduj na kolankach u Renatki, chociaż jak pisała Danusia to zarezerwowała je dla innego psiaka. Na pewno we dwóch sie zmieścicie. Quote
martka1982 Posted May 7, 2010 Author Posted May 7, 2010 marysia55 napisał(a):jakoś dzisiaj za Martą gonię po wątkach. Tak wyszło. miętusiński kończ te kroplówkowanie (chociaż wiem, że to dla twojego zdrowia) i ląduj na kolankach u Renatki, chociaż jak pisała Danusia to zarezerwowała je dla innego psiaka. Na pewno we dwóch sie zmieścicie. aaaa no tak! teraz już wiem do kogo należy ten oddech na plecach, który czuję........:) Quote
Lionees Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 martka1982 napisał(a):Decyzję już znam - Miętus przez najbliższy tydzień będzie nadal pod kroplówką w schronisku ale ogólnie szykuje się do odlotu w kierunku wschodnim;) Niech się chłopak kroplówkuje na zdrowie:)Mój telefon podałam,także będziemy w kontakcie,czy tu na wątku,czy telefonicznie;) Quote
mala_czarna Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Dopiero za tydzień??? Martka, przecież ten mocznik można w nieskończoność wypłukiwać. Wiem, bo moja sunia tak miała. Niech Miętusek idzie w końcu do Renatki. Karma na niego czeka, ciepły kącik, a tak, w schroniskowym boksie on nigdy nie dojdzie do siebie. Quote
martka1982 Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 mala_czarna napisał(a):Dopiero za tydzień??? Martka, przecież ten mocznik można w nieskończoność wypłukiwać. Wiem, bo moja sunia tak miała. Niech Miętusek idzie w końcu do Renatki. Karma na niego czeka, ciepły kącik, a tak, w schroniskowym boksie on nigdy nie dojdzie do siebie. Taka jest decyzja pani weterynarz, ja nie mogę jej podważyć.Myślę,że jeśli po tygodniu poziom mocznika mu nie spadnie, to i tak pojedzie. Quote
gonia66 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Ja tez tu caly czas jestem..zagladam....czytam..i czekam na TEN dzien:):):) Quote
Lionees Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 marysia55 napisał(a):cisza u Miętka sie zrobiła. Wszyscy czekamy na TEN dzien:) Quote
danka4u1 Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 :lol:Ja też zaglądam, ale nic nie piszę. Jestem z Wami:lol: Quote
Ghanima Posted May 11, 2010 Posted May 11, 2010 Ja się tez dołączam do kręgu adoratorów i sympatyków Miętuska :) Przy okazji - pieniążki wysłałam wczoraj. Quote
Recommended Posts