Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='martka1982']A masz możliwość skonsultować się z weterynarzem,żeby polecił jakąś alternatywną dietę?[/QUOTE]

Marta, przepraszam, ale czy Ty czytasz co ja piszę? Dieta dla psów z niewydolnością nerek podana jest w linku, który Renatce przesłałam. Miętus nie ma w 100% zdiagnozowanej niewydolności nerek, a że młodzieniaszkiem już nie jest, to po prostu ze względu na te nerki powinien mieć dietę niskobiałkową. Dość mało mięsa, sporo warzyw, ziemniaki, ryż w małej ilości. Karma weterynaryjna jest najlepsza bo ustawiona pod kątem wszystkich potrzebnych składników.

Posted

[quote name='mala_czarna']Marta, przepraszam, ale czy Ty czytasz co ja piszę? Dieta dla psów z niewydolnością nerek podana jest w linku, który Renatce przesłałam. Miętus nie ma w 100% zdiagnozowanej niewydolności nerek, a że młodzieniaszkiem już nie jest, to po prostu ze względu na te nerki powinien mieć dietę niskobiałkową. Dość mało mięsa, sporo warzyw, ziemniaki, ryż w małej ilości. Karma weterynaryjna jest najlepsza bo ustawiona pod kątem wszystkich potrzebnych składników.[/QUOTE]

Ale dlaczego od razu się denerwujesz? Zadałam normalne pytanie. Mam ograniczone zaufanie do internetu i informacji w nich zawartych. Zawsze wolę osobiście coś skonsultować z weterynarzem niż podczytywać w internecie i testować. Tylko tyle................................

Posted

Ja sie nie denerwuję, tylko kilkakrotnie pisałam już, że miałam sunię, która miała niewydolność nerek. Na tym temacie pewnie zębów nie zjadłam, ale nie czerpię wiedzy z internetu, a z doświadczeń swojego własnego psa.

Posted

[quote name='mala_czarna'] Karma weterynaryjna jest najlepsza bo ustawiona pod kątem wszystkich potrzebnych składników.[/QUOTE]
Potwierdzam przykładem swojego psa. Wiedza zaczerpnięta była od prowadzącego weta. Sprawdza się i pies ma się dobrze.

Posted

[quote name='martka1982']ziemniaki dla psa?? przecież to rozwala żołądek
jeśli chodzi o finanse to wystarczy spojrzeć na pierwszy wątek, wszystko tam jest. Miętus ma 404 zł, tylko czy warto zamawiać w krakvecie i czekać na dostawę skoro inne puszki już idą?[/QUOTE]

Ja mam pytanie czy moja wpłata doszła? Nie jestem pewna czy się podpisałam, a wysyłałam jakiś czas temu

Posted

[quote name='kas999']Ja mam pytanie czy moja wpłata doszła? Nie jestem pewna czy się podpisałam, a wysyłałam jakiś czas temu[/QUOTE]

Ja również zrobiłam przelew w ubiegłym tygodniu :)

Posted

[quote name='Renata5']Przegłodzić można zdrowego psa,niestety chory pies musi jesc regularnie,do tego przeciez bierze leki.na razie dosłownie daję mu okruszki pasztetu do tej karmy tak dla zapachu,ale on nawet tych okruszków nie powinien jesc,no ale muszę tak robić,bo wtedy zjada tez leki.POMOCY!!![/QUOTE]

Jak już dostaniesz puszki nerkowe, to spróbuj mu pomieszać rozmoczone suche z kawałkami tego puszkowego. My tak oszukiwałyśmy naszego Idola, który też nie chciał jeść suchej nerkowej:-(

Posted

[quote name='Plicha']Biedny Mietusek takie niedobre musi jeść :placz: on pewnie by mięsko schrupal albo kosteczke :cool3: no ale co robić, jak trzeba to trzeba ;)[/QUOTE]

Dieta dla psów chorych na nerki też nie jest dietą kompletnie bezmięsną ;) Nie da rady utrzymać psa w jako takiej kondycji, pozbawiając go zupełnie mięska.

Posted

Żyjemy,żyjemy:),tylko nie mamy czasu się nawet po nosie podrapać:shake:
Do rozmoczonej suchej dodaje po troszku rosołku,kurczaczka,jajeczko i dzieki temu Miętusio jakoś wcina,także nie jest źle;)
mam teraz urwanie głowy z psiakami z karceru i tak na szybko dosłownie 3 foteczki.Ale jak odetchnę co nieco to zrobię całą sesję:)

Pieluchowce odpoczywają po jedzonku:)

Mietusio generalnie śpi w pokoju młodszego syna,ale do psich chłopaków tez lubi sie czasem przytulić;)
Na posłanku śpi trzech czarnuszków.Zgadnijcie,który to Mietusio?:razz:

Wywalanie brzusia do głasków:loveu:

Posted

Opalisia widać, bo toto wielkie, puchate i białe. Pozostałe?? Czarne, czarne i pieluchowe dziadeczki....?? Jeszcze jeden rzut oka..Są nagrody za prawidłowa odpowiedź?
Proponuję jako nagrodę jednego pieluchowca na bezpłatny tymczas i dożywotni.

Posted

uff, to dobrze. Teraz będziesz miała mniej kłopotu. Najlepszym rozwiązaniem wydaje mi się sugerowane tutaj na wątku łączenie karmy z puszki z suchą,żeby go trochę oszukać. Wtedy wolniej będą puszki schodzić:) Nie wiem dokładnie ile ich dostałaś i na ile starczą ale proszę daj mi znać z mniej więcej tygodniowym wyprzedzeniem,że się kończą i ile potrzebujesz pieniążków, to prześlę Ci je na konto i kupisz puszki internetowo np w krakvecie, skoro już wiemy, które dokładnie smakują Miętusowi. Na razie Miętus ma zapas na koncie, więc mam z czego przelać Ci pieniążki i nie są potrzebne zbiórki czy bazarki:)

Posted

Awit napisał(a):
Chłopaki wszystkie w pampersach..... Wszyscy znaczą lub posikują....

Nie wszystkie chłopaki są w pampersach,4 jest bez,bo nie mają problemów.
Opaliś znaczy,Fifek nie trzyma moczu,bo ma przetrącony kręgosłup i sika nie czując tego,a Miętusek bierze furosemid i sika mało,ale często.

Posted

Renata5 napisał(a):
Nie wszystkie chłopaki są w pampersach,4 jest bez,bo nie mają problemów.
Opaliś znaczy,Fifek nie trzyma moczu,bo ma przetrącony kręgosłup i sika nie czując tego,a Miętusek bierze furosemid i sika mało,ale często.

No to starczy ...różne przyczyny, a efekt jeden-PAMPERSIKI. Mój podziw dla Ciebie, Reniu, rośnie i rośnie, jeśli jest to jeszcze możliwe:multi: