gagata Posted May 2, 2010 Posted May 2, 2010 Oj Weroniko, szybko zdrowiej i podjedz tam.....Osoby prywatne niewiele sie dowiedza, nam ostatnio troche za daleko (koszta..) a Tobie jako Stowarzyszeniu wójt informacji odmówic nie może, tylko weż ze soba kogos jeszcze.... Panie wójcie, po co kopac sie z koniem? Za wszystko w zyciu sie płaci, za arogancję i bezduszność równiez, ksiądz rozgrzesznie pewnie Panu da, ale Bóg raczej nie... Quote
Jhansi ki Rani Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 [quote name='gagata']Za wszystko w zyciu sie płaci, za arogancję i bezduszność równiez, ksiądz rozgrzesznie pewnie Panu da, ale Bóg raczej nie...[/QUOTE] Chyba i to nie... Potrzeba żalu za grzechy i mocnego postanowienia poprawy :shake: Quote
UBOCZE Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Jest opublikowana uchwała Rady Gminy w sprawie skargi Emira na wójta: http://bip.grodziskodolne.pl/upload/Uchwala_nr_XLIX-314-10.pdf Koszmar!:angryy::angryy::angryy: A przy okazji przypominam :diabloti:: http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 Quote
halcia Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 SZczerze....niczego innego sie nie spodziewałam po gminie! Quote
wapiszon Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 halcia napisał(a):SZczerze....niczego innego sie nie spodziewałam po gminie! Odpowiedź standard:diabloti::angryy: Sama jestem radną bezradną w podobnej gminie. Na 15 radnych 12 jest z koalicji( czytaj dupowłazy burmistrza) i terzz nic nie możemy zrobić. Wszystkie skargi na burmistrza sa w podobny sposób rozpatrywane:angryy: Quote
medar Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='carolinascotties']i co teraz? "Poszło" kolejne pismo o poniższej treści: "Oddział, dnia 28.04.2010 r. Pan Jacek Chmura Wójt Gminy Urząd Gminy 37-306 Grodzisko Dolne 125 a W związku z informacją zawartą w nadesłanej do naszej fundacji, uchwale Rady Gminy- informacją o dokonaniu w dniu 4.03.2010 nagrania na posesji Stanisławy W. w Laszczynach, oczekuję na podstawie art. 2 ust 1 ustawy o dostępie do informacji publicznej z dnia 6 września 2001 r. ( Dz.U Nr 112, poz. 1198) ; 1) nadesłania kserokopii wydanego zezwolenia na rejestrację obrazu i dźwięku z czynności policji wykonywanych w dniu 4.03.2010 na podstawie nakazu prokuratorskiego, przy udziale przedstawicieli Fundacji „EMIR”. 2) nadesłania kserokopii wydanego na powyższą rejestrację zlecenia 3) podania rodzaju sprzętu i sposobu zapisu obrazu i dźwięku 4) podania autora nagrania 5) podania informacji czyją własność stanowi dokonane nagranie i w czyich rękach się znajduje 6) nadesłania kserokopii upoważnienia dla Pana Grzegorza Potaczały do prowadzenia działań i podejmowania decyzji, oraz wydawania poleceń w imieniu Urzędu Gminy Grodzisko Dolne 7) podania danych adresowych „dobrych ludzi”, którym zostały oddane 2 psy , których odebranie uniemożliwił Fundacji „EMIR” lek.wet.Antoni Klejment 8) podania danych adresowych osoby, gdzie przebywa jałówka; powyższe jest niezbędne do dokonania kontroli dobrostanu zwierząt ( pkt.7, 8) w związku z prowadzoną przez Fundację dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR- ” interwencją w związku z łamaniem ustawy o ochronie zwierząt z 21.08.1997 r. przez Stanisławę W. 9) nadesłania kserokopii orzeczenia lekarsko-weterynaryjnego o stanie psów na posesji Stanisławy W. w dniu 4.03.2010 r.- sporządzonego przez lek.wet. Antoniego Klejmenta, który będąc na miejscu wydawał takie orzeczenia oraz dysponował psami 10) nadesłanie kserokopii orzeczenie lekarsko-weterynaryjnego wydanego przez lek.wet Marka Więcka w dniu 12.03.2010 r. o stanie psów pozostawionych u Stanisławy W. w miejscowości Laszczyny, 11) nadesłanie kserokopii protokołu z dnia 19.03.2010 z lustracji przeprowadzonej przez Powiatowego Lekarza Weterynarii na posesji Stanisławy W. Informuję uprzejmie Pana Wójta, że w piśmie z dnia 5.03.2010 Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych „EMIR” na podstawie art. 7 pkt 2 ustawy o ochronie zwierząt z dn. 21.08.1997 zwróciła się do Pana o wydanie decyzji o odebraniu wszystkich zwierząt tj. 15 psów oraz 1 jałówki znajdujących się u Stanisławy W. w dniu interwencji tj 4.03.2010 r. Do dnia dzisiejszego nie otrzymaliśmy od Pana Wójta żadnej decyzji w przedmiotowej sprawie. W dalszym ciągu podtrzymujemy nasze stanowisko, co do konstatacji zawartej w naszym piśmie skierowanym do Pana Wojewody Podkarpackiego Mirosława Karapaty o zaniedbaniach ze strony Urzędu Gminy w zakresie przestrzegania przepisów ustawy o ochronie zwierząt, Nie realizowania przez Urząd Gminy ustawowego obowiązku wynikającego z art.11 pkt.1 Braku programu zapobiegania bezdomności i ograniczania populacji psów na terenie gminy Dopuszczenia do tego , i tolerowania, iż chory człowiek przez wiele lat znęcał się nad zwierzętami . Pozostawienia Stanisławie W. 2 psów, skazując je tym samym na los , jaki zgotowała ona psom uratowanych przez naszą fundacje od śmierci z chorób, głodu i zaniedbania jest złamaniem zapisów ustawy o ochronie zwierząt. Poświęcanie życia psów dla dobrego samopoczucia psychicznie chorego człowieka jest niedopuszczalne. Rodzinę tę należy otoczyć opieką należną istotom ludzkim bez względu na ich poziom mentalny. Osoby te niezdolne do samodzielnej egzystencji powinny znaleźć opiekę i bezpieczne schronienie w domu pomocy – pozostawione same sobie nie mają szans na godziwe życie. Niniejszym stwierdzamy, że nadesłana uchwała Rady Gminy podpisana przez jej przewodniczącego Pana Jerzego Gdańskiego wyczerpuje znamiona naruszenia art. 271 KK par. 1. oraz art. 212 KK Fundacja skorzysta z przysługującej drogi prawnej. " a teraz czekamy na dokumenty i łaskawa odpowiedź od pana wójta Źródło: http://emir.eev.pl/viewtopic.php?p=11218#11218 Quote
Saphira Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 I to mi się podoba:lol::lol::lol: Na pohybel wójtowi i jego zafajdanej radzie. Quote
Asior Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 kurcze, nie macie lepszego skanu tego pisma.. nic nie można odczytać :roll: Quote
carolinascotties Posted May 10, 2010 Posted May 10, 2010 Chmura za zaklamanie i oblude otrzymuje ode mnie najnizsza note - http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 Quote
weronika1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Urzad Miejski w Przemyślu podpisał porozumienie z gminą Grodzisko Dolne o opiece nad bezdomnymi zwierzętami . Na mocy tego porozumienia bezdomne zwierzęta tej gminy , będą przywożone do schroniska w Orzechowcach. Jest to plus ,że nie trafią do p. Stasi. Quote
weronika1 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Ja też nie liczę Saphiro, ale porozumienie jest. Quote
ata Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 carolinascotties napisał(a):Chmura za zaklamanie i oblude otrzymuje ode mnie najnizsza note - http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 specjalnie się zarejestrowałam, nadal nie mogę oddać głosu.... poza tym jak wpisuje jego imię i nazwisko w wyszukiwarce to wyskakuje mi, że nie odnaleziono.... Quote
Saphira Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Może wcięło czorta:evil_lol::diabloti: Wodą święconą go pokropić i egzorcyzmy odprawić:diabloti::evil_lol: Quote
halcia Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 ale chyba nie musisz wpisywac imienia,strona wyświetla sie od razu na nim!Ja tu z Hiszpani tez głosuje,niech chłop nie myśli że za psami to nikt sie nie ujmie,ze wszystko cicho mozna pozamiatac!Za taka postawe w stosunku do niewinnych zwierzat tez mozna miec problemy!Stołek to nie wszystko!Jeszcze trzeba miec serce siedząc na nim!!!! Quote
weronika1 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 halcia napisał(a):ale chyba nie musisz wpisywac imienia,strona wyświetla sie od razu na nim!Ja tu z Hiszpani tez głosuje,niech chłop nie myśli że za psami to nikt sie nie ujmie,ze wszystko cicho mozna pozamiatac!Za taka postawe w stosunku do niewinnych zwierzat tez mozna miec problemy!Stołek to nie wszystko!Jeszcze trzeba miec serce siedząc na nim!!!! Jaki jest stosunek człowieka do zwierząt taki też i do ludzi. Wiemy dobrze,że jesli nie pomoże niewinnemu zwierzęciu to tym bardziej nie poda ręki człowiekowi Quote
UBOCZE Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 [quote name='carolinascotties']Chmura za zaklamanie i oblude otrzymuje ode mnie najnizsza note - http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 Też pamiętam. Mała rzecz, a cieszy...:diabloti: Quote
Marlena:) Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Podrzucam i tym samym zapraszam do głosowania http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 Najniższa nota to dla niego stanowczo za dużo - ale mniej się nie da! Pokażmy wszystkim jak 'dobrym' jest wójtem .. ;) Quote
jogi Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Dopiero teraz doczytałam imię lek wet, który zablokował odebranie zwierząt. Kiedy po raz pierwszy przeczytałam opis z akcji i informację, że jakiś wet zablokował odbiór zwierząt, niedowierzałam, teraz się nie dziwię:shake:. Ten człowiek, jako wet jest znany w Leżajsku z jak najgorszej strony Quote
lika1771 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Czy juz wiadomo co z pozostałymi u tej pani zwierzatkami jak sie maja Quote
weronika1 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Jak tylko zdam maturę i odjedzie odemnie unia europejska to zaraz pojadę do Laszczyn i sprawdzę. Quote
magenka1 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 a czy Laszczyn nie podtopiło? bo to Podkarpacie a tam nie zaciekawcie? Quote
Recommended Posts