kahoona Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 mam go sukinsyna w pasku - codziennie jeden klik i od razu lepiej Quote
Odi Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Otrzymałam odpowiedź w trybie postanowienia na moją skargę do Pana Wojewody Podkarpackiego na bezczynność Pan Wójta Gminy Grodzisko Dolne: Quote
Odi Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Przekazuję info z OTOZ Animals: W dzisiejszym wydaniu Magazynu Ekspresu Reporterów zostanie poruszony problem łamania Ustawy o ochronie zwierząt i stosunku urzędników państwowych do tematu zwierząt. 8 czerwiec 2010 godz. 21.45 program TVP 2 Quote
UBOCZE Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Klik!!! :diabloti: http://www.dobrzypolitycy.pl/polityk/chmura-jacek-0 Quote
ata Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Było 366 oddanych głosów... kliknęłam i nic się nie zmieniło nadal 366 :roll: Odi, ten materiał był okropny.... nie byłam w stanie go oglądać. Tłumaczenie i wyrok jak zwykle śmieszny:shake: Quote
ata Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 GoniaP napisał(a):Zacięło się :( 371.... Gosiu, to wszystko jakieś dziwne..... przed chwilą było 340 teraz jest 341, jak oni to w ogóle liczą:roll: Quote
UBOCZE Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 ata napisał(a):Gosiu, to wszystko jakieś dziwne..... przed chwilą było 340 teraz jest 341, jak oni to w ogóle liczą:roll: Bo podają wyniki tylko z ostatnich piętnastu dni. Gdy zaczyna się nowa doba, odpadają głosy z jednego dnia... Quote
weronika1 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Coś tu w tym głosowaniu jest nie tak ja miałam teraz 354 Quote
Odi Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Czy jest jakaś szansa, aby ktoś, kto mieszka w pobliżu dowiedział się w jakiej kondycji są zwierzęta aktualnie przebywające u Pani Stanisławy, a także co się stało z pieskami, które zostały pozostawione podczas interwencji, a których już nie ma na posesji ? Quote
Saphira Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Znalazłam taką informację : To ważne !!!!!!!!!!!!!!! Nie wydawać psa tym osobom !!! " Elżbieta Sa.. Kraków, ul. Łepkowskiego, 12 412 27 xx... Córka i matka. POD ŻADNYM POZOREM PSA. W tej chwili sprawa do wyjaśnienia, kobieta wyszukuje nieduże suczki - które umierają tam w bardzo dziwnych okolicznościach. Dom sprawia wrażenie idealnego. Moja Patynka była tam trzy godziny. Ocalała chyba cudem. Okazuje się, że w ubiegłą środę wzięła suczkę z Łodzi - nie żyje!. Wcześniej miała psy m.in. z krakowskiego schroniska i z Łodzi. Dwa uśpiła na Brodowicza, jeden zginął podobno pod kołami samochodu, był szczeniak, który "zasnął sam". Nie wiadomo nic o suczce wziętej z azylu w 2005 roku. Okazuje się, że był jeszcze (podobno)pies/suczka z Pabianic. Koszmar. " Quote
UBOCZE Posted June 16, 2010 Posted June 16, 2010 Z protokołu obrad sesji Rady Gminy Grodziska Dolnego z dnia 29 marca 2010: [FONT=Calibri]"Pani W. opiekująca się bezdomnymi psami doświadczyła różnej pomocy od sąsiadów,[/FONT] [FONT=Calibri]radnego Rady Gminy, strażaków z miejscowej jednostki OSP, Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i innych. Nie można więc powiedzieć, że Gmina się wyręcza Panią W. w temacie opieki nad zwierzętami bezdomnymi."[/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Radny Dariusz Kopyt: „Powinno się rozpocząć działania przeciwko Pani Prezes Fundacji„Emir”, która szkaluje Wójta Gminy, pracowników Urzędu Gminy i określa Laszczyny jako miejsce przeklęte.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Sekretarz Gminy Grzegorz Potaczała przekazał informację o powiadomieniu Rzecznika Praw Obywatelskich o krzywdzie wyrządzonej Pani W. przez Panią Prezes. Również poszło zgłoszenie do Fundacji Helsinskiej w tej sprawie."[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Szkoda, że nie do Trybunału w Hadze.[/FONT][/FONT][FONT=Calibri] [FONT=Calibri]Wypowiedź pierwsza jest wręcz nielogiczna. I raczej stanowi potwierdzenie zarzutu, że gmina wyręcza się Panią W. w wypełnianiu swojego obowiązku opieki nad bezdomnymi zwierzętami, ograniczając swą rolę do "wspomagania"...[/FONT] [FONT=Calibri]http://bip.grodziskodolne.pl/upload/Protokol_nr_XLIX_1_10.pdf[/FONT] [/FONT] Quote
kahoona Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 UBOCZE napisał(a):Z protokołu obrad sesji Rady Gminy Grodziska Dolnego z dnia 29 marca 2010: [FONT=Calibri]"Pani W. opiekująca się bezdomnymi psami doświadczyła różnej pomocy od sąsiadów,[/FONT] [FONT=Calibri]radnego Rady Gminy, strażaków z miejscowej jednostki OSP, Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej i innych. Nie można więc powiedzieć, że Gmina się wyręcza Panią W. w temacie opieki nad zwierzętami bezdomnymi."[/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Radny Dariusz Kopyt: „Powinno się rozpocząć działania przeciwko Pani Prezes Fundacji„Emir”, która szkaluje Wójta Gminy, pracowników Urzędu Gminy i określa Laszczyny jako miejsce przeklęte.[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Sekretarz Gminy Grzegorz Potaczała przekazał informację o powiadomieniu Rzecznika Praw Obywatelskich o krzywdzie wyrządzonej Pani W. przez Panią Prezes. Również poszło zgłoszenie do Fundacji Helsinskiej w tej sprawie."[/FONT][/FONT] [FONT=Calibri][FONT=Calibri]Szkoda, że nie do Trybunału w Hadze.[/FONT][/FONT][FONT=Calibri] [FONT=Calibri]Wypowiedź pierwsza jest wręcz nielogiczna. I raczej stanowi potwierdzenie zarzutu, że gmina wyręcza się Panią W. w wypełnianiu swojego obowiązku opieki nad bezdomnymi zwierzętami, ograniczając swą rolę do "wspomagania"...[/FONT] [FONT=Calibri]http://bip.grodziskodolne.pl/upload/Protokol_nr_XLIX_1_10.pdf[/FONT] [/FONT] Chłopy są ważne, bo se mogą cuś podpisać - do tej pory to tylko klasówki w podstawówce pisali, a tu nagle WŁADZA!!!!! Nawet TV oglądają, bo o RPO i Fundacji Helsińskiej słyszeli. No trochę nie do końca usłyszeli po co te ludzie potworzyli te jakies tam fundacje i urzędy, ale co tam.... A miejsce przeklęte to pewnie gdzieś w kodeksie karnym znaleźli, spryciule. A jednak kaganek oświaty i w Grodzisku czasem lekko płonie, czytają i piszą, no niesamowite... I co najważniejsze, w tej cud-gminie pomocy się nie otrzymuje - tam się jej doświadcza! Quote
carolinascotties Posted June 21, 2010 Posted June 21, 2010 do Rzecznika Praw Obywatelskich i Fundacji Helsinskiej - wspaniale!!! moje marzenie to - zeby wkroczyli tam niezalezni inspektorzy zza granicy - oj szybko spadliby "wojt" i urzednicy ze stolkow... podpieranych klamstwami... Quote
weronika1 Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [quote name='Odi']Czy jest jakaś szansa, aby ktoś, kto mieszka w pobliżu dowiedział się w jakiej kondycji są zwierzęta aktualnie przebywające u Pani Stanisławy, a także co się stało z pieskami, które zostały pozostawione podczas interwencji, a których już nie ma na posesji ?[/QUOTE] Postaram się w najbliższym czasie pojechać. Nie wiem tylko czy dowiem się na miejscu od kogoś gdzie te psy adoptowano. Z Przemyśla jest sporo kilometrów ale bliżej niż z Warszawy. Quote
weronika1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Do Laszczyn jadę jutro tj. wtorek. Dam znać co z tymi psami u Pani Stanisławy. Czy sa czy też są w adopcji. Quote
majuska Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 A czy Ty Weroniko sie zapowiadałaś??....obiło nam się o uszy, że pan wójt, kazał p. Stasi pomyć miski i zakupił jej z okazji kontroli karmę dla pozostałych u niej psów, jeden z psiaków podobno u sąsiadki jakiejś przebywa, podejrzewamy że to ten trzeci białasek - kudłatek, ciekawe bardzo jesteśmy jak się ma ten mały rudziaszek, którego wydarli już uratowanego prawie z samochodu Emira, to biedactwo siedziało uwiązane w takiej rozklekotanej przybudówce, odizolowane od świata i ludzi, pełne kleszczy powbijanych w ciałko, śni sie nam on po nocach... Quote
lika1771 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 Tez ten widok mam przed oczyma jak Go wyrywaja straszne,Weronika sprawdz co z psiakiem Quote
weronika1 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 [quote name='majuska']A czy Ty Weroniko sie zapowiadałaś??....obiło nam się o uszy, że pan wójt, kazał p. Stasi pomyć miski i zakupił jej z okazji kontroli karmę dla pozostałych u niej psów, jeden z psiaków podobno u sąsiadki jakiejś przebywa, podejrzewamy że to ten trzeci białasek - kudłatek, ciekawe bardzo jesteśmy jak się ma ten mały rudziaszek, którego wydarli już uratowanego prawie z samochodu Emira, to biedactwo siedziało uwiązane w takiej rozklekotanej przybudówce, odizolowane od świata i ludzi, pełne kleszczy powbijanych w ciałko, śni sie nam on po nocach...[/QUOTE] Tak wizyta zapowiedziana, może trzeba jeździć codziennie aby były pomyte miski. Zobaczymy wszystkiego się nie da oszukać.Karma nie zaszkodzi. Mnie się tak szybko nie da oszukać a psy tym bardziej.Bądzmy dobrej myśli , może naprawdę się sytuacja poprawiła i psy śpią na pieknych darowanych przez gminę tapczanach a nie uwązane na ciężkich łańcuchach z łbem zwisającym do ziemi.Bardzo sie niepokoję o to maleństwo bo ono naprawdę nie udzwignie tego łańcucha. Quote
weronika1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 U Pani Stanisławy jest tylko dwa psy. Uwązane do budy, zadbane, nawet były wczoraj prane, pełne michy żarcia oraz świeża woda. Mała Muszka jest u innej Pani , adoptowana, stoi uwiązana przy budzie też wczoraj prana, świeża woda i pełno jadła w misce. Czwartego nie zlokalizowałam, p. Stasia powiedziała, że wziął jeden Pan z Gniewczyny i mał dać swojemu koledze ale ona nie wie jak ten Pan sie nazywa i gdzie dokładnie mieszka.Miałam wrażenie że wie ale nie chciała powiedzieć , bo bała sie abym nie zabrała. Krowa została zabrana przez rodzinę. Pani Stanisława zrzekła sie dwóch psiaków Martina i Mirki i złożyła stosowne oświadczenie . Później będe zdjęcia , muszę trochę odpocząć. Quote
Becia66 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='weronika1'] Pani Stanisława zrzekła sie dwóch psiaków Martina i Mirki i złożyła stosowne oświadczenie . To najlepsze co mogla zrobić, przynajmniej ich sytuacja prawna jest jasna. Mirka i Martin to 2 pierwsze psy /rodzeństwo/ zabrane przeze mnie i majuskę od p.Stasi na prośbę Stowarzyszenia ,,Nadzieja '' - jeszcze za zgodą gminy. Potem już była tylko kicha..... A tak Martin wyglądał u p.Stasi A to Mirka - tez ubytki sierści na całym ciele Quote
weronika1 Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 http://img14.imageshack.us/i/s5004141.jpg/ http://img811.imageshack.us/i/s5004125.jpg/ http://img341.imageshack.us/i/s5004136.jpg/ niestety nie potrafię wkleić , tylko linki mi wyszły. Beciu Twój pupilek na łańcuchu , ale wesolutki Quote
majuska Posted June 29, 2010 Author Posted June 29, 2010 Przeklejam fotki : to jest jedna z trzech małych suczek staruszek trzymanych w obórce po ciemku ten to jest taki psiak najlepiej wygladający z całego stadka p. Stasi no a to bidne na łańcuchu to po prostu jakaś zgroza:shake: [SIZE="3"]Panie wójcie!!! Idą upały niech ta woda w miskach tych psów i wogóle wszystkich psów w waszej gminie będzie cały czas nie tylko dziś bo kontrola była!!!!! Niestety naszego rudaszka malucha nie ma , to zapewne on został oddany tajemniczemu człowiekowi z sąsiedniej wsi....nie wierzę, że nie na łańcuch...:shake: [SIZE="2"]Panie wójcie słyszał pan o akcji "zerwijmy łańcuchy" może by pan to hasło zaczął propagowac w swojej gminie i trochę poprawił swój wizerunek:cool3: Quote
Recommended Posts