Jump to content
Dogomania

Dramat - Laszczyny - Podkarpacie - potrzebne wsparcie w akcji ratunkowej chorych psów

Recommended Posts

Posted

Słuchajcie , potrzebne jest (poza pieniedzmi):
Royal Canin Convalescence Support alw w puszkach,
Scanomune
Caniviton
Omegan i inne na odbudowe sierści (Dermafit),
koce, miękkie posłanka (byle bez pierza) dla czwórki staruszków-maluszków
Zreszta, co Wam będę mówic - sami wiecie....

• Replies 680
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jeszcze pocytuję:
"Mam przed sobą opinie Pow. Lekarza Weterynarii, który był oobecny w Laszczynach.
Cyt: "[B] W gospodarstwie Pani Stanisławy W. w czasie interwencji policji oraz Fundacji EMIR w dniu 4.03.2010 stwierdzono karygodne naruszenia art 6 i 9 ustawy o ochronie zwierząt...
Ze względu na ewidentne złamanie prawa obowiązującego w zakresie ochrony zwierząt, liczę na niezawodne, szybkie i zgodne z prawem załatwienie sprawy...[/B]"Woj. Insp. Weterynarii jest juz powiadomiony.

Uprzejmie infromuję,że pan wójt uważa,że stoi ponad prawem!! Że jest panem życia i śmierci tych nieszczęsnych zwierzat. Zrobię wszystko,żeby mu uświadomić,że dopuszcza się przestepstwa i będzie musial wytłumaczyć swoje działania przed organami ścigania.
Póki co proszę wszystkich, którzy maja sumienie i serce na właściwym miejscu, nie mogą zgodzić się na mękę tych zwierząt -
Nie opuszczajcie ich !! One, jeśli tam pozostana zginą!
Piszcie do starostwa i do wojewody, do posłów ; uruchomcie swoje wszystkie możliwe kontakty medialne.
Idzie walka o życie, walka z bezdusznym, pozbawionym wiedzy i empatii urzednikiem!!
ONE MAJĄ TYLKO NAS !!
.

Posted

Właśnie weszłam pierwszy raz na wątek i jestem załaman, że w naszym społeczeństwie jest tak dużo ludzi pozbawionych wrazliwości, którzy nie rozumieją problemu zaniedbywanych zwierząt. Jak dobrze, że Fundacja wzięła sprawę w swoje ręce!

Posted

Przede wszystkim nie moge pojąć jakim prawem zwykły weterynarzyna - konował jak sie okazuje, podważa zdanie lekarza powiatowego, które polecił zabrac wszystkie zwierzęta. Czy zwykły pracownik jakiegoś urzędu może decydować podważając zdanie szefa wydziału ? Niezrozumiałe to zupełnie.....

Posted

BartekR napisał(a):

usiadłam z wrażenia - w styczniu wójt twierdził, że zwierzęta przebywają w złych warunkach, GOSP co chwilę odwiedza panią Stasię, straż pożarna buduje budy dla psów

minęło półtora miesiąca - czy wójt spełnił obietnice?

Posted

Isadoro - tu chyba się wkradł mały błąd ( Trevor), aukcja piękna i pięknie że jest:

[FONT=Trebuchet MS]Jeżeli Dyplom ma być przesłany poczta tradycyjną, prosze o doliczenie dowylicytowanej kwoty 5 zł i dopisanie w tytule przelewu: Trevor + nick z allegro +poczta[/FONT]

Posted

E-S napisał(a):
Zapisuję i będę myśleć
Ewa

Bardzo dziękujemy.

Maile, na które warto monitować:
mail do starostwa w leżajsku: [email protected]
mail do urzędu woj podkarpackiego: [email protected]
Wopj.Stacja Sanit.Epidem. Rzeszów - [email protected]
Powiatowa SSE Leżajsk [email protected]
Wet, Woj, w krosnie: [email protected]
mail do programu Uwaga w TVN: [email protected]
i do ekspresu reporterów M. Olszańskiego: [email protected]
do programu E Jaworowicz: [email protected]
i jeszcze do programu Celownik: [email protected]
i do telekuriera: [email protected]

Posted

Wysłałam gdzie się da, mam nadzieję,że inni zauważą problem.:shake:

Mam prośbę sprawdźcie odebrane psy, bo one mogą mieć świerzbowca. Tam pewnie wszyscy w domu mieli i ludzie i zwierzęta. Kociak ma świerzbowca trudnego do wyleczenia, dzisiaj poszedł na dt z maścimi jak będzie podleczony dostanie szczepionki . Swierzbowiec gdyby był wcześniej leczony nie zrobiłby takiego spustoszenia na skórze.

Posted

[quote name='gagata']Jeszcze pocytuję:
"Mam przed sobą opinie Pow. Lekarza Weterynarii, który był oobecny w Laszczynach.
Cyt: " W gospodarstwie Pani Stanisławy W. w czasie interwencji policji oraz Fundacji EMIR w dniu 4.03.2010 stwierdzono karygodne naruszenia art 6 i 9 ustawy o ochronie zwierząt...
Ze względu na ewidentne złamanie prawa obowiązującego w zakresie ochrony zwierząt, liczę na niezawodne, szybkie i zgodne z prawem załatwienie sprawy...
"Woj. Insp. Weterynarii jest juz powiadomiony.

Uprzejmie infromuję,że pan wójt uważa,że stoi ponad prawem!! Że jest panem życia i śmierci tych nieszczęsnych zwierzat. Zrobię wszystko,żeby mu uświadomić,że dopuszcza się przestepstwa i będzie musial wytłumaczyć swoje działania przed organami ścigania.
Póki co proszę wszystkich, którzy maja sumienie i serce na właściwym miejscu, nie mogą zgodzić się na mękę tych zwierząt -
Nie opuszczajcie ich !! One, jeśli tam pozostana zginą!
Piszcie do starostwa i do wojewody, do posłów ; uruchomcie swoje wszystkie możliwe kontakty medialne.
Idzie walka o życie, walka z bezdusznym, pozbawionym wiedzy i empatii urzednikiem!!
ONE MAJĄ TYLKO NAS !!
.
Gagata możesz to pstryknąć (wszystko co masz od powiata, jeśli jeszcze coś masz) i wysłać mi mailem? Mam pewien pomysł :) Mail jest na dogomanii, ale nie wiem jak z dołączaniem załączników, więc wyślę Ci na PW.
Ewa

Posted

Siedze,czytam i wyje jak te wszystkie psy u p.Stasi.Proponuje uwiazac w ten sposob p.wujta(koniecznie w garniturze) i niech mu p.Stasia chociaz przez dwa tygodnie kawy gotuje i byc moze zaglaska na smierc jesli to tylko zwierzeta.Moze w ten sposob p.Stasi znajdzie sie szybko miejsce w domu opieki.Panu wet.radze powrocic do szkoly i odswiezyc wiadomosci.Dogomanczycy jestescie ludzmi z przeogromnym sercem i dziekuje ze jestescie!!!!!