Agusia i Busiu Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Staficzka zarezerwowana dla fundacji pro equo , właśnie wyczytałam na ich stronce . Ufff. Wyrok oddalony . Czy ona jest bardzo agresywna do innych zwierząt? To chyba nie za mądre pytanie , skoro jest na kwaratnannie i wszyscy się jej boja. Co to znaczy pies nieadopcyjny 100 % ? Naprawdę są takie psy ? Quote
doddy Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Poznajecie ciotki ta sunie??? Fotki Maliny z nowego domu... I pomyslec ze ona niewidoma... I takich widokow nie pooglada... Quote
doddy Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Sandra czy ta sunia nadal jest w Szczecinie? Quote
Greven Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 [quote name='doddy']Sandra czy ta sunia nadal jest w Szczecinie? Nie ma jej i wolę nie wiedzieć, czemu. Nie zachęcała potenjalnych zainteresowanych - wycofywała się, warczała... No ale może stał się cud :roll: Quote
Greven Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Agusia i Busiu napisał(a):Staficzka zarezerwowana dla fundacji pro equo , właśnie wyczytałam na ich stronce . Ufff. Wyrok oddalony . Czy ona jest bardzo agresywna do innych zwierząt? To chyba nie za mądre pytanie , skoro jest na kwaratnannie i wszyscy się jej boja. Co to znaczy pies nieadopcyjny 100 % ? Naprawdę są takie psy ? Nie mam pojęcia, jaki ma stosunek do weierząt - tego w szczecińskim schronisku generalnie nie ma jak sprawdzić, a jeśli o nią chodzi... to już w ogóle nie ma jak sprawdzić :shake: Dopiero w hotelu. Może się okazać, że kontakt z innym psem będzie dla niej terapeutyczny. Psy nieadopcyjne? Tak, w tym momencie, tylko z bullowatch, są dwa - ta stafficzka i amstaff w rozsypce psychicznej, jego wątek wstawiałam gdzieś powyżej. Quote
Agusia i Busiu Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Dzięki Greven. Staficzka do czwartku ma kwarantannę . Potem hotel , oj żeby się to wszystko udało . Quote
Neris Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 W Jóżefowie jest cudowny mlody amstaff. Wesoły, radosny, skory do zabaw, stosunek do psów prawidłowy - wypuszczony luzem na teren biegł do innych psów i zachęcał je do zabawy. Nie ma jeszcze roku... Pobędzie tam parę miesięcy i dopadnie go depresja. Bardzo ciężko mu zrobić zdjęcia bo jest w ciągłym ruchu - łasi się, bawi, prosi o głaskanie, wzięty na smycz zaczyna się nią bawić. Quote
andzia69 Posted September 23, 2007 Author Posted September 23, 2007 do góry "moje" słoneczka!!!!:loveu: doddy - nie wiesz gdzie się podział moj wątek o astce z Olsztyna na niebieskim???? Quote
doddy Posted September 23, 2007 Posted September 23, 2007 Skasowalam. Watek o niej juz jest. Zalozyla Mimi. Jest na pierwszej stronie. Quote
doddy Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Kopiuje post Olgaj z Lodzi. Jest młodziutka amstafka. Ma okolo 1 roku, moze troszke wiecej. Błękitna z białymi zaznaczeniemi. Ma piękne błękitno szare oczy. JEST CAłA POGRYZIONA, MA SZARPANE RANY NA BOKU I USZACH. JEST POSZYTA PRZEZ WETKI, RANY SIE ROZłAżą I WYCIEKA Z NICH WYDZIELINA Z ROPą. cZESC SZWóW PUSCILA. sUKA NIE MA NAWET BUDY. TOZPRUTE UCHO KRWAWI. Cytuje: "te rany nie sa grożne" Zabralam ja wczoraj na spacer, jest bardzo grzeczna, chodzi idealnie na smyczy. Niestety realia schroniska w Lodzi - znowu nie sa fajne dla psow... Psow jest duzo, za duzo. Psy czesto sie w schronisku gryza miedzy soba z powodu przepelnienia. Weterynarze tez malo co lecza psiaki (Ja zabieralam stamtad takie psy jak Evite, Pankracego, Altera, Stefana i wszystkie byly zle albo wcale nie leczone). Moze ktos podejmie sie opieki nas sunia? Moze ktos zabierze ja na domek tymczasowy? My wspomozemy leczenie i opieke w razie co. Tylko, zeby ktos ja uratowal. Quote
ulvhedinn Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Ten mały, który był u nas w schronie- został własnie SKRADZIONY!!!! :angryy::angryy::angryy: Zwróccie uwagę na wszelkie ogłoszenia, ktre mogłyby go dotyczyć... Quote
andzia69 Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 ulvhedinn napisał(a):Ten mały, który był u nas w schronie- został własnie SKRADZIONY!!!! :angryy::angryy::angryy: Zwróccie uwagę na wszelkie ogłoszenia, ktre mogłyby go dotyczyć... jak to????:crazyeye::crazyeye: ze schronu go ukradli????? no to piknie!:angryy: doddy - ale gdzie dać tą małą?:placz::placz: Quote
doddy Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Moim zdaniem dac albo do Lecznicy albo do hotelu gdzie sie nia zajma. Quote
ulvhedinn Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 andzia69 napisał(a):jak to????:crazyeye::crazyeye: ze schronu go ukradli????? no to piknie!:angryy: doddy - ale gdzie dać tą małą?:placz::placz: Ze schronu i to z izolatek- czyli ktos był świetnie zorientowany, co, gdzie i jak... Quote
supergoga Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 A ja sobie tu napiszę, żebyście ciotki pamiętały mimo wszystko o Lolku - to nie jego wina, że patrzy na wszystko z góry, że skacze. Może coś się uda z nim zrobić. On w zimie na tym be4tonie po prostu zginie - z odleżyn, braku spaceru itp. A to ładny pies i jeszcze w sile wieku. Quote
doddy Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Male podsumowanie: 1) Sa 3 staffiki do adopcji - a) u rudej76 - bardzo charakterny Piracik w wieku 3lat b) sunia w Szczecinie - ma trafic do hotelu, bo miala zostac uspiona c) samiec w Rudzie Slaskiej - 1,5 roczny 2) Jest jeden bullek do adopcji Wiadomosci o nim na stronie Fundacji AST 3) Amstaffy - ok 100 - wiec moze nie bede sie rozpisywac :oops: Quote
ruda76 Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 doddy napisał(a):Male podsumowanie: 1) Sa 3 staffiki do adopcji - a) u rudej76 - bardzo charakterny Piracik w wieku 3lat b) sunia w Szczecinie - ma trafic do hotelu, bo miala zostac uspiona c) samiec w Rudzie Slaskiej - 1,5 roczny 2) Jest jeden bullek do adopcji Wiadomosci o nim na stronie Fundacji AST 3) Amstaffy - ok 100 - wiec moze nie bede sie rozpisywac :oops: Kasia ja mam chetnego na staffika ale to jakis sms-owy gosc. Nie wiem kto to taki i czy warto zawracac sobie panem głowe. Wysyłał ze 3 sms-y w sprawie pirata Quote
doddy Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 NORBI - ok. 2 letni psiak, ktory przyblakal sie ok. 2 miesiace temu do ludzi w Poznaniu. Trafil do ich znajomych do firmy, jako pies do pilnowania. Niestety, Norbi jest typowym amstaffem - i kocha caly swiat, do pilnowania sie nie nadaje. Ponadto Norbi uciekal z posesji do sasiadow w poszukiwaniu kontaktu z ludzmi. Norbi jest psem lagodnym do ludzi, lubiacym dzieci - nieco obawia sie niektorych mezczyzn. Norbi nie wykazuje agresji do zwierzat. Obecnie jest caly czas uwiazany... Quote
andzia69 Posted September 28, 2007 Author Posted September 28, 2007 dziewczyny - gdyby zgłosił sie do was ktos z Bytomia szukający asta, mówiący,ze miał boksera, w domu jakniczka - nie dawajcie psów!!!!!!:angryy: więcej tu: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=84671 Quote
Koperek Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 We Wrocławiu jest cuuuudna :loveu:panieneczka, mix asta. Absolutnie nieagresywna do zwierząt, baaaardzo przytulasta do ludzi, coraz smutniejsza. A siedzi w osobnym kojcu z zasady- u nas tak po prostu jest. Młoda psinka (chyba ok. 3 latek, a może mniej- zapomniałam zajrzeć w zęby:oops:) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc5f4e661525601a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0cbd0edc688e756b.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/486c7b6dfe852f76.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1945dfd6d9127a78.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fea25de997636bc5.html Co prawda foty takie sobie, ale nie miałam wiele czasu, a klucz od kłódki znaleźć to nie lada wyczyn, więc... Jak będzie jeszcze dziewuszka w następnym tyg. to na bank wyciągnę ją z kojca i zrobię foty na trawce. Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Zalozylam watek Tandze: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7362916#post7362916 Quote
Jenny19 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 w katowickim schronisku jest znaleziony 3 letni amstaff kako napisała,że pies jest bardzo chudziutki,lgnie do człowieka,ale gdy jego współlokator podchodził do krat to wycofywał się pies jest już po kwaratannie Quote
doddy Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Zalozcie chlopakowi osobny watek. I napiszcie jak najwiecej informacji, chocby wiek i jak trafil do schroniska? Quote
Jenny19 Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 wiek jest napisany-3 lata;) pies został znaleziony,jest po kwarantannie a nikt o niego nie pytał,więc chyba nikomu nie zginął albo nikt go nie szuka:-( Quote
Tengusia Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Jenny19 napisał(a):w katowickim schronisku jest znaleziony 3 letni amstaff kako napisała,że pies jest bardzo chudziutki,lgnie do człowieka,ale gdy jego współlokator podchodził do krat to wycofywał się pies jest już po kwaratannie tak sobie mysle ze jak uda sie Zuze wyadoptowac to mozna by sprobowac chlopaka umiescic w hoteliku :roll: Quote
Recommended Posts