Jump to content
Dogomania

Bulowate Do Adopcji - Jeden Wątek Dla Wszystkich-aktualizacje str.1 post:1,2,5,8!!!

Recommended Posts

Posted

Staficzka zarezerwowana dla fundacji pro equo , właśnie wyczytałam na ich stronce . Ufff. Wyrok oddalony . Czy ona jest bardzo agresywna do innych zwierząt? To chyba nie za mądre pytanie , skoro jest na kwaratnannie i wszyscy się jej boja. Co to znaczy pies nieadopcyjny 100 % ? Naprawdę są takie psy ?

• Replies 7.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='doddy']Sandra czy ta sunia nadal jest w Szczecinie?

Nie ma jej i wolę nie wiedzieć, czemu. Nie zachęcała potenjalnych zainteresowanych - wycofywała się, warczała...
No ale może stał się cud :roll:

Posted

Agusia i Busiu napisał(a):
Staficzka zarezerwowana dla fundacji pro equo , właśnie wyczytałam na ich stronce . Ufff. Wyrok oddalony . Czy ona jest bardzo agresywna do innych zwierząt? To chyba nie za mądre pytanie , skoro jest na kwaratnannie i wszyscy się jej boja. Co to znaczy pies nieadopcyjny 100 % ? Naprawdę są takie psy ?

Nie mam pojęcia, jaki ma stosunek do weierząt - tego w szczecińskim schronisku generalnie nie ma jak sprawdzić, a jeśli o nią chodzi... to już w ogóle nie ma jak sprawdzić :shake: Dopiero w hotelu. Może się okazać, że kontakt z innym psem będzie dla niej terapeutyczny.

Psy nieadopcyjne? Tak, w tym momencie, tylko z bullowatch, są dwa - ta stafficzka i amstaff w rozsypce psychicznej, jego wątek wstawiałam gdzieś powyżej.

Posted

W Jóżefowie jest cudowny mlody amstaff. Wesoły, radosny, skory do zabaw, stosunek do psów prawidłowy - wypuszczony luzem na teren biegł do innych psów i zachęcał je do zabawy.

Nie ma jeszcze roku...
Pobędzie tam parę miesięcy i dopadnie go depresja.

Bardzo ciężko mu zrobić zdjęcia bo jest w ciągłym ruchu - łasi się, bawi, prosi o głaskanie, wzięty na smycz zaczyna się nią bawić.

Posted

Kopiuje post Olgaj z Lodzi.

Jest młodziutka amstafka. Ma okolo 1 roku, moze troszke wiecej.
Błękitna z białymi zaznaczeniemi. Ma piękne błękitno szare oczy.
JEST CAłA POGRYZIONA, MA SZARPANE RANY NA BOKU I USZACH.
JEST POSZYTA PRZEZ WETKI, RANY SIE ROZłAżą I WYCIEKA Z NICH WYDZIELINA Z ROPą. cZESC SZWóW PUSCILA. sUKA NIE MA NAWET BUDY.
TOZPRUTE UCHO KRWAWI.
Cytuje: "te rany nie sa grożne"
Zabralam ja wczoraj na spacer, jest bardzo grzeczna, chodzi idealnie na smyczy.

Niestety realia schroniska w Lodzi - znowu nie sa fajne dla psow... Psow jest duzo, za duzo. Psy czesto sie w schronisku gryza miedzy soba z powodu przepelnienia.
Weterynarze tez malo co lecza psiaki (Ja zabieralam stamtad takie psy jak Evite, Pankracego, Altera, Stefana i wszystkie byly zle albo wcale nie leczone).
Moze ktos podejmie sie opieki nas sunia? Moze ktos zabierze ja na domek tymczasowy?
My wspomozemy leczenie i opieke w razie co. Tylko, zeby ktos ja uratowal.

Posted

ulvhedinn napisał(a):
Ten mały, który był u nas w schronie- został własnie SKRADZIONY!!!! :angryy::angryy::angryy:
Zwróccie uwagę na wszelkie ogłoszenia, ktre mogłyby go dotyczyć...

jak to????:crazyeye::crazyeye: ze schronu go ukradli????? no to piknie!:angryy:

doddy - ale gdzie dać tą małą?:placz::placz:

Posted

andzia69 napisał(a):
jak to????:crazyeye::crazyeye: ze schronu go ukradli????? no to piknie!:angryy:

doddy - ale gdzie dać tą małą?:placz::placz:

Ze schronu i to z izolatek- czyli ktos był świetnie zorientowany, co, gdzie i jak...

Posted

A ja sobie tu napiszę, żebyście ciotki pamiętały mimo wszystko o Lolku - to nie jego wina, że patrzy na wszystko z góry, że skacze.
Może coś się uda z nim zrobić. On w zimie na tym be4tonie po prostu zginie - z odleżyn, braku spaceru itp. A to ładny pies i jeszcze w sile wieku.

Posted

Male podsumowanie:

1) Sa 3 staffiki do adopcji -
a) u rudej76 - bardzo charakterny Piracik w wieku 3lat
b) sunia w Szczecinie - ma trafic do hotelu, bo miala zostac uspiona
c) samiec w Rudzie Slaskiej - 1,5 roczny

2) Jest jeden bullek do adopcji
Wiadomosci o nim na stronie Fundacji AST

3) Amstaffy - ok 100 - wiec moze nie bede sie rozpisywac :oops:

Posted

doddy napisał(a):
Male podsumowanie:

1) Sa 3 staffiki do adopcji -
a) u rudej76 - bardzo charakterny Piracik w wieku 3lat
b) sunia w Szczecinie - ma trafic do hotelu, bo miala zostac uspiona
c) samiec w Rudzie Slaskiej - 1,5 roczny

2) Jest jeden bullek do adopcji
Wiadomosci o nim na stronie Fundacji AST

3) Amstaffy - ok 100 - wiec moze nie bede sie rozpisywac :oops:

Kasia ja mam chetnego na staffika ale to jakis sms-owy gosc.
Nie wiem kto to taki i czy warto zawracac sobie panem głowe.
Wysyłał ze 3 sms-y w sprawie pirata

Posted

NORBI - ok. 2 letni psiak, ktory przyblakal sie ok. 2 miesiace temu do ludzi w Poznaniu. Trafil do ich znajomych do firmy, jako pies do pilnowania.
Niestety, Norbi jest typowym amstaffem - i kocha caly swiat, do pilnowania sie nie nadaje.
Ponadto Norbi uciekal z posesji do sasiadow w poszukiwaniu kontaktu z ludzmi.

Norbi jest psem lagodnym do ludzi, lubiacym dzieci - nieco obawia sie niektorych mezczyzn.

Norbi nie wykazuje agresji do zwierzat.

Obecnie jest caly czas uwiazany...

Posted

We Wrocławiu jest cuuuudna :loveu:panieneczka, mix asta. Absolutnie nieagresywna do zwierząt, baaaardzo przytulasta do ludzi, coraz smutniejsza. A siedzi w osobnym kojcu z zasady- u nas tak po prostu jest.
Młoda psinka (chyba ok. 3 latek, a może mniej- zapomniałam zajrzeć w zęby:oops:)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc5f4e661525601a.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0cbd0edc688e756b.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/486c7b6dfe852f76.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1945dfd6d9127a78.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fea25de997636bc5.html

Co prawda foty takie sobie, ale nie miałam wiele czasu, a klucz od kłódki znaleźć to nie lada wyczyn, więc...
Jak będzie jeszcze dziewuszka w następnym tyg. to na bank wyciągnę ją z kojca i zrobię foty na trawce.

Posted

w katowickim schronisku jest znaleziony 3 letni amstaff

kako napisała,że pies jest bardzo chudziutki,lgnie do człowieka,ale gdy jego współlokator podchodził do krat to wycofywał się

pies jest już po kwaratannie

Posted

Jenny19 napisał(a):
w katowickim schronisku jest znaleziony 3 letni amstaff

kako napisała,że pies jest bardzo chudziutki,lgnie do człowieka,ale gdy jego współlokator podchodził do krat to wycofywał się

pies jest już po kwaratannie

tak sobie mysle ze jak uda sie Zuze wyadoptowac to mozna by sprobowac chlopaka umiescic w hoteliku :roll: