andzia69 Posted October 8, 2007 Author Posted October 8, 2007 Podobno DA z łódzkiego schronu poszedl do adopcji.... Quote
doddy Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 Zwracamy sie do Was z prosba, bo mamy duzy problem... Otoz nasz Bastus niestety nie czuje sie ostatnio fajnie. Widac ze deszczowa pogoda, zmiany aury za oknem daja mu w kosc... Dzis widac skutki mieszkania Bastusia w budzie przez 8 lat... Baster ma reumatyzm. Obawiam sie, ze w zimie ten pies w budzie bedzie strasznie cierpiec. Basterowi potrzebny jest CIEPLY, kochajacy dom. My niestety nie mamy nawet tymczasu dla niunka na zime. Ten psiak bedzie strasznie cierpiec w zimie! Moze ktos z Was bedzie miec dobry pomysl na cos dla niego. Myslalam nawet o hotelu ale to musi byc dobry i cieply hotel. Moze ktos zna taki i wazne by bylo gdyby ktos mogl pilotowac dalej jego los w tym hotelu. ------------------ VEGA - roczna sunia, oddana do schroniska przez wlascicieli z powodu choroby w rodzinie. Sunia jest lagodna do psow i ludzi. W srode sunia zostanie wysterylizowana a w niedziele trafi pod skrzydla naszej Fundacji. Szukamy juz dla suni domku Quote
modliszka84 Posted October 8, 2007 Posted October 8, 2007 w Pabianicach mamy nową suczkę amstaffkę (no , prawie amstaffke ;) ) Znaleziona w lesie. I przyprowadzona do schroniska. Łagodna, spokojna. MA jakiś ropień albo obtarcie od kagańca na pysku. Narazie tylko takie zdjęcie. Quote
ruda76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 doddy napisał(a):Zwracamy sie do Was z prosba, bo mamy duzy problem... Otoz nasz Bastus niestety nie czuje sie ostatnio fajnie. Widac ze deszczowa pogoda, zmiany aury za oknem daja mu w kosc... Dzis widac skutki mieszkania Bastusia w budzie przez 8 lat... Baster ma reumatyzm. Obawiam sie, ze w zimie ten pies w budzie bedzie strasznie cierpiec. Basterowi potrzebny jest CIEPLY, kochajacy dom. My niestety nie mamy nawet tymczasu dla niunka na zime. Ten psiak bedzie strasznie cierpiec w zimie! Moze ktos z Was bedzie miec dobry pomysl na cos dla niego. Myslalam nawet o hotelu ale to musi byc dobry i cieply hotel. Moze ktos zna taki i wazne by bylo gdyby ktos mogl pilotowac dalej jego los w tym hotelu. Doddy jesli chodzi o hotel to pamietaj o tym pod Łodzią. Tam pies ma prawie domowe warunki i jest w budynku ( kazdy ma taki kojec wewnątrz trochę jak pokoj to wygląda) Quote
doddy Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 Ruda za drogi dla nas ten hotel. Nie mamy kasy na 25zl za dobe. Ale mamy maly pomysl na Basterowego Quote
ruda76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 doddy napisał(a):Ruda za drogi dla nas ten hotel. Nie mamy kasy na 25zl za dobe. Ale mamy maly pomysl na Basterowego to dobrze ,ze jest chociaz pomysł;) A hotel nam zrobił cene 20,00 + nasza karma;) Quote
doddy Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 My mamy pecha do Lodzi :evil_lol: Beata powiedziala, ze dopoki Nana nie pojdzie do domu to mam jej nie wspominac o psach z Lodzi. :diabloti: Quote
ruda76 Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 doddy napisał(a):My mamy pecha do Lodzi :evil_lol: Beata powiedziala, ze dopoki Nana nie pojdzie do domu to mam jej nie wspominac o psach z Lodzi. :diabloti: Ale Nana wcale nie jest z Łodzi:eviltong: Nana jest z Ozorkowa a to juz nie jest Łodź:evil_lol: Quote
doddy Posted October 9, 2007 Posted October 9, 2007 To jedno i to samo dla niej :evil_lol: Wczoraj jej mowilam o tym schronisku ex hotelu ze sa tam bullowate - to uslyszalam, ze najpierw Nana ma znalezc dom, bo mamy pecha do Lodzi i dotad nic nie bierzemy do siebie. Quote
andzia69 Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 chciałam wczoraj tu wstawić, ale dogo się rypło:evil_lol: Do naszej kolekcji naklejek na pomoc dla bullków dołączyły nowe twarze: (napis poprawiony na bullterrier);) Quote
doddy Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Kopiuje: Przed chwila zaalarmowała Bunia. Jest pilna potrzeba. Pies w zagrożeniu życia. Groźba zabicia młotkiem. Znowu patologia. Piękna, młoda sunia, amstaffka, łagodna w stosunku do ludzi i zwierząt potrzebuje natychmiast pomocy. Mieszka w rodzinie alkoholoka, człowieka, który odsiedział 15 letni wyrok za zabicie czlowieka. Bije zwoja żonę, sunia staje w jej obronie, sąsiedzi interweniuja, biegna jak zwykle do tych osób, które całe serce oddaja zwierzętom Buni, z prośba o pomoc. NATYCHMIASTOWĄ. facet nie będzie miał skrupółów, co to dla niego zabic psa, tę kurwę jak się wyraził. POMOCY, POMOCY!!!!!!!!!!!!! Kto może dać choćby tymczas? Dzieki Oli i Sylwii z Lodzi, sunia juz do niej jedzie a w ciagu najblizszych dni sunia przyjezdza do nas. Szukamy powoli jakiegos miejsca dla suni. Sunia byla chowana w bloku. Sunia jest biala w laty, uszy nie ciete. Zalozylam suni watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7732001#post7732001 Quote
Goska76 Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Witam serdecznie, zwracam się do Was o pomoc w ogłoszeniu pieska. Jest u nas schronisku (Śląsk) piesio - amstaf - FLAP (ok. 3 latka)- oddany przez właścicieli (bo się znudził......:angryy:). Wychowany w domu. Jest drugi miesiąc w schronisku. Niestety przyklejono mu łatkę - agresywny. (został zamknięty z innym samcem i sunią z cieczką w jednej małej klatce - wiadomo co z tego wniknęło - drugi samiec został dotkliwie pogryziony i uśpiony.) Flap jest teraz w osobnym kojcu. Wyprowadzam go na spacery - jest w porządku do ludzi :) - do innych zwierząt też - jak jestem w schronisku to wszystkie psy są wypuszczane i sobie biegają - Flap się nie rzucał, nie próbował zaczepiać innych Misków. Aczkolwiek trząsł sie jak galareta jak pierwszy raz do niego podchodziłam. Teraz merda ogonem jak mnie zobaczy. oto fotki: - przystojniaczek :cool3: Quote
Tengusia Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Goska76 napisał(a):Witam serdecznie, zwracam się do Was o pomoc w ogłoszeniu pieska. Jest u nas schronisku (Śląsk) piesio - amstaf - FLAP (ok. 3 latka)- oddany przez właścicieli (bo się znudził......:angryy:). Wychowany w domu. Jest drugi miesiąc w schronisku. Niestety przyklejono mu łatkę - agresywny. (został zamknięty z innym samcem i sunią z cieczką w jednej małej klatce - wiadomo co z tego wniknęło - drugi samiec został dotkliwie pogryziony i uśpiony.) Flap jest teraz w osobnym kojcu. Wyprowadzam go na spacery - jest w porządku do ludzi :) - do innych zwierząt też - jak jestem w schronisku to wszystkie psy są wypuszczane i sobie biegają - Flap się nie rzucał, nie próbował zaczepiać innych Misków. Aczkolwiek trząsł sie jak galareta jak pierwszy raz do niego podchodziłam. Teraz merda ogonem jak mnie zobaczy. oto fotki: - przystojniaczek :cool3: Gosia slyszalam o psiaku od pani ktora prowadzi hotel dla psow i szkolke dla psow w sosnowcu, mam nadzieje ze uda mu sie szybko znalezc domek ;) Zalozylam watek suni z katowickiego schroniska http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88011 moze ktos z was ma pomysl jak pomoc suni ... Quote
invictus hilaritas Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 a te bulteriera mozna jeszcze poprawic ? bo wyglada jakby zeza mial i jak dla mnie uszy sa zadlugie :oops: Quote
andzia69 Posted October 10, 2007 Author Posted October 10, 2007 invictus hilaritas napisał(a):a te bulteriera mozna jeszcze poprawic ? bo wyglada jakby zeza mial i jak dla mnie uszy sa zadlugie :oops: zeza poprawiłam, uszy są naturalnej wielkości - ze zdjęcia!!!:eviltong: Quote
doddy Posted October 10, 2007 Posted October 10, 2007 Anita nie rob nalepek bo i tak je poczta gubi :eviltong: I dawaj zdjecia i informacje tego psa co go chca zastrzelic jak sie domek nie znajdzie. ;) Musim cos wymyslic dla niego. Andzia ludze sie, ze jutro przyjda... Najgorsze ze mnie pospieszaja :placz: Ale ten 3,5 roczny to bidul z takimi wlascicielami... Quote
doddy Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Andzia 69 chce mnie wrobic, ze u mnie sie zamawia. A ja nie mam tych naklejek :placz: Bo poczta jeszcze nie doszla... Ale kase moge zbierac :eviltong: Kobity jest kolejnych 6 bullowatych do bardzo pilnego zabrania! Nie moge napisac skad, moge napisac ze to schronisko w ktorym stopien utylizowanych zwierzat to 70%... Moze ktos ma pomysl... Jest tak zimno w nocy, ze ja juz rozpatrywalam by nie brac zwierzat do kojcow do Piaseczna. Bo one beda miec gluty albo pozamarzaja. Nie moge sie na to godzic. Z drugiej strony w schroniskach te psy gina. Jest szansa by u Darii postawic 3 kojce w pomieszczeniu. Prosze, jak ktos chce pomoc w szczytnym celu, prosze przesylajcie jej prywatnie na konto kase (mamy mozliwosc zalatwienia czegos taniej bez faktury). Moze za naklejki tez pozbierac znane osoby i niech jej wysla kase - a ja Wam wysle naklejki jak tylko dojda od Anity. Quote
doddy Posted October 11, 2007 Posted October 11, 2007 Dzis paczka nie doszla. Za to doszly pieski... W Wolominie 3 amstaffy W Lomzy - ranny amstaff (jest teraz w Lecznicy w szpitalu) info o nim na dniach.... Quote
andzia69 Posted October 12, 2007 Author Posted October 12, 2007 doddy napisał(a):Andzia ludze sie, ze jutro przyjda... Najgorsze ze mnie pospieszaja :placz: Ale ten 3,5 roczny to bidul z takimi wlascicielami... Właśnie jestem po rozmowie z "wlascicielką" - a wiec tak - pies nie ma rodowodu - ktoś mnie wcześmniej w blad wprowadzil :( Pies Roki - waży ponoć ok. 50 kg - jest duużym psem i: - male psy olewa - chyba, ze się do niego rzucają - nie lubi dużych psow (suki jeśli nie są zaczepne toleruje) - zna podstawowe komendy i jest w miarę posluszny - dzieci - malutkimi - do ok. 2-3 lat jest zbyt zainteresowany - zazdrosny, że to one są w centrum uwagi - nie on; z większymi się ladnie bawi - kotów nie lubi, inne male pt świnki morskie, kroliki - nie jest zainteresowany - kobiety lubi, z chlopami roznie mam dostać zdjęcia - ale kiedy - tego juz nie wiem... Pani wyjeżdża na jakies 2 lata za ok. 2-3 tygodnie - więc im szybciej pies znajdzie lokum tym lepiej - to tyle co udalo mi się wywiedzieć.... Quote
doddy Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Kobitki u Dariiopole nadal moze stanac kojec w pomieszczeniu dla naszych bullisi w potrzebie. Zamowione juz zostaly materialy do ocieplenia budynku i zaplacilismy za nie 600zl. Teraz zbieramy na elementy kojca. Potrzeba 850zl. 70zl przeleje Blaira ze swoich bazarkow do Darii. Brakuje wiec 780zl. Wystawilam bazarek na ten szczytny cel: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7828296#post7828296 Zima sie zbliza i im wiecej bedziemy miec cieplych miejsc tym lepiej - choc u Darii to bedzie pierwsze miejsce w naszej karierze :lol: Quote
Goska76 Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Witam, jakiś wysyp u nas w schronie. Mojego Flapa z poprzedniego mojego posta na tym wątku wydano. Trafił do takiego średniego domu... ale zawsze to lepiej niż schron. Jeszcze taki jaki ten... niestety pojawił się nowy Misiek. Przefajny. Serce do ludzi ogromne. Niestety innych Miśków nie chciał do nas dopuścić - zazdrośnik. Wtedy jest agresywny. Ma około roku. Już drugi raz w schronie. Podobno zabrali go ze schronu jak miał pół roku. Teraz go oddali, bo goni koty, i inne zwierzaki na podwórku (a były tam krowy i inne zwierzęta gospodarskie) Chłopak ma pecha. Ale może pomożecie szukać domu dla tego przefajnego Miska. Takiego, w którym innych Misków i zwierzaków nie będzie? Może się uda?? Zima idzie a on w takim paskudnym schronie.... :modla::modla::modla::modla: Quote
doddy Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Gosiu w ktorym miescie jest to schronisko? Napisalas na Slasku ale gdzie konkretnie? Do kogo podawac kontakt? Quote
Goska76 Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 W Myszkowie - jakieś 30km na południe od Częstochowy. Kontakt może być do mnie: 503 188 417. Quote
doddy Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 Gosiu, dalam go na amstaffowe fora. A jak znajde chwilke to dam go na strone Fundacji. Podalam Twoj tel. Dalam kolejna aukcje na kojce. Zbliza sie zima, zreszta juz jest strasznie zimno w nocy!!! Ciotki pomozcie. Kojce moglyby byc 3 a my nawet na 1 nie mamy :placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7959696#post7959696 Kochani zgloszono nasz udzial w konkursie KRAKVETU. Mozemy wygrac karme dla naszych psow. Prosimy Was o pomoc. Nalezy sie zalogowac na forum i dopiero wtedy oddac swoj glos. Potem napisac posta, ze glosowaliscie na nas ;) http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5894&postdays=0&postorder=asc&start=0 Tu bezplatnie mozna nam pomoc :evil_lol: I jest kolejna psia tragedia. W Ostrowii jest sunia astka preguska z bialymi znaczeniami z choroba skory :placz: Sunia. Wiek ok. roku. Lagodna. ALE.... Sunia jest w tragicznym stanie, co jest malo widoczne na fotkach. Sunia ma straszna chorobe skory! Nie jest w stanie nawet chodzic. Zdjecia suni ze schroniska: Quote
Recommended Posts