andzia69 Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 cd suczek: [SIZE=2][SIZE=3]TESSA SUNIA ,LAT OK 2- 2,5, W SCHRONISKU OD NIEDAWNA OK 1 MIES, BOKS 3 PRZY KOCIARNI ,USZY KOPIOWANE -MASAKRA BARDZO GRZECZNA,REAGUJE NA KOMENDY, JEST WYSTRASZONA, NIEPEWNA,PODKULA OGON ,NIE PRZEJAWIA AGRESJI,ZACZEPIANA PRZEZ INNE PSY JEZY SIę, NIE DOKAZUJE, CHODZI POWOLI, NIE WYGłUPIA SIę LUBI LUDZI, LUBI SIE PRZYTULAć http://schronisko.doskomp.lodz.pl/in...co=psy&nr=1422 Swarzędz: Tekila Suczka, średnia, 3 lata. Bardzo miła i przyjazna. Toleruje inne psy. Przyprowadził ją właściciel, bo... nie miał na jedzenie dla niej.Wysterylizowana. SOPOT Basta to ok. 3-letnia suka. W schronisku przebywa około roku. Pierwsze wrażenie, kiedy się ją zobaczy to zachwyt. Jest piękna, nieduża, ładnie zbudowana, ma niezwykle zadbaną sierść. Porusza się dostojnie, jest spokojna. Łódź: [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]TEA [SIZE=2]SUNIA,LAT OK 3, BOKS OGOLNY,PAWILON 3 (?) NR 141A ODDANA ,ZERO ODEZWU OD WLASCICIELA, WSPANIALE ZBUDOWANA,NISKA,PRZEPIEKNE MIęSNIE NóG, KLATKA SZEROKA, USZY NIEKOPIOWANE CHARAKTER NA SPACERZE WULKAN ENERGII,TRUDNA DO OKIEłZNANIA,W BOKSIE SPOKOJNA, NIE SZARżUJE, PRZYJAZNA WOBEC LUDZI, INNE ZWIERZAKI SA OBOJęTNE,ACZ KONTAKTóW BEZPOśREDNICH NIE BYłO ,POTRZEBNE SZKOLENIE, śREDNIO REAGUJE NA KOMENDY [SIZE=2][SIZE=2][SIZE=3]MELUA [SIZE=2]SUNIA ,WIEK OK 3LAT, 3 PAWILON,NR 2898 BARDZO ENERGICZNA (POWTARZAM SIę ;-) NA KWARANTANNIE SKAKAłA JAK SZALONA, DOKAZYWAłA I CIESZYłA SIę NA WIDOK CZłOWIEKA,PSINKA POGODNA I BEZKONFLIKTOWA Quote
ewatonieja Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 czemu ludziom zawsze latwiej pozbyc sie "kochanego" psa niz zainwestowac w odczulanie ? co to za milosc? co to za przyjazn? :angryy: Quote
doddy Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Ciotki pilnie przydałoby się wyciągnąć jakiegoś amstaffa z Elbląga. Tam jest katastrofa... A są 3 amstaffy. Amstaffy w schronisku znikają jak kamfora i nie wiadomo co się z nimi dzieje... W schronisku w Elblągu przebywają obecnie 3 amstaffy. Są to pilne adopcje! Ważne jest znalezienie dla nich nawet domów tymczasowych! 1) SAMIEC brązowy pręgowan. Odebrany przez policję. 2) SAMIEC - rudy z białymi znaczeniami, uszy cięte. Został oddany do schroniska przez właściciela. 3) SUNIA - z raną na łapie Jenny19 dziękuję za pomoc w ogłaszaniu Nany. Zaraz wstawię niestety kolejnego psiaka poszukującego tymczasu! Quote
doddy Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 LOLUŚ - 3 letni amstaff, łagodny do ludzi, lgnący strasznie co widać na zdjęciach. Loluś przebywa w schronisku k. Poznania tam gdzie kiedyś przebywał AS. Pilnie szuka tymczasu. Quote
doddy Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Ciotki poszukujemy transportu dla karmy na trasachŁ WALBRZYCH WARSZAWA KATOWICE WARSZAWA Karmy nie jest duzo wiec zmiesci sie do kazdego samochodu. Quote
natalia_aa Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dawno mnie tu nie bylo a tyle nowych cudnych pycholi przybylo... Ehh brak slow normalnie :( Lamia2 ja jestem z trojmiasta wiec do gdanska mam niedaleko ewentualnie poprosilabym jedna z naszych wolontariuszek ktore mieszkaja w gdansku zeby podjechaly i dowiedzialy sie co sie dzieje, moze uda im sie pstryknac jakies foty... Choc nie wiem jak wyglada chec wspolpracy w Gdansku... Quote
Greven Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Potrzebny pilnie transport dla 3 małych astków z Częstochowy do zachodniopomorskiego! gg: 9368223 lub 502 309 385 Quote
lamia2 Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 natalia_aa napisał(a):... Lamia2 ja jestem z trojmiasta wiec do gdanska mam niedaleko ewentualnie poprosilabym jedna z naszych wolontariuszek ktore mieszkaja w gdansku zeby podjechaly i dowiedzialy sie co sie dzieje, moze uda im sie pstryknac jakies foty... Choc nie wiem jak wyglada chec wspolpracy w Gdansku... Ojej to wspaniale, dziś będę do nich dzwonić .... dam Ci znać i możliwe, że Was poproszę o pomoc. Dzięki Wielkie ;) Quote
Greven Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Greven napisał(a):Potrzebny pilnie transport dla 3 małych astków z Częstochowy do zachodniopomorskiego! gg: 9368223 lub 502 309 385 Już tylko dla jednej malutkiej, ale za to do DS :loveu: PILNIE, PILNIE - kto jedzie tą trasą i weźmie astkę? Quote
andzia69 Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Bambareła w Gliwicach: Fajny AST w schronisku w Gliwicach Wszystkim, którzy chcą pomagać amstaffom przebywającym w schroniskach bardzo polecam uwadze wspaniałego psa przebywającego w schronisku w Gliwicach. Tutaj wklejam jego zdjęcia. Pies jest młodziutki, wykastrowany, bardzo przyjazny do ludzi i do psów. Szuka domu. jak go zobaczyłam to myślalam,ze to suka w ciąży:evil_lol: Quote
Greven Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 Biedak nie jest na coś chory? Bo tusza swoją drogą, ale brzuszek ma taki jakby rozdęty... :oops: Poza tym naprawdę piękny ast, nawet ładnie uszy kopiowane, klata szeroka, morda mu się śmieje... Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Zglosil sie ktos z Kalisza chetny adoptowac naszego Basterka dziadziusia. Czy jest ktos na forum z Kalisza kto by sprawdzil warunki w razie co? Quote
Greven Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Donoszę, że astka półogonka ze szczecińskiego schroniska pojechała do sponsorowanego hotelu i już na spokojnie szukamy domku ;) Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Lolus ze schroniska k. Poznania przyjedzie do nas do Warszawy i bedziemy szukac mu domu. Jajca tez mu wytniemy... Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Sandra a Carmen (bo chyba tak ja nazwali w schronisku) jest na koszt zagramanicznego sposnora w hotelu? Dobrze gdybym, ze to wujek cos wyslal na nia?:razz: Quote
Greven Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 doddy napisał(a):Sandra a Carmen (bo chyba tak ja nazwali w schronisku) jest na koszt zagramanicznego sposnora w hotelu? Dobrze gdybym, ze to wujek cos wyslal na nia? Dobrze gdybysz :razz: A jeśli chodzi o imię, to ja już słyszałam wersję Karen, Klara i Karmel. Dlatego zagramanicznego wujka poprosiłam o nadanie jej imienia. Historia suki też jest "ciekawa". Trafiła do schroniska, została adoptowana i porzucona, znów wylądowała w schronisku i od lutego czekała na dom. To cud, że tak długo nikt nie zwrócił uwagi, że zajmuje cenny boks! :-o Dopiero w ostatnich tygodniach rozpoczęły się czystki, ale zdążyłam ją zarezerwować i... wyszło, jak wyszło. Wujek spadł z nieba, półogoniasta bezpieczna, a ja się prawie popłakałam, jak ją zabierałam :oops: Brakowało dni, a może godzin. No w każdym razie już jest ok. Tylko ona strasznie gruuuuuuuuuubaaaaa... hi, hi. Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 No widzisz... Psioczymy, ze tam usypiaja psy - a tu sie nie dosc, ze nie uspili to spasli... Moze ja za basseta chcieli dac :razz: Quote
Greven Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Śmiej się, ciotka :mad: Ten pies się toczy. A jak wpadła do gabinetu weterynaryjnego (przypominam: pies z wpisem do papierów "agresywny"), to od razu wyczaiła na stole opakowanie suchej karmy. Dobrze, że lekarz miał refleks i wyciągnął jej z pyska... opakowanie. Puste, oczywiście. Następnie wypadła z gabinetu i wlokąc za sobą pracownika, wskoczyła na kanapę w poczekalni, na której natychmiast zwinęła się w kłębuszek i zaczęła udawać, że śpi :evil_lol: Gdy szłam z nią do samochodu, odtańcowała szał radości urywając mi rękę (w takich chwilach nachodzi mnie refleksja - czemu ja się nie zajęłam małymi, starymi kundelkami...) i to samo powtórzyła podczas postoju na stacji benzynowej. Wariatka :evil_lol: Przez 7 miesięcy siedziała w miniaturowym boksie na kwarantannie, zero ruchu, a za to apetyt jak najbardziej. Teraz trzeba jej dużo swobodnego ruchu i wartościowej diety, żeby jakoś zaczęła wyglądać, bo wstyd :mad: Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ciotka a jaki stan bullowatych w schronisku? Jest Mamba xero? Jest ten pregusek ladniutki? Jest ta sunia bojaca sie taka sliczna plowa? Jest ten starszawy pregusek? I czy Ty ciotka nadal chcesz postawic u siebie kojec? Quote
Greven Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Kojec - no problem. Po ostatnich czystkach :shake: nie mogłam się dziś doliczyć astów, ale będę w schronisku jeszcze w tym tygodniu i posprawdzam, co jest, a czego ni ma. Na pewno jest: - staruszek /wygląda coraz gorzej, jakiś taki pokręcony, oczy zaropiałe - czarna suka w typie staffika /bardzo nieufna, przerażona - piaskowa suka, piękna! /też wystraszona, ogon między łapkami - piaskowy samiec, piękny! /ma dobrą opinię wśród pracowników, przyjazny Quote
doddy Posted September 19, 2007 Posted September 19, 2007 Ciotka bo wynalezlismy kojce (tylko kurde w Opolu) za 850zl sztuka. Bez dachu i podlogi niestety. Mozna by pomyslec, bo w sumie to 2 miesiace hotelu... Quote
saga_86 Posted September 20, 2007 Posted September 20, 2007 Wkleję tu Boksę ale nie wiem czy jest wystarczająco amstafowata:cool3: Boksa mix amstafa, moźe nie powala na kolana urodą, ale charakter ma fantastyczny!:loveu: Z wszystkimi suczkami na działce się ładnie bawi- zero agresji do psów!!! Nawet sie przez chwilę bałam,bo Nana- mama Jaśminki powarkiwała na nią- zazdrosna o głaskanie- ale Boksa grzecznie sie odsunęła. Do ludzi też super, mnie jako obcą osobę przywitała merdaniem ogonka i proszeniem o głaskanie:cool3: Nie jest jakos szczególnie nachalna, ale wystarczy ,że zagwizdam, a ona już jest przy nodze.:loveu: Bardz okontaktowa, nie ma w sobie ani grama agresji! Naprawdę wyjatkowa sunia! Z Elwirą oceniliśmy,że ma ok roku. Jest na działce w KIelcach pod opieką Elwiry. Quote
doddy Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 Mamy 2 rodziny chetne na nasze psiaki. Jedna z domkiem z ogrodem - chetna na 8-letniego Basterka. Druga - mieszkanie w Lodzi - chetna na Jacusia. Ktora z ciotek moglaby sprawdzic w Lodzi domki? Plissss Quote
ewatonieja Posted September 21, 2007 Posted September 21, 2007 zajrzyjcie im do lodówki portfela trzeba sie wepchnac do domu bo ostatnio niezle nasciemniali , jak sobie przypomne tych debili z lodzi co brali rednosa z pabianic to mnie az :mad: Quote
Recommended Posts