ewa36 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='wiosna']W kwestii ocen hoteli - myślę, że źle byłoby, gdyby były to tylko oceny na + albo -, dobrze albo źle. Hotele są różne, psy są różne i oczekiwania opiekunów także - na szczęście! I tak najwspanialszy hotel domowy okaże się porażką jeśli trafi tam podwórkowy demolant z uwielbieniem przestrzeni i domową klaustrofobią - jak i porażką będzie najwspanialszy hotel z kojcami, jeśli psiak to kanapowe łyse zwierzątko. Hotele trzeba uczciwie opisywać, a nie oceniać. U Pana Stefana świetnie działałoby to jako szpital - co mnie nie dziwi, w końcu jest weterynarzem i pewnie od tego się zaczęło, że przetrzymać trzeba było psy chore albo po operacjach. Wtedy pies powinien mieć czysto, nie powinien za dużo się ruszać, skakać - szpital w Obornikach jak talala, sama bym chciała mieć jedną taką klatkę na dni po sterylkach na przykład. Ale - no właśnie - coś, co byłoby super szpitalem, nie nadaje się na "stały" hotel. A na wielkich wybiegach z super budami trudno zapewnić sterylne warunki i mały ruch. Ale moim zdaniem komentarze dotyczące hoteli powinny oczywiście powstawać. Może warto po prostu na Dogo założyć wątek pt 'opinie na temat hoteli do których trafiają psy dogomaniackie' i w pierwszym poście zrobić listę hoteli i cytować opinie osób, które były, widziały i mają jakieś przemyślenia. Może nie w jednym poście wszystko, ale nawet jeśli zarezerwowanoby całą pierwszą stronę na takie właśnie opinie to byłoby super. Zawsze można podać tam linki do postów ze zdjęciami, żeby nie było za dużo. Powodzenia![/QUOTE] Zgadzam się w pełni Quote
kizimizi Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 dzis w okolicach Srody slaskiej bedzie Pan, ktory moze zbarac jakeigos psa w strone warszawy. Koszt ok.175zł o ile dobrze zrozumiałam. Czekam na propozycje z waszej strony Quote
Ra_dunia Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [B]Kizimizi[/B] - co to była za rozmowa, że aż uważasz, że psy pilnie należy zabrać? Proszę napisz, bo musimy wiedzieć. W tej chwili Rudzik i Laps pojadą najprawdopodobniej do [B]Yumanji[/B], ale w tym wypadku musimy poczekać około tygodnia. Quote
Lionees Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Ra_dunia'][B]Kizimizi[/B] - co to była za rozmowa, że aż uważasz, że psy pilnie należy zabrać? Proszę napisz, bo musimy wiedzieć. W tej chwili Rudzik i Laps pojadą najprawdopodobniej do [B]Yumanji[/B], ale w tym wypadku musimy poczekać około tygodnia.[/QUOTE] Tu jest co nieco napisane,na ostatniej stronie,ostatni post:shake: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180544-Zastraszony-Asti-ju%C5%BC-w-dt/page96[/URL] Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Dostałam sms od Ketuni - psiaki dziś jadą do Donki na tydzień. Stamtąd do yumanji. Quote
a.piurek Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='wiosna']W kwestii ocen hoteli - myślę, że źle byłoby, gdyby były to tylko oceny na + albo -, dobrze albo źle. Hotele są różne, psy są różne i oczekiwania opiekunów także - na szczęście! I tak najwspanialszy hotel domowy okaże się porażką jeśli trafi tam podwórkowy demolant z uwielbieniem przestrzeni i domową klaustrofobią - jak i porażką będzie najwspanialszy hotel z kojcami, jeśli psiak to kanapowe łyse zwierzątko. Hotele trzeba uczciwie opisywać, a nie oceniać. U Pana Stefana świetnie działałoby to jako szpital - co mnie nie dziwi, w końcu jest weterynarzem i pewnie od tego się zaczęło, że przetrzymać trzeba było psy chore albo po operacjach. Wtedy pies powinien mieć czysto, nie powinien za dużo się ruszać, skakać - szpital w Obornikach jak talala, sama bym chciała mieć jedną taką klatkę na dni po sterylkach na przykład. Ale - no właśnie - coś, co byłoby super szpitalem, nie nadaje się na "stały" hotel. A na wielkich wybiegach z super budami trudno zapewnić sterylne warunki i mały ruch. Ale moim zdaniem komentarze dotyczące hoteli powinny oczywiście powstawać. Może warto po prostu na Dogo założyć wątek pt 'opinie na temat hoteli do których trafiają psy dogomaniackie' i w pierwszym poście zrobić listę hoteli i cytować opinie osób, które były, widziały i mają jakieś przemyślenia. Może nie w jednym poście wszystko, ale nawet jeśli zarezerwowanoby całą pierwszą stronę na takie właśnie opinie to byłoby super. Zawsze można podać tam linki do postów ze zdjęciami, żeby nie było za dużo. Powodzenia![/QUOTE] Wiosno, Znajdź mi opiekuna psa, który byłby zachwycony warunkami tego hoteliku, co tam zachwycony - który uznałby, że są to godziwe warunki dla psiaka (Czekam na nick choćby jednej osoby). Tak często przychodzi nam trudno wyrażenie własnych poglądów. Wielu twierdzi, że nieuczciwością czy niegrzecznością jest stawianie czegoś w świetle białe albo czarne. My wciąż i na złość (nie wiem komu i czemu) chcemy być szarzy albo (jak kto woli) w kratkę. Kiedyś napisałam, że nie istnieją półprawdy ćwierć prawdy i tym podobne - albo robi się to co się robi uczciwie i z miłością, albo nastawia się li tylko na kasę i wygląda to tak jak wygląda. Dla mnie ten hotelik z takimi a nie innymi warunkami dla mnie nie powinien funkcjonować zupełnie, 3 psiaki na powierzchni ok m2 (dla mnie jest to porażające). Rozumiem, że gdyby kasa była większa to i warunki mogły by być lepsze. Jestem przeciw istnieniu hotelików takich jak ten i uważam, że wpisanie go na Czarne Kwiatki to słuszne posunięcie. Przykre jest , że ten przybytek prowadzi ktoś kto przez własne zawodowe powołanie winien zwierzętom szczególną miłość i troskę. Quote
wiosna Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Myślę, że te warunki sa wspaniałe na szpitalik - i to też mówiłam osobom, które pytały mnie jak tam jest. Szpitalik, w którym trzeba króciutko przetrzymać psy po wypadkach czy operacjach, gdzie nie powinny się dużo ruszać i gdzie miałyby czysto. Wtedy owszem, można mieć ale do ilości psów, hałasu, jaki tam z pewnością panuje czy innych kwestii, ale na trzy - pięć dni po operacji byłoby ok. Ale nigdy nie jako hotel, gdzie pies przebywa na dłużej. Nie chce się rozpisywać, to nic już nie zmieni. Odnośnie hoteli nie może być czarne i białe. To tak, jakby się chciało samochody tak oceniać - ten dobry, ten zły. Ale jeden potrzebuje małego autka do miasta, inny ciężarówki, jeszcze inny samochodu terenowego. Coś, co jest dobre dla jednego, nie musi być dobre dla wszystkich - i tak samo jest z psami. Jeden lepiej, żeby był w domu, inny lepiej w kojcu z wyiegiem, jeden sam inny absolutnie nie. Pisząc wcześniejszego posta nei miałam na myśli, że Pan Stefan ma dobry hotel - o, nie nie! Ale nie chciałabym, aby ktokolwiek napisał, że u nas jest idealnie - bo nie jest! Bo nie ma hotelu idealnego dla wszytstkich, tak jak i nie ma jednego typu człowieka, który jest DOBRY dla wszystkich. Jak sie to mawia "jeszcze się taki nie urodził, coby wszystkim dogodził" - i dlatego hotele powinny być opiniowane, komentowane i oceniane w kryteriach - nie tylko ogólnie. I takie kryteria to np miejsca domowe/kojce/boksy w budynku/wybiegi/co tam jeszcze; stale ktoś obecny/właściciele pracują poza hotelem (zakres czasu poświęcanego faktycznie psom); ilość zwierząt w hotelu; ceny; wyżywienie; praca z psami trudnymi tak-nie; zarejestrowana, legalna działalność, faktury tak-nie... na pewno kilka jeszcze warto byłoby dopisać. Są ozywiście "wartości uniwersalne", jak czas dla psów, teren (przestrzeń - wybiegi, miejsca na spacery), cena - tu można oceniać jako + i -, dobry i zły. Ale niektóre kwestiw niestety są szare, lub w kratkę ;) Pozdrawiam! Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Bardzo proszę, z dyskusją nt listy sprawdzonych hoteli, przenieśmy się na specjalnie w tym celu załozony wątek - to jest miejsce Rudusia i niech takim zostanie. Czy ktoś się podejmie założenia wątku? Sama mam kilka pomysłów i sugestii... Quote
Ewanka Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Bardzo proszę, z dyskusją nt listy sprawdzonych hoteli, przenieśmy się na specjalnie w tym celu załozony wątek - to jest miejsce Rudusia i niech takim zostanie. Czy ktoś się podejmie założenia wątku? Sama mam kilka pomysłów i sugestii...[/QUOTE] Taki watek już istnieje ... chyba, że chodzi o jakąś inną jego wersję ... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/186573-Domy-tymczasowe-i-hoteliki-wpisujcie-tylko-sprawdzone[/URL] Quote
wojtuś Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Ellig']Witam gdzie sa te prawdziwe zdjecia z hoteliku? Ten hotelik byl polecany przez Wielkich z Dogo!!!!!!!! Potem jak juz tam psy trafialy to okazalo sie ,ze jeszcze ceny sa podane netto.[/QUOTE] :loveu: [B]Ellig[/B] :loveu: Spotykamy się na wątkach, tam gdzie pomoc jest najpotrzebniejsza. Ja rozumiem akcję: Psiaki z Pola [B]Ja nie rozumiem akcji: Psiaki z Hoteliku w Obornikach - to nie powinno mieć miejsca[/B] [quote name='TERESA BORCZ']znalazła sie osada yumanji dzięki anicie_happy która założyła jej pierwszy wątek i cudownie zrobiła, bo trzeba o takich ludziach wiedzieć. Ten watek podesłany został w sama porę naszym dziewczynom watkowym. Yumanji robi ogromne wrażenie i swą pracą i w kontakcie bezpośrednim. Dlatego padła taka propozycja i taki wybór . Co do rankingu hotelików to pomysł doskonały ale jest jedno ale, nawet najlepsze miejsca jak przesadzą z ilością, nie koniecznie ze wzgledów finansowych to robi się dziwnie. Od niedawna obserwuję wątki jestem w szoku, bo miejsce było super, polecane przez osoby które korzystały, i sprawdzone także przezemnie, przy ilości psiaków ok 6. do czasu powiększenia ilości i choroby opiekuna, tak jak kilka innych z których korzystamy. Nie będę wymieniać miejsc z którymi stało się to samo, bo je znamy wszyscy od północy po południe kraju. takie historie załamują bo przecież szukamy dla psiaków miejsc najlepszych zarówno w lecie jak i w zimie. ja myślę że lepiej i krócej byłoby zebrać hoteliki z których narazie nie korzystać. prostsze. po wieściach o przeładowaniu w Obornikach i związanych z tym kłopotach usilnie szukałam miejsc super, i prawdę powiedziawszy nie jest to łatwe bo zawsze jest multum psiaków do zakwaterowania. Co do weta to powiem że przy okazji kilku spotkań oceniałam go bardzo pozytywnie, i tak też oceniają go jego koledzy ze studiów z którymi mam często styczność ze wzgledu na opieke nad moimi tymczasami i miejscowe dogo cioteczki. to on uratował życie tych psiaków, jako jedyny,nie wahając się ani na chwilę po gorącym apelu o pomoc młodej wolontariuszce która założyła te wątki, a nie musiał. dał samochód, na drugi koniec kraju, pracowników i konieczny ekwipunek , resztę znacie. Nie każdy by tak postąpił, bo ma też swoje zajęcia. Stało się coś co przerosło jego siły, wi trudno było to ogarnąć. nie wiem jak to oceniać. Miałam okazję obserwować pracowników w drodze, ich stosunek do zwierząt i mogłam ocenić ich bardzo pozytywnie. Bardzo mnie to co się stało martwi, nie tylko ze względu na Oborniki ale generalnie, bo w końcu do kogoś trzeba mieć zaufanie, a tu co krok takie sprawy się dzieją. Stale mam nadzieje ze po powrocie pracowników sytuacja wróci do normy. Niestey sprawy inansowe tez odgrywaja rolę bo stale brakuje deklaracji nieco. Co do wzroku Rudusia to koniecznie trzeba sprawdzić, wiem że widzi kontury bo zwraca się w strone człowieka strona tego lepszego oczka. dołoże sie do diagnozy i leczenia jeśli tylko jest szansa bo to cudowny psiak!!![/QUOTE] Tereniu :loveu: potwierdzam to wszystko. a sprawy ilości Psiaków i zapewnienia im godnych warunków - wymknęły się całkowicie Panu Doktorowi z pod kontroli. A ta wolontariuszka co nakręciła nas to gazzy - Agusia - i językiem małolatów powiem - wielki szacun dla Niej :loveu: [quote name='Dzika_Figa']Dostałam sms od Ketuni - psiaki dziś jadą do Donki na tydzień. Stamtąd do yumanji.[/QUOTE] Małgosiu:loveu: i Kasiu :loveu: dzięki za znalezienie nowego hoteliku i Wszystkim za pomoc. Spokoju mi jednak nie daje że te [B]wszystkie Psiaki z piwnicy trzeba zabrać z Hoteliku[/B] Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='wojtuś'] Spokoju mi jednak nie daje że te [B]wszystkie Psiaki z piwnicy trzeba zabrać z Hoteliku[/B][/QUOTE] Mam nadzieję, że wszyscy, którzy powinni się dowiedzieć, już wiedzą i działają... Quote
Weronika37 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Hieny informują o sobie "chichotem"- tak to Wasze zachowanie! Wyrażacie opinię i nie potraficie działać w pojedynkę a wzywacie podobnych sobie na pomoc. Jak to nazwać ? tchórzostwo!!! To Wy jesteście osobami trzymanymi w niewoli.Macie jeden wspólny fałszywy głos. Cyber bullying, zjawisko oczerniania - to Wasza profesja. Niby takie odważne, ale wypowiadacie sie pod pseudonimem lub zupełnie anonimowo i co myslicie w tych móżdżkach, że jesteście bezrkarne? Wasza pomoc dla zwierząt zza biurka? i klawiatura - darujcie sobie. Weronika Quote
kizimizi Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 dziewacyny nie abierzemy dzis psow. P.Stefan ich nei wyda dopoki nie porozmawia z Arnim a ten do 19 jest u psów a on w gabinecie (bo tel. przeciez nie ma) i trzeba sie pierw rozliczyc. Pan od transportu nie moze dzis zcekac do 19. Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Do tej pory była spokojna ale... szlag mnie zaraz trafi... o co chodzi? co jest grane? Quote
viola005 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Weronika37']Hieny informują o sobie "chichotem"- tak to Wasze zachowanie! Wyrażacie opinię i nie potraficie działać w pojedynkę a wzywacie podobnych sobie na pomoc. Jak to nazwać ? tchórzostwo!!! To Wy jesteście osobami trzymanymi w niewoli.Macie jeden wspólny fałszywy głos. Cyber bullying, zjawisko oczerniania - to Wasza profesja. Niby takie odważne, ale wypowiadacie sie pod pseudonimem lub zupełnie anonimowo i co myslicie w tych móżdżkach, że jesteście bezrkarne? Wasza pomoc dla zwierząt zza biurka? i klawiatura - darujcie sobie. Weronika[/QUOTE] Weroniko37, chociaz tak sie oczywiscie nie nazywasz, pozwol, ze skomentuje kazdy fragment powyzszej wypowiedzi osobno. Nie zasluguja na to, ale ja jestem dobra z natury i lubie porzadek. Po pierwsze, hieny sa normalnymi, fajnymi zwierzetami (zoologia), to ludzie przypieli im obrzydliwa latke, tak jak lisom, wilkom i innym, ale ludzie juz tacy po prostu sa. Po drugie, czlowiek jest istota stadna, jak pies, i dziala zazwyczaj w spoleczenstwie, jakie tworzy, choc i w pojedynke nieraz sie zdarza (socjologia). Stad tez wzywanie podobnych sobie do pomocy, bo kogoz wzywac, niepodobnych? kosmitow? (psychologia). Nie jest to tchorzostwo, tylko normalny sposob dzialania kazdego gatunku. Posiadanie wspolnego glosu moze byc zaleta, szczegolnie gdy chodzi o sluszna sprawe - "kupa, mosci panowie!" - widac to rowniez przy recytowaniu mantr, szczegolnie Om - jezeli uslyszysz Om w wykonaniu kilkuset ludzi, to moze uwierzysz. (zen buddyzm i joga) Nasz glos nie jest falszywy. Rozmawiamy, jak zaradzic w sytuacji awaryjnej. Po prostu niektorzy sa bardziej agresywni niz inni (tu jest aluzja do cytowanego posta, pierwszego posta, jakim witasz ten portal). (psychologia) Po trzecie, nie zauwazylam, abym byla trzymana w niewoli. Inni dogomaniacy zauwazyli? Po czwarte, cyber bullying nie polega na rozmowie, nawet podniesionym glosem, z osoba, ktora dopuscila sie naduzycia naszego zaufania, jest to natomiast zastraszanie z wykorzystaniem internetu. Jak na razie, pogrozki przeczytalam tylko ze strony dr Stefana Guta, ktory mial pomysl z prokuratura i naruszonymi rzekomo dobrami. Co do profesji, to nie moze nia byc zjawisko (jezykoznawstwo). Juz poprzednio kolezanki pisaly, ze jestesmy wszyscy profesjonalistami - nauczycielami, lekarzami, prawnikami, sekretarkami - oto nasze profesje. Po piate, wypowiadamy sie pod nickiem, bo takie sa przepisy dogo. Znam forum BBC, gdzie w regulaminie zabrania sie podawania prawdziwego nazwiska przez wzglad na bezpieczenstwo. Ale poniewaz rozbroilas mnie tym wscieklym atakiem w swoim pierwszym poscie, to sie przedstawie, nazywam sie Violetta Bennich-Plaka, co wie kazdy, kto odwiedzil moj profil na nk, bo tam podaje sie prawdziwe dane. A ty jak sie naprawde nazywasz Weroniko? Po szoste, mozdzek to czesc mozgu, ktora posiadaja wszystkie zwierzeta, w tym homo rzekomo sapiens - tu trafilas (anatomia). Po siodme, pomoc moze byc rowniez zza biurka, wiele osob spedza dlugie godziny przy komputerze szukajac domow, robiac ogloszenia, bazarki, bannerki, zamieszczajac zdjecia, podajac informacje. Poza tym jednak, wszyscy dzialamy rowniez w realu, mamy swoje zwierzeta z ulicy w domu, wielu ma tymczasy, wielu dziala w interwencjach, adopcjach etc. Nie darujemy sobie. Spedzilam pol godziny analizujac post, ktory na to nie zaslugiwal. Zrobilam to swiadomie. Moze sie domyslasz, dlaczego. Ale wiecej tego nie zrobie, bedziesz ignorowana. Violetta Bennich-Plaka, Ateny Quote
viola005 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Bardzo proszę, z dyskusją nt listy sprawdzonych hoteli, przenieśmy się na specjalnie w tym celu załozony wątek - to jest miejsce Rudusia i niech takim zostanie. Czy ktoś się podejmie założenia wątku? Sama mam kilka pomysłów i sugestii...[/QUOTE] calkowicie sie zgadzam i popieram, u Rudusia rozwinal sie temat ogolny, a watek o hotelikach rzeczywiscie juz istnieje, od konca maja, po sprawie AlinyS, sprawdzilam (trzy osoby podawaly na ostatnich stronach ten link, Ewanka i Goldenek na pewno, nie pamietam trzeciej): [url]http://www.dogomania.pl/threads/1865...lko-sprawdzone[/url] czyli co, przenosimy sie zostawiamy watek Rudusia Rudusiowi? Quote
2010 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [COLOR=Red]:loveu:ZAPRASZAMY NA BAZAREK RUDUSIA I LAPSIA [/COLOR]:lol: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/188509-SREBRO-i-CO%C5%9A-DLA-PS%C3%93W-na-Rudusia-i-Lapsa-do-10-lipca-godz-22-00-ZACZYNAMY%21?p=14973054#post14973054"]http://www.dogomania.pl/threads/188509-SREBRO-i-CO%C5%9A-DLA-PS%C3%93W-na-Rudusia-i-Lapsa-do-10-lipca-godz-22-00-ZACZYNAMY!?p=14973054#post14973054[/URL] Quote
Weronika37 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Dobrze, że przed Tobą nie muszę się tłumaczyć.I nie wiem czemu ma służyc takie wychwalanie swojej osoby. Gdzie Kochanie Twoja skromność? Masz rację ludzie, ludziom też przypinają łatki - ZŁE! A Wy tutaj jesteście tego przykladem. Rozmowa nie polega na oczernianiu i oskarżeniach oraz agresywnym nastawieniu! Pogróżki, które wyczytałam były z Waszej strony. Co więcej, widzisz,mój wykonywany zawód jest bardzo zbliżony do tych co wymieniłaś:nauczyciel, lekarz, prawnik, sekretarka. Dziwię się, że tyle czasu potrzebowałaś na zebranie myśli i odpowiedź... ( pewnie przepisywanie druku z encyklopedii ) a może jakbyś była w Polsce byłoby szybciej? Nie czekam na Twoje odpowiedzi bo jakoś nie interesuje mnie co masz jeszcze do powiedzenia. Pozdrawiam i dużo słońca życzę Weronika Quote
malibo57 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Chciałam zapytać, czy odezwali się wszyscy opiekunowie psów z Obornik? Czy został jakiś biedak, którego opiekun jeszcze nie wie, ze powinien go jak najszybciej zabrać? Może jednak przydałby się watek roboczy Obornik? Z czysto praktycznych względów Quote
viola005 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Malibo, tak, masz racje, przynajmniej tymczasowo, tak zrobiono ze sprawa AlinyS. Juz zalozylam nowy watek do tego celu - roboczy i tymczasowy, zapraszam: [url]http://www.dogomania.pl/threads/188525-Hotelik-w-Obornikach-Slaskich-watek-roboczy-i-tymczasowy?p=14974457#post14974457[/url] A Rudusiowi zyczymy wszystkiego najlepszego i dziekujemy za uzyczenie nam miejsca na jego watku. Juz wiecej nie bedziemy, Quote
idusiek Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 a kim jest Pani Weronika? Właścicielką hoteliku? Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [SIZE=5]Dziewczyny, PILNIE potrzebuję nr telefonu kizimizi...[/SIZE] tyczy transportu psiaków!!!...naprawdę pilnie!!! Quote
obraczus87 Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='zuzlikowa'][SIZE=5]Dziewczyny, PILNIE potrzebuję nr telefonu kizimizi...[/SIZE] tyczy transportu psiaków!!!...naprawdę pilnie!!![/QUOTE] Jak pilnie to pilnie. Masz juz na PW. ;) Quote
Dzika_Figa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='zuzlikowa'][SIZE=5]Dziewczyny, PILNIE potrzebuję nr telefonu kizimizi...[/SIZE] tyczy transportu psiaków!!!...naprawdę pilnie!!![/QUOTE] Też już miałam wysyłać. Zuzliku, jeśli to wazne tez dla Lapsa i Rudusia to proszę, daj znać na maila: [email][email protected][/email] Z góry dzięki! Quote
Ania i Kajber Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Chyba w niedziele ( moze sie uda w sobote)jedzie papatkiole z 4 psami- CHARLI, ASTI, RUDUS , LAPS. Quote
Recommended Posts