Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='giselle4']tam jest moj pies skulony w klatce jak szczur:-([/QUOTE]
A Sara ma problemy ze stawami... w czym jej pomoże siedzenie w takiej klatce?
U nas w schronie, w tej klatce siedzą dwa dorosłe koty, które i tak zawsze są puszczane po lecznicy, by sobie choć trochę pochodziły. Dwa koty, średniej wielkości a ONek? jest różnica? Przecież ona nawet nie ma się jak wygodnie tam położyć...

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='viola005']Na zdjeciach sa tylko psy, psy i ich klatki, jest to przechowalnia psow, dzialalnosc gospodarcza, za ktora bierze pan zaplate, a nie prywatny dom, wiec nie ma pan podstaw do grozenia prokuratura.
My tez panu nie grozimy prokuratura za przetrzymywanie psow w malych klatkach w wykafelkowanym bunkrze bez swiatla naturalnego i swiezego powietrza. Chcemy po prostu zabrac stamtad nasze psy i umiescic w normalnych warunkach.

Dziekuje "osobie, ktora zrobila zdjecia" za ich zamieszczenie, bo dzieki temu w koncu dowiedzielismy sie w jakich warunkach zyja nasze psy w Obornikach.
Jak panu nie wstyd, lekarz weterynarii i nie wie pan, ze to, co robi jest nieludzkie?
Wyksztalcony czlowiek i buduje pan psom wiezienie, pobierajac jeszcze za to w dodatku niemale oplaty?
Jak pan ma sumienie tak krzywdzic powierzone panu z calym zaufaniem zwierzeta?

Nie mam slow. Zaden pies, zadne zwierze, nie zasluguje na takie warunki na dluzej niz 24 godziny po interwencji. A tu mamy pobyty wielomiesieczne! Chcialby pan siedziec w takiej klatcce w piwnicy bez swiatla slonca i bez wentylacji i czekac caly dzien na wypuszczenie do ogrodu na... ile, na godzine?

Czy pan wie, ze sa hoteliki, gdzie psy mieszkaja w domu lub w obejsciu i gdzie sa caly czas wolne, maja trawe, drzewa, krzaki, a dodatkowo wychodza codziennie z opiekunka na spacery na laki? Ale tam jest ich 5, 8, 10, a nie 30.
Dlaczego pan caly czas udaje, ze nie wie, o co chodzi i schodzi z tematu odsylajac nas na strony adopcyjne? Kazdy z nas tym sie zajmuje, prosze pana, w mniejszym lub wiekszym zakresie - nam chodzi o niedopuszczalne, wiezienne, nienaturalne warunki, w jakich trzyma pan psy za sowita oplata. To wola o pomste do nieba, prosze pana.[/QUOTE]

Podpisuje sie pod postem Violi.

Pan odgraza sie PROKURATURA...no dalej, na co Pan czeka?

Ma Pan "super hotelik" z preferencyjnymi / bonusik, tak?oplatami dla dogo i fundacji, pobiera Pan ciezkie pieniadze za psa,poswieca mu czas..... a tu ludzie odchodza od zmyslow i zadaja wyjasnien. Ciekawe, nieprawda?????
Dalej Panie Doktorze! Obraza sie Pan na Dogomanie i juz sugeruje, ze tylko komercyjna dzialalnosc wchodzi w rachube a dogo psy moga zapomniec..
Pan sie faktycznie zapedzil w dazeniu do wzbogacenia sie kosztem bezbronnych psow wyratowanych ze schronisk i kosztem osob ratujacych te zwierzeta!!! Pan jest bydlakiem!!!!!

Marzy sie Panu komercyjna dzialalnosc...................
Ktory madry wlasciciel zgodzi sie na powierzenie Panu psa np. na okres jego wakacji/choroby/ itd????? Idiota????? Zaplaci za karcer?????? Rabie sie Panu w zwojach, ot co

Pan nie powinien zaistniec na tym forum!!!! Nduzyl Pan zaufania ludzi ratujacych psy...ludzi oddajacych ostatni grosz! To pojecie jest pewnie Panu obce....Pan nie musi wysuplywac.....nieprawda?

Marna Panska kariera..........cholernie marna...........a przeciez mozna bylo inaczej.........

Posted

Witam gdzie sa te prawdziwe zdjecia z hoteliku?
Ten hotelik byl polecany przez Wielkich z Dogo!!!!!!!!
Potem jak juz tam psy trafialy to okazalo sie ,ze jeszcze ceny sa podane netto.

Posted

Jestem w totalnym szoku ...

myślałam, że AlinaS to już apogeum ...

a tu jest znacznie, znacznie gorzej ...

to porażające jak nisko może upaść człowiek z chęci zysku ...

:(

Posted

[quote name='viola005']

Weszlam tez na podstrone gabinet-galeria, gdzie zobaczylam pana klinike, pana sklep i pana samego.

[url]http://vetoborniki.pl/viewpage.php?page_id=1[/url]

Bardzo bylam zdziwiona, bo ze zdjecia patrzyl na mnie mlody, przystojny mezczyzna - nie tak sobie pana wyobrazalam na podstawie pana wypowiedzi na forum.

[/QUOTE]

Tez weszlam na te strone, ale Pan Doktor nie ma ani szczesliwej ani zrelaksowanej miny .............
raczej jest spiety i nie zbyt zadowolony trzymajac w rece kotka i pieska.............
z mojego punktu widzenia to zdejcie to raczej anytreklama. Niestety w naszej sytuacji gdzie przewaznie wszyscy dzialamy pod presja, bo bardzo czesto trzeba psa natychmiast wyciagnac z ze schroniska zdarza sie, ze widzi sie to co w danym momencie chcemy zobaczyc, a potem od czasu do czasu rzeczywistosc wylazi pozniej.
Szkoda tych psow i kotow, ktorym sytuacja jak widac po wyjsciu ze schronu niewiele sie zmienila..................

Posted

[quote name='majqa']Ellig, zdjęcia są na 73 stronie.[/QUOTE]
Dziekuje majqa ale mnie sie wyswietla na tym watku tylko 28 stron....

Posted

[quote name='Ellig']Dziekuje majqa ale mnie sie wyswietla na tym watku tylko 28 stron....[/QUOTE]
To dziwne bo ja mam 84...........
Elig ktos Ci ukradl reszte stron ;);)

Posted

Zabierajcie stamtąd psy, to jest jakaś pieprzona maszynka do robienia pieniędzy, mam nadzieję że wielkiemu panu doktorowi los odpłaci za takie postępowanie, obyś zaznał w życiu tyle nieszczęścia co te psiaki wielki doktorku (pisałem z małej litery świadomie bo nie zasługuje ten stwór(bo człwiekiem nie mozna go nazwać) na żaden szacunek.

Mogę Wam polecić hoteli w do którego wczoraj zawiozłem ślepego onka, to jest hotel w Promna Kolonia gmina Białobrzegi, widziałem co prawda tylko kilka hotelików do tej pory bo większośc piesków na szczęście do domków stałych zawoziłem, ale ten bije je na głowe. Kojce sa z drewna, ścianki działowe pomiędzy boksami tez z drewna(psiaki sie nei widza i nie musza się denerwować), od forntu rzecz jasna gotowymi panelami metalowymi, stoją na dużym podwyższeniu, co dla mnie bardzo ważne psiaki maja podłogi drewniane nie betonowe. Miejsca do wybiegu mają tyle że nie da się opisać, cały sad i choroba wie co jeszcze się tam mieści, całośc z tego co rozmawiałem jest ogrodzona, szykowany jest też teren pod wybieg specjalnie dla psiaków 1600m2 Pan na to chce przeznaczyć. Ludzie z rozmowy widać że kochają zwierzeta. Od siebie z czystym sumieniem polecam ten hotelik.

Posted

[quote name='Ellig']Witam gdzie sa te prawdziwe zdjecia z hoteliku?
Ten hotelik byl polecany przez Wielkich z Dogo!!!!!!!!
Potem jak juz tam psy trafialy to okazalo sie ,ze jeszcze ceny sa podane netto.[/QUOTE]

Kim sa ci Wielcy????

Po aferze z AlinaS proponowalam ustanowienie standartow. Umowa z hotelikiem, zaporowa cena itd. Widocznie przypadek Aliny nie byl wystraczajco motywujacy do podjecia tematu powierzania psow hotelikom :angryy:
Krec sie krec wrzeciono.........nie tak? Wlasnie kolejne juz gotowe i pan wet straszy bezczelnie prokuratura !!!!! pal licho, panu cos zaszkodzilo :diabloti: i bidol pisze na tym forum tak czesto i gesto jak nigdy dotad :evil_lol: Wreszcie znalazl czas i zakladamy ze rowniez ktos znalazl czas na wyprowadzenie z pietrowych klatek tych jego podfopiecznych za 10 zl dziennie...a moze nawet sam pan doktor :cool3:

Pozdrawiam Pana Doktora, upaly ida, niech sie Pan zabezpieczy przed udarem.....czapeczka albo ewentualnie taka chusteczka co ma 4 rogi .....kogo kocham kogo lubie........;) Buzka, doktorku :loveu::diabloti:

Posted

[quote name='kamilawa']A Sara ma problemy ze stawami... w czym jej pomoże siedzenie w takiej klatce?
U nas w schronie, w tej klatce siedzą dwa dorosłe koty, które i tak zawsze są puszczane po lecznicy, by sobie choć trochę pochodziły. Dwa koty, średniej wielkości a ONek? jest różnica? Przecież ona nawet nie ma się jak wygodnie tam położyć...
[/QUOTE]

O matko ........ :shake:

Posted

Cioteczki kochane, bardzo proszę o opanowanie emocji - nic tu one nie pomogą zwierzętom.
Pan Doktor NIE ZROZUMIE, że robi źle, choćbyście tłumaczyły mu przez rok.
Trzeba się skupić na jak najszybszym zabraniu stamtąd psiaków.
Ruduś ma miejsce u Zuzi M, Laps u Donki.
Trzeba zorganizować transport, zabrać się za podreperowanie psich finansów (bo niestety, trzeba się liczyć z kosztami całej operacji).
Doskonale rozumiem emocje, sama z trudem trzymam nerwy na wodzy i skupiam się na kwestiach technicznych, ale bardzo proszę, nie zapominajcie, że to wątek Rudusia i że najwazniejszy tu jest on.