viola005 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='papatkiole'] Mogę Wam polecić hoteli w do którego wczoraj zawiozłem ślepego onka, to jest hotel w Promna Kolonia gmina Białobrzegi, widziałem co prawda tylko kilka hotelików do tej pory bo większośc piesków na szczęście do domków stałych zawoziłem, ale ten bije je na głowe. Kojce sa z drewna, ścianki działowe pomiędzy boksami tez z drewna(psiaki sie nei widza i nie musza się denerwować), od forntu rzecz jasna gotowymi panelami metalowymi, stoją na dużym podwyższeniu, co dla mnie bardzo ważne psiaki maja podłogi drewniane nie betonowe. Miejsca do wybiegu mają tyle że nie da się opisać, cały sad i choroba wie co jeszcze się tam mieści, całośc z tego co rozmawiałem jest ogrodzona, szykowany jest też teren pod wybieg specjalnie dla psiaków 1600m2 Pan na to chce przeznaczyć. Ludzie z rozmowy widać że kochają zwierzeta. Od siebie z czystym sumieniem polecam ten hotelik.[/QUOTE] dzieki za informacje, tego wlasnie nam potrzeba - MUSI POWSTAC LISTA ZAUFANYCH, DOBRYCH HOTELIKOW. Juz jedna osoba wczesniej pisala, ze zrobi zdjecia w miejscowosci, do ktorej jedzie, mam nadzieje ze je zamiesci. Potrzebna jest osoba, ktora by potrafila sie tym zajac. Musi to byc ktos sprawny portalowo, dobre checi nie wystarcza i ja np nie dalabym absolutnie rady od strony technicznej. Zobaczcie jak funkcjonuje watek "Czarne kwiaty dogo": [url]http://www.dogomania.pl/threads/183865-Czrne-Kwiatki-czyli-na-kogo-warto-uwa%C5%BCa%C4%87[/url]. Nasz watek powinien byc podobny, mozna sie wiec wzorowac na Czarnych kwiatach. Trzeba tez ustalic szczegoly, standardy, ja sie nie nadaje, bo nie mam doswiadczenia, nie bylam w Polsce od 10 lat. Moglaby to byc komisja zlozona z kilku osob doswiadczonych w hotelowaniu, ocenie warunkow, cenach i potrzebach psow. Jedna osoba prowadzilaby ewidencje i uzupelniala w pierwszych kilku postach zarezerwowanych do tego wlasnie celu. Pozostale posty bylyby dostepne dla wszystkich dogomaniakow do zgloszen dobrych hoteli. Dla mnie wazne jest, aby w wymogach w umowie miec zabezpieczona mozliwosc odwiedzania podopiecznego bez umawiania sie z prowadzacym hotel i jego zgode na przeprowadzanie rutynowych kontroli - ile psow, gdzie spia, co jedza, gdzie sikaja, kiedy spaceruja. Calkowita jawnosc, wszedzie mozna wejsc i obwachiwac. Nie sa to moje genialne pomysly, tylko sposob, w jaki dzialaja 2 znane mi hotele, gdzie przebywaja moje zadeklarowane psy - mozna tam zawsze pojechac i wizyt jest duzo, sa tez reportaze i mnostwo zdjec, a z wszystkich tych obserwacji, na zdjeciach, na pismie i w realu, wynika, ze psy sa tam bezpieczne, zadbane i szczesliwe. Mowie o Przebieczanach i hotelu Wiosny. Jak nas nauczyla przykra sprawa Aliny i Obornikow SLaskich, na poczatku dzialalnosci moze byc dobrze lub niezle, ale to sie moze z czasem z roznych przyczyn zmienic, wiec kontrole musza byc regularnie i czesto powtarzane. Przy pierwszych niepokojacych symptomach bedzie mozna zareagowac, zanim dojdzie do takiego dramatu jak ostatnio w Popielarni. Powtarzam: potrzebni sa doswiadczeni dogomaniacy, terenowcy,wolontariusze ze stazem, sprawni komputerowo, aby to w krotkim czasie wypalilo. Ktos powinien przejac komende nad tym sektorem i wszystko zaksiegowac, miec do pomocy rownie doswiadczonych dzialaczy, aby to sprawnie poszlo - jak Czarny Kwiat, poczytajcie, brawo dla zalozycielki watku. Teraz potrzebny watek "Zlota Strzecha", watek wspanialych, bezpiecznych, cieplych, naturalnych hoteli i dt. Quote
dusje Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='majqa']Dusje, miej litość, choć nade mną, proszę. Winna mi jesteś nowy monitor i bluzeczkę, polana kawą kiepsko wygląda.[/QUOTE] Monitor jakos sie skleci z zalegajacych nieuzytkow, bluzeczke trza do reklamacji, kawunie funduje Pan Doktor.....zbozowka pasi? ;) :evil_lol: Rany, jak ja tesknie za tem prokuratorem.....kiedy znajdzie czas i pozwoli sie wygadac?? :lol: Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [B]Dzika_Figo[/B] - wspaniałe informacje! Bardzo się cieszę, że Donka weźmie Lapsa. Teraz wszystkich, którym nie jest obojętny los tych psów BŁAGAMY O POMOC W ICH TRANSPORCIE I WSPARCIE FINANSOWE! Mi nerwy już dawno strzeliły, zwłaszcza, że właściciel tego miejsca przynajmniej dwa razy robił mi osobiste przytyki - a ja na prawdę bardzo pamiętliwa jestem i łatwo takich spraw nie daruję, ale teraz najważniejsze jest dobro psów. Dusje - pamiętasz taki podpis "nigdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu a potem pokona doświadczeniem", trzeba to zastosować w tym wypadku... Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Kroi się jeszcze jedno miejsce dla chłopaków (obu razem) - szczegóły podam, jak sama je poznam Quote
irenaka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='viola005']dzieki za informacje, tego wlasnie nam potrzeba - MUSI POWSTAC LISTA ZAUFANYCH, DOBRYCH HOTELIKOW. ....... Teraz potrzebny watek "Zlota Strzecha", watek wspanialych, bezpiecznych, cieplych, naturalnych hoteli i dt.[/QUOTE] Nie będę cytować całego Twojego postu, ale zgadzam się z nim całkowicie. Pomysł super i wart realizacji, ale myślę, że upadnie. Dlaczego? Bo już na wątku AlinyS było widać, jak wielu dogomaniaków nie widzi w warunkach w jakich tam przebywały psy niczego złego. Dlatego takie hotele będą działać nadal a nieświadomi darczyńcy będą płacić, bo przecież inni by ich zjedli żywcem, gdyby wycofali deklarację ze względu miejsce pobytu psa. A ja właśnie w wycofaniu się darczyńców ze sponsorowania psa który przebywa w takim miejscu zrobiłabym priorytet. Jeżeli opiekun psa chce mieć pieniądze na hotelowie, to musi brać pod uwagę zdanie tych którzy opłacają mu pobyt w hotelu. Do czasu kiedy pies nie będzie przebywał w godnych warunkach, moim zdaniem powinno się wstrzymywać darowizny na psa. Zmusza to opiekuna do większego nadzoru nad psem, sprawdzania jakie ma warunki w hotelu i co najważniejsze zwracanie uwagi właścicielom na błędy. Te błędy muszą być wpisywane na wątkach, aby uniknać później awantur z właścicielami hoteli, którym się wydaje się, że jak opiekun poględzi przez telefon, to wszystko jest cacy i nikt się o tym nie dowie. Myślę, że takie rekomendacje i sprawdzanie hoteli powinno być dostępne dla każdego darczyńcy, wówczas będzie miał pewność, że pomaga psu, który czeka na dom w godnych warunkach. Niestety opiekunowie psów są bardzo często rozbieżni w ocenie warunków w jakich powinien przebywać pies, więc spróbujmy to połączyć z opiniami darczyńców. A na koniec fragment wypowiedzi właściciela hotelu z innego wątku: [B]Zwierzęta komercyjne nie są trzymane w klatkach tylko pietro wyżej w domu i wyprowadzane sa indywidualnie na spacery 2-3 x dziennie , ale....ich pobyt kosztuje nie 10zł netto lecz dużo więcej, na szczęście stali Klienci wracają -widocznie są zadowoleni ?[/B] Nawet gdyby Pan miał psa za darmo, to moim zdaniem nie wolno Panu przetrzymywać psa w takich warunkach. Jeżeli hotel jest nastawiony na komercję, to proponuję nie przyjmować bezdomniaków, bo każdy z nich zasługuje, podobnie jak pies komercyjny na godne warunki. Jeżeli ich nie można zapewnić, to proponuję wycofać się z tej działalności i żyć z komercji. Interesu na bezdomniakach w ten sposób nikt nie zrobił i nie zrobi. Quote
papatkiole Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Kurcze nei wiem czemu nie zapisało posta?! Mniejsza o to. Będe na 90% odbierał od pana doktorka psiaka po weekendzie i przewoził go będe prawdopodobnie do Donki. Można połączyć transport jeżeli jeszcze jakies psiaki jadą do Donki lub w okolice. Opisze trasę to może ktoś coś dopasuje, Jadę z łodzi do doktorka, odbieram psiaki lub psiaki jak się dogadacie i przewoże do Promna Kolonia gmina Baiałobrzegi pod Warszawą i wracam do łodzi, jeżeli coś macie pod rodze lub w okolicach tej trasy to można zabrać psiaka od doktorka i go przewiozę. Transport bedzie podzielony na wszystkich chetnych, ja chcę standartowo za paliwo. Jedno auto, jeden transport i koszta na kilka osób tyle mogę pomóc na chwile obecną. Auto to kombii także trzeba by na czas transportu pozyczyć skądś klatki kenylwe jak bedzie więcej nie znajoących się psiaków. MYślę że trzy duże klatki wejdą bez problemu bo siedzenia złoże tyle, jakies maleństwa jak będa to można na siedzenia pasażera dać, byle nie siedziały w tej "komórce". Wszystko do dogadania. Jak coś to piszcie na maila [email][email protected][/email] żeby nie wymieniac tutaj psiaków bo cholera wie co doktorek zrobi, jakies problemy będzie później robił. Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 nie będę bawiła się w cytowanie. Chciałam nie zaśmiecać więcej wątku, ale sądzę, że każdy ma prawo przeczytać co napisała Wiosna i co otrzymała w odpowiedzi: [url]http://www.dogomania.pl/threads/137914-Dog-ju%C5%BC-u-Kikou.Praktycznie-nie-chodzi-zanik-mi%C4%99%C5%9Bni-jeden-wielki-b%C3%B3l.-Brak-deklaracji/page103[/url] Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 A więc tak: Odbyłam właśnie rozmowę tel. z yumanji (tutaj [URL="http://dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-"]wątek jej psiaków[/URL]), która właśnie jest w trakcie organizowania hoteliku. Wykańcza pierwsze boksy - na dniach będą gotowe, na dniach będzie też wątek hoteliku i zdjęcia boksów i podwórka. Yumanji zgodziła się przyjąć Lapsia i Ruusia do siebie - za kilka dni, jak tylko przywiozą jej i zainstalują zamówione fronty boksów. Psiaki mieszkałyby razem w jednym boksie, byłyby wypuszczane na podwórko rotacyjnie na zmianę z prywatnymi psami yumanji i potem z innymi hotelowiczami. Obecnie yumanji ma 12 psów (swoje własne i tymczasowicze). Są dwa podwórka, za dwa tygodnie będzie dorobiony wybieg. Yumanji swoje psy karmi mięsem z warzywami (są dawcami krwi i na takiej diecie mają bardzo dobre wyniki badań) i taką dietę proponuje Lapsowi i Rudusiowi. Jak zechcemy w grę wchodzi też sucha karma Arion - wszystko do uzgodnienia. Z uwagi na fakt, że wszystko jest jeszcze w trakcie organizacji, że psiaki mieszkałyby razem w boksie, a także na ciężką sytuację finansową psiaków (mało deklaracji i gług w Obornikach), yumanji zgodziła się potraktować Lapsia u Rudusia ulgowo i hotelować chłopaków za 500 zł (czyli po 250 od łebka) Na dniach mam obiecane zdjęcia boksu, podwórka itd. Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [B]papatkiole[/B] - bardzo dziękuję za info - będziemy w kontakcie! Quote
papatkiole Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Co do bazy hotelików i DT i transportów to moge użyczyć domeny która wykupiłem niedawno i zrobić na niej forum poświęcone tylko i wyłącznie bazie danych hotelików, DT i uzgadniania transportów bo niestety na dogo w tych tematach jest bardzo duży bałagan, a jednak widac że robi się coraz gorzej bo niektórzy zwęszyli dobry biznes na biednych psiakach i ich krzywdach. Musimy pwiedzieć stanowcze nie takim praktykom, tepic takie "stwory". Jak cos to piszcie na maila wcześniej wskazanego ;) Pozdrawiam Quote
Szarotka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Droga Dzika Figo brawo za trzezwosc umyslu i organizowania hotelu :):) Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='Szarotka']Droga Dzika Figo brawo za trzezwosc umyslu i organizowania hotelu :):)[/QUOTE] Nie działam sama. Różne duszki mi pomagają :cool3: A trzeźwość umysłu... cóż, od tego tu chyba jestem jako prowadząca wątek i finanse... to mój (nomen omen) psi obowiązek! EDIT: Nie taki zresztą umysł trzeźwy... musiałąm zedytowac posta, bo napisała "mój" przez u ... Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Figo - właśnie siedzę na wątku alternatywnego hoteliku i śledzę ;) Jak dla mnie opcja bardzo dobra ale dobrze byłoby jeszcze kogoś postronnego poprosić o odwiedziny. Quote
Szarotka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Jak mowi Tony Robins do not concentrate on the problem, concentrate on the solution :):) Quote
Ra_dunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 hmmm... tylko akurat w tym przypadku problem też należy zlikwidować, żeby się już więcej na dogo nie pojawił ;) Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='Ra_dunia']Figo - właśnie siedzę na wątku alternatywnego hoteliku i śledzę ;) Jak dla mnie opcja bardzo dobra ale dobrze byłoby jeszcze kogoś postronnego poprosić o odwiedziny.[/QUOTE] To trzeba kogoś znaleźć takiego. Od Wawy w stronę Garwolina. Zapomniałam dodać, że jest w pobliżu dobry vet, który przyjedzie nawet w środku nocy jak potrzeba. Quote
malibo57 Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Są dwa miejsca kojcowe w Konstancinie u Beaty. Za tydzień może będzie trzecie. Quote
Szarotka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='malibo57']Są dwa miejsca kojcowe w Konstancinie u Beaty. Za tydzień może będzie trzecie.[/QUOTE] To moze by byly dobre dla Astiego, bo on jest ucieczkowicz. Poprosze o jakies blizsze dane to dam znac kizimizi. Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [quote name='malibo57']Są dwa miejsca kojcowe w Konstancinie u Beaty. Za tydzień może będzie trzecie.[/QUOTE] Podobno od przybytku głowa nie boli... Zaczynam mieć watpliwości... Quote
Dzika_Figa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 [B][SIZE="2"]Podsumowuję raz jeszcze opcje hotelikowe:[/SIZE][/B] [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- Donka5[/B] (dla Lapsa albo Rudusia) [B]Wątek:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/186442-Hotel-kud%C5%82ate-i-%C5%82aciate(wolne-miejsca[/url]) [B]Gdzie:[/B] 35km od Radomia w stronę Wawy [B]Jak:[/B] [QUOTE]W sąsiedztwie lasu zdala od sąsiadów na przestronnej działce(ogrodzonej). Dysponuje 9-cioma boksami o wym.2.80m-2.50m,w tym 1 boks o wym.3.50m-2.50m. Zapewniam spacery 3xdziennie ,wyżywienie-sucha karma (ewentualnie jeSli jakiś hotelowicz nie lubi może być jedzenie gotowane) zimą jedzenie gotowane+sucha karma. Wszystko jest w trakcie prac i dogodnień.Wybieg wewnętrzny w planach do realizacj w najbliższym czasie.Weterynarz wrazie potrzeby może przyjechać na miejsce. Wystawiam faktury .[/QUOTE] [B]Za ile:[/B] za 300 zł ( i tu nie mam pewności, czy to cena z wyżywieniem, czy bez) [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- ZuziaM[/B] (dla Rudusia) [B]Wątek:[/B] [url]http://www.dogomania.pl/threads/138597-HOTELIK-u-zuziaM....dla-malych-i-srednich-suczek[/url] [B]Gdzie:[/B] Mieszkamy na wsi 15 km od Zgorzelca [B]Jak: [/B] [QUOTE]Dysponuje 13 miejscami w 12 kojcach wykonanych ze stalowej siatki. Kazdy kojec ma wymiary 2 m x 4 m. W kazdym na powierzchni 2 m x 2 m jest drewniany podest, a reszta jest na trawie. Kojce sa zadaszone. Budki sa bardzo solidne. Maja przedsionki, podwojne podlogi z desek na wpust, wiec sa naprawde szczelne. Podlogi oraz sciany sa ocieplane styropianem 2 cm-owym i maja spadziste lekko daszki, a pod dachem kazdej budy jest dodatkowo sufit z plyty, co daje budzie jeszcze wieksza przytulnosc. Kazda budka jest dodatkowo zabezpieczona przybitym w wejsciowym otworze kocem, co nie dopusci do wnikania do srodka mroznego powietrza. I kazda ma w srodku cieple kocyki do wtulania.[/QUOTE] [B]Za ile:[/B] 350 z żarełkiem [B]............................................................ ............................................................[/B] [B]- yumanji[/B] (dla Lapsa i Rudusia) [B]Wątek[/B] (na razie jej prywatnych psów, hotelikowy wkrótce ) [url]http://dogomania.pl/threads/187399-gdzie%C5%9B-jest-TAKI-DOM-[/url] [B]Gdzie: [/B] jadąc z Warszawy, kierujemy się w stronę Garwolina...potem zakręt w lewo...w prawo...w lewo.... [B]Jak:[/B] Psiaki mieszkałyby razem w jednym boksie, byłyby wypuszczane na podwórko rotacyjnie na zmianę z prywatnymi psami yumanji i potem z innymi hotelowiczami. Obecnie yumanji ma 12 psów (swoje własne i tymczasowicze). Są dwa podwórka, za dwa tygodnie będzie dorobiony wybieg. Yumanji swoje psy karmi mięsem z warzywami (są dawcami krwi i na takiej diecie mają bardzo dobre wyniki badań) i taką dietę proponuje Lapsowi i Rudusiowi. Jak zechcemy w grę wchodzi też sucha karma Arion - wszystko do uzgodnienia. [B]Za ile:[/B] 500 zł z żarełkiem (czyli po 250 od łebka) - drogą wyjątku ze względu na "w trakcie" i wspólny boks Quote
Ewanka Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Chwilę mnie nie było i ... na szczęście, liczba opcji się powiększyła, chłopaki jadą w bezpieczne miejsca/ce i to jest najważniejsze !!!! Quote
ketunia Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Nie działam sama. Różne duszki mi pomagają :cool3: A trzeźwość umysłu... cóż, od tego tu chyba jestem jako prowadząca wątek i finanse... to mój (nomen omen) psi obowiązek! EDIT: Nie taki zresztą umysł trzeźwy... musiałąm zedytowac posta, bo napisała "mój" przez u ...[/QUOTE] Dzięki Gosiu, że tak szybko załatwiłaś tę sprawę :) Quote
Recommended Posts