Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='wanda szostek']

To jest sprawa wszystkich, którym los zwierząt nie jest obojętny. Jeżeli myślicie tak jak ja, to zastanówmy się, ułóżmy plan i zacznijmy działać. Kto jak kto, ale dogomaniacy udowodnili. wielokrotnie, że działać potrafią błyskawicznie i ze skutkiem.

Wanda, my też tak myślimy, tylko policja prosiła o nienagłośnianie, żeby mieli czas działać.

Ice, ja myślę, że powinnaś jeszcze zawiadomić TOZ.
Trzymaj się !!!!!!!!!!!!!

• Replies 386
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w ogole, jak mozna zostawic, tak traktowac? za co? czy mu wyrzadzily jakas krzywde te pieski?
Najgorsze jest to , ze ten dupek moze wziac kolejne zwierzeta(nie wiem po co?) ale moze wziac, i znow je tak skatowac i zaglodzic na smierc:-(

Posted

być może mogł to być jeden z przykładów rozmnażalni :angryy:
w takim wypadku mógł pozbyć się tych suk żeby kupic kolejne pokryć potem to samo i tak w kółko:angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:

Posted

Ja też mam wrażenie, że to pseudo-hodowca - handlarz pozbył się reproduktorek - dlatego odczekajmy te dwa tygodnie, a potem zróbmy w mediach szum, jakiego jeszcze nie było! Niech każdy z nas zawiadomi te media, fora, które może. Trzeba to będzie ogłosić na allegro - razem z przestrogą dla ludzi, że kupując stamtąd pseudo-rasowce za 200 zł napądzają ten handel i powodują psie tragedie!
Ja też dołożę się do nagrody za złapanie sprawcy.
A jak już go złapią - chcę wiedzieć, kiedy i gdzie będzie proces - przyjdę tam ze zdjęciem tej suki i będę je trzymać cały czas przed sobą, żeby sędziemu nie przyszło do głowy zastosować kary w "zawiasach"...!

Posted

A może one były uzywane przez kłusowników do polowań? Słyszałam, że na wsiach często charty trzymają kłusownicy.
Również uważam, że ta sprawa musi zostać nagłośniona, ten zwyrodnialec musi odpowiedziec za to co zrobił.

Posted

Z całym szacunkiem dla naszych organów ścigania :snipersm: , ale jak oni znajdą tego bandytę, to będę mocno zdziwiona :o Trzeba im dać te dwa tygodnie, a potem nagłośnić w mediach (najlepiej w tych o dużym "polu rażenia").

Posted

ta sprawa powinna dac do myslenia naszym kur... madrym politykom!!Ile zwierzat bedzie musialo zginac w taki i gorszy(o ile takowy jest) sposob aby w koncu pomysleli nad KARAMI a nie karami dla takich debili!!!nie wyobrazam sobie byc na ich miejscu i patrzec na to z boku!!!juz dawno kary za znecanie sie nad zwierzetami powinny byc tak wysokie zeby nikomu nawet nie snilo sie zabic muchy!!!co do cholery dzieje sie z naszym krajem??napewno wiele z Was oglada policje dla zwierzat w maiami i innych stanach....a gdzie chociaz pomysl na takie cos u nas(mowie o rzadzie)??nie ma bo po co!!!jasna cholera mamy tyle doswiadczonych juz w tych sprawach osob i tylu chetnych aby zajmowac sie interwencjami czy podobnymi mamy potencjal ale dlaczego nikt z gornej polki nie chce wziac sie za sprawy bezbronnych zwierzat!!!dlaczego tyle zwierzat musi ginac??

trzeba to tak naglosnic i nie odpuscic aby w koncu cos sie ruszylo!!!nie moze byc tak dluzej!!!smierc dozki i charciczki to wg mnie punkt zwrotny ktory trzeba wykorzystac!!!i wierze ze damy rade bo musimy ratowac zwierzeta

Posted

Za dwa tygodnie sprawa przyschnie. U nas, jak się czegos nie nagłosni, to sie tzw. opinia publiczna nie dowie i nie zapłacze.
Taki smutny standard, takie końskie dawki krwawych wieści.
Jak zatrzymać tę machinę infiormacyjną teraz? Kazdy już chyba komuś opowiedział o tej szokującej sprawie....
Piszcie, do dalej w sprawie uradziła Pani, która ratowała psy.

Posted

dziewczyny ktos na gronie garwolin napisal mi "ja widzialem gdzies w garwolinie identycznego charta ale nie jestem pewny czy to akurat ten =/ ... niechce nikogo osądzac itp. ale widzialem go w okolicach zabawek jak sam bylem ze swoim psem na spacerze ... ale odrazu mówie że to nie jest pewna info. ...." moze warto tam popytac i sprawdzic.a noz moze sie okarze ze np ten pies zniknal.nie znam szczegolow.napiszcie do tej osoby na pw. link do posta: http://w8.grono.net/forum/topic/710196/0/

Posted

Kostek napisał(a):
ta sprawa powinna dac do myslenia naszym kur... madrym politykom!!

Daj spokój, nie było gorszego momentu w polityce, zeby coś w tej kwestii ruszyć. Jak mysłisz, kto teraz cokolwiek przeforsuje? Samoobrona? Tam 3/4 posłów poluje. A zwierzęta traktują przedmiotowo.

Posted

[quote name='gagucia']dziewczyny ktos na gronie garwolin napisal mi "ja widzialem gdzies w garwolinie identycznego charta ale nie jestem pewny czy to akurat ten =/ ... niechce nikogo osądzac itp. ale widzialem go w okolicach zabawek jak sam bylem ze swoim psem na spacerze ... ale odrazu mówie że to nie jest pewna info. ...." moze warto tam popytac i sprawdzic.a noz moze sie okarze ze np ten pies zniknal.nie znam szczegolow.napiszcie do tej osoby na pw. link do posta: http://w8.grono.net/forum/topic/710196/0/
Ja tam nie jestem zalogowana, ale jeśli już będzie można coś nagłośnić, mogę na zabawkach powiesić jakiś plakat, tam ludzie najczęściej chodzą na spacery z psiakami:roll: Tylko nie mam pojęcia kiedy będę w Garwolinie:roll:

Posted

Straszne... co należy zrobić z takim wyrodnialcem??? Przywiązać za łeb łańcuchem do drzewa w tym samym miejscu gdzie on przywiązał psy - i zostawić na cały tydzień na mrozie, NAGO!!!!!

Posted

:shake: myślałam że najgorsze już widziałam ale to przechodzi ludzkie pojęcie!
boshe co te psy musiały przechodzić stercząc tam i wyczekując kogokolwiek...głodne zmarzniete poranione odwodnione:placz: jestem wstrząśnięta ludzkim okrucieństwem, jak taki palan mógł spokojnie do domu wrócić i żyć z tym prze reszte życia, z tym jaki los zgotował tym psom:angryy:
Czekam na informacje kiedy można do mediów uderzyć, dołącze (mam malutki dostęp ale zawsze im wiecej tym lepiej...)!
TO NIE MOŻE UJŚĆ mu BEZKARNIE!!!!!:mad:

Posted

Aganiok napisał(a):
Daj spokój, nie było gorszego momentu w polityce, zeby coś w tej kwestii ruszyć. Jak mysłisz, kto teraz cokolwiek przeforsuje? Samoobrona? Tam 3/4 posłów poluje. A zwierzęta traktują przedmiotowo.

Zgadza sie ale jesli juz bedziemy mogli uderzyc z ta sprawa do mediow i nie odpuscimy to beda musieli cos zrobic aby nie wyjsc na gorszych skur...niz ten skur...od dozki i charciczki...trzeba bedzie tylko dzialac z glowa a wtedy wszystko sie uda

Posted

Kiedys czytalam w prasie, ze pewna mloda Amerykanka znecala sie nad swoimi dwoma konmi. Miala rancho. Te konie przez ponad miesiac nic nie jadly, byly przywiazane do drzewa, wycienczone od slonca, braku picia.
Udalo sie odratowac jednego konia, drugi skonal.:-(
Ta Amerykanka od razu dostala wyrok wiezienia bez zawieszenia.
Aby mogla "zrozumiec" okropienstwo swojego czynu, przez miesiac byla karmiona tylko chlebem i woda, w jednoosobowej celi. Na scianie miala powieszone zdjecie jej dogorywajacych koni, aby codziennie patrzyla na to, co zrobila!!

Nie wiem czy ja to cos nauczylo,czy stala sie lepszym czlowiekiem...