Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Siemię lniane jest rewelacyjne, tymbardziej że jest nie tylko ochronne. To prawdziwy dar niebios i ja wszystkim moim tymczaskowym pacjentom to serwuje. Ale w dwóch postaciach mielone odtłuszczone jako ochrona przewodu pokarmowego i u moczone na noc ziarenka dodawane rano do jedzionka , na wymiatanie wszelkich paskudztw, bo rozpulchnione ziarenka ściągają wszelkie paskudztwa i usuwają. Dodatkowp może b complex. Jak sie dotatkowe cioteczki pojawią to może wejdzie ta kuracja w skład stałych deklaracji.no to kiedy planowany wyjazd???

Posted

Zgadzam się , trzeba podawać choćby siemię osłonowo, a witamina b jest też polecana przy prooblemach stawowo-kręgosłupowych, więc jak najbardziej. Przy dłuższym stosowaniu przeciw-zapalnych, przeciw-bólowych, trzeba też podać coś do osłony żołądka. Wet mówił że choćby zwykły Ranigast. Hepatil jest podawany przy problemach z wątrobą , ale nie z wszystkimi lekami można go łączyć i nie wskazany jest przy chorych nerkach. To by trzeba było skonsultować z weterynarzem.

Posted

No ja niestety nie wiem nic, na temat wyjazdu,:shake: trzeba Pianki zapytać, ja się Uszatkowym leczeniem zajmuję, tu na miejscu i zawracaniem głowy weterynarzowi.:evil_lol:

Posted

kaa napisał(a):
Zgadzam się , trzeba podawać choćby siemię osłonowo, a witamina b jest też polecana przy prooblemach stawowo-kręgosłupowych, więc jak najbardziej. Przy dłuższym stosowaniu przeciw-zapalnych, przeciw-bólowych, trzeba też podać coś do osłony żołądka. Wet mówił że choćby zwykły Ranigast. Hepatil jest podawany przy problemach z wątrobą , ale nie z wszystkimi lekami można go łączyć i nie wskazany jest przy chorych nerkach. To by trzeba było skonsultować z weterynarzem.

Słusznie:) Ale "zwykły" Ranigast tez może być niebezpieczny, szczególnie dla zwierząt. Znajdzie się jakiś złoty środek. Np. olej z ostropestu? Jest na Krakvecie, nie musi być ten ludzki.

Posted

A ja dalej wrócę do pytania o wyjazd Uszatka? Kiedy i jak? Pianka może jeszcze się pojawi dziś na dogo i odpowie.. Bo jak on do Zuzi, to nie wiem czy tam jeszcze kojce nie są w budowie..

Posted

jeee dziękuje wszystkim:multi::loveu: jesteście super:multi:
czekamy na znak zuzi kiedy Uszatek może przyjechać, ale myśle, że powoli możemy szukać transportu, zanim się coś znajdzie to kojec stanie:p

Scanodyl jak dobrze pamiętam kupywaliśmy Feniksowi, bo był tańszy niż Rymadyl, później zerkne na jego watek tam napewno jest informacja ile było płacone.

aha ludzie, prośba- TO jest watek USZATKA, a nie reklam. Załóżcie sobie osobny watek do reklam, prosze mi tu nie spamować

jeszcze tylko podsumowanie, które tez jest w 1 poście

DEKLARACJE STAŁE OD GRUDNIA 2009
10 zł- Monika z katowic
10 zł- Livka- obecnie wpłacone 10 zł
20 zł- agata51
10 zł- Nikuś- obecnie wpłacone 10 zł
15 zł- AnnaA- obecnie wpłacone 15 zł
20 zł- sylwija- obecnie wpłacone 20 zł
10 zł- Ania!- obecnie wpłacone 10 zł
10 zł- Faerie
50 zł- ala123

10 zł- Cajus JB
35 zł- malibo57- obecnie wpłacone 70 zł
5 zł- gonia66- obecnie wpłacone 10 zł
10 zł- Izabela124
30 zł- czerda
15 zł- bambino
20 zł- Ma6da
10 zł- anna10025
12 zł- golf
10 zł- Dzika_Figa
22 zł- Ninti
10 zł- ulka 1108

razem 350 zł (do 350 zł brakuje 0 zł)

DEKLARACJE OKRESOWE

10 zł- sonikowa (na 4 miesiące)

DEKLARACJE JEDNORAZOWE
x zł-anja2201
50 zł- kundelkowa skarbonka- wpłacone
x zł- bros
30 zł- temida
x zł- danka4u1
90 zł- Alaa
100 zł- gusia1972
100 zł- bunia50

Posted

widzę że Uszatek pojedzie do Zuzi---(mój ) Kazan też tam pojedzie, z ok. Wrocławia , jak tylko będzie boks , możemy wtedy jakośod Wrocłąwia połączyć dojazd

Posted

Dzika_Figa napisał(a):
Mogę się dowiedzieć, jakiego dnia każdego miesiąca najlepiej by było, żeby wpływały pieniądze? To zrobię zlecienie stałe. Na razie wpłacam chłopakowi za grudzień i styczeń hurtem

a to chyba obojetne, nigdy nie płace z góry, tylko na koniec miesiąca, także każdy niech sobie ustawi przelewy jak tam chce.

Uszatku jeszcze troche musisz wytrzymać :)

Posted

A za grudzień, rozumiem, nie będziesz płaciła pełnej kwoty i psiak będzie miał dzięki temu jakiś też zaskórniak na wszelki wypadek, tak?
Czy inaczej? Przepraszam, ale nie mam chwilowo siły się przekopywać...

Posted

a może wcale nie musi wytrzymywać ??. :lol::lol:proponuję odstąpić dla Uszatka miejsce zarezerwowane przeze mnie w hoteliku ze wspaniałymi warunkam i super ceną na już, na jutro jeśli tylko transport dopisze. w ogrzewanym budynku, pokoik z "prywatnym" wybiegiem do ogrodu, świetną opieką jest tam trochę naszych piesków, ale to hotelik nader kameralny, no i piękny, jest tam ARES, BURAJ, SABA I GUCIO , PREGUŚ doborowe towarzystwo i wszyscy opiekunowie a także psiki bardzo zadowoleni. Miejsce u zuzi m zklepane możemy natychmiast po ukończeniu zatrzymać dla następnego psiaka w potrzebie. po tym łańcuchu cudów wczoraj, sukcesy rozgrzały serduszka cioteczek i może z rozpędu uszczęśliwimy następnego biedaka , zwłaszcza że mamy miejsce. Cena tam też jest bardziej niż odpowiednia no i są odwiedziny dogo cioteczek z wałówkami:cool3:

co wy na to??? hotelik jest koło MIELCA 22O KM OD KATOWIC.