malibo57 Posted December 19, 2009 Posted December 19, 2009 Wpłaciłam już te dodatkowe 5x2, żeby było równo za grudzień i styczeń. Quote
bros Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 ja karmię swojego psa Joser-ą Festival, bardzo sobie chwalę , mój pies jest mega alergikiem pokarmowym:) Quote
anna10025 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Wpłacę po południu tą 5 tkę na karme. Quote
dark Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [quote name='Pianka']Super, czekamy na transporcik :) rozmawiałam z panią z hotelu, powiedziałam jej, że Uszatek chory, powiedziała, ze pierwszy raz słyszy o takim czymś jak zespół końskiego ogona. jeżeli chodzi o chorobe Uszatka- zespół końskiego ogona nazywane inaczej zwyrodnieniem rdzenia kręgowe , to dotyka to w większości wypaków dużych ras , a chyba najczęściej owczarki niemiecki. Choroba ta objawia się tym, że pies zaczyna kuleć na tylne łapy, chwieje się i ma problemy ze wstawaniem, a jest to spowodowane uciskiem na nerwy rdzeniowe w okolicy lędzwiowej. Z czasem ucisk na rdzeń zwiększa się i uszkadza nieodwracalnie włókna nerwowe. Niestety jest to choroba nieuleczalna i postępująca, która z czasem prowadzi do całkowitego paraliżu tylnych łap. Jednym sposobem jest wyhamowywanie choroby przez podawanie środków przeciwzapalnych. Quote
Monika z Katowic Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 Matko Boska! To zaraz trzeba zacząć podawać USZATKOWI te leki przeciwzapalne! Quote
Pianka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 Jaki jest dokładnie adres tego hotelu? Bo nie wiem na kogo i na jaki adres zamówić ta karme. Quote
Livka Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 http://hotelterier.pl/ Joanna Jarocińska Brzyście 5 39-307 Gawłuszowice Quote
Pianka Posted December 20, 2009 Author Posted December 20, 2009 ok. karma zamówiona, pieniądze wysłane. w schronisku już mówiłam, żeby Uszatka przygotowali we wtorek, bo mnie nie będzie :) Quote
Monika z Katowic Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 We wtorek USZATEK jedzie do hoteliku do Gawłuszowic! Pięknie przeprowadzona akcja! Jak mawiają moi uczniowie: "SZACUN" :) :) :) :) Quote
Kosmaty Gałganek Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 [FONT=Comic Sans MS]Wspaniałe wiadomości :multi::multi::multi:[/FONT] Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 no pewno że wspaniałe, dla niego bo jest wolny i bezpieczny, dla nas że sie udało jeszcze jednemu pomóc dzieki odruchom pięknych serc z dogo!!! Quote
gusia1972 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 miałam dziś coś tu przelać, ale bardziej kasa teraz potrzebna Kieleckiemu Psinowi, więc wybaczcie ale tam przelew zrobiłam, tu widzę sprawy wyszły na prostą :) z czego się cieszę :) Quote
hotelterier5 Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 nie miałam do tej pory kontaktu z tą chorobą, ale to nie znaczy, że o niej nie słyszałam, po prostu powtarzałam nazwę zko weterynarzowi, który obok siedział .pozdrowienia z hoteliku Quote
TERESA BORCZ Posted December 20, 2009 Posted December 20, 2009 NOo to sobie pogadacie o chorobie i leczeniu na miejscu , bo przyjeżdza ktoś co ma o tym coś do powiedzenia. Może skorzystamy z rad jego weta i weta hotelikowego dla dobra naszego USZATKA!! Quote
kaa Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Witaj Uszatku, cieszę się że już wyjazd tuż tuż, miałam podać cenę Scanodylu , więc jest tańszy od Rymadylu, opakowanie 20 tabletek to koszt ok. 30 zł , czyli na miesiąc to ok. 90 zł ( 1 tabletka - 1,50 zł ) . Wybaczcie nieobecność mały ciężko przechodzi grypę , nie jakieś przeziębienie tylko grypę z 40 stopniową gorączką :( . Quote
Ellig Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Monika z Katowic napisał(a):We wtorek USZATEK jedzie do hoteliku do Gawłuszowic! Pięknie przeprowadzona akcja! Jak mawiają moi uczniowie: "SZACUN" :) :) :) :) Szacun!:):):) Quote
TERESA BORCZ Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Takiej ekipy akcje są zawsze piekne i szybkie. Zapraszam do następnej akcji lada dzień!! Mamy miejsce. Typujemy rudzkiego biedaka i do pracy !! Czy chory synek to ten super model z psami na zdjęciach. ? Zycze szybkiego wyzdrowienia, a kto bedzie nas wspierał!!! Który ze środków dla uszatka jest lepszy? Quote
kaa Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Tak to ten mały ze zdjęć,byle nie było komplikacji bo tego się obawiam :( co do leków to skład jest ten sam tylko ten droższy ma jakieś dodatki smakowo-zapachowe że psy przynajmiej niektóre, same go chętnie jedzą , ale myślę że dla Uszatka to obojętnie bo nie ma problemu z podawaniem mu do pyska. Więc ja bym została przy tym tańszym, myślę że tam na miejscu w hoteliku wet też doradzi co lepiej podawać. Quote
TERESA BORCZ Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 no to wszystko ok rano spakowany Uszatek czeka na wujaszka Piotra i cioteczkę J_ulię z ksiażeczka zdrowia. MAM NADZIEJE ŻE JEST PIEKNIE WYSZCZEPIONY. POZDRAWIAMY WSZYSTKICH OPIEKUNÓW SPONSOROW, I TOWARZYSTWO USZATKA W PODRÓŻY. LEPSZEJ OPIEKI NIE MOŻNA SOBIE ŻYCZYĆ!! Quote
Nikus Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Szczęśliwej drogi dla całej trójki:):):) Quote
Livka Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 Życzę szczęśliwej i bezpiecznej podróży Uszatkowi i jego opiekunom !!! Quote
Pianka Posted December 21, 2009 Author Posted December 21, 2009 Opakowanie 100 tabletek Scanodyl dla Feniksa kupywaliśmy za 154 zł. Tylko to było z hurtowni jak dobrze pamietam. Uszatku już niedługo:loveu: Quote
Recommended Posts