Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 774
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pianka']Super, czekamy na transporcik :)

rozmawiałam z panią z hotelu, powiedziałam jej, że Uszatek chory, powiedziała, ze pierwszy raz słyszy o takim czymś jak zespół końskiego ogona.

jeżeli chodzi o chorobe Uszatka- zespół końskiego ogona nazywane inaczej zwyrodnieniem rdzenia kręgowe , to dotyka to w większości wypaków dużych ras , a chyba najczęściej owczarki niemiecki. Choroba ta objawia się tym, że pies zaczyna kuleć na tylne łapy, chwieje się i ma problemy ze wstawaniem, a jest to spowodowane uciskiem na nerwy rdzeniowe w okolicy lędzwiowej. Z czasem ucisk na rdzeń zwiększa się i uszkadza nieodwracalnie włókna nerwowe. Niestety jest to choroba nieuleczalna i postępująca, która z czasem prowadzi do całkowitego paraliżu tylnych łap. Jednym sposobem jest wyhamowywanie choroby przez podawanie środków przeciwzapalnych.

Posted

miałam dziś coś tu przelać, ale bardziej kasa teraz potrzebna Kieleckiemu Psinowi, więc wybaczcie ale tam przelew zrobiłam, tu widzę sprawy wyszły na prostą :) z czego się cieszę :)

Posted

Witaj Uszatku, cieszę się że już wyjazd tuż tuż, miałam podać cenę Scanodylu , więc jest tańszy od Rymadylu, opakowanie 20 tabletek to koszt ok. 30 zł , czyli na miesiąc to ok. 90 zł ( 1 tabletka - 1,50 zł ) . Wybaczcie nieobecność mały ciężko przechodzi grypę , nie jakieś przeziębienie tylko grypę z 40 stopniową gorączką :( .

Posted

Monika z Katowic napisał(a):
We wtorek USZATEK jedzie do hoteliku do Gawłuszowic! Pięknie przeprowadzona akcja!
Jak mawiają moi uczniowie: "SZACUN" :) :) :) :)

Szacun!:):):)

Posted

Takiej ekipy akcje są zawsze piekne i szybkie. Zapraszam do następnej akcji lada dzień!! Mamy miejsce. Typujemy rudzkiego biedaka i do pracy !!

Czy chory synek to ten super model z psami na zdjęciach. ? Zycze szybkiego wyzdrowienia, a kto bedzie nas wspierał!!!

Który ze środków dla uszatka jest lepszy?

Posted

Tak to ten mały ze zdjęć,byle nie było komplikacji bo tego się obawiam :( co do leków to skład jest ten sam tylko ten droższy ma jakieś dodatki smakowo-zapachowe że psy przynajmiej niektóre, same go chętnie jedzą , ale myślę że dla Uszatka to obojętnie bo nie ma problemu z podawaniem mu do pyska. Więc ja bym została przy tym tańszym, myślę że tam na miejscu w hoteliku wet też doradzi co lepiej podawać.

Posted

no to wszystko ok rano spakowany Uszatek czeka na wujaszka Piotra i cioteczkę J_ulię z ksiażeczka zdrowia.
MAM NADZIEJE ŻE JEST PIEKNIE WYSZCZEPIONY.

POZDRAWIAMY WSZYSTKICH OPIEKUNÓW SPONSOROW, I TOWARZYSTWO USZATKA W PODRÓŻY. LEPSZEJ OPIEKI NIE MOŻNA SOBIE ŻYCZYĆ!!