Pianka Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 Uszatek idzie jutro na badania :D wpłaty 12 zł- golf 10 zł- Izabela124 22 zł- Ninti 20 zł- Ania! 10 zł- Nikuś 10 zł- Livka Quote
Monika z Katowic Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 USZATEK! Tylko bądź grzeczny jutro u Pana weterynarza :) :) Quote
malibo57 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Na pierwszym zdjęciu Uszatek z przyjaciółmi, na ostatnim typowa śniegowa głupawka:) Dostałam przed chwila telefon od pani Joasi. Wybiera sie z Uszatkiem na diagnostykę. Jak się uda, to pojedzie też Grubcio, bo chłopcy bardzo się lubią:) Ale do rzeczy. Pytanie: W książeczce Uszatka jest wpis o szczepieniu p/wirusom, z datą 04.2008., ale pieczątka lekarza jest skreślona na czarno. Co to znaczy? Był szczepiony, czy nie? Wścieklizna jest z datą 02.2009., czyli wkrótce trzeba będzie te szczepionkę powtórzyć. Pani Joasia prosi o informację na ten temat. Quote
kaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Malibo był na pewno , wszystkie są obowiązkowo szczepione wirusówką, tylko muszę dopytać w schronisku co z tym przekreśleniem , tego kto zakładał książeczkę, a przy okazji obejrzę jego kartotekę. Jutro dam znać . Quote
Monika z Katowic Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Zabawy zimowe USZATKA :) :) :) Quote
Pianka Posted January 13, 2010 Author Posted January 13, 2010 Uszatek był bardzo grzeczny u weta:D ma stwierdzoną spondyloze odcinka lęźdzwiowego. Wet sugeruje podawanie depomydrone. Ale czekamy na wyniki krwi jeszcze, które będa jutro Quote
kaa Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Pianka napisał(a):Uszatek był bardzo grzeczny u weta:D ma stwierdzoną spondyloze odcinka lęźdzwiowego. Wet sugeruje podawanie depomydrone. Ale czekamy na wyniki krwi jeszcze, które będa jutro To nie za dobrze ,jak weterynarz zaproponował silny steryd,:roll: niech zdecyduje więc czy już mu podawać, czy jeszcze nie, po badaniach. Czekamy na wyniki. Quote
malibo57 Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 kaa napisał(a):Malibo był na pewno , wszystkie są obowiązkowo szczepione wirusówką, tylko muszę dopytać w schronisku co z tym przekreśleniem , tego kto zakładał książeczkę, a przy okazji obejrzę jego kartotekę. Jutro dam znać . Dzieki, Kasiu:) Quote
Ninti Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 http://images48.fotosik.pl/247/a273310a766c4c95med.jpg HiHi Kołami do góry! I pewnie jeszcze pomrukuje :evil_lol: Quote
malibo57 Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Mam info. Wyniki badania krwi Uszatka są dosyć dobre, on sam czuje się świetnie, pomimo, że nie dostaje żadnego leku. Powstaje pytanie o sens i konieczność podawania depomedrolu? Pani Joasia obserwuje, będzie to konsultować z wetem. Ale prosi o opinię. Quote
kaa Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Wybacz Malibo, zapomniałam wczoraj napisać, to przekreślenie to , najprawdopodobniej podpis lekarza, he,he, Uszatek jest szczepiony , w kartotece też ma tak samo wpisane szczepienie, sprawdzałam. Co do leku, to poproś Panią żeby zaobserwowała go rano jak on wstaje, czy ma problemy z podniesieniem się po dłuższym leżeniu. Nasz wet mi tłumaczył że to jest tak, że jak pies się rozrusza to już może się ruszać bez problemu, tylko właśnie najgorzej jest się takiemu psu rozruszać czy wstać . To by trzeba było poobserwować i dopiero podjąć decyzję. W schronisku właśnie z tym miał największy problem, bo jak już biegał to było w porządku. Quote
Cajus JB Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Przepraszam, ale w styczniu i lutym moja deklaracja przyjdzie pod koniec miesiąca. Quote
Pianka Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Uszatek mieszka teraz razem z Grubciem, jest radosny i wesoły. Rano ma problemy ze wstawaniem dlatego dypomedrol dostanie. Wszystko bedzie robione tak jak wet każe, on się lepiej zna;) Co do kosztów za weta sa takie 20 zł- morfologia 30 zł- chemia 25 zł- rtg 10 zł- przejazd 7 zł- meloxis razem 92 zł dypomedrol dostanie w następnym tygodniu Quote
TERESA BORCZ Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Obaj i Uszatek i Grubcio bardzo niedługo niezależnie od leków dostaną porcję super masaży które pomogły schroniskowemu psu przy takich problemach , jadą wkrótce tam w odwiedziny nasi dogomaniacy na dłużeji pośle z nimi masażer (masaż z dodatkiem promieni podczerwonych) który pozwolił l mi na postawienie na super łapki podobnego wiekiem i dolegliwościami ONka . Nie bardzo mogł chodzić, teraz biegamy razem po lesie, nawet po śniegu.Nie zaszkodzi a może wiele pomóc. zasięgniemy na wszelki wypadek rady weterynarza, choć mamy tu to wyprobowane. Quote
AnnaA Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Bardzo, bardzo się cieszę, że Usztk zdołał zebrac na hotelik i jeszcze bardziej się cieszę, że to hotelik pod Mielcem!!! Quote
Monika z Katowic Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Czy to USZATEK i GRUBCIO - dwaj przyjaciele z ... hoteliku ??? Quote
Recommended Posts