Murka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Koszt szczepienia na wściekliznę to 20 zł (razem z częściowymi kosztami dojazdu weta) :) Quote
Basia1968 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 mURECZKO CZY ZMIENIŁO SIE COS W ZACHOWANIU GÓRKI CZY JAKIEŚ NOWOŚCI DOSZŁY? BO ODŚWIEŻAM OGŁOSZENIA I CHCIAŁABYM MOŻE COŚ DODAĆ. Quote
Murka Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 Poza tym, że chętniej i pewniej podchodzi do człowieka to niewiele sie zmieniło. Ona teraz się już regularnie cieszy, podskakuje, macha ogonkiem itp. Mogę już za każdym razem wygłasiać pysio. Ale nadal utrzymuje dystans i dla pewności odskakuje, pogłaskanie jej to trudne zadanie. To wszystko oczywiście na otwartej przestrzeni i w towarzystwie psa/psów. Jak jest sama to ogon w dół i umyka kątami.. :( Nie mogę nic obiecać, ale może uda się Górkę ulokować w domu w celu dalszej socjalizacji. Quote
Basia1968 Posted March 5, 2010 Posted March 5, 2010 faktycznie cięzko będzie o domek. Chyba, że znajdzie sie ktoś taki jak my z dogo, których nie przeraża lekko wycofany psiak, cholerka boje się tylko, że jakby chętny się znalazł, to czy Góreczka nie wróci do poprzedniego stanu. Quote
Poker Posted March 6, 2010 Posted March 6, 2010 To dobrze,że ma szansę na pobyt w domku. Mieliśmy przez prawie 3 miesiące taką wycofaną sunię , Tami z banerka. Myślę,że takie psy jak Górka i ona mają szanse na socjalizację z człowiekiem tylko w domu i to najlepiej bez innych psów, żeby nie mogły znajdować w nich oparcia. Tami poszła do DS i robi dalsze postępy , jest jedynym psem. Quote
Murka Posted March 9, 2010 Posted March 9, 2010 Doszło 290 zł od erki :) Póki co pracuję z Górką w boksie. Przedtem było to niemożliwe, bo wbijała się w budę i nie reagowała na żadne smaczki itp. Teraz już sama podchodzi do krat gdy mnie widzi. A z budy wychodzi po smaczki i ładnie zgarnia łakomczuch jeden :) Mam nadzieję, że w końcu przekona się też do głasków. Quote
Basia1968 Posted March 10, 2010 Posted March 10, 2010 malutkimi kroczkami zawsze dojdziemy do celu. Mureczko robisz niesamowitą robotę Ty, Twoja rodzinka. Pamiętam nasz pierwszy kontakt lat temu dużoooo, to był psiaczek z Niska. Quote
Murka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Muszę powiedzieć, że od czasu kiedy przesiaduję u Górki w boksie jest coraz z nią lepiej. Na wybiegu czasem niemal trąca ręce nosem domagając się smaczka :) Czasem obskakuje mnie tak jak jej towarzysz spacerów - Nero (ma na nią zły wpływ :) ). Zamierzam wyprowadzać Górkę na dodatkowy spacer na smyczy, ale nie chcę jej stresować wyciąganiem na siłę z budy (na wybieg wybiega sama). Popróbuję po dobroci, zobaczymy co mi z tego wyjdzie :) Quote
andzia69 Posted March 12, 2010 Author Posted March 12, 2010 same problemy z tymi naszymi psiakami...jak nie dzikie...to uciekają...jak nie uciekają...to chore...ech:(:(:( Quote
Murka Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 Są po prostu wyjątkowe... :) Ale powiem Wam, że Górka przechodzi samą siebie, właśnie wróciłam od niej z wybiegu i najnormalniej w świecie wpychała mi nochal do kieszeni w poszukiwaniu smakołyków! Dała się pogłasiać po główce :) Hihi, zapomina się powoli... cos czuję, że jeszcze chwila i się złamie całkowicie. Jak się nie speszy przy TZie to Wam pokażę jej obecne wybryki. A może mi się uda samej coś nagrać. Quote
Monika z Katowic Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Wspaniale, że Góreczka robi postępy :) Quote
Basia1968 Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 powolutku maluśkimi kroczkami i będzie ok Quote
erka Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Bardzo się cieszę z postepów Góreczki.:) A teraz rozliczenie, opóźnione, nie całkiem z mojej winy. Poprzednie było na str.28 i stan konta wynosił 870 zł. Wpłaty/ od lutego/: 10 zł - Ciecien 10 zł - AnnaA 2 zł - Bjuta 1 zł - izzie1983 10 zł - MARUDA666 15 zł - ATOMOOWKA_AK 5 zł - agata51 2 zł - Livka i Nikus 20 zł - Ania! 6 zł - MELKA 6 zł - Aguezi 5 zł - Polubek 5 zł - agusiazet 2 zł - bela51 10 zł - MAGENKA1 10 zł - AnnaA 5 zł - Obraczus87 2 zł - Bjuta 5 zł - agusiazet 5 zł - gonia66 10 zł - Ciencien 10 zł - Maruda666 1 zł - izzie1983 5 zł - Yennefer 5 zł - agata51 2 zł - Livka i Nikus 6 zł - MELKA 20 zł -Ania! 5 zł - Polubek Razem - 200 zł 870 +200= 1070 zł Na konto Murki przelałam 7.03.10 290 zł / 270 zł - hotel , 20 zł szczepienie/ 30 zł - to deklaracja stała Malibo57, wpłata bezpośrednio do Murki. Saldo na 16.03.10 wynosi : 1070 -290= 780 zł Bardzo dziękujemy wszystkim ofiarodawcom!:):):):) Quote
GoskaGoska Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 o a ja marca nie ma opłaconego a nikt się nie upomina , muszę tylko sprawdzić czy na gdzieś jeszcze konto erki Quote
divia_gg Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 A ja zaprosze na nowootwarty bazarek Na Kielce . Zapraszam bardzo gorąco http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM Quote
Eruane Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Poker napisał(a):To dobrze,że ma szansę na pobyt w domku. Mieliśmy przez prawie 3 miesiące taką wycofaną sunię , Tami z banerka. Myślę,że takie psy jak Górka i ona mają szanse na socjalizację z człowiekiem tylko w domu i to najlepiej bez innych psów, żeby nie mogły znajdować w nich oparcia. Tami poszła do DS i robi dalsze postępy , jest jedynym psem. Niektóre psy faktycznie nie mają możliwości "resocjalizacji", a inne socjalizują się tylko częściowo. Niestety to zależy od tego, jak socjalizacja wyglądała w poszczególnych okresach w wieku szczenięcym. Czasami rzeczywiście jest lepiej, żeby dzikawy pies (nie wycofany, ale niesocjalizowany) był w domu z człowiekiem bez towarzystwa innych psów. Niekiedy te psy nieco przeszkadzają, szczególnie, jeśli są choć trochę niepewne i wycofane. Natomiast w wielu przypadkach dobrze socjalizowane, pewne siebie, z dobrymi nawykami psy są wsparciem i nauczycielami życia dla takiego biedaka. Tak więc każdy przypadek jest troszkę inny. W większości takich sytuacji socjalizuję psiaki (szczególnie młode psy i szczenięta) z pomocą innych sprawdzonych już i dobranych ze względu na psychikę psów. Potem pracuję z dzikusami osobno, bez udziału pozostałych psów, najlepiej w domu. Nic nie robi takiemu psu lepiej, jak wspólna sypialnia z pańcią/pańciem i ciągły kontakt. Jak moja Verka władowała się pierwszy raz na łóżko, wiedziałam, że mamy wielki przełom. ;) Górka robi wielkie postępy i chwała Ci, Murko, za to. :) :loveu:Niestety jak uda się znaleźć dla Górki tego upragnionego właściciela, to praca może zacząć się od nowa z nowym opiekunem i z tym trzeba się liczyć. Bo Górka nie tyle jest wycofana, ile niestety pozbawiona odpowiedniej socjalizacji w wieku szczenięcym. Ale jeśli ktoś ją pokocha i będzie miał odrobinę doświadczenia i wiedzę, to powinien sobie poradzić.:) Oby tylko ten domek znalazł się jak najszybciej.:razz: Quote
Basia1968 Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 jak miło poczytać fachowca. Kurcze a ja nadal mam problem z Tolą, ale to juz inna bajka. Góreczko kochana znajdziesz także swojego ludzika. Quote
Murka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Tego, że Górka w nowym miejscu będzie wymagać pracy od nowa jestem pewna, reaguje panicznym strachem na widok obcego człowieka :( Ogólnie jest bardzo wrażliwa i z byle powodu wypłasza się. Muszę nawet uważać jak bawię z innym psem, np. aportem, bo wówczas dezorientuje się i nawet smakołyki jej nie kuszą. Wszelka zmiana, nawet coś nowego na wybiegu czy korytarzu boksu ją płoszy. Kiedyś tak się wystraszyła piecyka stojącego w wejściu do boksów wewnętrznych, że nie mogliśmy jej przez ponad godzinę skłonić do wejścia do boksu mimo, że piecyk odsunęliśmy z jej pola widzenia. Dlatego m.in. dlatego tak się ociągam z zaproszeniem Górki do domu, bo może to być nie lada wyzwanie, a u nas w domu wciąż nam rozrywek nie brakuje. Teraz np. mamy suńkę z cieczką i trzy niekastrowane psiaki - wszystko w domu... prócz tego wszystkich psiakow w domu 7 :) Zdecydowanie nie jest to dobry czas na adaptację wypłoszonej suni... Przy okazji: czas na rozliczonko... Stan konta na 22 luty wynosił +13 zł Wpłaty: 30 zł Malibo57 290 zł erka Razem: 333 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 20 zł szczepienie p. wirusówkom + dojazd weta Razem: 320 zł 333 zł - 320 zł = 13 zł Stan konta na 24 marzec wynosi +13 zł. Quote
Basia1968 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 ciężka praca - ale tak jak juz się powtarzam, powoluśku. W końcu trafi na takki domek - jak Mureczkowy :loveu:lub taki szalony jak mój:evil_lol::evil_lol: Quote
Poker Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Miałam sunię na DT przez prawie 3 miesiące z zachowaniem podobnym jak u Górki.Robiła postępy powoli , były momenty ,że się cofała.Najlepiej czuła się z naszymi psami i na dworze, który był dotychczasowym jej domem. Pojechała do DS i wcale się nie cofnęła, powiedziałabym,że zaczęła nawet szybciej robić postępy , bo ten dom jest bez innych zwierząt, więc chcąc nie chcąc musiała się zbliżyć do człowieka. Oczywiście DS czeka jeszcze z nią kupa pracy,ale musi być dobrze. Czyli wpłacamy na góreczkę za następne miesiące. Quote
Basia1968 Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 tak POker wpłacamy - ta prawde powiedziawszy to chyba nas czeka troszke długoooo wpłacania, ale w sumie - kurcze jesteśmy tu po to, aby pomagac psiaczko. Jedne wymagają dłuższego pobytu a inne króciutkiego. Quote
erka Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Przelałąm dzisiaj na konto Murki 270 zł /30 zł deklaracja stała Malibo57/. Poprzednie rozliczeni było 16.03 post 314, stan konta wynosił 780 zł. Od tej pory wpłynęła tylko jedna wpłata od kaskadaffik - 10 zł.:) (780 +10 ) - 270 = 520 zł Góreczka musi sie pospieszyć z tym domkiem, bo wpłat coraz mniej, nie wiem , co będzie . A my jeszcze mamy ogromny problem z Albinką , na którą musimy nazbierać dużą kasę.:( http://www.dogomania.pl/threads/177257-5000-zA-na-dignostykAE-i-operacjAE-Albinki-albo-eutanazja Quote
Poker Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 wpłacę ode mnie i od p.Krysi po 10 zł . Czyli jest na plusie 520 zł ? to nie jest tak źle. Quote
Basia1968 Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 nie sytuacja nie jest zła - ja będę w razie co od kwietnia już przypominac grzecznie o deklaracjach. Quote
Recommended Posts