Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basia1968 napisał(a):
oj Góreczko Góreczko - wiem, że dobrze ci u Mureczki, ale przydałoby się już doopke w swoim domku grzać

U Mureczki każdemu dobrze. Tak dobrze, że potem trudno równie dobry domek znaleźć.

• Replies 840
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Górka robi się coraz śmielsza wobec ludzi, co mnie bardzo cieszy. Widać, że coraz pewniej i bezpieczniej czuje się u nas. Biega z uniesionym ogonem i jest ogólnie radosna. Nie ucieka do boksu jak tylko zobaczy człowieka, zanim wejdzie pozwala sie wygłaskać w korytarzyku. Zaczepia do zabawy psy.
Żeby skłonić ją do podejścia najlepiej zacząć głaskać innego psa :) Górka momentalnie doskakuje i próbuje zwrócić na siebie uwagę.

Posted

Z drugim psem lub psami na pewno będzie łatwiej Górce i jej opiekunom. Ona jak jest sama, to jest taka jakby zagubiona, traci pewność siebie itd.
Drugi "normalny" pies może ją wszystkiego nauczyć. Ona już teraz przez to, że obserwuje jak inne psy podchodzą do ludzi i są głaskane to jest dużo bardziej śmielsza i jakby chciała też, ale jeszcze się boi :)

Najlepiej zdajmy się na los, zobaczymy jak się ktoś zgłosi i wtedy będziemy się zastanawiać :)

Posted

Mojemu Mixerowi towarzystwo domowej (ale też poschronowej) suni Holki bardzo pomogło. To dzięki niej wrócił do świata po 3,5 latach w schronie. Po tygodniu w domu (dosłownie, ze wszelkimi tego konsekwencjami) wyszedł za nią na swój pierwszy spacer i powoli przestawał się bać. Teraz ma nową koleżankę - z jagdterierką Egidą/Betką szaleją jak pijane zające i w domu, i na spacerach. Z Górką nie jest aż tak źle, toż to smarkata - wydaje mi się, że odnajdzie się w każdym dobrym domku. Nawet jak nie będzie psa kumpla, jej pan/pańcia zawsze może z nią w football zagrać. A co ja niby robię między 13.00 a 13.30 i między 22.00 aż do zamęczenia Mixera?

Posted

Podaję rozliczenie wpłat na Górkę, poprzednie było 27.12.09 na str 23 post 228, stan wtedy wynosił 752 zł.

Wpłaty:
2 zł - BJuta
10 zł - ciencien
1 zł - izzie1983
10 zł - AnnaA
5 zł - agata51
30 zł - ATOMOOWKA_AK
10 zł - Gonia66 / 01 i 02 /
2 zł - bela51
10 zł - obraczus87
20 zł - MAGDA NS /01 i 02 dekl.stała/
20 zł - LUCYSXY
20 zł - Ania
2 zł - Livka i Nikus
5 zł - Polubek
25 zł - Diana Goliat
5 zł - agusiazet

Razem: 177 zł + 752 = 926 zł

Bardzo wszystkim dziękujemy w imieniu Góreczki i naszym!:modla::iloveyou:

Posted

Górka zrobiła dzisiaj mały kroczek do przodu :)
Od dłuższego czasu nie chciała za żadne skarby wziąść z ręki smaczka kiedy była w boksie, ani kiedy byłam z nią w boksie, ani przez kraty. Zostawiałam więc jej w budzie lub wrzucałam przez kraty. Ale sięgała po nie dopiero kiedy się oddaliłam. Ostatnio zaczęła już wychodzić po te smaczki przy mnie. Więc stwierdziłam, że ok, teraz podwyższę barierkę i wsunęłam rękę z pachnącym smaczkiem-gryzaczkiem przez kraty i ją wołam. Górka miała ogromną chęć podejść i wziąść, wychodziła z budy, podchodziła do połowy drogi, ale wciąż się wahała i wracała do budy. No to sobie myślę, nie to nie, Górka patrz co straciłaś i dałam na jej oczach ten smaczek psiakowi z naprzeciwka.
Ciekawa byłam czy ona jakąś naukę z tego wyciągnie i dzisiaj już nie miała żadnych oporów, żeby wziąść smaczek z ręki :) Powtórzyła to trzykrotnie.
Cieszę się ogromnie, bo to szansa na to, że może przestanie się chować do budy gdy zobaczy człowieka, zacznie cieszyć się przy kratach. Na spacerach brała już smaczki z ręki, ale w boksie był to ogromny problem - podejrzewam, że paraliżował ją strach przed niemożnością ucieczki.

A teraz parę fotek z wczoraj:

Gonitwy z Marcelkiem... a pośrodku wypatroszony pluszak :evil_lol:

I filmiki również z wczoraj, oczywiście najlepszy jak brykała z kawałkiem drewna i zaczepiała Marcelka do zabawy jak szczeniak mi się musiał niechcący skasować :mad:

[video=youtube;nc7RtSgmnvc]http://www.youtube.com/watch?v=nc7RtSgmnvc[/video]

[video=youtube;xhyOIPH8LSo]http://www.youtube.com/watch?v=xhyOIPH8LSo[/video]

Posted

no miodzik - Greczka nawet woła Marcelka do zabawy. Kochana sunia i ten wesolutki pycholek, po prostu serce aż skacze. Faktycznie gdyby trafiła gdzieś do domku z drugim psiakiem, to rewelacja. Ponoć marzenia się spełniają. Marcelek i Góreczka rewelacyjny duet.

Posted

Minął kolejny miesiąc Góreczki u nas...

Stan konta na 24 grudnia wynosił +13 zł.
Wpłaty:

270 zł erka
30 zł Malibo57
Razem: 313 zł

Koszty:
300 zł hotelowanie

313 zł - 300 zł = 13 zł
Stan konta na 23 stycznia wynosi +13 zł.