agata51 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Basia1968 napisał(a):oj Góreczko Góreczko - wiem, że dobrze ci u Mureczki, ale przydałoby się już doopke w swoim domku grzać U Mureczki każdemu dobrze. Tak dobrze, że potem trudno równie dobry domek znaleźć. Quote
Basia1968 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Witaj maleńka - wszyscy o tobie zapomnieli czy co? Oto ogłoszenia: http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=51922 http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Gorka-niesamowita-uroda-przepiekna-mloda-suczka,7254 http://www.adopcjapsa.pl/adopcja-psa-pies-szuka-domu,ogloszenie,10438,Lw==.html http://www.krakusik.pl/31965_gorka_niesamowita_uroda_przepiekna_.html rzeszowiak czeka na akceptacje Quote
Murka Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Nie zapomnieli, nie zapomnieli, niezawodna Malibo57 wpłaciła 30 zł ;) Quote
Murka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Górka robi się coraz śmielsza wobec ludzi, co mnie bardzo cieszy. Widać, że coraz pewniej i bezpieczniej czuje się u nas. Biega z uniesionym ogonem i jest ogólnie radosna. Nie ucieka do boksu jak tylko zobaczy człowieka, zanim wejdzie pozwala sie wygłaskać w korytarzyku. Zaczepia do zabawy psy. Żeby skłonić ją do podejścia najlepiej zacząć głaskać innego psa :) Górka momentalnie doskakuje i próbuje zwrócić na siebie uwagę. Quote
erka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 A jak myślisz, czy nadaje się na jednego psa w domu, czy jednak trzeba szukac domu z psim towarzyszem? Quote
Murka Posted January 11, 2010 Posted January 11, 2010 Z drugim psem lub psami na pewno będzie łatwiej Górce i jej opiekunom. Ona jak jest sama, to jest taka jakby zagubiona, traci pewność siebie itd. Drugi "normalny" pies może ją wszystkiego nauczyć. Ona już teraz przez to, że obserwuje jak inne psy podchodzą do ludzi i są głaskane to jest dużo bardziej śmielsza i jakby chciała też, ale jeszcze się boi :) Najlepiej zdajmy się na los, zobaczymy jak się ktoś zgłosi i wtedy będziemy się zastanawiać :) Quote
agata51 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Mojemu Mixerowi towarzystwo domowej (ale też poschronowej) suni Holki bardzo pomogło. To dzięki niej wrócił do świata po 3,5 latach w schronie. Po tygodniu w domu (dosłownie, ze wszelkimi tego konsekwencjami) wyszedł za nią na swój pierwszy spacer i powoli przestawał się bać. Teraz ma nową koleżankę - z jagdterierką Egidą/Betką szaleją jak pijane zające i w domu, i na spacerach. Z Górką nie jest aż tak źle, toż to smarkata - wydaje mi się, że odnajdzie się w każdym dobrym domku. Nawet jak nie będzie psa kumpla, jej pan/pańcia zawsze może z nią w football zagrać. A co ja niby robię między 13.00 a 13.30 i między 22.00 aż do zamęczenia Mixera? Quote
Basia1968 Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 super, że Góreczka nabiera zaufania. Ciekawa jestem jak da sobie radę w domku, czy będzie raczej próbowała "uciekać" z domku czy zaaklimatyzuje się - czas pokaże. Quote
divia_gg Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 Zapraszam na bazarek na kieleckie bidki... http://www.dogomania.pl/threads/177359-DzieciAE-ce-kobiece-rA-A-noA-ci-na-KIELCE-Bazarek-do-20-01-10?p=13860975#post13860975 Quote
erka Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Podaję rozliczenie wpłat na Górkę, poprzednie było 27.12.09 na str 23 post 228, stan wtedy wynosił 752 zł. Wpłaty: 2 zł - BJuta 10 zł - ciencien 1 zł - izzie1983 10 zł - AnnaA 5 zł - agata51 30 zł - ATOMOOWKA_AK 10 zł - Gonia66 / 01 i 02 / 2 zł - bela51 10 zł - obraczus87 20 zł - MAGDA NS /01 i 02 dekl.stała/ 20 zł - LUCYSXY 20 zł - Ania 2 zł - Livka i Nikus 5 zł - Polubek 25 zł - Diana Goliat 5 zł - agusiazet Razem: 177 zł + 752 = 926 zł Bardzo wszystkim dziękujemy w imieniu Góreczki i naszym!:modla::iloveyou: Quote
GoskaGoska Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 uff udało mi się znaleść w historii konta nr erki i przelałam zaległe grosze za grudzien, styczen i na luty na Goreczkę czyli o 6zl stan konta się zmieni Quote
erka Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Podosimy Góreczkę, żeby sie nie zasiedziała za bardzo w hoteliku, domek już by sie przydał:). Quote
Basia1968 Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Góreczka jescze zostanie "wprowadzona" do domku i zobaczymy jak zachowuje sięw tzw. "czterech ścianach". Bardzo bardzo jestem ciekawa jak dziewczynka sobie poradzi. Quote
Murka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Górka zrobiła dzisiaj mały kroczek do przodu :) Od dłuższego czasu nie chciała za żadne skarby wziąść z ręki smaczka kiedy była w boksie, ani kiedy byłam z nią w boksie, ani przez kraty. Zostawiałam więc jej w budzie lub wrzucałam przez kraty. Ale sięgała po nie dopiero kiedy się oddaliłam. Ostatnio zaczęła już wychodzić po te smaczki przy mnie. Więc stwierdziłam, że ok, teraz podwyższę barierkę i wsunęłam rękę z pachnącym smaczkiem-gryzaczkiem przez kraty i ją wołam. Górka miała ogromną chęć podejść i wziąść, wychodziła z budy, podchodziła do połowy drogi, ale wciąż się wahała i wracała do budy. No to sobie myślę, nie to nie, Górka patrz co straciłaś i dałam na jej oczach ten smaczek psiakowi z naprzeciwka. Ciekawa byłam czy ona jakąś naukę z tego wyciągnie i dzisiaj już nie miała żadnych oporów, żeby wziąść smaczek z ręki :) Powtórzyła to trzykrotnie. Cieszę się ogromnie, bo to szansa na to, że może przestanie się chować do budy gdy zobaczy człowieka, zacznie cieszyć się przy kratach. Na spacerach brała już smaczki z ręki, ale w boksie był to ogromny problem - podejrzewam, że paraliżował ją strach przed niemożnością ucieczki. A teraz parę fotek z wczoraj: Gonitwy z Marcelkiem... a pośrodku wypatroszony pluszak :evil_lol: I filmiki również z wczoraj, oczywiście najlepszy jak brykała z kawałkiem drewna i zaczepiała Marcelka do zabawy jak szczeniak mi się musiał niechcący skasować :mad: [video=youtube;nc7RtSgmnvc]http://www.youtube.com/watch?v=nc7RtSgmnvc[/video] [video=youtube;xhyOIPH8LSo]http://www.youtube.com/watch?v=xhyOIPH8LSo[/video] Quote
Basia1968 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 no miodzik - Greczka nawet woła Marcelka do zabawy. Kochana sunia i ten wesolutki pycholek, po prostu serce aż skacze. Faktycznie gdyby trafiła gdzieś do domku z drugim psiakiem, to rewelacja. Ponoć marzenia się spełniają. Marcelek i Góreczka rewelacyjny duet. Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A jeszcze była taka mała sunia, z którą Górka była zaprzyjaźniona, Murko, czy ona jeszcze jest u Was? Quote
Basia1968 Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Pucia była, ale jej już nie ma pojechała do domciu Quote
Murka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 Była Pućka i chwilowo Dukat - one po "wielkim wypadzie" ;) pojechały do domków... Quote
erka Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A tak sobie marzyłam,żeby Górka razem z Pućką mogły znaleźc domek. Ale dobrze,że chociaz małej się udało:). Quote
Eruane Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Na filmach widać ,że Górka chce podejść, pokazuje sygnały uspokajające - będzie dobrze, bo to oznacza, że chce przełamać pewne bariery. :) Quote
Basia1968 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 jak dobrze poczytać optymistyczną wypowiedź fachowca. Góreczko socjalizuj sie kochana. Nawet nie wiesz - a i dobrze - jakie tragedie rozgrywają się w Kielcach! Quote
Murka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Minął kolejny miesiąc Góreczki u nas... Stan konta na 24 grudnia wynosił +13 zł. Wpłaty: 270 zł erka 30 zł Malibo57 Razem: 313 zł Koszty: 300 zł hotelowanie 313 zł - 300 zł = 13 zł Stan konta na 23 stycznia wynosi +13 zł. Quote
Recommended Posts