Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ania nie powinna mieć u siebie małej jak pójdzie do pracy- zna moje zdanie na ten temat - choć wiem,że zrobi inaczej ,jeśli zechce
dziewczyny
ona ma swoje dwa niepełnosprawne psy a mała , jak zaczyna ''wędrować'' to pozbywa się pampersa- wyobrażacie sobie co będzie po 9 godzinach
ja pytałam co myślicie o wózku- nie było odpowiedzi

Posted

jesli tylko to ma pomo to jestem jaknajbardziej za, mogę pomoc zebrac pieniązki, lub co innego moge, ale to Mona odpowiada za małą w tej chwili i dokladnie zna sytuację więc musi powiedziec co i jak. Jedno jej slowo i rozpoczniemy poszukiwania( mam nadzieje, ze tym razem owocne a nie tak jak z DT:-()

Posted

Jeju..wyglada na to, ze sutuacja z minuty na minute juz chyba staje si e coraz bardzioej dramatyczna...nie wiem czy ktoras a was cioteczki zauwazyla, ze wczesniej jakas cioteczka oferowala sie ze trzy razy w tyg bedzie mogla siedziec z Bianka w czasie rehabilitacji..to w zasadzie teraz domek najwazniejszy...martwie sie bardzo....:cool3::cool3:

Posted

[quote name='Brysio']wiem wiem, osób do zabierania Bianki na rehabilitacje mamy ze 4 więc tu nie ma problemu, chodzi tylko o te DT
:-(:-(:-(:-(właśnie..."tylko"...tylko gdzie te domki????kurcze..musi sie cos znaleźć...czy moge jakos pomoc????:razz::razz:

Posted

[FONT=Verdana]Jeżeli nie otarłeś się o śmierć- nie towarzyszyłeś bliskiej sobie istocie: człowiekowi, psu -nie widziałeś tej walki prowadzonej do ostatniego oddechu, właśnie o każdy haust powietrza ,o to by jeszcze być...... nawet za cenę bólu ....trudno Ci będzie zrozumieć Biankę [/FONT]

[FONT=Verdana]BIANKA[/FONT][FONT=Verdana] - malutki przedkolnakowy piesek.[/FONT]
[FONT=Verdana]Drobniutka, cała biała o śmiesznych uszyskach i smutnym, dojrzałym spojrzeniu, niepasującym do jej bardzo młodego wieku. [/FONT]

[FONT=Verdana]Bianka[/FONT][FONT=Verdana] potrącona przez samochód- wtedy już niczyja-została kaleką i z determinacją, uporem rozpoczęła swoją walkę o życie.[/FONT]
[FONT=Verdana]Bianka [/FONT][FONT=Verdana]- wie, instynktownie czuje, że warzą się jej losy : życie, kalectwo , smierć[/FONT][FONT=Verdana] ....[/FONT]
[FONT=Verdana]Możesz o tym zadecydować[/FONT][FONT=Verdana] ...[/FONT]

[FONT=Verdana]Bianka[/FONT][FONT=Verdana] ma szanse być sprawna - potrzeba funduszy na jej rehabilitację, każdy dzień bez rehabilitacji – zmniejsza jej szansę na powrót do sprawności ( obecnie sunia ma niedowład tylnich łapek), a tym samym niweczy możliwość znalezienia jej domu.[/FONT]

[FONT=Verdana]Los psa - kaleki w polskim schronisku...to wyrok rozłożony na raty...[/FONT]
[FONT=Verdana]Ta maleńka sunia wykazała się ogromną wolą życia, niczym zawodowy żołnierz walczyła o swe istnienie...[/FONT]

[FONT=Verdana]Jeżeli widziałeś , jak boli odejście w nicość( dla psów, którym odmawia się duszy jest tylko utylizacja i nicość - żadnego Tęczowego Mostu )....pomóż Biance, aby jeszcze mogła pobiec ku światłu [/FONT]

Brysiu,to tekst do allegro, moze byc?

Posted

dziękuje bardzo koss, jak zwykle swietny ( wiem, ze w tym wypadku brzmi to stwierdzenie niefajne) dziękuje slicznie:loveu:

dobra to tylko teraz zdięcia i ruszamy z allegro;)

Posted

Czy po zakończeniu rehabilitacji Bianka mogłaby trafić do DT poza Katowicami?
Znalazłam namiary na taki, który przyjmuje psy, także pooperacyjne...
Może chociaż tyle, żeby nie trafiła DO SCHRONISKA...
Brysio, masz PW.