Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='psiama']

Proszę o podanie na PW numeru konta. Dwa zabiegi + pampersiory ode mnie gratis - 100 zł . Choc tyle dam radę ... :roll:.

Mona, lub może inne cioteczki, podajcie mi na PW konto do przelewu, nie dostałam ... :roll:. Widziałam też, że kilka innych osób deklarowało przelew.
To wazne, by teraz zabezpieczuyć chociaz stronę finansową, skoro z przyszłością po 13-tym nie wiadomo ...

Niestety godziny 16-18 mnie dyskwalifikują, jak pisałam moge dopiero po 18-tej ... :shake:. Na szczęście Monika z Katowic zadeklarowała trzy dni w tygodniu - Moniko - cudownie :loveu:. No i niezrównana Ihabcia pisała o 1-2 dniach w tygodniu :multi:. Da się z tego poskładać jakąś całość.

Tylko DT na gwałt potrzebny za kilka juz dni .... (13 listopada !!!) :placz: :roll:

Najlepiej DT w okolicy Katowic, idealnie by było w poblizu dworca PKP K-ce, gdzie Bianeczka ma rehabilitację u Pani Halinki.

Posted

już jestem ...
Elisa, Vlk, psiama- gromadzeniem środków finansowych zajmuje się Brysio, jak nie podeśle do Was na PW nr konta to ja Wam wyśle.
Oczywiście cały czas potrzebne są pieniądze na zabiegi, leki na unerwienie + ich podanie usługa weta, środki higieniczne, karme.
DT pilnie poszukiwany .....

kuba123 ma rację-Wózek napewno przydałby się Biance celem poruszania nawet po mieszkaniu. Ale w pierwszej kolejności muszą być pieniądze na w/w wydatki.

ihabe dzięki za przelew, nadal będę gromadziła faktury i paragony wydatków.

Posted

Witajcie- dzisiaj otrzymałam PW od Brysio. Przeanalizowałam 17 str wątku. Mogę jedynie przekazać informację ,że nowo powstała Fundacja ,której jestem Prezesem w &4 pkt Statutu ma zapis:
"Terenem działalności Fundacji jest obszar Rzeczpospolitej Polskiej, przy czym w zakresie niezbędnym dla właściwego realizowania celów może ona prowadzić działalność także poza granicami Rzeczpospolitej Polskiej"
Obecnie nadal trwa proces rejestracji w Urzędach- przebijanie się przez wadliwą zasadę"jednego okienka"/ z którego wydzieram dokumenty ,aby osobiście porozwozić do GUS-u , Urzędu Skarbowego itd/
W sprawach fundacji będę w katowickim urzędzie -więc chętnie stawię się do osobistego kontaktu z Bianką / jeżeli otrzymam pozwolenie udziału w rehabilitacji/

Posted

publikacja napisał(a):
Zna bardzo krytyczną sytuację? Pewnie wielu ludziom pomagała, może ma jakiś znajomych/ byłych klientów/ kochane sąsiadki, które pomogą... Może warto spróbować?

Pani Halinka nie ma kochanych sąsiadek, raczej na odwrót:-( Pomaga każdemu kotu i gołąbkowi w okolicy i nie wszystkim się to podoba:angryy: Są ludzie i ludziska.
Ja dzisiaj wróciłam z pracy o 19:00 nie mogę zapewnić Bianeczce opieki:placz: Co by ta kruszyna robiła tyle godzin sama siedząc we własnych odchodach:placz:Usilnie myslę gdzie znaleźć lub jak dotrzeć do osoby, która nie pracuje, jest na emeryturze np i kocha zwierzaki , i jest z Katowic lub okolic?

Posted

ihabe napisał(a):
Pani Halinka nie ma kochanych sąsiadek, raczej na odwrót:-( Pomaga każdemu kotu i gołąbkowi w okolicy i nie wszystkim się to podoba:angryy: Są ludzie i ludziska.
Ja dzisiaj wróciłam z pracy o 19:00 nie mogę zapewnić Bianeczce opieki:placz: Co by ta kruszyna robiła tyle godzin sama siedząc we własnych odchodach:placz:Usilnie myslę gdzie znaleźć lub jak dotrzeć do osoby, która nie pracuje, jest na emeryturze np i kocha zwierzaki , i jest z Katowic lub okolic?

Niestety. Niektórzy $#$@@ robią, a do tego innym uprzykrzają życie :angryy::angryy::angryy:

Ja nie znam nikogo takiego :( sama pomagam Pani emerytce w wyprowadzaniu psa. :shake:

Posted

Dokładnie .... trzeba tu kogos kto jest stale w domku, zaopiekowałby się sunią. Ona nie kontroluje jeszcze obecnie położenia tylnych nóżek, spedzając 9 godzin w klatce sama mogłaby sobie narobic szkodę ... :roll:

Panią Halinę poznałam, kocha zwierza :p. Interesuje sie każdym.

A przeciwnicy zwierząt ... ech, nie wiem, skąd biora się ludzie tak bardzo przeciwni zwierzetom, skad tyle jadu w sercach, skąd taka zadza krwi :shake:.

Posted

Jest w Gliwicach rodzinka o współczującym sercu dla psów w sposób praktyczny. Nawet wiozłam te Panie do Miedar celem adopcji ze schroniska. Obecnie w mieszkaniu mają 3 psy:
5 letnia kaukazkę wychowaną /przygarnietą/ od szczeniaka, suczkę husky / szkielet ze schroniska - już odkarmiona/, uwolnionego samca husky/ w pierwsze mrozy tej zimy, nocą w koszulach sposobem uwolniły od złych ludzi/. Gdy zwierzeta będą w pełni zdrowe nastąpi sterylka i kastracja. Szkoda ,że takie alarmujące informacje o szczególnych potrzebach nie trafiają bezposredno do takich ludzi . Los nam płata figla. Bądxmy dobrej myśli. Bianka potrzebuje indywidualnej opieki w domku bez armi zwierząt.

Posted

Cegiełki - super :loveu:. Chwała, że start finansowy pewny, choć potem koszty moga też być niemałe. Trzymamy się nadziei, że malutka stanie na łapcie, ale trzeba pamiętac o każdej ewentualności. Masakra by była, gdyby nawet na rehabi brakowało ...

Puściłam dziś z rana przelewik dla Bianeczki :razz:. Choc tyle pomogę :oops:

A może jest jakas szansa, żeby Mona dała rade dłużej ... ? :roll: Choć wiem jak to jest kiedy się stoi między młotem i kowadłem i nie ma nawet mniejszego zła ......