iwona213 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 jutro pomału wracam do pracy więc będę wysyłała Pw z prośbą o dt na czas zabiegów bo szkoda zmarnować szanse jeśli dalsze zabiegi są konieczne aby mogła chodzić... do schroniska i tak zapewne wróci ale niech przynajmniej na 4 nóżkach chodzi, bo z ciągnącym tylem zaraz porobią jej się rany i będzie bardzo cierpiała... albo... szukajmy... pytajmy... ja jutro bedę żebrała o dt kogo się da z Katowic... a co mówi pani rehabilitantka?? ile zabiegów jeszcze potrzeba żeby zaczeła chodzić?? czy w najgorszej opcji jak teraz wróci do schronu i zostaną przerwane zabiegi, traci szansę na powrót do zdrowia?? Quote
gonia66 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='iwona213']jutro pomału wracam do pracy więc będę wysyłała Pw z prośbą o dt na czas zabiegów bo szkoda zmarnować szanse jeśli dalsze zabiegi są konieczne aby mogła chodzić... do schroniska i tak zapewne wróci ale niech przynajmniej na 4 nóżkach chodzi, bo z ciągnącym tylem zaraz porobią jej się rany i będzie bardzo cierpiała... albo... szukajmy... pytajmy... ja jutro bedę żebrała o dt kogo się da z Katowic... a co mówi pani rehabilitantka?? ile zabiegów jeszcze potrzeba żeby zaczeła chodzić?? czy w najgorszej opcji jak teraz wróci do schronu i zostaną przerwane zabiegi, traci szansę na powrót do zdrowia??Tej opcji nawet nie umiem sobie wyobrazić....:-(:-(:-( Quote
_Mona Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 ihabe masz rację wątek Bianki coś ucichł...:-( musimy jej pomóc znaleźść DT koniecznie, Bianka potrzebuje stałej pomocy przy czynnościach fiziologicznych. W przyszły tydzień Bianka musi też mieć te zabiegi. W piątek kończy się 9-ty i to za mało, ona potrzebuje nadal je kontynuować. Cioteczki pomóżcie Bianka ma szansę, nie możemy jej teraz zostawić:-( Pani Tereso proszę wpłacić pieniążki dla Bianki na konto, kontakt z Brysio. Schronisko nie zbiera na jej rehabilitacje. Quote
_Mona Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Iwonko jutro zapytam panią rehabilitantkę ile dokładnie Bianka musi mieć jeszcze zabiegów...? Dziś pani rehab mówiła, że szanse ma na wyleczenie, tylko trzeba kontynuować nadal rehabilitacje i ćwiczyć z nią w domu. Ja teraz do piątku jestem na L4, to ja lub siostra Marzena ćwiczymy z Bianką. W schronisku nie ma szans, nikt tam z nią tego nie będzie robił i nie będzie jej poświecał tyle uwagi co w domu. Jeżeli przerwiemy rehabilitacje to dotychczasowa praca i szansa dla Bianki pójdzie na marne:-(:-(:-( Musimy zbierać pieniażki nadal na zabiegi i na leki na unerwienie(które trzeba będzie włączyć) Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 matko kochana:placz::placz::placz: zaraz zmienię tytuł wątku, bardzo proszę rozsyłajcie wiadomosci do kogo się da, nie mozemy przerwac tych zabiegów:placz::placz::placz: Quote
iwona213 Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 [quote name='_Mona'] Pani Tereso proszę wpłacić pieniążki dla Bianki na konto, kontakt z Brysio. Schronisko nie zbiera na jej rehabilitacje.[/QUOTE] Teresce chodziło raczej o to że przekaże osobiście Brysi pieniądze w sobote w schronisku ;) jeśli chodzi o pieniądze to napewno wykombinujemy, mnie bardziej martwi opcja "brak dt" ale jutro w pracy bede wysyłać do kogo się da... biedne malenstwo... Quote
_Mona Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Dzięki Iwonko bo chyba nie zrozumiałam Teresy...;) Ja do końca tygodnia będę miała ją u siebie i jeżdziła na zabiegi. Ona mnie już troszkę poznała i nabrała do mnie zaufania, w końcu jesteśmy razem prawie 2 tyg;) Jutro zapytam ile jeszcze musi mieć zabiegów? Quote
togaa Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Może w tytule zaznaczyć że chodzi o Katowice..? Lolo pierwsze ,niepewne kroki zrobił po 21-szym zabiegu, a w sumie miał ich chyba ponad 35... Oczywiście,nie można przewidzieć ile ich bedzie w przypadku Bianki.... ech.!!! A jak Bianeczka je znosi ,bo Lolo kłapał i bez kagańca ani rusz....? Quote
_Mona Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 togaa Bianka dotychczas jest grzeczna na zabiegach lubi sie wygrzewać i lubi masaże. Niestety nie lubi ćwiczyć:shake:. Jak już pani Halinka za dużo od niej wymaga to Bianka zaczyna powarkiwać na nią. Bianka po 7 zabiegach potrafi ok 1 min stanąć sama ale potem pupka jej spada bo łapki tylnie jeszcze słabe. Powolutku zaczęła wykraczać łapką tylnia lewą. Niestety w piatek kończy sie 9 zabieg. A Bianka potrzebuje ich nadal , sama nie wiem ile jeszcze? obawiam się ,że też będzie to taka ilośc jak u Lolka. Narazie Pani Halinka nie mówiła ile jej potrzeba ilościowo, powiedziała ,że ma szansę na to ,że będzie też chodziła samodzielnie. Quote
ihabe Posted November 4, 2009 Posted November 4, 2009 Och domku domku taki co masz dużo czasu dla biednej psinki proszę odezwij się. To naprawdę wspaniałe uczucie móc pomóc tak bezbronnej psince i widzieć efekty. To jak by poczuc w sobie moc uzdrowicielską:loveu: Wiem bo miałam malutka Lilutke u mnie i cudnie jest teraz patrzeć jak mała biega jak szalona w nowym domku. Wtedy jednak miałam nianię , która opiekowała mi sie synkiem a przy okazji i psinką, teraz synek już w przedszkolu, niani brak:-(:-( Quote
Brysio Posted November 4, 2009 Author Posted November 4, 2009 rozsyłam wiadomosci do ludzi z Katowic, moze ktos pomoże:-( Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ja na wątku Bianki jestem ciągle.... Spróbujmy może napisać na wątku Lili, tam bardzo dużo osób się pojawia.. Porozsyłam, chociaż tyle mogę zrobić...:placz: Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Napisałam troszkę PW... Nie mam pomysłu...:shake: Cholerka.... Quote
Elisa Day Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Żałuję, że nie mogę pomóc:( Chciałabym, ale nie mam takiej możliwości by przygarnąć pieska:( Ale wierze, że ktoś się znajdzie-tyle osób tu zagląda, może ktoś się zdecyduje?Trzymam kciuki! Quote
Jasza Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Ciotki, w sobotę zrobię bazarek dla Bianki, chociaż tyle.... Quote
Magnesiatko Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Pomyśle Na razie podrzucam. Hmm... gdzieś mi "uciekła" subskrypcja wątku małej :roll: Quote
Brysio Posted November 5, 2009 Author Posted November 5, 2009 bardzo prosimy:placz::placz::placz: to tylko 2 max 3 tygodnie :placz::placz::placz: Quote
maciaszek Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jestem. Ale niestety z dt nie pomogę :shake:. Raz, że mam psa, który nie akceptuje innych. Dwa, że również pracuję i 8 godzin nie ma mnie w domu. Kurcze... ciężka sytuacja :(. Quote
psiama Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Jestem ... żal serducho ściska jak się patrzy na niunię :-(. Mam nadzieję, że znajdzie się ktoś, u kogo jest stała opieka domowa. U mnie wszystko pracujące, do tego mały przedszkolak i 4 ogony (9 godzin dziennie same, sunia zazdrosciucha ...). Pani Halinka ma złote serce, poznałam osobiście jak kicioszka odbierałam :cool3:. Dacie radę ! :thumbs: Quote
_Mona Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 Witam dziś byłam z Bianką u ortopedy, dostała nastepujące leki: nivalin- lek na unerwienie , na sprawy niedowładu i przewodnictwo, milgama-likwiduje stany zapalne, depedin- sterydy Lek wet ortopeda stwierdził ,że musi mieć ok 30 zabiegów wraz z podawaniem w/w leków. Wtedy rehabilitacja i leki mogą dać szansę Biance na odzyskanie możliwości samodzielnego chodzenia. Niestety leki w/w musi brać dziennie. Dziś jestesmy na zabiegach na godz 18. ihabe mam fakturke na 80 zł za leki, które dziś dostała u weta. Jutro wykupie recepte i pójdę z Bianką do weta, dostanie kolejną dawke leków i tak codziennie. Quote
TERESA BORCZ Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 POSZŁY GROSIKI DLA BIANECZKI NA ZDRÓWKO.:lol::lol: BEDZIE WIĘCEJ PRZY DOPŁYWIE NOWEJ GOTÓWKI WKRÓTCE.NAPEWNO SĄ JUŻ NA KOŃCIE BRYSIO. POZDRAWIAM Quote
__Lara Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 cioteczki, napiszcie w sprawie dt do: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/members/99290.html"]Jan Grzegorczyk (J@sio)[/URL] lub klaudiaaa, mają obecnie wolne dt. Quote
Recommended Posts