anado Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Jak to Marcel wrocil?Adopcja sie nie udala?????Nie bylo pytania,cos wzrok chyba juz nie ten:(Marcel jest taki podobny do mojej Saruni i moze przez to duzo o nim myslalam. Quote
mmd Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Kupno tej karmy to spory jednorazowy wydatek, ale skoro sucz to zje, to na dłużej z żarciem będzie spokój. Te szczeniackie karmy mają chyba dużo białka i są wysoko energetyczne, co u takiej zabiedzonej sieroty nie zaszkodzi na pewno. Dopiero przylazłam, ale mam nowinę: dostałam stypendium (studiuję sobie i nie jest to żaden trzeciego wieku;)). A skoro łatwo przyszło to niech część idzie dalej - 150 zeta zaraz Ci wrzucam na konto. Quote
kasia14 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 mmd - Gratuluje! :) Co słychać u rodzinki...? Quote
agata51 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 mmd, oprócz gratulacji wielkie, wielki dzięki Quote
anado Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 MMd nie wierze ze latwo przyszlo tym bardziej dziekuje w imieniu sary i jej dzieci,oczywiscie gratulacje ogromne:):):):) Quote
piechcia15 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 nie no mmd ale masz gest:) jesteś WIELKA :p dziękujemy bardzo:) czekamy na wieści od wiosny no i fotki aby sunię ogłaszać!! Quote
agata51 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 wiosenko, może w weekend znajdziesz chwilkę i obfocisz mamuśkę z bąblami? Quote
agata51 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Suniu, będzie dobrze. Lubisz jeszcze te swoje bąble? To wymiziaj im brzuszki ode mnie. Quote
mmd Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 znalazłam coś takiego: Mikita Fosforan Wapnia wit. A + D3 150 szt. Cena rynkowa: 8.00 Karma uzupełniająca mineralno-witaminowa dla psów Skład 1 tabl. zawiera: wit. A - 200 j.m., wit. D3 - 20 j.m., fosforan wapnia ad. 650 mg, z przeciwutleniaczem E320, E321. Wskazania: Szczenięta w okresie intensywnego wzrostu, samice ciężarne i karmiące. Działanie: Uzupełnia niedobory wapnia i fosforu, pierwiastków wchodzących w skład kośćca. Wit. A wpływa korzystnie na wzrost i rozwój młodych zwierząt. Wit. D3 reguluje przemianę wapniowo - fosforową. Dawkowanie: 1 tabl./2 kg c.c. dziennie, w sytuacjach niedoborowych dawka 1 tabl./1 kg c.c. dziennie lub według zaleceń lekarza weterynarii. Opakowanie: 150 tabl. Quote
mru Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 zapisuję sobie, teraz muszę wyjść z domu, ale wrócę ! Quote
Piromanka Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Witam na wątku. Ściągnęła mnie tu agata51. Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku, bo to bardzo wiele stron. Jak mogę pomóc? Quote
maarit Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='Piromanka']Witam na wątku. Ściągnęła mnie tu agata51. Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku, bo to bardzo wiele stron. Jak mogę pomóc? Mnie tu tez pezyciągnęła agata51;).Piromanka napewno na obecną chwilę brakuje deklaracji - tak wnioskuję po szybkim looknięciu na wątek. Ja już obiecałam sobie (i nie tylko:oops:) żadnych nowych deklaracji:oops::oops: ale zrobię bilans i mnoze coś jednorazowo chociaż... Quote
anado Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Sunia wygrzewa dooopke u Wiosny ale brak finansow niestety...... Quote
Lu_Gosiak Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 patrzcie co mam:razz::razz: kluchy, kluchy:loveu::loveu: Komu kluske:cool3: Quote
gonia66 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 [quote name='Piromanka']Witam na wątku. Ściągnęła mnie tu agata51. Niestety nie mam czasu przeczytać całego wątku, bo to bardzo wiele stron. Jak mogę pomóc? Dokładnie to samo chcialam napisac....więc sie tylko "podpiszę".... Quote
gonia66 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 No psiunie śliczne...deklaracji złozyć nie mogę..mogę jednorazowo wpłacic tylko 20 zł ze skarbonki Mojego Osobistego Anioła, ktory pozwolił mi decydowac na jakiego psiaka ma wplacać....kto zbiera??Poprosze o konto na PW...:roll: Quote
marysia55 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Witam na wątku , jak myślicie kto mnie tutaj zaprosił :evil_lol:. Wiadomo agatka51:loveu:. Widzę, że wątek juz ma sporo stron, ale jutro niedziela to go sobie przeczytam, czy tylko o finanse chodzi czy może jeszcze w jakis inny sposób będę mogła pomóc. Jak znam Agatkę to na pewno mnie dobrze zagospodaruje :p:p:p Quote
agata51 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 To są nasze maluchy :crazyeye: Cudeńka :loveu: Rany boskie, kim był tatuś? To na czym w końcu stanęło, jeśli chodzi o imiona smarkaczy? A gdzie jest mamusia Sara? Pewno ucieka od tych potworów :evil_lol: Cioteczki, dziękuję, że wpadłyście Nie ukrywam, że ściągnęłam was tutaj, żeby sięgnąć do waszych portfeli. Kiepściuchno stoimy z kasą. Będziemy wdzięczne za każdą złotóweczkę. Dane do przelewu są w 1. poście. I chyba można już startować z ogłodzeniami. Jak myślisz, modliszko? A gdzie piechcia przepadła? Marysiu, na razie nie będę cię zagospodarowywać, ale jeśli po przeczytaniu wątku przyjdzie ci do głowy jakiś niedługi, zgrabny tekścik do ogłoszeń, to czemu nie ;) Kłopot w tym, że niewiele wiemy o pieskach. Ja je widziałam tylko raz - bąble miały wtedy 4 tygodnie, były przecudowne - jak to bąble. Mamusia Sara prześliczna, kochana, przytulaśna - nic tylko brać i kochać. Czekamy na więcej zdjęć i jakieś informacje od wiosny. Goniu :loveu: Już wysyłam nr konta. Podziękuj Swojemu Osobistemu Aniołowi. Quote
oska1983 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jakie cudeńka kochane ;) Widzę że ciocia Agata działa i dba o pieski :p damy jakoś radę. Quote
zula131 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 agata51 napisał(a):A gdzie jest mamusia Sara? Pewno ucieka od tych potworów :evil_lol: Ucieszyłaby oko się chociaż jedna foteczka...:modla: Quote
piechcia15 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 matko to one?? jedno pytanie przychodzi mi do głowy:) JAK WYGLĄDA TATUŚ:)?? to jakieś molosy będą :eviltong: one rosną rosną i wcale nie przestają:) a mamunia taka drobna:p POMOC POTRZEBNA JEST W: deklaracjach :loveu: i ogłoszeniach, jak już KTOŚ wymyśli tekst:) myślę że osobno trzeba zrobić maluchy a osobno sunię. A jak robimy z jej sterylką? czekamy u wiosny z tym aż będzie można, czy dajemy ją do adopcji i tam dopilnujemy aby nowy dom to zrobił?? bo po ciąży trzeba chyba 3 miechy odczekać do cięcia :( karmę miała wiosna kupić i witaminki chyba tez kupiła już wcześniej. ciocia Piechcia przepadłą,bo w szkole była wczoraj, a potem powaliła mnie migrena (prawie zakończyłoby się szpitalem) i wyłączyła z życia aż do dnia dzisiejszego iiii oto jestem:D co nie zabije to wzmocni:eviltong::eviltong::loveu: szkoda, że fotki maluchów są takie ciemne, bo mało dokładnie je widać:( przydały by się też fotki każdego z osobna, no i FOTKI MAMUSI. wiem, że wiosna jest napewno zajęta ale to jest konieczne:( Gosiu a to są twoje fotki,czy wiosna kazała ci je tu umieścić Quote
piechcia15 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 dodałam w pierwszym poście linki do wszystkich zdjęć, jest nr konta, jest wszystko...chyba;) Quote
wiosna Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jestem wreszcie :oops: ja chyba muszę jeden dzień w tygodniu przeznaczyć na dogomanię, zdjęcia i inne takie prganizacyjne sprawy, bo inaczej nie wyrobię :roll: Zdjęcia przesłałam Gosi bo sama musiałam iść już do psiaków. Sary zdjęcia wyszły okropne, bo ona ciągle do mnie przychodzi i ani na momencik nie chce odejść. Wstawiam więc tylko to, a niedługo zrobię kolejne. Zdjęć malców jest jeszcze kilka, wyślę je później Gosi (przepraszam za wykorzystywanie, masz u mnie za to pyszny obiad :eviltong: ). Sara jest psinką przemiłą, naprawdę kochaną, przyjemną i bardzo przyjacielską. Jest trochę wystraszona, taka uległa bardzo, ale nie bojaźliwa. Zaczęła dziś właśnie warczeć już na malce i odganiać je od siebie, ale ja jej cierpliwość i tak podziwiam ;) Maluchy łobuzują potwornie :loveu: Jak biegają po domu, to jest zadyma na całego, noszą wszystko w zębach, gryzą, ciągną, zszucają, włażą wszędzie i przewracają wszystko :evil_lol: A później zasypiają w takich miejscach, że musimy ich szukać ;) Karma jutro powinna przyjść. Jeśli dla Was 30kg to za dużo, to my możemy kupić jeden worek - jakieś szczeniaki i tak się z pewnością trafią, a jest jeszcze Nadine, która szczenięcą karmę teraz je. Maluszki dostają wapń i D3, ale to mieliśmy u nas więc nic kupować nie trzeba było. Cuż więcej..? jeszcze chwila i do domów! Założyłam im wątek na wegedzieciaku, to nie-psie forum, więc może ktoś niezapsiony się jeszcze trafi ;) Przepraszam, że jestem tutaj tak rzadko, nie da się inaczej :shake: Jakby te zwierzaki trochę były bardziej wyrozumiałe, to pewnie byśmy co wieczór siedzieli przy komputerze, ale.. dzisiaj na przykład w ramach atrakcji koń nam skopał samochód... :roll: Quote
piechcia15 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 ale ona ma oczyskaaaa!! takie piękne, czekoladowe:) mniammm :eviltong: kurcze przez te "maluchy" nic nie przytyła widzę:( niech one sobie już idą do domków i na spokojnie będzie można zająć się "odbudową" suńki:) ile one teraz mają, gdzieś chyba z 7 tyg,nie?dobrze liczę:razz::loveu: to akurat startujemy z ogłoszeniami jak dojdą ostatnie fotki. kurde ale one chyba wielkie urosną nie?łapy mają jak niedźwiedzie :) co do imion...proponuję Hugo i Boss :eviltong::eviltong: nieee skąd, ja nie lubię tych perfum :eviltong::eviltong::loveu::loveu: Quote
Recommended Posts