Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a ja bym powiedziała że "oby nie do wiosny" :cool3: nich już idą sobie do doków a nie czekają do wiosny :evil_lol:

zapłaciłam wiośnie 490zł za wszystkie wydatki: transport, 1 dzień października, listopad i szczepienia maluchów.
jeszcze karmę trzeba im kupić ale na ta Najlepsza dla nich karmę jest za mało pieniędzy:(

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiosna mówi że ta Purina z łososia byłaby najlepsza 20kg worek i on kosztuje 200zł z groszem:( nie wiem może jest jakaś inna równie dobra tyle że tańsza?? Brit nie mógłby być?
tylko czy sunia może tak cały czas jeść szczenięca karmę?ona jest lepsza od dorosłych karm?

wiosenko czy mogłabyś obfocić sunię i jeszcze trochę szczeniaki dokładniej?to zrobiłoby się już ogłoszenia może, albo chociaż suni bo to napewno potrwa. Może jakby było słoneczko i na dworku jakieś ładne na łoni natury :)

Posted

A może można dobrać jakąś karmę tańszą o podobnym składzie. U mnie tak było że pies przeszedł z Royala na Jolly (4 razy tańsza, czeska bodajże ale nie jestem pewna) i to za namową weterynarza, który ma swoją hodowlę i tą karmę daje swoim psom. Skład i propocje składników takie same a przynajmniej nie bankrutuję. I pies jest w bardzo dobrej formie :) tylko nie wiem jaki rodzaj dla szczeniaczków, bo juz dawno takiego malucha nie miałam.

Posted

Wiosna ma pełno psiaków "na głowie" ;) z taką gromadką trudno jeszcze na dogo siedzieć...
Mam nadzieję, że niedługo znajdzie chwilkę i wrzuci jakieś zdjęcia mamusi i maluszków :)

Posted

no tak, a czym one się różnią bo ja sie nie znam? prócz tego że ta druga jest dw arazy droższa? musimy JUŻ kupić jakąś bo tamta się kończy, i nie wiem czy wydać cały budżet na tą Pro Plan czy kupujemy tańszą?

Posted

Też się za bardzo nie znam, ale ta tańsza purina przecież tez jest dla szczeniaków, więc chyba jest dobra. Wydaje mi się że lepiej kupić tańszą karmę i mieć kasę na opłacenie dt. To jest wg mnie ważniejsze. Jak myślicie?

Posted

agata51 napisał(a):
Póki nie ma kasy, nie ma co szaleć z karmą.

Racja, tym bardziej że one za jakiś miesiąc (mam nadzieję) znajdą domki, a wątpię żeby przyszły właściciel kupował niewiadomo jaką karmę, ludzie zwykle kupują pedigree lub chappi -to co dostana w najbliższym sklepie. Wiem po sobie;)

Posted

A może jeszcze inaczej: te 30 kg karmy wychodzi tanio, ale to na 3 miesiące żarcia. Czy u Wiosny są inne szczeniaki? Może podzielić koszty?

Tak tylko kombinuję, jak kupić tanio, a nie zamrażać kasy potrzebnej na pobyt. Ze mnie strrrrasznie gospodarna baba:evil_lol:

Posted

no właśnie tez juz zaczynam mieć wątpliwości, bo u wiosny z tego co wiem nie ma innych szczeniaków, a 30kg to jest przecież full żarcia!! a maluchy lada chwila pójdą do domu i zostanie cały wór,a po odkarmieniu maluchów sara znowu będzie potrzebowała jakiejś dobrej karmy aby ja odzywić,a wtedy już nie będzie ani cenia:( pomóżcie mi podjąć jakąś decyzję??

mmd,jak myslisz gospodarna babo? :eviltong::p

edit:
Trudno ponieważ czas leci a wiośnie kończy sie karma przelałam całe 190zł i niech kupi profiluma i tyle. Najwyżej sunia będzie jadła cały sczas szczenięcą karme,nic się przeciez nie stanie, a chyba jest bardziej odżywcza nie? Wiosna mówi że chyb abrakuje maluchom witamin bo wpierdzielaja podłoge i ściany, tak jakby wapń,więc dobra karma im jest potrzebna

dostałam 20zł od RITA60 dziękuję

Posted

Maluchy rosną to i wapna im brakuje. Trochę są jeszcze za małe na tabletki z wapnem, ale trzeba się podpytać u weta o jakiś produkt dla takich szczyli.
Ile one mają już tygodni?
Sądzę, że i tak nie będą chciały na początku jeść suchej. Powinny dostawać taką trochę rozmoczoną :) I dodatkowe witaminy. Troszkę twarożku...