piechcia15 Posted November 7, 2009 Author Posted November 7, 2009 a ja bym powiedziała że "oby nie do wiosny" :cool3: nich już idą sobie do doków a nie czekają do wiosny :evil_lol: zapłaciłam wiośnie 490zł za wszystkie wydatki: transport, 1 dzień października, listopad i szczepienia maluchów. jeszcze karmę trzeba im kupić ale na ta Najlepsza dla nich karmę jest za mało pieniędzy:( Quote
oska1983 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Właśnie zrobiłam przelew na poczet przyszłego miesiąca, ale jeśli karma jest pilniejsza to kup karmę Quote
piechcia15 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 wiosna mówi że ta Purina z łososia byłaby najlepsza 20kg worek i on kosztuje 200zł z groszem:( nie wiem może jest jakaś inna równie dobra tyle że tańsza?? Brit nie mógłby być? tylko czy sunia może tak cały czas jeść szczenięca karmę?ona jest lepsza od dorosłych karm? wiosenko czy mogłabyś obfocić sunię i jeszcze trochę szczeniaki dokładniej?to zrobiłoby się już ogłoszenia może, albo chociaż suni bo to napewno potrwa. Może jakby było słoneczko i na dworku jakieś ładne na łoni natury :) Quote
oska1983 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 A może można dobrać jakąś karmę tańszą o podobnym składzie. U mnie tak było że pies przeszedł z Royala na Jolly (4 razy tańsza, czeska bodajże ale nie jestem pewna) i to za namową weterynarza, który ma swoją hodowlę i tą karmę daje swoim psom. Skład i propocje składników takie same a przynajmniej nie bankrutuję. I pies jest w bardzo dobrej formie :) tylko nie wiem jaki rodzaj dla szczeniaczków, bo juz dawno takiego malucha nie miałam. Quote
piechcia15 Posted November 8, 2009 Author Posted November 8, 2009 zapraszam na kolejny bazarek ratujący nasze Pabianickie bidy. KOSMETYKI, BIŻUTERIA I RÓŻNE GADŻETY *kosmetyki,biżuteria i inne gadżety od 1zł-->na Pabianickie psiaki,koniec 15.11 - Dogomania Forum Quote
piechcia15 Posted November 9, 2009 Author Posted November 9, 2009 dostałam 100zł od oski zapraszam na kolejny bazarek, ratujący budżet Pabianickich psiaczków umieszczonych w DT i hotelikach:( OBRÓŻKI, ZABAWKI, wszystko dla zwierzaków:) http://www.dogomania.pl/forum/f99/zwierzece-akcesoria-obroze-zabawki-miski-dla-pabianickich-psow-koniec-17-11-a-173229/ a co tu tak cicho??kiedy będą fotki?? Quote
Ra_dunia Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Wiosna ma pełno psiaków "na głowie" ;) z taką gromadką trudno jeszcze na dogo siedzieć... Mam nadzieję, że niedługo znajdzie chwilkę i wrzuci jakieś zdjęcia mamusi i maluszków :) Quote
anado Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Czekamy na wiesci od wiosny, prosimy o wsparcie,sunia bardzo potrzebuje kaski....... Quote
piechcia15 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 dziś dostałam kasę za 3 mies. od baldek2:) Quote
piechcia15 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 WITAM:) ponownie zapraszam na mój bazarek, ale tym razem książkowy:) taniocha-książki dla dzieci i dorosłych od 1zł-->kasa na psiaki z Pabianic,do 20.11 - Dogomania Forum Quote
piechcia15 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 słuchajcie pomóżcie mi zadecydować jaką karmę kupić?? ja znalazłam takie oferty chyba sensowne: PURINA DOG CHOW PUPPY JUNIOR LAMB & RICE 15 KG (810917432) - Aukcje internetowe Allegro PURINA DOG CHOW PUPPY JUNIOR LAMB & RICE 30 KG (810917317) - Aukcje internetowe Allegro Quote
modliszka84 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 a tu nie chodziło o Purine Pro Plan? Quote
piechcia15 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 no tak, a czym one się różnią bo ja sie nie znam? prócz tego że ta druga jest dw arazy droższa? musimy JUŻ kupić jakąś bo tamta się kończy, i nie wiem czy wydać cały budżet na tą Pro Plan czy kupujemy tańszą? Quote
oska1983 Posted November 11, 2009 Posted November 11, 2009 Też się za bardzo nie znam, ale ta tańsza purina przecież tez jest dla szczeniaków, więc chyba jest dobra. Wydaje mi się że lepiej kupić tańszą karmę i mieć kasę na opłacenie dt. To jest wg mnie ważniejsze. Jak myślicie? Quote
piechcia15 Posted November 11, 2009 Author Posted November 11, 2009 ja bym kupiła tą karmę: PROFILUM Junior Chicken 15kg +15kg GRATIS!!! co prawda to kurczak, ale profilum to też dobra karma a mamy 2x więcej w cenie jednej i przesyłka gratis!! Quote
agata51 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Póki nie ma kasy, nie ma co szaleć z karmą. Quote
oska1983 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 Właśnie:) chyba w porządku jest ta karma. A one są jeszcze trochę karmione przez Sarę czy już tylko na suchej? Quote
oska1983 Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 agata51 napisał(a):Póki nie ma kasy, nie ma co szaleć z karmą. Racja, tym bardziej że one za jakiś miesiąc (mam nadzieję) znajdą domki, a wątpię żeby przyszły właściciel kupował niewiadomo jaką karmę, ludzie zwykle kupują pedigree lub chappi -to co dostana w najbliższym sklepie. Wiem po sobie;) Quote
mmd Posted November 12, 2009 Posted November 12, 2009 A może jeszcze inaczej: te 30 kg karmy wychodzi tanio, ale to na 3 miesiące żarcia. Czy u Wiosny są inne szczeniaki? Może podzielić koszty? Tak tylko kombinuję, jak kupić tanio, a nie zamrażać kasy potrzebnej na pobyt. Ze mnie strrrrasznie gospodarna baba:evil_lol: Quote
piechcia15 Posted November 12, 2009 Author Posted November 12, 2009 no właśnie tez juz zaczynam mieć wątpliwości, bo u wiosny z tego co wiem nie ma innych szczeniaków, a 30kg to jest przecież full żarcia!! a maluchy lada chwila pójdą do domu i zostanie cały wór,a po odkarmieniu maluchów sara znowu będzie potrzebowała jakiejś dobrej karmy aby ja odzywić,a wtedy już nie będzie ani cenia:( pomóżcie mi podjąć jakąś decyzję?? mmd,jak myslisz gospodarna babo? :eviltong::p edit: Trudno ponieważ czas leci a wiośnie kończy sie karma przelałam całe 190zł i niech kupi profiluma i tyle. Najwyżej sunia będzie jadła cały sczas szczenięcą karme,nic się przeciez nie stanie, a chyba jest bardziej odżywcza nie? Wiosna mówi że chyb abrakuje maluchom witamin bo wpierdzielaja podłoge i ściany, tak jakby wapń,więc dobra karma im jest potrzebna dostałam 20zł od RITA60 dziękuję Quote
Ra_dunia Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Maluchy rosną to i wapna im brakuje. Trochę są jeszcze za małe na tabletki z wapnem, ale trzeba się podpytać u weta o jakiś produkt dla takich szczyli. Ile one mają już tygodni? Sądzę, że i tak nie będą chciały na początku jeść suchej. Powinny dostawać taką trochę rozmoczoną :) I dodatkowe witaminy. Troszkę twarożku... Quote
oska1983 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Kurcze to znowu nie mamy kasy? Do kiedy jest opłacony pobyt? Quote
agata51 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 piechcia, dobrze zrobiłaś. Na dniach wpłacę swoją dolę. Cięzka sprawa z tą kasą - w dodatku Marcel nam wrócił do portfeli. Ale uda się. Musi. Quote
Recommended Posts