oska1983 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Widać że Sarunia jest szczęśliwa, nie widać już strachu w oczkach, nie chodzi skulona tylko z dumą się prezentuje. Cud miód :) Quote
piechcia15 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 jak myślicie?odsprzedajemy jeden worek 15 kg wiośnie i jej psiakom?czy nie?czy nasza przeje tą ilość:) czy któraś z cioteczek napisałaby tekst o maluszkach do ogłoszeń??myślę tu o Kasi14 :eviltong::eviltong::oops: Quote
wiosna Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 My narazie nazywamy jasnego psiaka Bombur - bo jest grubaśny, ospały i taki dobrotliwy, spokojny. Ciemny jest jego przeciwieństwem - wulkan energii, wszędzie go pełno, a z okazywania przyjaznych emocji to potrafi gryźć i drapać. I tu z imieniem mieliśmy problem, jak narazie nazywamy do Ori, Dori albo Thorin ;) A wszystkie te imiona są od krasnoludów z książki "Tam i z powrotem" Tolkiena, którą to jako audiobooka słuchaliśmy niedawno pracując :P Quote
anado Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Jak ja tesknie za takimi maluchami,nic tylko tulic,ewentualnie rozpuszczac;) Quote
kasia14 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 piechcia15 napisał(a):jak myślicie?odsprzedajemy jeden worek 15 kg wiośnie i jej psiakom?czy nie?czy nasza przeje tą ilość:) czy któraś z cioteczek napisałaby tekst o maluszkach do ogłoszeń??myślę tu o Kasi14 :eviltong::eviltong::oops: Spoko, nie musisz mnie wywoływać tak od razu:eviltong: Rozszyfrowałam, że ten KTOŚ z poprzedniego twojego postu to miałam być ja:cool1: Ale dziś już chyba nie dam rady:shake: Rodzinka piękna, a maluchy jakie duże! :o Quote
piechcia15 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 nie no nie musisz się tłumaczyć, nie wymagam dyspozycyjności 24h od ciebie :eviltong: Quote
kasia14 Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Tak na szybko... Imiona dałam zaproponowane przez Piechcie, bo są łatwiejsze:) Możecie dowolnie zmieniać treść Hugo i Boss razem ze swoją mamą zostały skazane na śmierć. Skazane ze wolę życia, istnienie . ‘Pan’ nie chciała zarówno szczeniaków jak i ich matki. Wyrzucone w deszczowy październikowy wieczór, bez szans na przetrwanie. Miały niecałe 2tyg. Przestraszoną psią rodzinę znaleziono w parku w ostatnim momencie. Trafiły do schroniska dla zwierząt, odkarmione i ogrzane, czekały…. aż dopadnie ich choroba - panowało tam ich zbyt wiele jak dla tak małych i delikatnych istot. Zapadła decyzja – szczeniaki wraz z matką jadą do domu tymczasowego. Mimo dobrych chęci opiekunek, psiaki nie zostały zaakceptowane przez resztę zwierząt. Kolejna przeprowadzka, tym razem udana. Szczeniaki są zdrowe, po pierwszych szczepieniach. Będą raczej dużymi psami. Zarówno Hugo jak i Boss są odważne, żywiołowe i skore do psot. Mają ok. 7tyg. Czekają na nowe i odpowiedzialne domy, w których już nigdy nie zostaną porzucone. Jeżeli nie możesz adoptować nikogo z psiej rodziny a chcesz pomóc, wspomóż je finansowo. Koszt pobytu w hotelu dla suczki ze szczeniakami to 10zł/doba. Dla Ciebie to nie wiele, dla nich kolejny dzień dany w szczęściu. Proszę, nie skazujmy ich na ponowny powrót do schroniska z powody braku środków na ich utrzymanie. Pokażmy im, że człowiek także potrafi być dobry! Quote
mmd Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Dopisz może coś takiego, że już 10 złotych to różnica albo, że wpłacając dychę dajesz dom suni i szczeniakom na dobę, żeby było tak marketingowo w porządku;) Co z odsprzedaniem karmy? Piechciu, możesz zrobić bilans grudnia? Mi wychodzi, że ze stałych jest kilkadziesiąt złotych plus to, co dojdzie ode mnie i z bazarków - czy to "domknie" grudzień? Mamy manewr na połowie karmy... ja liczę tak: 21 + 50 + 150 = 221 i z bazarków musiałby dojść 140. A może dopisać w pierwszym poście, ile brakuje? Quote
agata51 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Cudeńka! Hugo jasny, Boss ciemny? A mamusia to prawdziwa lady. :loveu: piechcia, nie martw się chudością Sary. Nic jej nie będzie - lepiej być za chudym niż za grubym. Przytyć zawsze można. I dopisz jednorazowe deklaracje (a może już wpłaty?) od mmd - 150zł gonia66 - 20zł Może kogoś pominęłam? Quote
kaja555 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 zastanowię się, czy moge jakoś pomóc, na razie krucho z finansami:shake: Quote
Nikus Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 no jestem;)..zaznaczę i potem się zdeklaruję jak okaże się,że jeszcze coś mam:evil_lol: ale superaśne te psiaki...:lol: Quote
anado Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Super ze jestes Nikus,witam cie w imieniu Sary i maluchow Quote
Nikus Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 no to poproszę o numer konta:lol: cosik się musi znaleść:lol: Quote
piechcia15 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 nr konta w pierwszym poście "maluchy" przefajne!!! zaraz wezmę się za myślenie :eviltong:co do finansów na grudzień. Raczej uzupełniam to na bieżąco. Wpisuję na watek gdy wpłynie kasa na konto dopiero, więc jeśli nie ma wpisane tzn że nie ma na koncie. zaraz wejdę na konto i wszystko uzupełnię. opis faowy. Tylko trzeba dodac coś w tym stylu...do wydania od 1.1209 czy coś a tym stylu, aby jeszcze trochę pobyły z matką:) Quote
Nikus Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 :oops: no faktycznie jest ten numer konta:oops:...gapa ze mnie.. Quote
piechcia15 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 juz jest wszystko uzupełnione w 1 poście z deklaracji na dziś mamy 50zł + 200zł z jednorazowych wpłat = 250zł czyli brakuje 100zł, ale sa jeszcze zadeklarowani ludzie którzy nie wpłacili. Jak mimo wszystko będzie brakowało to dopłacę z bazarku. edit: myślę że jeśli dziewczyny z deklaracji wpłacą kase to nie trzeba będzie az tak naruszać pomocy jednorazowych. Czekam w takim razie na wpłatę od cioci agatki51 (20zł), oski(100zł) i anonim(10zł). Anonim wie bo śledzi wątek :) Quote
anado Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Bierzecie na tapete grudzien,rozumiem????Ciesze sie ze widze Baldek2 w grudniu a nawet w styczniu bo w listopadzie sie zgubil...Cioteczki i wujkowie kochani do dziela:):):):) Quote
piechcia15 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 tak oczywiście:) narazie martwimy sie o grudzień, styczeń...jak przyjdzie pora:) Quote
oska1983 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 A moja wpłata nie doszła? Robiłam przelew 8 listopada :-( Powinno chyba już dojść chyba że bank szaleje i opóźnia Quote
agata51 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Wielkie dzięki, Nikus! :loveu: Moja wpłata będzie lada szelest :oops: Quote
Piromanka Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Bazarek dla Sary: Torebka + buty - komplet w identycznym kolorze - na SARĘ - do 23.11, godz. 23.59 - Dogomania Forum Quote
piechcia15 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 oska dostałam oczywiście twoją wpłatę 8.11 ale ona poszła na zapłacenie listopada. a my teraz zbieramy na grudzień:( za pobyt hotelowy należy płacić z góry:( Quote
oska1983 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 ;) no widzisz jaka ja sierota jestem. W tygodniu wpłace. Quote
oska1983 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 Strasznie dziwne to nowe dogo. Nic nie mogę znalezc ale jakoś dotarłam tylko nikogo nie ma... Quote
Recommended Posts