Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 940
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jak myślicie?odsprzedajemy jeden worek 15 kg wiośnie i jej psiakom?czy nie?czy nasza przeje tą ilość:)

czy któraś z cioteczek napisałaby tekst o maluszkach do ogłoszeń??myślę tu o Kasi14 :eviltong::eviltong::oops:

Posted

My narazie nazywamy jasnego psiaka Bombur - bo jest grubaśny, ospały i taki dobrotliwy, spokojny. Ciemny jest jego przeciwieństwem - wulkan energii, wszędzie go pełno, a z okazywania przyjaznych emocji to potrafi gryźć i drapać. I tu z imieniem mieliśmy problem, jak narazie nazywamy do Ori, Dori albo Thorin ;)
A wszystkie te imiona są od krasnoludów z książki "Tam i z powrotem" Tolkiena, którą to jako audiobooka słuchaliśmy niedawno pracując :P

Posted

piechcia15 napisał(a):
jak myślicie?odsprzedajemy jeden worek 15 kg wiośnie i jej psiakom?czy nie?czy nasza przeje tą ilość:)

czy któraś z cioteczek napisałaby tekst o maluszkach do ogłoszeń??myślę tu o Kasi14 :eviltong::eviltong::oops:

Spoko, nie musisz mnie wywoływać tak od razu:eviltong: Rozszyfrowałam, że ten KTOŚ z poprzedniego twojego postu to miałam być ja:cool1: Ale dziś już chyba nie dam rady:shake:

Rodzinka piękna, a maluchy jakie duże! :o

Posted

Tak na szybko... Imiona dałam zaproponowane przez Piechcie, bo są łatwiejsze:) Możecie dowolnie zmieniać treść

Hugo i Boss razem ze swoją mamą zostały skazane na śmierć. Skazane ze wolę życia, istnienie . ‘Pan’ nie chciała zarówno szczeniaków jak i ich matki. Wyrzucone w deszczowy październikowy wieczór, bez szans na przetrwanie. Miały niecałe 2tyg. Przestraszoną psią rodzinę znaleziono w parku w ostatnim momencie. Trafiły do schroniska dla zwierząt, odkarmione i ogrzane, czekały…. aż dopadnie ich choroba - panowało tam ich zbyt wiele jak dla tak małych i delikatnych istot. Zapadła decyzja – szczeniaki wraz z matką jadą do domu tymczasowego. Mimo dobrych chęci opiekunek, psiaki nie zostały zaakceptowane przez resztę zwierząt. Kolejna przeprowadzka, tym razem udana.

Szczeniaki są zdrowe, po pierwszych szczepieniach. Będą raczej dużymi psami. Zarówno Hugo jak i Boss są odważne, żywiołowe i skore do psot. Mają ok. 7tyg. Czekają na nowe i odpowiedzialne domy, w których już nigdy nie zostaną porzucone.

Jeżeli nie możesz adoptować nikogo z psiej rodziny a chcesz pomóc, wspomóż je finansowo. Koszt pobytu w hotelu dla suczki ze szczeniakami to 10zł/doba. Dla Ciebie to nie wiele, dla nich kolejny dzień dany w szczęściu. Proszę, nie skazujmy ich na ponowny powrót do schroniska z powody braku środków na ich utrzymanie. Pokażmy im, że człowiek także potrafi być dobry!

Posted

Dopisz może coś takiego, że już 10 złotych to różnica albo, że wpłacając dychę dajesz dom suni i szczeniakom na dobę, żeby było tak marketingowo w porządku;)

Co z odsprzedaniem karmy? Piechciu, możesz zrobić bilans grudnia? Mi wychodzi, że ze stałych jest kilkadziesiąt złotych plus to, co dojdzie ode mnie i z bazarków - czy to "domknie" grudzień? Mamy manewr na połowie karmy...

ja liczę tak: 21 + 50 + 150 = 221 i z bazarków musiałby dojść 140.
A może dopisać w pierwszym poście, ile brakuje?

Posted

Cudeńka! Hugo jasny, Boss ciemny? A mamusia to prawdziwa lady. :loveu:

piechcia, nie martw się chudością Sary. Nic jej nie będzie - lepiej być za chudym niż za grubym. Przytyć zawsze można.

I dopisz jednorazowe deklaracje (a może już wpłaty?) od

mmd - 150zł
gonia66 - 20zł

Może kogoś pominęłam?

Posted

nr konta w pierwszym poście

"maluchy" przefajne!!! zaraz wezmę się za myślenie :eviltong:co do finansów na grudzień. Raczej uzupełniam to na bieżąco. Wpisuję na watek gdy wpłynie kasa na konto dopiero, więc jeśli nie ma wpisane tzn że nie ma na koncie. zaraz wejdę na konto i wszystko uzupełnię.

opis faowy. Tylko trzeba dodac coś w tym stylu...do wydania od 1.1209 czy coś a tym stylu, aby jeszcze trochę pobyły z matką:)

Posted

juz jest wszystko uzupełnione w 1 poście

z deklaracji na dziś mamy 50zł + 200zł z jednorazowych wpłat = 250zł
czyli brakuje 100zł, ale sa jeszcze zadeklarowani ludzie którzy nie wpłacili. Jak mimo wszystko będzie brakowało to dopłacę z bazarku.

edit:
myślę że jeśli dziewczyny z deklaracji wpłacą kase to nie trzeba będzie az tak naruszać pomocy jednorazowych.
Czekam w takim razie na wpłatę od cioci agatki51 (20zł), oski(100zł) i anonim(10zł). Anonim wie bo śledzi wątek :)

Posted

Bierzecie na tapete grudzien,rozumiem????Ciesze sie ze widze Baldek2 w grudniu a nawet w styczniu bo w listopadzie sie zgubil...Cioteczki i wujkowie kochani do dziela:):):):)