piechcia15 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Lilmo my dopiero zaczynamy szukać im domów. Bo dopiero do tego dorosły:) a wiadomo im dłużej przy mamie tym lepiej:) a co do wielkości to już sama nie wiem co pisać, małe czy średnie?? Quote
agata51 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 marysia55 napisał(a):Agatko musisz mi uwierzyć na słowo, że nic do mnie nie doszło. oprócz tego pierwszego PW na które nie zdążyłam odpowiedzieć bo wywaliło mnie z Dogo i tak trzymało przez parę dni. A gdy weszłam po zmianach, stare PW były nieaktywne. Wierzę, kochanieńka, wierzę. Przepraszam. Quote
oska1983 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Te maleństwa są takie piękne, że nie mogę się napatrzeć. Czasem tak strasznie bym chciała mieć dom z gumy i móc zabierać te wszystkie psiaki. No ale mam nadzieję że znajdą domki czym prędzej. Sarcia też:) Quote
anado Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 Oj tez bym chciala miec dom i portfel z gumy... Quote
Lu_Gosiak Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 [quote name='piechcia15']allegro maluchów: http://allegro.pl/item827380500_dwa_piekne_szczeniaki_i_ich_mama_szukaja_domu.html jeśli są jakieś "ale" to gadać to pozmieniam:) piechcia byl jakis odzew z allegro?? Quote
Lu_Gosiak Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 piechcia15 napisał(a):nic:( ani pół telefonu:( a to allegro jest wyróznione?? Quote
Lu_Gosiak Posted November 24, 2009 Posted November 24, 2009 piechcia15 napisał(a):nie.......:( no to co sie dziwic, ze nie ma odzewu jak na allegro jest ogrom psów...trzeba wyróżnic...nie ma na koncie psiaków nic na plusie zeby poszło na allegro?? Quote
anado Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Dzzieki Agatko,tez myslam o tym ale nie mam kaski Quote
piechcia15 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 Agato, dostałam 24zł,czyli dałaś na dwa wyróżnione allegro? wyróżnię dopiero za 5 dni bo zwykłe wygaśnie wtedy:( Quote
mmd Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Czy coś takiego jak "echo miasta" przyniosłoby efekt? Płatne i bez fotek, ale mniejsza konkurencja... Jutro zadzwonię jeszcze do "metra", bo mi mówili, że 48 zeta, a wczoraj w ich cenniku zobaczyłam jakieś kosmiczne kwoty. Może jakby sie skrzyknąć w kilka to by jakiś rabacik... Quote
agata51 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 piechcia15 napisał(a):Agato, dostałam 24zł,czyli dałaś na dwa wyróżnione allegro? wyróżnię dopiero za 5 dni bo zwykłe wygaśnie wtedy:( Był dopisek - dla Sary i Kumpla. Chciałabym Kumpla wyróżnić. Quote
mmd Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Idę puścić ogłoszenie "mojego" Liska (w metrze na Łódź). Dowiem się, ile by kosztowało - i czy jest taka możliwość- wrzucić dzieciaki też na inne województwo. Tak jeszcze myślę, że skoro będzie to allegro to może wstrzymajmy się, aż stamtąd coś wyniknie - albo nie. Sama nie wiem... Przepraszam za takie "głośne" myślenie, ale co parę głów to nie jedna. Quote
piechcia15 Posted November 27, 2009 Author Posted November 27, 2009 dziewczyny nowe szczeniaki, założyłam wszystkim naszym schroniskowym szczylom watek! ten pierwsz trafił dzisiaj, bardzo płacze:( potczebny chociaz tymczas dla niego:( http://www.dogomania.pl/threads/174546-Schronisko-w-Pabianicach-SZCZENIAKI-PILNIE-SZUKAJAE-DOMA-W-STAA-YCH-LUB-DT?p=13586142#post13586142 Quote
kasia14 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Jak nic nie pomieszalam, to w Metrze może się pojawić darmowe ogłoszenie, tylko trzeba psa ogłosić na cafeanimal. Tyle, że tam jest setki ogłoszeń, więc szansa że wybiorą twoje nie jest zbyt duża... Co do cen normalnych to nie mam pojęcia, kiedyś pisałam do nich ale nie odpisali. W przyjaciel pies ogłoszenie kosztuje 68zł. W moim psie ok. 120zł - ale może dla psów w potrzebie jest taniej, nie wiem. W Łódzkich gazetach w większości umieszczają za darmo jak się poprosi - czy w okolicach szczeniaków są jakieś takie lokalne gazety? Quote
mmd Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Masz rację, że może się pojawić, ale trzeba chyba cudu. Poszłam dzisiaj i zamieściłam "mojego" Liska oraz takie ogłoszenie: Oddam szczeniaki – 8 tyg. zdrowe, po pierwszych szczepieniach. Czekają na nowe i odpowiedzialne domy. kontakt: 692486565 oraz mail: [email protected] z tym zdjęciem Ma pójść 3 grudnia i liczę, że może któregoś pabianickiego "przehandlujemy" przy okazji. Kciuki poproszę:) Quote
kasia14 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 SUper:) A jak z kosztami? Za darmo umieścili czy trzeba coś zapłacić było? Quote
mmd Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='kasia14']W przyjaciel pies ogłoszenie kosztuje 68zł. W moim psie ok. 120zł Masz może jakieś rozeznanie, czy warto w to inwestować, znaczy, czy psy znajdują domy w ten sposób? To, które zamieściłam to jest płatne ogłoszenie, moduł chyba 5 na 6 cm. W czwartki jest taniej, bo tak normalnie to taki moduł kosztuje blisko 200 złotych. Jeśli przyniesie efekty (czyli znajdziemy dom dla choćby jednego szczeniaka, bo mam nadzieję, że któryś pabianicki szczeniak może się załapie, jak nie te) to moim zdaniem warto, nawet z ekonomicznego punktu widzenia, nie mówiąc o tym, że dom dla psin bezcenny. I jeśli tak będzie to będę próbowała działać w ten sposób. Tu mamy wyróżnione allegro i ogłoszenie, więc coś MUSI się udać. O "metrze" pisały mgie i sbd, że jest odzew, więc Piechciu w czwartek telefon w gotowości:) Quote
kasia14 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Też słyszałam, że z Metra jest spory odzew. Co do Przyjaciel Pies - zależy, jak trafisz... nie raz widziałam dziewczyny ogłaszały i psy znajdowały domy, był spory odzew, nasz Marcel za to miał w listopadowym numerze i NIKT nie zadzwonił:( Ale ogólnie bardzo miły kontakt z nimi jest, za darmo też można ogłosić, tylklo wtedy trzeba poczekać, nie raz i kilka miesięcy na swoją kolej... W Moim Psie nie wiem, chociaż nie jednego psa z dogo widziałam, ale wątku nigdy odnaleźć potem nie mogłam żeby zobaczyć co z tego wyszło. W kąciku adopcyjnym(za darmo) była kiedyś nasza Lola - starsza duża suczka bez oczka, i dzieki temu znalazła dom i Saly, mała bez łapy, z tego ogłoszenia nikt nie zadzwonił. Ale ogólnie to do kącika jest się strasznie trudno dostać, szczególnie, że teraz zrobili kącik w stylu jednej rasy a na maile nie odpowiadają, trzeba by chyba dzwonić po prostu i pytać, kiedy będą kundelki np. i czy jest szansa, żeby umieścić. Dziewczyny, pomóżcie nam pomóc Atenie:( Od 4 lat w schronisku, teraz już nawet nie wychodzi z budy... Zbieramy na hotel dla niej. Liczy się każda złotówka... KILK Quote
mmd Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 No to może sobie wykroję jakąś niszę na działalność na dogo:) Ja tam podzwonię i popytam. Jeśli mielibyśmy działać "w temacie" Saruni to trzeba będzie znowu z jakimś modułowym ze zdjęciem. Najpierw jednak musimy te kluchy wyeksportować. Quote
piechcia15 Posted November 28, 2009 Author Posted November 28, 2009 mój telefon jest zawsze w gotowości:) Quote
agata51 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 agata51 napisał(a):Był dopisek - dla Sary i Kumpla. Chciałabym Kumpla wyróżnić. Powtarzam, bo może umknęło. Quote
Recommended Posts