Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lecimy, lecimy zobaczyc nowosci na Jarusiowym blogu.

Jarus ma fascynujaca kite, niesamowita ilosc siersci i na Jarusiu i na Jarusiowym ogonku :iloveyou: Dlatego teraz sie lepiej czuje, bo nie jest mu goraco. W takiej ilosci futra w lecie nie jest chyba ciekawie.

Grzyby widze macie dooorodne :wink: Do zdjec sie nadaja.

PS. nie boicie sie, ze ktos dla zartu odepnie Jarusia sprzed sklepu albo go ukradnie? No chyba, ze to taki sklep, ze widac psiaka przez szybe? Zawsze jednak jest sekunda przy placeniu, ze gowniarz lub pijaczek odepnie psa i zwieje. Mnie tak zrobila specjalnie kolezanka przed kioskiem Ruchu, do ktorego sie wchodzi. Caly czas mialam sunie na oku, ale w momencie placenia juz nie. I w tym momencie kolezanka wysiadala z autobusu i wziela Wenus ze soba. Nie chce nikomu zyczyc paniki i stresu w momencie spojrzenia przez szybe na miejsce, w ktorym powinien byc pies.

Posted

Nie obawiamy się, ciotko, bo my mieszkamy w takim miejscu, że jakby ktoś odpiął, to zaraz byłoby wiadomo kto i gdzie poszedł. A zasadniczo staram się nie zostawiać psa przed sklepem, jak jest dużo ludzi, bo to wiadomo, że zawsze ktoś wpadnie na pomysł, żeby pogłaskać i to tamto, a potem go pies dziabnie i kłopot gotowy.

A poza tym, to my z nim znowu tak często do tego sklepu nie chodzimy! ;-)

Posted

Tego dziabniecia tez bym sie troche obawiala, bo wiadomo Jarus sliczny, malutki, kudlaty, az sie same rece rwa do glaskania. A przeciez Jarusiowi ten ktos sie moze nie spodobac i juz.

Posted

Piękne zdjęcia Jarusia, a ten puchaty ogon wspaniały. Zawsze miałam słabość do kudłaczy. A wiecie, że parę dni temu minął rok jak Jaruś opuścił schronisko jako zestresowany, nieśmiały psiak. Marzy mi się, żeby wszystkie psy , a zwłaszcza schroniskowi weterani znaleźli takie domy.

Posted

Tez mi sie to marzy Filipki.....A co do snu...mój Filip tez przebiera łapkami,poszczekuje cicho ,jeczy-wtedy go wybudzam.Bąków moje nie puszczaja,ale znam rodzinke,która specjalnie karmi psa bigosem,bo ten puszcza bąki,wtedy oglada sie i szuka co sie stało,a potem ucieka.Ich to strasznie bawi.Ja obok domu mam takiego aparata "jarusiopodobnego'który napada moje psy znienacka/bez gryzienia,ale szczeka przy samej pupie.Moje wtedy wracaja szybciej i troche usztywnione,zdziwione,bo to jakby ich rola ,a tu je ktos zaskoczył...:cool3:

Posted

Mój sierściuch zostaje od czasu do czasu sam pod osiedlowym sklepem. W życiu się nie ruszy jak ktoś inny będzie go chciał wziąć. W razie usiłowania ciągnięcia na smyczy rozłoży się na plecy. Sądzę, że chęć wzięcia go na ręce mogłaby się skończyć nawet ugryzieniem, choć to strasznie łagodne bydle. Na pewno wiłby się jak piskorz i daleko nikt by go nie zaniósł. Nie pójdzie nawet z nikim znajomym. Zapiera się i już. Czeka aż pańcia wyjdzie...
Bo pańcia jak wyjdzie to w nagrodę na pewno będzie miała jakiś smaczek za grzeczne czekanie, a przecież smaczek jest najważniejszy na świecie i aby go otrzymać należy walczyć jak lew ;)

Co dziwne, on chyba uważa, że te smaczki wyniesione przeze mnie są o wiele lepsze, bo znajomej nie dał się przekupić na paróweczkę, jak testowałyśmy czy mi można psa ukraść ;)

Posted

Hahaha! Dobre! Ludzie od bigosu są bezbłędni!

Właśnie, powiem Ci Radunia, że nie testowaliśmy Jarka na ukradzenie, ale faktycznie mogłoby się ono nie powieść, bo nawet jak go wzięłam do rodziców, to nie chciał z Mamą wyjść na dwór. Znał ją, ale wyszedł przed klatkę i strajk. Usiadł i mogła go ciągnąć, mało mu głowy nie urwała, nie poszedł dalej.

Posted

No właśnie nie ściera pazurków i zaczynam odnosić wrażenie, że mu przeszkadzają. Zrobiły się naprawdę długie, ale sama boję się je obciąć, bo nigdy tego nie robiłam. Musiałabym najpierw zobaczyć, jak robi to ktoś, kto ma wprawę. I dlatego tak się pytam ile to by mniej więcej kosztowało.

Posted

Jelena, pierwszy raz to lepiej isc do weta. Psy z czarnymi pazurkami maja niewidoczne unerwienie i mozna zbyt duza ciachnac. Poza tym trzeba miec specjalne obcinaczki dla zwierzakow z takim ogranicznikiem, zeby za duzo nie obciac. Pazutki powinny lekko z lapek wystawac, jesli juz sie zakrecaja, to znaczy ze sa za dlugie.