Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie pamietam jak to jest ze srodkami z kroplach p.kleszczowymi i kąpaniem. Moje dziewczyny maja obroze i sciagam je do kąpieli.
Jelena proponuje wyczesac Jarusia gdy futro jest jeszcz mokre, wtedy sie tak nie niszczy włos i super wychodzi martwy podszerstek.

Posted

co osoba to inna wiedza ;)
co do zakrapianiu po kąpieli - nie słyszałam, żeby były przeciwwskazania. Natomiast wiem, że po zakropieniu lepiej odczekać z dwa dni zanim się psa na myjnie weźmie :)
Ja właśnie mojemu futrzakowi zaserwowałam pranie w weekend, głównie w celu ochłodzenia ;)
Przy takiej sierść to najlepiej Jarusia wyczesać również przed kąpielom.

Posted

Cześć Puchatku :) Przy takich upałach to pewnie chętnie byś się wykąpał :)
Ja pamiętam, że jak kupowałam moją bardzo puchata Emi ['] to mi Iwonka powiedziała: tylko nigdy w życiu nie czesz jej na sucho. Zawsze używałam albo takich sprayów do rozczesywania futra, albo po kąpieli dawałam odzywkę ułatwiająca rozczesywanie i dopiero wtedy. A kołtuny wycinałam, jeśli się zrobiły.

Posted

Naprawde Jarusiowi sie ta kąpiel spodobala :fadein: Widac, ze to mu pasuje, chwila ochlody. Jest bardzo usmiechniety :

Jesli moge doradzic, to w celu namoczenia psa ja napuszczam wode do wanny, wtedy siesc szybciej lapie wode, bo tak to mozna lać i lać...

Jarusia rzeczywiscie troche ubylo, podszerstek pewnie wyszedl i ma pies ulge.

Jelena, masz talent do pisania, niezly ten blog, naprawde swietny, szczegolnie ostatnie odcinki :D

Posted

Ulka18 napisał(a):
Jesli moge doradzic, to w celu namoczenia psa ja napuszczam wode do wanny

Bałam się, że zacznie pić, bo ma takie tendencje. Jak spadnie deszcz, to musi się napić wody dosłownie z każdej kałuży. Ja staram się go pilnować, to się tak wycwaniaczył, że biegnie przez sam środek wody i co jakiś czas liźnie.

A co do talentu pisarskiego, to: studiowało się polonistykę, cioteczko! ;-) A teraz się po tych studiach nie ma pracy, więc się siedzi w domu, nudzi i pisze! ;-)

Posted

Jelena, to moze zacznij pisac teksty do ogloszen? Wiele osob nieraz potrzebuje pomocy, my z mielczakami tez mialysmy nieraz problemy, bo nikt z nas talentu do pisania nie ma. Dopiero Eloise i Radunia nas uratowaly :fadein: Teraz nasze aukcje jako tako wygladaja.

Posted

ło taaaaaaaaaaaaaak :) Jelena :) zapraszamy! co 3 głowy to nie 2! ;)
czasem pół dnia zejdzie a napiszę teksty dla powiedzmy 20 psów, a w schronie 500... nie starcza mi wyobraźni, niestety...

Posted

plosiem baldzio :)
wiem, że to wątek Jarusia, ale na pewno nam chłopak wybaczy ;)

teksty piszemy dla psiaków z galerii ze strony schroniska: http://www.mielec.bezdomne.com/
a tutaj przykłady tekstów, post 8092
http://www.dogomania.pl/threads/60666-MIELEC-%E2%80%93-zbi%C3%B3r-link%C3%B3w-w%C4%85tk%C3%B3w-na-dogo-ps%C3%B3w-ze-Schroniska-w-Mielcu/page810
czasem o psie jest tak krótkie info na stronie, że trudno cokolwiek o nim napisać... bo nie wymyślimy sobie czy jest wesoły, agresywny, czy lubi dzieci, czy zagryza kury... nie każdego psa wolontariusze znają osobiście, a pracownicy nie zawsze dają wyczerpujące info, no, ale robimy co możemy :) jak nie wiadomo co napisać o samym psie, to trza pisać o smutnym schroniskowym losie zwierząt

Posted

oj tak! wsparcie tekstowe się przyda i to bardzo :)
My już zaczynamy korzystać z naszych starych tekstów ;) przerabiamy, sklecamy 2 w jeden i tak jakoś idzie. Ale ja po polibudzie jestem, więc gdzież mi tam do polonistki :D

Posted

Ciotki radźcie!

Jadę w weekend ze swoim TZ-em do rodziców i bierzemy Jarcia ze sobą. Spędzimy 1,5 h w PKS-ie, gdyż jestem biedna i nie stać mnie na samochód (wolę dać na psa ;-) ). Jakieś rady w kwestii podróży?

Of kors, zbieramy się jak najwcześniej, żeby było chłodno. Zasięgnęłam już informacji na tematu przewozu psów - nie ma problemów.

Posted

Beda wymagali pewnie ksiażeczki zdrowia z waznym szczepieniem i kagańca.Reszta zalezy od kierowcy,bywaja różni...ale przy odrobince tupetu da rady.Jarus to "stary podróznik"

Posted

Jelena, a gdzie dokładnie wypatrzyłaś Jarosława? i Czy poza zdjęciami gagatka, nie urzekła Cię jego historia napisana przez Ra_dunię? ;) obecnie tekst Jarusia częściowo promuję Kundzię ;)

Posted

Weszłam na dogo i przeglądałam wątek świętokrzyski i tam wypowiadał się ktoś, kto miał w bannerku Jarusia. Byłam na 100% pewna, że to ktoś od nas, więc kliknęłam w bannerek. Nie pamiętam tekstu. Wiem, że w temacie był link na allegro, więc kliknęłam i tam na pewno był jakiś tekst, który mnie urzekł, ale głównie zdjęcia jego pysia! :D No i wtedy się okazało, że Hotelik Murki jest pod Janowem Lubelskim i w ogóle!

Posted

:) czyli banerek poskutkował :D
Cieszy mnie to bardzo bo ja od banerków głównie jestem ;) przynajmniej widzę, że nawet w ten sposób psiak może zostać wypatrzony przez domek :D