Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Czytam Dogo od jakiegos czasu, wreszcie postanowilam sie zalogowac, by stac sie wiecej niz tylko czytelnikiem... Co watek, ktory czytam wykancza coraz bardziej... na smalec z psa bym w zyciu nie wpadla... a zeby on mial jeszcze wychodzic na zdrowie :angryy: :angryy: :angryy: ... Wstyd nalezec do tego samego gatunku, co oprawcy takich bidulek :shake:

Bardzo bym chciala pomoc, tylko jak... :roll: DT nigdy nie bylam, choc w razie pilnych potrzeb moglabym przyjac jakas bide (niestety mieszkam w bloku). Jesli sa jakies szczeniaki, to takze nie ma problemu, mialabym dla nich 24h na dobe :razz:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Caragh']Czytam Dogo od jakiegos czasu, wreszcie postanowilam sie zalogowac, by stac sie wiecej niz tylko czytelnikiem... Co watek, ktory czytam wykancza coraz bardziej... na smalec z psa bym w zyciu nie wpadla... a zeby on mial jeszcze wychodzic na zdrowie :angryy: :angryy: :angryy: ... Wstyd nalezec do tego samego gatunku, co oprawcy takich bidulek :shake:

Bardzo bym chciala pomoc, tylko jak... :roll: DT nigdy nie bylam, choc w razie pilnych potrzeb moglabym przyjac jakas bide (niestety mieszkam w bloku). Jesli sa jakies szczeniaki, to takze nie ma problemu, mialabym dla nich 24h na dobe :razz:

Jest 9 szczeniąt do wzięcia plus 4 szt od dzikiej suni- dzisiaj wieczorem je znalazłam, wstawie zdjecia pózniej na naszą stronę. Są pokryte pchłami i kleszczami... tragedia.. Wszystkie psiaki będą małe. Skąd jesteś ?

BTW - do zabrania bedą również koty - mam prosbę - czy mozecie zaczac działać w tym kierunku? kotów jest MINIMUM 6 szt, nie wiemy ile , bo nie są zamknięte nigdzie , chodzą po placu ...

Posted

florida_blue napisał(a):
collie jest bardzo zastraszona , cały czas siedzi w kącie kojca, jest bardzo zestresowana....

Włascicielka psów powiedziała, że mordowała psy na oczach innych psów.

:placz:, sam fakt ,ze mordowala ,to tragedia .Jednak ,ze mordowala na oczach reszty psow ,to ................. jak to nazwac???

Posted

waldi481 napisał(a):
Sadyzm?
E/W

Sadyzm ,to to ze mordowala ,ale ze na oczach innych psow??????Jest jakies okreslenie fachowe na to?? Wojuryzm z sadyzmem?? Jak to sie zwie ??Socjopata i co jeszcze??

Posted

niufek napisał(a):
Sadyzm ,to to ze mordowala ,ale ze na oczach innych psow??????Jest jakies okreslenie fachowe na to?? Wojuryzm z sadyzmem?? Jak to sie zwie ??Socjopata i co jeszcze??

ja bym użyła innego słopwa, ale jest nie cenzuralne :eviltong:

Posted

do zabrania bedą również koty - mam prosbę - czy mozecie zaczac działać w tym kierunku?
nie daję rady sama tego ogarnąć, kotów jest MINIMUM 6 szt, nie wiemy ile , bo nie są zamknięte nigdzie , chodzą po placu ... te które widziałam są młodziutkie, jeszcze małe...

Posted

[quote name='florida_blue']Jest 9 szczeniąt do wzięcia plus 4 szt od dzikiej suni- dzisiaj wieczorem je znalazłam, wstawie zdjecia pózniej na naszą stronę. Są pokryte pchłami i kleszczami... tragedia.. Wszystkie psiaki będą małe. Skąd jesteś ?

BTW - do zabrania bedą również koty - mam prosbę - czy mozecie zaczac działać w tym kierunku? kotów jest MINIMUM 6 szt, nie wiemy ile , bo nie są zamknięte nigdzie , chodzą po placu ...

Jestem z Myslowic, taka wies niedaleko Katowic czy tez Sosnowca.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
A moze przez te pol roku zbierali dowody, przygotowywali teren, nie wierze ze spaly spokojnie wiedzac co sie tam dzieje. Wiemy wszyscy jak wyglada sprawa schronisk i tez nie mozna temu zardzic. Mamy watek o targowsku w Nowym targu i tez do konca ten proceder sie nie skonczyl, a nielegalny handel odbywa sie nadal. Troche wiecej wyobrazni i mniej emocji, bo wszyscy walczymy o jedno. To zlo rozwijalo sie latami, i niemozliwoscia jest naprawienie go w krotkim czasie, a jest nas ciagle za malo zeby tej walce nadac jeszcze wieksze tempo.

Dokładnie tak było. Rozmawiałam wczoraj z Aśką - szefową i założycielem FOR ANIMALS. Tak było!

Posted

Tak z innej trochę beczki. Pomylałam sobie, że skoro to wiocha, ludzkiego myślenia zmienić się nie da i ich stosunek do tych ludzi też się nie zmieni, bo przecież nie ma w tym nic zlego... Moze puścic plotkę, że w badaniach wyszlo, że smalec był nie tylko z psów i kotów ale też szczurów, ptactwa plus jakieś szczątki trudne do zidentyfikowania. Może jak sobie pomyślą co też mogli jeść i że tamci jakieś świństwa w to pakowali, to chociaż ich łukiem będą omijać i może choć części odechce się takiego smalcu w przyszłości...

Posted

Nie wiem czy pamiętacie jak zakładałam profil na nk dla Moona. Może w tym przypadku też założyć profil?
I może ruszyć bardziej ogólnopolsko, napisać do gazet podać dane psów kotów z zaznaczeniem że do adopcji.
Może plakaty? Z zaznaczeniem że możliwy jest transport zwierzęcia (o ile jest możliwy). Tak możemy szybciej znaleźć ochotników.
Allegro będzie w wykonaniu Asior. Fajnie byłoby gdyby poszło wyróżnione.

Posted

ludwa napisał(a):
Tak z innej trochę beczki. Pomylałam sobie, że skoro to wiocha, ludzkiego myślenia zmienić się nie da i ich stosunek do tych ludzi też się nie zmieni, bo przecież nie ma w tym nic zlego... Moze puścic plotkę, że w badaniach wyszlo, że smalec był nie tylko z psów i kotów ale też szczurów, ptactwa plus jakieś szczątki trudne do zidentyfikowania. Może jak sobie pomyślą co też mogli jeść i że tamci jakieś świństwa w to pakowali, to chociaż ich łukiem będą omijać i może choć części odechce się takiego smalcu w przyszłości...

To jest naprawde dobry pomysl.

Posted

To, że kobieta mordowała psy na oczach innych ludzi to już nie wiem na co zakrawa... nawet świni się tak nie zabija... to świadczy o jej bestialstwie do kwadratu.

waldi, ludzie wybierają takich oszołomów do sejmu, na sołtysów, do rad miasta, gmin, itd., bo nie potrafią myśleć. Zobaczą jednego, drugiego Pana na ekranie, co nagi tors pokaże, co zwyzywa prezydenta, i głosują potem na takich, bo im się "podoba" fizycznie, bo małpi rozum zapamiętał najwięcej ujęć tv z tym panem. Świadomość na kogo głosujemy jest zatrważająca. Ja bym przed każdymi wyborami zrobiła test dla każdego z wiedzy o życiu politycznym i o konstytucji + najważniejsze ustawy, jak ktoś tego nie przejdzie to nie ma prawa głosować. Nie chcę żeby głosowały puste głowy.

Posted

A&S napisał(a):
Nie wiem czy pamiętacie jak zakładałam profil na nk dla Moona. Może w tym przypadku też założyć profil?
I może ruszyć bardziej ogólnopolsko, napisać do gazet podać dane psów kotów z zaznaczeniem że do adopcji.
Może plakaty? Z zaznaczeniem że możliwy jest transport zwierzęcia (o ile jest możliwy). Tak możemy szybciej znaleźć ochotników.
Allegro będzie w wykonaniu Asior. Fajnie byłoby gdyby poszło wyróżnione.

Nasza klasa to bardzo dobry pomysł. Ale trzeba by pozapraszać masę ludzi, żeby to działało.

Guest Elżbieta481
Posted

Nikt nie chce żeby głosowały puste głowy..Dopóki będzie głosowanie na partie nie na ludzi to tak będzie.Wielu głosuje przeciwko silnej ręce na oślep,byle mnie nie nauczyli porządku.Myslenia,człowieczeństwa.
Ech

Posted

__Lara napisał(a):
... nawet świni się tak nie zabija... to świadczy o jej bestialstwie do kwadratu.

Nie wiem co to za oburzenie. Miliony świń,krów i koni gidnie codziennie w potwornych męczarniach, aby potem trafić na stół w postaci kotleta. Nie rozumiem oburzenia, naprawde. Nikt nie krzyczy "to świnia! jak można ją zabić??!!"

Pies tez jest zwierzęciem, tak jak świnia, więc dlaczego ma nie byc pozywieniem?

Dlatego właśnie nie rozumiem idei mięsożerstwa...

Pozdrawiam.