Kinya Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 mosii napisał(a):nk juz działa- juz miałam kilka telefonów:Do A czy możesz wstawić linka do n-k? Jeżeli już był to przepraszam, ale już się gubię w tych wątkach :oops: Quote
Margo05 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Jeśli collaczka jeszcze tam jest, to może Anettta da radę z tym DT? Quote
Paulina_mickey Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Tu jest moja nasza klasa Logowanie do nasza-klasa.pl wiem, że sporo innych osób też ma zdjęcia odnośnie tego co się stało mosii wklej jeszcze raz linka Quote
malawaszka Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 mosii napisał(a):nk juz działa- juz miałam kilka telefonów:D oby same sensowne :kciuki: Quote
florida_blue Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 [quote name='Asior']Fakty TVN24 - portal TVN24.pl od ok 12 minuty o psiakach... i tu z polsatu.. Produkowali smalec z własnych psów | wideo bardzo prosze dajcie znać co z tym maleńkim pieskiem w typie ratlerka który pojawia się tuż przezd wypowiedzą lek weterynarii, oraz o tym szorstkowłosym z konca filmiku... Asior, oba psiaki o które pytasz są do adopcji. Informacje pod tel 692 00 77 77 Quote
florida_blue Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Margo05 napisał(a):Jeśli collaczka jeszcze tam jest, to może Anettta da radę z tym DT? Już odzywam sie do Anetta w tej sprawie Quote
Paulina_mickey Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Tu jest też profil dziewczyny, która bardzo pomaga. Logowanie do nasza-klasa.pl Quote
zurdo Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 florida_blue napisał(a):Już odzywam sie do Anetta w tej sprawie Czekam na wieści... Pokryjemy koszty leczenia i utrzymania suni. Quote
gagata Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ktoś wie, ile beniow było w sumie i ile jeszcze nie ma schronienia? Quote
irysek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 moze bylo to juz wyjasniane, ale czemu (jak wyczytalam z artykulu w gazecie) fundacja miala donos i zaczela sie tym zajmowac w lutym, a dopiero teraz sprawa zostala zakonczona? nie mam do nikogo o to pretensji tylko interesuje mnie co sie dzialo w tym przedziale czasowym, ktory jest pominiety. wyglada to tak jakby osoby z fundacji na to wpadly, potem spokojnie sobie zyly pol roku wiedzac o tym, a dopiero teraz sprawa zostala pchnieta dalej. jak to z tym jest? Quote
niufek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 irysek napisał(a):moze bylo to juz wyjasniane, ale czemu (jak wyczytalam z artykulu w gazecie) fundacja miala donos i zaczela sie tym zajmowac w lutym, a dopiero teraz sprawa zostala zakonczona? nie mam do nikogo o to pretensji tylko interesuje mnie co sie dzialo w tym przedziale czasowym, ktory jest pominiety. wyglada to tak jakby osoby z fundacji na to wpadly, potem spokojnie sobie zyly pol roku wiedzac o tym, a dopiero teraz sprawa zostala pchnieta dalej. jak to z tym jest? Prawdopodobnie czekali na nakaz sadowy. Bo widzisz , nikt nie ma prawa tak sobie wpasc do kogos i ni z gruszki ,ni z pietruszki komus psow zabrac .Tak to niestety wyglada .Prywatna posesja ma swe prawa . Nie sugerowalabym tu ,ze dziewczyny sobie spokojnie zyly pol roku z ta swiadomoscia o istnieniu takiego miejsca . Quote
Ada-jeje Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 A moze przez te pol roku zbierali dowody, przygotowywali teren, nie wierze ze spaly spokojnie wiedzac co sie tam dzieje. Wiemy wszyscy jak wyglada sprawa schronisk i tez nie mozna temu zardzic. Mamy watek o targowsku w Nowym targu i tez do konca ten proceder sie nie skonczyl, a nielegalny handel odbywa sie nadal. Troche wiecej wyobrazni i mniej emocji, bo wszyscy walczymy o jedno. To zlo rozwijalo sie latami, i niemozliwoscia jest naprawienie go w krotkim czasie, a jest nas ciagle za malo zeby tej walce nadac jeszcze wieksze tempo. Quote
Asior Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 florida_blue napisał(a):Asior, oba psiaki o które pytasz są do adopcji. Informacje pod tel 692 00 77 77 Florida... jak by się dało więcej zdjęć załatwić.. poogłaszam je.. zrobię im allegro... strasznie mi zapadły w serducho :( Quote
epe Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Oglądałam reportaż w TVN i nie wiem,czy dobrze zrozumiałam wypowiedź pani z Fundacji- stwierdziła,że zrobiono zakup kontrolowany,ale za pierwszym razem nie było smalcu,kazano przyjść w innym terminie. Czy to oznacza,że zabito psa na ten słoik smalcu?:placz: Wiem,że w małopolsce sprawami likwidacji takich,wciąż licznych miejsc:angryy: zajmuje się Frotka,ale z tego co pamiętam z wątków,to ona robiąc zakup kontrolowany,wchodziła zaraz z policją! Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ada-jeje napisał(a):A moze przez te pol roku zbierali dowody, przygotowywali teren, nie wierze ze spaly spokojnie wiedzac co sie tam dzieje. Wiemy wszyscy jak wyglada sprawa schronisk i tez nie mozna temu zardzic. Mamy watek o targowsku w Nowym targu i tez do konca ten proceder sie nie skonczyl, a nielegalny handel odbywa sie nadal. Troche wiecej wyobrazni i mniej emocji, bo wszyscy walczymy o jedno. To zlo rozwijalo sie latami, i niemozliwoscia jest naprawienie go w krotkim czasie, a jest nas ciagle za malo zeby tej walce nadac jeszcze wieksze tempo. Też tak myślę. Nie wyobrażam sobie inaczej, ludzie, którzy kochają zwierzęta, nie mogliby żyć normalnie wiedząc o tym i nic nie robiąc. Nie wierzę. Zabierzcie tą collie, ona jest taka przerażona na zdjęciu :placz: Mnie uderza za to bezsens ludzkiego myślenia, a właściwie jego brak.... mówili w tv, że był to proceder rodzinny, po rodzicach, i kobiecie, żyjącej w świecie, w którym jest kolorowa tv, internet, komórki, nie przyszło do głowy, że może rodzice robili źle? nigdy się nad tym nie zastanowiła? wierzyła ślepo rodzicom? to jest nie do pomyślenia :shake: jak dla mnie to nie problem średniowiecza lub nie, to brak całkowitego myślenia, rozumu i wrażliwości. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 A może odpowiadał taki proceder?Dobry człowiek,mający jakieś wiadomości,wykształcony,obyty nie zajmie się takim czymś.To jest złe,wstrętne,sadystyczne,okrutne-każdy to zobaczy-chyba,że nie chce.Człowiek mający wiedzę nie będzie się okładał kocią skórką na nerki,nie będzie jadł smalcu z psa,bo nieprawdą jest,że pomaga na płuca,tylko ciemnogród tak robi.Niestety E Quote
__Lara Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 waldi481 napisał(a):A może odpowiadał taki proceder?Dobry człowiek,mający jakieś wiadomości,wykształcony,obyty nie zajmie się takim czymś.To jest złe,wstrętne,sadystyczne,okrutne-każdy to zobaczy-chyba,że nie chce. E Odpowiadał, bo nie włączyła choć raz swoich szarych komórek. Jeszcze do tego w procederze utwierdzali ją sąsiedzi, którzy kupowali "towar". Więc po co miała myśleć, że coś robi źle? U takich ludzi poziom ogólnie pojętej wrażliwości jest już wypaczony, strach dla dzieci, które się tam wychowują. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Ja uważam,że tylko przy określonych predyspozycjach psychicznych i umysłowych mozna się zajmowac takim procederem.To jest specjalny rodzaj ludzi.. Ech-ciemnogród króluje E Quote
niufek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 epe napisał(a):Oglądałam reportaż w TVN i nie wiem,czy dobrze zrozumiałam wypowiedź pani z Fundacji- stwierdziła,że zrobiono zakup kontrolowany,ale za pierwszym razem nie było smalcu,kazano przyjść w innym terminie. Czy to oznacza,że zabito psa na ten słoik smalcu?:placz: Wiem,że w małopolsce sprawami likwidacji takich,wciąż licznych miejsc:angryy: zajmuje się Frotka,ale z tego co pamiętam z wątków,to ona robiąc zakup kontrolowany,wchodziła zaraz z policją! Pomoge ci w zrozumieniu : 1- zrobiono zakup kontrolowany ,ale smalcu nie bylo .Wyobraz sobie sytuacje , wpadasz ,oskarzasz ludzi o zbrodnie ,a tu dowodow zero :crazyeye:.Wszystko czyste ,smalcu brak i co?? Z tym trzeba sie tez liczyc . I co dalej?? A no nic . 2 -inna alternatywa . Chcesz dowiesc przestepstwa ,wiec musi sie to przestepstwo odbyc i musza byc jego slady tak?? Jesli wpadniesz z policja ,a sladow nie znajdziesz , to juz ci zaden policjant pod ten adres tak szybko nie pojdzie . A teraz pytanie : skad sie bierze psi smalec?? Quote
Ada-jeje Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Waldi piszesz o ludziach wyksztalconych ze by tego nie robili, to wytlumacz nam tu czy Burmistrzowie, Prezadenci, Soltysowie to ludzie przeciez wyksztalceni, to ze niezabijaja psow na smalec nie oznacza ze nie daja na to pozwolenia, a w naszym rzadzie kto zasiada czy aby nie ludzie wyksztalceni, a co robia w tym kierunku, NIC daja przyzwolenie zeby tak sie dzialo, a resort sprwiedliwosci, sedziowie prokuratorzy to przeciez sama elita a jakie wyroki wydaja :crazyeye: wedlug mnie to wlasnie ludzie wyksztaceni, zachlanni na kase na wladze na slawe rzadza swiatem. Quote
irysek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 tak tylko napisalam, ze spokojnie. chodzilo mi o to co sie dzialo w tym czasie. ale ok, czekano na nakaz, itd. teraz juz ok. ciekawe ile jeszcze takich miejsc jest w polsce i ile sasiadow przymyka na to oko!!! Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Tak,uważam,że człowiek wykształcony nie przyłoży ręki do tego.Więcej wie,dużo widział,czyta..Coś wie.. A pytasz o burmistrzów?Sołtysów?itd?Trzeba brać pod uwagę to,że w Polsce walczymy z zabobonem,przesądami,zacofaniem.Wykształceni jadą za granicę,widzą,uczą się.Poznaja,że mozna madrzej,inaczej,lepiej.Zostaje tu ciemnota,może nie wszędzie,ale jak napisano na portalu informacyjnym-takie smalcownie w tej wsi są w każdym domu.I to jest dowód nieprawdopodobnej ciemnoty,a wykształcony człowiek powinien dzielić się swoją wiedzą.Uświadamiać.Może nie przekona matki czy córki,ale wnuczka? To jest też kwestia środowisk,z których się wywodzimy.Babcia tak robiła,prababcia to ja tez,to się sprawdziło no to ciagniemy dalej wózek A ci o,których pytasz-wielu z nich jest z rozdania,a nie z wiedzy,są jednostki co znają się na tym co robią.Że nie walczą z tym?Zyje w okreslonym środowisku z wieloma pije,martwi sie o następne wybory...Pieniądz jest wazny,układ..Pies i jego cierpienie nic nie znaczą.Niestety.Pieniądz nie śmierdzi-jest takie przysłowie...To nie znaczy,że ich rozumiem.My oboje jesteśmy z innych czasów-nas zaskakuje chłopiec co che podpalić kota a mamusia siedzi i dumna jest..Praca nad uświadomieniem nad zmianą mentalności to sprawa pokoleń. E Quote
florida_blue Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 collie jest bardzo zastraszona , cały czas siedzi w kącie kojca, jest bardzo zestresowana.... Włascicielka psów powiedziała, że mordowała psy na oczach innych psów. Quote
niufek Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 irysek napisał(a):tak tylko napisalam, ze spokojnie. chodzilo mi o to co sie dzialo w tym czasie. ale ok, czekano na nakaz, itd. teraz juz ok. ciekawe ile jeszcze takich miejsc jest w polsce i ile sasiadow przymyka na to oko!!! Takich miejsc gdzie cierpia psy jest zbyt wiele , niestety . Na Slasku jest babka .Nie robi smalcu z psow ,ale rozmnaza , do tego sa to owczarki azjatyckie .Myslisz ,ze latwo tam wejsc??:shake: Prywatna posesja i koniec ! Tylko pod obecnosc wlascicielki ,a wlascicielki nigdy nie ma .Sasiad zglosil i co?? Trzeba czekac na nakaz sadowny , bo innaczej nie masz prawa wejsc,a jak wejdziesz ,to cie tam latajacy tossa inu zje . Psiaki dokarmiane przez sasiada , bo wlascicielka chyba oszczedza na karmieniu .Za to wie jak szczeniaki sprzedac . Ilosc psow ?? Jedni mowia 8 ,a inni 30 . Co ty na to?? Same trudne rasy , co robic bez nakazu sadownego?? Wpasc ,ukrasc mozesz jednego ,dwa , ale te ilosc???:shake: Quote
florida_blue Posted August 6, 2009 Posted August 6, 2009 Asior napisał(a):Florida... jak by się dało więcej zdjęć załatwić.. poogłaszam je.. zrobię im allegro... strasznie mi zapadły w serducho :( Asior, mam nadzieję, że jutro będą już zdjęcia i możesz działać :) Quote
Recommended Posts