Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

Posted

oby te zsyfione butelki przemówiły do ludzi ....aby nie chcieli sie juz tym leczyc bo boje sie co sie stanie jakby tak sie okazało ze z ludzi smalec tez jest dobry na wszystko ...co wtedy

schowamy sie do szaf

bardzo ciekawa jestem nika tej osoby
i kto tak chamsko wydzwania
co to za miłosnik dogomaniacki

ale skoro pewne rzeczy sa wyjąsnione zacznijmy wspołpracowac !!!!!

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czy osoby zajmujące się psami mogłyby podać chociaż jeden racjonalny powód decyzji o tym, ze odrzucono pomoc Fundacji 'EMIR"?
Ja tego nie rozumiem, psy dalej przebywaja w tym strasznym miejscu, były swiadkami makabry, potem interwencji - całego zamieszania, które widac w materiałach filmowych.
Nieustannie rozbrzmiewaja prośby o domy tymczasowe, stałe i, po oczach biją dramatyczne zdjęcia i odrzuca się taka pomoc? Czy to normalne? Czy to jest ludzkie i ma cokolwiek wspólnego z dobrem zwierząt?
Nie rozumiem, rece opadaja, nie chce sie pomagać.

Posted

SZCZENIAKI DO ADOPCJI wszytkie w wieku ok 8 tyg

sunia, bedzie z dłuzsza sierscią, malutka

sunia, bedzie kudłata, malutka

..................................................................

w typie pinczer min. ratlerek, pies, obciety ogon, maleńki, białe końcówki łapek

pies, jw (ten sam miot) beżowy

pies, jw

pies, jw

cdn...............

Posted

sunia

...........................................................................................................

matka miotu ratlerków, sunia ok 2 lata, maleńka, 5 kg

Posted

moze jednak przyjmijcie pomoc od emira skoro male psiaki nie maja dt???
teksty dla szczeniorow popisze, plakaty beda obiecuje ale prosze o czas bo ostatnio zatrzesienie potrzebujacych!!!

Posted

agata51 napisał(a):
Chyba na głowę upadłam. Wezmę na DT (bezpłatne) samczyka, spokojnego, dokolankowego. Mam 3 psy [piesa, który jest zazdrosny o wszystko, co się do mnie zbliży na wyciągnięcie ręki, ale krzywdy nie zrobi; suczkę, starą pannę, która warczy na wszystko "cosięrusza" z wysokości kanapy ale krzywdy nie robi - co najwyżej warknie; i zmiksowaną (czytaj: sfiksowaną) jagdterierkę, która uwielbia grać w football (niestety, ze mną) i sprowadza wszystkich na manowce]. Cichosza - TŻ jeszcze nic o tym nie wie. Dowieziecie?

Ofiarowałam swoją pomoc, ale przyjrzałam się psiakom i nie widzę żadnego, dla którego mój dom byłby odpowiednim miejscem. Suczki są maleńkie i moja terierka by ich nie tolerowała (czuje respekt tylko przed większymi od siebie), szczeniaczki pewnie by zamęczyła, a collie potrzebuje chyba spokojniejszego miejsca niż mój zwierzyniec. Lepiej będzie, jeśli wpłacę trochę grosza (konto z 1 postu?). Przepraszam.

Guest Elżbieta481
Posted

Zaglądamy-mimo tego co napisaliśmy wczoraj.Nam nie trzeba wyjaśniać,że psy najważniejsze.My to wiemy.Przepraszamy psy-my już nie możemy znieść urażonych ambicyjek.Trzymajcie się psiaki.
Elżbieta

Posted

Wszyscy jesteście tacy sami, zarówno Emir jak i FA!
Schowajcie sobie dumę do plecaka, nerwy do konserwy i ruszcie na pomoc psom!

pRezpraszam za dosadne słowa, ale mam już dość czytania tekstów "odrzucona pomoc fundacji Emir", "fundacja FA nie odbiera telefonów".

Zastanówcie się po co tu jesteście i po co powstały te fundacje. Jako osoba postronna,nie należąca do żadnej z tych organizacji trace zaufanie i szacunek do OBU! I sądze,że nie tylko ja.

Co do psów,mogę ogłosić szczeniaki i pinczerki. Szybko znajdą nowe domy, zwłaszcza w moich okolicach. Tylko nie wiem czy mogę,żeby któras z owych fundacji przypadkiem mi nie zabroniła. No bo o kim będa w telewizji mówić? Żenada....
Pozdrawiam!

Posted

Chciałam się zapytać czy w tej "ubojni" są jeszcze jakieś pieski ? Mam nadzieję ,że wszystkie są zabrane. Czy właścicielka tego miejsca jest już w więzieniu ?

Posted

bela51 napisał(a):
Chcialabym zapytać, gdzie jest link do zdjęć pozostałych psów do adopcji?
Widziałam tylko podhalany u Elzy i szczeniaczki u mosii.???

Bernardyny i collie tez były pokazane.
Pieniądze są wpłacane na konto Straży, a nie Fundacji?
Myślał już ktoś coś o jakiejś zbiórce na utrzymanie tych psów? Mosii na pewno potrzebuje wsparcia, zresztą nie tylko ona.

Posted

aldira napisał(a):
Chciałam się zapytać czy w tej "ubojni" są jeszcze jakieś pieski ? Mam nadzieję ,że wszystkie są zabrane. Czy właścicielka tego miejsca jest już w więzieniu ?

2 strony wczesniej sa fotki i inf ktore jeszcze szukja domów sa to małe psy

Agata a ta matka sunia jets ciut wikesza od szczeniorków

Posted

[quote name='florida_blue']

8. drobnej budowy suczka, ratlerka, 8 miesiecy, ma na imię Gwiazdka.

9. kolejna ratlerka, prawdopodobnie około 6 lat, widoczne spore zgrubienie. Przebywała w domu.

Miałabym domek dla tej czarnej ratlerki DS w Warce .Prosze o kontakt 0-503-121-021

Posted

NatiiMar napisał(a):
Wszyscy jesteście tacy sami, zarówno Emir jak i FA!
Schowajcie sobie dumę do plecaka, nerwy do konserwy i ruszcie na pomoc psom!

pRezpraszam za dosadne słowa, ale mam już dość czytania tekstów "odrzucona pomoc fundacji Emir", "fundacja FA nie odbiera telefonów".

Zastanówcie się po co tu jesteście i po co powstały te fundacje. Jako osoba postronna,nie należąca do żadnej z tych organizacji trace zaufanie i szacunek do OBU! I sądze,że nie tylko ja.

Co do psów,mogę ogłosić szczeniaki i pinczerki. Szybko znajdą nowe domy, zwłaszcza w moich okolicach. Tylko nie wiem czy mogę,żeby któras z owych fundacji przypadkiem mi nie zabroniła. No bo o kim będa w telewizji mówić? Żenada....
Pozdrawiam!

Bardzo proszę o zwrócenie uwagi na fakt, że Fundacja EMIR nie bierze udziału w tej dyskusji. Mamy sporo roboty z naszymi interwencjami i robimy to, do czego jesteśmy powołani, nie żyjemy sprawą tej ubojni. Nie występujemy również w tej sprawie w telewizji.
Proszę kierować swoje pretensje do uczestników tej sprawy - my nie jesteśmy stroną.
Dla nas sprawa jest zamknięta odmową for animals. Koniec i kropka.

Posted

Wczoraj w godzinach wieczornych, Fundacja For Animals o/Częstochowa mając na uwadze dobro psów i w trosce o ich dalszą przyszłość przekazała zwierzęta pod opiekę Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą".

Prawnie, protokolarnie zostały nam przekazane cztery dorosłe Bernardyny, które wymagają czasu, opieki, leczenia i jak już pisała zuzlikowa przede wszystkim socjalizacji i pomocy psiego psychologa.
Obecnie psy są w bardzo złej kondycji psychicznej i fizycznej.
Nie nadają się do adopcji.
Dwa z nich znajdują się juz w dt u mosii, dwa pozostałe muszą do jutra zostać w miejscu kaźni do dyspozycji prokuratora, celem przeprowadzenia obdukcji. Jutro po oględzinach przewieziemy je do Krakowa.

Szczeniak Bernardyna znajdujący się na dt, ma już potencjalny ds.
Zostanie do niego wyadopowany przez Fundację For Animals.

Szczeniaki pinczerkowate i spanielowate znajdujące się na dt u mosii, są w dobrej kondycji i trzeba jak najszybciej znaleźć im domy stałe.

Dwa podhalany znajdują się na dt pod opieką Camary, która specjalizuje się w tej rasie. Psy są w dobrej kondycj i szukają domów stałych.

Natomiast collie zostanie przekazany pod opieką Fundacji specjalizującej się w tej rasie. Do jutra wraz z naszymi dwoma bernardynami zostaje do dyspozycji prokuratora.

Fundacja For Animals zabezpieczyła dalsze losy wszystkich uratowanych zwierząt. Teraz będzie mogła się skupić przede wszystkim na ciężkiej walce jaką przyjdzie im stoczyć w Sądzie aby doprowadzić do ukarania i napiętnowania oprawców.
Nieustannie trzymamy kciuki za powodzenie w tak trudnej sprawie.

Psom które potrzebują pomocy niebawem zalożymy nowy wątek.

Posted

[quote name='Biafra']Wczoraj w godzinach wieczornych, Fundacja For Animals o/Częstochowa mając na uwadze dobro psów i w trosce o ich dalszą przyszłość przekazała zwierzęta pod opiekę Fundacji "Zwierzę nie jest rzeczą".

Prawnie, protokolarnie zostały nam przekazane cztery dorosłe Bernardyny, które wymagają czasu, opieki, leczenia i jak już pisała zuzlikowa przede wszystkim socjalizacji i pomocy psiego psychologa.
Obecnie psy są w bardzo złej kondycji psychicznej i fizycznej.
Nie nadają się do adopcji.

To jest bardzo dobra wiadomość dla wszystkich, którym zależy na dobru psów :multi: