Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='__Lara'].

„Zanim jednak pies padnie ofiarą bezgranicznej ludzkiej głupoty i bezduszności, jest chwila dla skrajnego okrucieństwa. Jak twierdzą producenci smalcu, trzeba psa wcześniej porządnie obić kijami. Wtedy smalec jest lepszy.”

Lara - Ty chyba zabić mnie chcesz, ciotko :mdleje:
ale dobrze, że to zacytowałaś.

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Ja się na tym wszystkim nie znam ale pomysł, ze skarbówką to chyba dobra myśl...
Bo skoro robili to już od dawna, to kasy zarobili na tym mnóstwo, a wątpię żeby jakieś podatki od dochodu odprowadzali za to..

skarbówce musisz podać jakieś fakty - kto w tej chwili się przyzna, że kupował smalec?
w supermarketach niestety nie sprzedawali
szacowanie przychodów w takiej sytuacji jest niemożliwe:shake:

można jednak zastosować niezawodną metodę "informowania" ludzi
sprawdziło się doskonale w naszej sprawie Ewy B. Krężel, Maciejowice a teraz Boże Małe) takie pospolite ruszenie się zrobiło, że kobita ledwo dycha

sąsiedzi mogą zatruć życie takim bydlakom

t

Posted

MartynaP napisał(a):
czy szczeniaki z tamtąd maja tymczasy??

podejrzewam, że Twoje pytanie pozostanie bez odpowiedzi.....(przynajmniej na tym wątku) o ile się nie mylę, to Starachowice błagają o pomoc na czerwono o tymczasy dla szczeniaków, bo mają ich z 30 sztuk:shake:

Posted

kahoona napisał(a):
skarbówce musisz podać jakieś fakty - kto w tej chwili się przyzna, że kupował smalec?
w supermarketach niestety nie sprzedawali
szacowanie przychodów w takiej sytuacji jest niemożliwe:shake:

można jednak zastosować niezawodną metodę "informowania" ludzi
sprawdziło się doskonale w naszej sprawie Ewy B. Krężel, Maciejowice a teraz Boże Małe) takie pospolite ruszenie się zrobiło, że kobita ledwo dycha

sąsiedzi mogą zatruć życie takim bydlakom

t

A niby na jakiej podstawie prokuratura będzie prowadziła śledztwo i postawi ew. zarzuty? Też będą jakoś szacować; ustalą w przybliżeniu ile lat trwał proceder, z ilu zwierząt znaleziono szczątki i jak długo tam leżały; przeliczy ilości już przygotowanego smalcu, oszacuje ile go mogli sprzedać przez te lata - jaka była cena słoika/butelki już chyba wiadomo. Kasy fiskalnej nikt przecież nie oczekuje. A na podstwie ustaleń biegłych powołanych przez prokuraturę/sąd skarbówka bardzo ochoczo ustali czy ta rodzina wykazywała dochody, płaciła podatki i jak to się ma do ich statusu materialnego. Trzeba sporo się koło tego nachodzić, uzyskując informacje z prokuratury porządnie napisać taki donos (pomoc księgowych nieoceniona), ale myślę, że warto. Podobnie jak z pseudohodowlami - nic nie szkodzi im tak jak porządne przygotowanie dowodów o nielegalnych dochodach, a potem informacja przekazana do właściwego US. Trzeba szukać alternatywnych rozwiązań, a nie zżymac się na mało życiowe prawo.

Sąsiedzi to tez niezła metoda, ale wydaje mi się, że w takich wiejskich społecznościach to dla takich zwyrodnialców mają raczej współczucie. Mało tego - ktoś już pewnie myśli o przechwyceniu tego biznesu :shake:

Posted

Chyba na głowę upadłam. Wezmę na DT (bezpłatne) samczyka, spokojnego, dokolankowego. Mam 3 psy [piesa, który jest zazdrosny o wszystko, co się do mnie zbliży na wyciągnięcie ręki, ale krzywdy nie zrobi; suczkę, starą pannę, która warczy na wszystko "cosięrusza" z wysokości kanapy ale krzywdy nie robi - co najwyżej warknie; i zmiksowaną (czytaj: sfiksowaną) jagdterierkę, która uwielbia grać w football (niestety, ze mną) i sprowadza wszystkich na manowce]. Cichosza - TŻ jeszcze nic o tym nie wie. Dowieziecie?

Posted

Kinya napisał(a):
A niby na jakiej podstawie prokuratura będzie prowadziła śledztwo i postawi ew. zarzuty? Też będą jakoś szacować; ustalą w przybliżeniu ile lat trwał proceder, z ilu zwierząt znaleziono szczątki i jak długo tam leżały; przeliczy ilości już przygotowanego smalcu, oszacuje ile go mogli sprzedać przez te lata - jaka była cena słoika/butelki już chyba wiadomo. Kasy fiskalnej nikt przecież nie oczekuje. A na podstwie ustaleń biegłych powołanych przez prokuraturę/sąd skarbówka bardzo ochoczo ustali czy ta rodzina wykazywała dochody, płaciła podatki i jak to się ma do ich statusu materialnego. Trzeba sporo się koło tego nachodzić, uzyskując informacje z prokuratury porządnie napisać taki donos (pomoc księgowych nieoceniona), ale myślę, że warto. Podobnie jak z pseudohodowlami - nic nie szkodzi im tak jak porządne przygotowanie dowodów o nielegalnych dochodach, a potem informacja przekazana do właściwego US. Trzeba szukać alternatywnych rozwiązań, a nie zżymac się na mało życiowe prawo.

Sąsiedzi to tez niezła metoda, ale wydaje mi się, że w takich wiejskich społecznościach to dla takich zwyrodnialców mają raczej współczucie. Mało tego - ktoś już pewnie myśli o przechwyceniu tego biznesu :shake:

wiesz, jak to jest - jak się komuś noga powinie to wszyscy na niego naskoczą jeszcze
szczególnie, że sprawa jest medialna, myślę, że przyjaciół to oni teraz mieć nie będą

Posted

agata51 napisał(a):
Chyba na głowę upadłam. Wezmę na DT (bezpłatne) samczyka, spokojnego, dokolankowego. Mam 3 psy [piesa, który jest zazdrosny o wszystko, co się do mnie zbliży na wyciągnięcie ręki, ale krzywdy nie zrobi; suczkę, starą pannę, która warczy na wszystko "cosięrusza" z wysokości kanapy ale krzywdy nie robi - co najwyżej warknie; i zmiksowaną (czytaj: sfiksowaną) jagdterierkę, która uwielbia grać w football (niestety, ze mną) i sprowadza wszystkich na manowce]. Cichosza - TŻ jeszcze nic o tym nie wie. Dowieziecie?

Jednak upadłam na ten głupi łeb. Spadam, powodzenia życzę nieustająco.

Posted

agata51 napisał(a):

Podnoszę :multi:
Agata - pomogę Ci choć na odległość :multi:

Posted

agata51 napisał(a):
Jednak upadłam na .... Spadam, powodzenia życzę nieustająco.

Agata, sęk w tym, że tu nie ma chyba na wątku nikogo władnego podjęcia jakiejkolwiek decyzji w sprawie piesów. A Twoja oferta na pewno się przyda ;) jak już zapanuje tu spokój i pojawią się konkrety.

Posted

Info ponownie było niedawno w TVN24, z 28 psow wszystkie wielkie wyjechały lub wyjeżdzaja,sa wyadoptowywane albo zabierane do DT...Apeluja o domki dla nieduzych piesków,takich około roku, głównie suczek....Nie oczekujmy info od nich przed noca. Jakby na to nie patrzeć, naprawde maja co robic.

Posted

Jeśli tylko pojawi się ktoś bezpośrednio zajmujący tą sprawą , to bardzo proszę o podanie konkretów w jaki sposób można pomóc ??
DT nie jestem w stanie dać , kasy też nie ale każda inna pomoc w ramach możliwości.

Posted

napisałam PW do tych osób które wyłowiłam z tego zamętu, jesli pominęłam jakaś oferte pomocy - proszę napiszcie do mnie ...
ja juz sie drugi raz nie mam zamiaru przez to przebijać, tylko przejżałam.

zmykam juz do pracy, tel kontaktowy jest 692 00 77 77 i tyle.
bede wieczorem, moze bede miała konkretne informacje to coś wstawię.

Posted

Prosze o kontakt osobe ktora zajmuje sie adopcja psow z tego tragicznego miejsca, zglosila sie osoba z okolic Grudziadza ktora chce przygarnac sunie benka, chyba pomylila For Animals z Pro Animlas. Mam jej nr. tel ktory chetnie przekaze.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Prosze o kontakt osobe ktora zajmuje sie adopcja psow z tego tragicznego miejsca, zglosila sie osoba z okolic Grudziadza ktora chce przygarnac sunie benka, chyba pomylila For Animals z Pro Animlas. Mam jej nr. tel ktory chetnie przekaze.

zaraz ci wyślę pw;)

Szukających jeszcze dt albo ds są 3 benie, 1 colak i 5 sunieczek takich do ok. 8 kg.

Posted

gameta napisał(a):
a czy Collaka dał ktoś na zbiorczy Collaków ? Pewnie pomogą ;)

nie ma jeszcze chyba zdjecia - będą prawdopodobbie wieczorem...wiem, ze to sunia...tam chyba większosć to były sunie:-(

Posted

andzia69 napisał(a):
nie ma jeszcze chyba zdjecia - będą prawdopodobbie wieczorem...wiem, ze to sunia...tam chyba większosć to były sunie:-(

E tam zdjęcie - Collak jak Collak - warto dać im znać, niech się zaczną organizować...

Posted

andzia69 napisał(a):

Andzia, jakbys wiedziala co z tym kolakiem, to prosze Cie o wiadomosc. Poprosze dziewczyny z forum collie o dzialanie i szukanie DT, ja tam mam bana, ale Zurdo nie ma i moze zalozyc wątek.