florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 5. Suczka mała, Misia, bardzo przyjacielska, ma około 6 lat Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 7. kociak czarny, płeć nieznana, około 2 miesiące Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 8. drobnej budowy suczka, ratlerka, 8 miesiecy, ma na imię Gwiazdka. 9. kolejna ratlerka, prawdopodobnie około 6 lat, widoczne spore zgrubienie. Przebywała w domu. Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 10. ratlerek, pies, Stalinek (!), mieszkał w pomieszczeniach gospodarczych, zamkniety razem z suczkami, wypuszczony natychmiast zaznaczył cały teren. Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 11. biało-rudy kocur, prawdopodobnie ok 2 lat, w bardzo złym stanie. Po wyleczeniu będzie pięknym, duzym kotem. KONIEC ZDJĘĆ.... troche pofloodowałam, ale dostałam ostrzezenie za zamieszczanie zbyt dużej ilości zdjęc w 1 poscie Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 florida, może założyć wątki psiakom/kociakom lub zrobić jeden wspólny, adopcyjny? Bo tu czytamy o innych sprawach ;) Quote
malagos Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 olga7 napisał(a):zapytam tylko - jakies psy na obecną chwilę szukają jeszcze dt ? ale nie na terenie woj.slaskiego -tylko Mazowsze - jest szansa na dt .. ....czy np.collie ma juz dt , bo calego watku dzis nie przejrze już .. mam na mysli miejsce w dt dla większego lub duzego psa -do duzego boksu .... chyba collie właśnie szuka domu tymczasowego :cool1: Quote
NatiiMar Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Czy w grę wchodzi również DT opolski czy tylko w okolicach Częstochowy? Quote
Kora Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Dziewczyny, ja wiem ze moze o zbyt duzo prosze, ale mozecie sprawdzic czy Stalinek nie ma chipa, wazne! Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Nazwać psa,,Stalinek,,-może odrazu,,HITLEREK,,MUSOLINIK,,albo,,MAOCETUNIK,,:shake: E Quote
Asior Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 florida_blue napisał(a):4. Collie suczka Tina, 4 lata - potwornie się boi, siedzi wciśnięta w kąt dzwoniliście do dr. Lucy w sprawie colaczki??? Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 waldi, bez przesady... Ponowię pytanie Natii interesują was dt okoliczne czy też może ogólnopolskie? Te drugie znacznie łatwiej znaleźć. I czy w razie aodpcji itp. dysponujecie transportem? Na jak dużą odległość? Jakieś koszta? Quote
Josefina Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 ludwa napisał(a):Tak z innej trochę beczki. Pomylałam sobie, że skoro to wiocha, ludzkiego myślenia zmienić się nie da i ich stosunek do tych ludzi też się nie zmieni, bo przecież nie ma w tym nic zlego... Moze puścic plotkę, że w badaniach wyszlo, że smalec był nie tylko z psów i kotów ale też szczurów, ptactwa plus jakieś szczątki trudne do zidentyfikowania. Może jak sobie pomyślą co też mogli jeść i że tamci jakieś świństwa w to pakowali, to chociaż ich łukiem będą omijać i może choć części odechce się takiego smalcu w przyszłości... Moim zdaniem trzeba to zrobić jak najszybciej , ponieważ obawiam się że zainteresowanie medycyną ludową dopiero teraz wzrośnie.Takiej reklamy psiego smalcu, jak ostatnio, ze świecą szukać . Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 najchętnie w poblizu czestochowy, opolskie moze byc również :) Quote
Soema Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 florida_blue napisał(a):najchętnie w poblizu czestochowy, opolskie moze byc również :) Czyli małopolskie też? Kiedy benki mogą jechać do DT? Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 florida, a jeżeli znalazłby się transport dalej? Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 jeśli DT będzie super to jak najbardziej moze być dalej :) Quote
_ogonek_ Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 florida, ile psiaków jeszcze dt potrzebuje? Quote
NatiiMar Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Mieszkam w pobliżu Kędzierzyna-Koźla. Postaram się znaleźć jakieś DT tutaj, ale będzie ciężko. Jeśli już to małe psiaki, najchętniej te dwa ratlerki. Stalinek i młoda suka. Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Stalinek jest erotoman - dziewczyny mówiły, że wczesniej interesował się też kotem :roll:... obsikuje wszystko co się da, do tego stając tylko na przednich łapkach dwie tylne podnosi w górę :crazyeye: widziałam już coś takiego, ale on jest wyjątkowy - staje na przednich łapkach jak na rękach a grzbiet utrzymuje w pionie..... sunie - te malutkie wszystkie są bardzo fajne - boją się i obszczekują, ale po chwili podchodzą ostrożnie. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Tego nie idzie zrozumieć...Prywatnie możemy się pozabijać,ale tu chodzi o psy..Podobno je kochamy wszyscy..A może tak otwarcie wprost napisać-dlaczego nie można przyjąć pomocy od Emira?Jak psy będą bezpieczne to znowu możemy się obrazić jedni na drugich.. Boże daj opamiętanie! A teraz możecie mnie zbanować-jest mi już naprawdę wszystko jedno. Elżbieta Quote
malagos Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 a koty, kto sie nimi zajmie? Czyli wszystkie zwierzeta od tych ludzi będą zabrane? Quote
Paulina_mickey Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 aj ciągle ktoś o coś pyta... ja też mam pytanie, florida czy poza tymi trzema benkami i dwoma u mosii były jeszcze jakieś? Quote
Helga&Ares Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 malagos napisał(a):a koty, kto sie nimi zajmie? Czyli wszystkie zwierzeta od tych ludzi będą zabrane? W tej chwili mogłoby nie być już tam żadnych zwierząt, gdyby nie odrzucono pomocy Emira.:shake: - Co się dzieje z Collie? - Ile psów czeka na pomoc? - Co z kotami? Quote
Recommended Posts