Jump to content
Dogomania

Ubojnia psów na smalec.....okolice częstochowy, potrzebna pomoc!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

michal_sm napisał(a):
Rozumiem ,że teraz jest zbyt mało czasu ,ale może systematycznie i po kolei da się mi odpowiedzieć na te pytania.Myślę,że nie tylko ja ale i inni chcieliby poznać konkretne informacje.A takich miejsc myślę,że być nie powinno i raczej coraz trudniej będzie je znaleźć(zwłaszcza po takim nagłośnieniu)Niestety barbarzyńcy zaczną się mocniej kamuflować i ukrywać ten proceder.

Pewnie sam nie mozesz posłuchac info w radiu czy telewizji:mad:
przestan im zawracac głowe swoimi pytaniami
oni nie siedza przed kompem i nie stukaja w klawiaturke.....
:shake:tam idzie walka o przetrwanie.....
tak sie bałam tutaj wejsc.....

mimo ze zuzlikowa monitowała
bałam sie tak po..... ludzku:-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
To sa dogomaniacy ktorzy nie znaja pomocy w realu, tylko na dogo, zal serce sciska jak sie takie posty czyta.

Nie masz racji.Ja wiem,że reportaże są mocno przejaskrawione i piszę też,że rozumiem i poczekam .Chcę tylko wiedzieć czy mogę liczyć na jakieś konkrety w przyszłości bo na czytanie wypowiedzi typu (to jest straszne)Choć dla każdego z nas to oczywiste jest też dla mnie i moich zwierząt sporą stratą czasu.

Guest Elżbieta481
Posted

Michał-trzeba poczekać.Ja się przyznam:oops:w sprawie Colie napisałam do FF bezpośrednio.Wiem,że jak znajdą czas-odpiszą,więc czekam.
Elżbieta

Guest Elżbieta481
Posted

I ja czekam-to razem zawsze rażniej.Pozdrawiam
Elżbieta

Posted

Michal a ja i wielu takich jak ja znamy pomoc w realu i wiem co to znaczy odpowiadac na takie pytania. Jak sie ma kilkadziesit psow na glowie z ktorymi trzeba do weta, szukac DT, DS, ktore trzeba przewozic z miejsca na miejsce, trzeba telefony odbierac i dzwonic, uzagdniac i dogrywac tranasport, oni nie maja w tej chwili czasu na nic innego. Wiecej zrozumienia dla innych a nie tylko wlasny czubek nosa ogladac, moze moglbys pomoc w szuakniu DS lub DT nr. tel. jest w pierwszym poscie. Ja wczoraj dwie godziny nie moglam sie dodzwonic zeby podac namiary na chetny DS, i wiem ze ta osoba przez ten czas przez telefon nie romansowala. :shake:

Posted

michal_sm napisał(a):
Nie masz racji.Ja wiem,że reportaże są mocno przejaskrawione i piszę też,że rozumiem i poczekam .Chcę tylko wiedzieć czy mogę liczyć na jakieś konkrety w przyszłości bo na czytanie wypowiedzi typu (to jest straszne)Choć dla każdego z nas to oczywiste jest też dla mnie i moich zwierząt sporą stratą czasu.

zaoferuj pomoc to nie bedzie strata czasu !!!!!!

Posted

michal_sm napisał(a):
Jakoś wierzyć mi się nie chce by z ratlerków ktoś wytapiał smalec.

jak byś dokładnie przesłuchał reportarze i czytał to byś wiedział, że było mówione, ze te małe ratlerkowate były na sprzedaż.

Posted

wcale nie taki drobny, sypie się wszystko :/

dzisiaj byłysmy robić zdjęcia - niestety mam tylko część, ponieważ zdarzyla nam się bardzo niemiła sytuacja, nie obeszlo się bez interwencji policji, przyjechalo dwóch panów, niby to zainteresowani adopcja ratlerki - najpierw tej czarnej młodziutkiej i kiedy zorientowali się, że nie mogą liczyc na adopcję - zainteresowali się starszą ratlerką (na stronie nr 9) i postanowili sami się obsłużyć. Po prostu wzieli psa i odjechali, natychmiast powiadomiłyśmy policję. Poczatkowo włascicielka twierdziła, że ich nie zna, jednak po chwili przypomniala sobie ich numer telefonu i kazała przywieźć sunię spowrotem.
Oba maleństwa są już bezpieczne, czarna Gwiazdeczka będzia miala bardzo dobry domek, Ruda jest w DT.

Collie ma podobno na imię Tina,i ma 4 lata. jest przesliczna, bardzo drobniutka i potwornie się boi. Bedzie wymagała duzo pracy.........

zdjęcia (te, ktore zdążyłam zrobić) wstawiłam na stronę - są na nich 3 koty - pilnie do zabrania, młody kocurek jest wychudzony, biało rudy jest w bardzo kiepskiej kondycji, ratlerek samczyk (ma na imię... Stalinek....)

Do zabrania zostały benki pies i suka oraz te nieduze psiaki.

Posted

włascicielka jest w prokuraturze, została zatrzymana dzisiaj rano.

Psy i koty z ubojni w Kłobucku - szukają Domów Tymczasowych, czekają ma adopcję…
1. Bernardynka Miśka, ok 6 lat

2. Bernardynka Łajka, 5-6 lat