_ogonek_ Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 michał ale nie każdy ma czas żeby dobrze obfocić itd. Jak widzisz mosii ma hotel. Są inne psy musi jeździć do weta, inne dt to samo! Jesteśmy tylko ludźmi!!! Quote
Ada-jeje Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 To sa dogomaniacy ktorzy nie znaja pomocy w realu, tylko na dogo, zal serce sciska jak sie takie posty czyta. Quote
giselle4 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 michal_sm napisał(a):Rozumiem ,że teraz jest zbyt mało czasu ,ale może systematycznie i po kolei da się mi odpowiedzieć na te pytania.Myślę,że nie tylko ja ale i inni chcieliby poznać konkretne informacje.A takich miejsc myślę,że być nie powinno i raczej coraz trudniej będzie je znaleźć(zwłaszcza po takim nagłośnieniu)Niestety barbarzyńcy zaczną się mocniej kamuflować i ukrywać ten proceder. Pewnie sam nie mozesz posłuchac info w radiu czy telewizji:mad: przestan im zawracac głowe swoimi pytaniami oni nie siedza przed kompem i nie stukaja w klawiaturke..... :shake:tam idzie walka o przetrwanie..... tak sie bałam tutaj wejsc..... mimo ze zuzlikowa monitowała bałam sie tak po..... ludzku:-( Quote
michal_sm Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ada-jeje napisał(a):To sa dogomaniacy ktorzy nie znaja pomocy w realu, tylko na dogo, zal serce sciska jak sie takie posty czyta. Nie masz racji.Ja wiem,że reportaże są mocno przejaskrawione i piszę też,że rozumiem i poczekam .Chcę tylko wiedzieć czy mogę liczyć na jakieś konkrety w przyszłości bo na czytanie wypowiedzi typu (to jest straszne)Choć dla każdego z nas to oczywiste jest też dla mnie i moich zwierząt sporą stratą czasu. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Michał-trzeba poczekać.Ja się przyznam:oops:w sprawie Colie napisałam do FF bezpośrednio.Wiem,że jak znajdą czas-odpiszą,więc czekam. Elżbieta Quote
michal_sm Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Ja też gotów jestem czekać.Pozdrawiam Michał. Quote
Guest Elżbieta481 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 I ja czekam-to razem zawsze rażniej.Pozdrawiam Elżbieta Quote
Ada-jeje Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Michal a ja i wielu takich jak ja znamy pomoc w realu i wiem co to znaczy odpowiadac na takie pytania. Jak sie ma kilkadziesit psow na glowie z ktorymi trzeba do weta, szukac DT, DS, ktore trzeba przewozic z miejsca na miejsce, trzeba telefony odbierac i dzwonic, uzagdniac i dogrywac tranasport, oni nie maja w tej chwili czasu na nic innego. Wiecej zrozumienia dla innych a nie tylko wlasny czubek nosa ogladac, moze moglbys pomoc w szuakniu DS lub DT nr. tel. jest w pierwszym poscie. Ja wczoraj dwie godziny nie moglam sie dodzwonic zeby podac namiary na chetny DS, i wiem ze ta osoba przez ten czas przez telefon nie romansowala. :shake: Quote
_ogonek_ Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 W razie czego oferuję ogłoszenia dla psów. Jak tylko pojawi się foto psów zrobię plakat adopcyjny Quote
ANETTTA Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 michal_sm napisał(a):Nie masz racji.Ja wiem,że reportaże są mocno przejaskrawione i piszę też,że rozumiem i poczekam .Chcę tylko wiedzieć czy mogę liczyć na jakieś konkrety w przyszłości bo na czytanie wypowiedzi typu (to jest straszne)Choć dla każdego z nas to oczywiste jest też dla mnie i moich zwierząt sporą stratą czasu. zaoferuj pomoc to nie bedzie strata czasu !!!!!! Quote
_ogonek_ Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 dobra, dziewczyny ten temat zakończmy, skupmy się na pomocy. Quote
Asior Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 michal_sm napisał(a):Jakoś wierzyć mi się nie chce by z ratlerków ktoś wytapiał smalec. jak byś dokładnie przesłuchał reportarze i czytał to byś wiedział, że było mówione, ze te małe ratlerkowate były na sprzedaż. Quote
Paulina_mickey Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Co ładniejsze, urodziwsze szło na handel. Jak nie zeszło to przecież się nie zmarnowało, bo poszło do gara :angryy: Quote
kate11 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 w sprawach adopcji nalezy się kontaktowac z Renatą, [url=http://foranimals.czest.pl/www/]Fundacja For Animals - Oddział w Częstochowie Quote
kate11 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 coś link nie wchodzi....trzeba znaleźć w wyszukiwarce fundację ForAnimals oddzial w Częstochowie, tam są numery telefonów. Quote
Olga7 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 Dzieki ,myślalam ,ze tu na wątku tez jest inf.. a link do FFA Cz-wa mam.Pozdr. Quote
kuba123 Posted August 7, 2009 Posted August 7, 2009 ............http://foranimals.czest.pl/www/ Quote
kate11 Posted August 7, 2009 Author Posted August 7, 2009 Floridablue zaraz wszystko napisze, tylko ma drobny problem z dogo więc to chwilkę potrwa Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 wcale nie taki drobny, sypie się wszystko :/ dzisiaj byłysmy robić zdjęcia - niestety mam tylko część, ponieważ zdarzyla nam się bardzo niemiła sytuacja, nie obeszlo się bez interwencji policji, przyjechalo dwóch panów, niby to zainteresowani adopcja ratlerki - najpierw tej czarnej młodziutkiej i kiedy zorientowali się, że nie mogą liczyc na adopcję - zainteresowali się starszą ratlerką (na stronie nr 9) i postanowili sami się obsłużyć. Po prostu wzieli psa i odjechali, natychmiast powiadomiłyśmy policję. Poczatkowo włascicielka twierdziła, że ich nie zna, jednak po chwili przypomniala sobie ich numer telefonu i kazała przywieźć sunię spowrotem. Oba maleństwa są już bezpieczne, czarna Gwiazdeczka będzia miala bardzo dobry domek, Ruda jest w DT. Collie ma podobno na imię Tina,i ma 4 lata. jest przesliczna, bardzo drobniutka i potwornie się boi. Bedzie wymagała duzo pracy......... zdjęcia (te, ktore zdążyłam zrobić) wstawiłam na stronę - są na nich 3 koty - pilnie do zabrania, młody kocurek jest wychudzony, biało rudy jest w bardzo kiepskiej kondycji, ratlerek samczyk (ma na imię... Stalinek....) Do zabrania zostały benki pies i suka oraz te nieduze psiaki. Quote
Kora Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Pomyslalam ze moze warto umiescic zdjecia psiakow moze ktorys byl szukany:roll:. Quote
Paulina_mickey Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Kora napisał(a):Pomyslalam ze moze warto umiescic zdjecia psiakow moze ktorys byl szukany:roll:. Właśnie, może te psy były kradzione...:shake: Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 włascicielka jest w prokuraturze, została zatrzymana dzisiaj rano. Psy i koty z ubojni w Kłobucku - szukają Domów Tymczasowych, czekają ma adopcję… 1. Bernardynka Miśka, ok 6 lat 2. Bernardynka Łajka, 5-6 lat Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 4. Collie suczka Tina, 4 lata - potwornie się boi, siedzi wciśnięta w kąt Quote
florida_blue Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Młody kocurek, biało bury, brak sierści na lewej tylnej nodze. Quote
Recommended Posts